Майчинство за безработни 2

• 69 127
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, аз пак съм на линия с подготвен нов въпрос. Скоро научих, че последният ми бивш работодател не е платил осигуровките на служителите си за периода юли 2011 - април 2012. На документи са платени, но реално фирмата има задължения към държавата.
Та въпроса ми е: това ще бъде ли проблем за мен, за да получа майчинство независимо дали ще бъда назначена на трудов договор или ще бъда към Социалните?
Предварително благодаря! Simple Smile

# 556

Здравейте!
От 2011 г. съм безработна, имам повече от 12 месеца стаж до момента. Сега имам предложение за работа от друг град /може ли да има такъв дистанционен договор, защото аз ще работа през компютър/ , но на 4 часов трудов договор. Съответно прага за 4 часа е 390 лв., но дали могат да ме осигуряват и на по-голяма сума около 500 лв.?
Какво ще загубя и спечеля при осигуряване на 4 часа при една бременност?
Каква сума като обезщетение ще получавам?
Как се зачита като стаж 4 часовия трудов договор?

Могат да те осигуряват и на повече пари.Зависи от фирмата ти.На 4 часа осигурителния стаж ти е се зачита на половина.За една бременност не е проблем това,че си на 4 ри часа.Разбира се на 8 часа е най-добре

Много бладодаря, Елфита!
И още нещо - обещетението ще се изчислява върху сумата, на която е сключен договорът независимо, че е на 4 часа? Ако брутната заплата е 500 лв, осигурителният доход е 390 лв. как се изчислява обещетението - 90% за първата година от 500 лв и за второта е 240 лв. твърда сума към момента?

# 557
Здравейте. Имам кратък и ясен въпрос.
Дай Боже всичко да е наред, през Ноември очаквам термин.

През последните 24 месеца преди термина ще съм работила без прекъсване, като в тях влизат и 10 месеца болнични.  Общо за последните 2 години - 14 месеца работа и 10 месеца болнични.

Ако средната ми заплата е ПРИМЕРНО 500 лева, на какво платено майчинство бих могла да разчитам през първата година?

# 558
Здравейте и от мен .. Искам да попитам - скоро ми изтича предизвестието в едно заведение , от което напускам и ще започвам работа в друго , обаче се случи така , че забременях. Въпроса ми е колко месеца трябва да работя на новото място , за да изляза в болничен и после всичко да е наред с майчинството , което се надявам да взимам

# 559
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте. Имам кратък и ясен въпрос.
Дай Боже всичко да е наред, през Ноември очаквам термин.

През последните 24 месеца преди термина ще съм работила без прекъсване, като в тях влизат и 10 месеца болнични.  Общо за последните 2 години - 14 месеца работа и 10 месеца болнични.

Ако средната ми заплата е ПРИМЕРНО 500 лева, на какво платено майчинство бих могла да разчитам през първата година?

http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

# 560
Здравейте и от мен .. Искам да попитам - скоро ми изтича предизвестието в едно заведение , от което напускам и ще започвам работа в друго , обаче се случи така , че забременях. Въпроса ми е колко месеца трябва да работя на новото място , за да изляза в болничен и после всичко да е наред с майчинството , което се надявам да взимам

Може и един ден да работиш и да излезеш в болничен, ако имаш общо 6-то месеца стаж.

# 561
6  месеца стаж къде ? Общо през живота ми или 6 месеца на текущата месторабота ... Понеже аз след няколко дни започвам работа на ново място и ме интересува дали там трябва да остана 6 месеца или в последните 6 месеца трябва да съм работила някъде

# 562
6  месеца стаж къде ? Общо през живота ми или 6 месеца на текущата месторабота ... Понеже аз след няколко дни започвам работа на ново място и ме интересува дали там трябва да остана 6 месеца или в последните 6 месеца трябва да съм работила някъде

Общо през целия ти живот.Както писах на новата работа може да имаш и един отработен ден и да вземеш болничен.

# 563
благодаря много за информацията

# 564
Така, сега в крайна сметка 12 месеца или 6 месеца трудов стаж трябват, за да се взима майчинство?

# 565
  • Пловдив
Така, сега в крайна сметка 12 месеца или 6 месеца трудов стаж трябват, за да се взима майчинство?

12 м
Не бъркай 6 те месеца за болничен за общо заболяване с 12 те месеца за обезщетение за бременност и раждане

# 566
искам да попитам нещо колко време трабва да си работил, за да получиш маиченство благодаря предварително Simple Smile

# 567
  • Пловдив
искам да попитам нещо колко време трабва да си работил, за да получиш маиченство благодаря предварително Simple Smile

Да имаш 12 м осигурителен стаж през целия ти живот и да работиш в момента на издаване на 45 дневния болничен преди термин

# 568
Незнам къде да вляза да проверя дали са ми превели болничния,взехси ПИК но никъде не пише за болничен или аз не го виждам,да не би да е където пише-Справка за изплащане на парични обезщетения и помощи  Simple Smile

# 569
  • Пловдив
Справка за изплащане на парични обезщетения и помощи  Simple Smile

Да

Общи условия

Активация на акаунт