Майчинство за безработни 2

• 68 103
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,моят случай е следния:Имам трудов стаж назад във времето около 5г. Преди 8г. родих,бях на работа,вземах майчинство.От 2007 съм безработна и сега съм бременна 2 ри път.Въпроса ми е: Има ли вариант да вземам майчинство ако ме водят към някоя фирма на работа???

# 706
  • Пловдив
Има ли вариант да вземам майчинство ако ме водят към някоя фирма на работа???

Да,ако започнеш работа малко преди издаване на 45 дневния болничен,ще взимаш 2 г по 310 лв на месец

# 707
Благодаря за бързия отговор Simple Smile В такъв случай продължавам без да спирам да си плащам и здравните осигуровки нали?  newsm78

# 708
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Благодаря за бързия отговор Simple Smile В такъв случай продължавам без да спирам да си плащам и здравните осигуровки нали?  newsm78

Когато те назначат на фиктивен договор ще трябва да си плащаш здравните на работодателя.

# 709
Благодаря Simple Smile

# 710
Аз пак да попитам-имам стаж повече от две години,на социално майчинство сьм,но ,ако сега започна работа някьде и пак изляза след седмица в майчинство,няма ли да взимам 2 години?Защото счетоводителката на фирмата казва НЕЕЕЕ.Нямало такьв закон.

# 711
  • Пловдив
Защото счетоводителката на фирмата казва НЕЕЕЕ.

Права е.Ще взимаш до втория рожден ден на детето.А ти си решаваш кога да започнеш работа,за да взимаш майчинство

# 712
Здравейте! Бременна съм в трети месец, до сега нямам никакъв трудов стаж, септември завърших университет и имам платени само здравни осигуровки.Разбрах, че има вариант да започна работа в някоя фирма за няколко дни и след това да съм в болничен и да плащам само 20лв здравни осигуровки.
 Ако е така наистина, то когато имам 1 година осигуровки, ще получа ли майчинство за 2 години и в какъв размер.
Знам само, че преди тази 1 год. ще получавам 100лв социални.

# 713
  • Пловдив
Ако е така наистина, то когато имам 1 година осигуровки, ще получа ли майчинство за 2 години и в какъв размер.
Знам само, че преди тази 1 год. ще получавам 100лв социални.

Да,така е.Като натрупаш 12 те месеца ще получаваш 310 лв на месец до втория РД на детето

# 714
А тогава на какво основание ще ми дават болнични, все пак това са 5-6месеца? И другото,което само здравни ли плащам ? Защото знам,че за майчинство се изискват социални ?

# 715
  • София-Младост
А тогава на какво основание ще ми дават болнични, все пак това са 5-6месеца? И другото,което само здравни ли плащам ? Защото знам,че за майчинство се изискват социални ?
Ти право на болничен имаш, нямаш право на обезщетение.

# 716
А не се ли изисква работодателя да плаща и социални осигуровки или ако съм постоянно в болнични не?  Thinking

# 717
  • София-Младост
А не се ли изисква работодателя да плаща и социални осигуровки или ако съм постоянно в болнични не?  Thinking
По време на болничен се плаща само здравна вноска.

# 718
Здравейте, нямам възможност да прочета цялата тема и се извинявам ако зададения от мен въпрос е обсъждан вече. Аз вземам т.нар социално майчинство, нямам необходимия стаж. Наближава момента, в който детето ми ще навърши годинка. Та запитването ми е има ли възможност моята майка да взема майчинство за втората година, тя си има стаж.

# 719
  • Пловдив
Здравейте, нямам възможност да прочета цялата тема и се извинявам ако зададения от мен въпрос е обсъждан вече. Аз вземам т.нар социално майчинство, нямам необходимия стаж. Наближава момента, в който детето ми ще навърши годинка. Та запитването ми е има ли възможност моята майка да взема майчинство за втората година, тя си има стаж.

Ти нямаш право и няма какво да прехвърлиш на майка ти.Все пак задай въпроса си официално с мейл до НОИ.В сайта го има мейла
После постни отговора тук.Ще е интересен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт