Успешно "олежани" бебета - 3 тема

• 26 714
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
 Hug Hug Hug момичета

И да сменя малко настроението си, вижте какво купих на Сияна за Коледа http://www.ebay.co.uk/itm/281023278666?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1439.l2649

Боби, а дано са верни тези статии Simple Smile Пускахте ли изследвания на малката или просто е настинала?

# 706
Жени, аз също съм на мнение, че кърменето не трябва да е на всяка цена. Пък и доста неща си опитала, така че не се тормози излишно  Naughty Между другото съм чувала, че е хубаво постепенно да се спира кърмата, за да не ти увиснат гърдите след това. Не знам до колко е истина. Има един лаф как се познават стегнатите гърди - не трябва да се задържа молив под тях. Е, преди и аз го можех този номер, но елате ме вижте сега, цял моливник мога да задържа под тях   smile3532
Иначе ние имаме и друг проблем - не иска да се отдели от гърдата. Днес от 7 сутринта като е почнал и чак в 8 вечерта спря  #Crazy През не повече от половин час се кърмим, не знам вече, скок в ръстежа ли е или просто е цицоман ама едвам издържам. За повече от 12 часа да е спал не повече от 2 и в момента, в който го оставя почва да мляска, а на следващата минута вече плачка. Не е май от недостиг на кърма, защото като стисна и тече. Голяма ламя е да знаете, чак устичката си е разранил да дърпа. Да ви се оплача и друго, време нямам за абсолютно нищичко. От два дена съм с отрязани нокти само на единия крак и сега мисля да се поглезя и най-накрая да обърна внимание и на другия крак. За епилации и др подобни екстри ще има още да мечта Rolling Eyes Как има деца, които след като се нахранят издържат по 3 часа, а ние и 30 мин не можем. За денонощие сигурно се храним към двайсетина пъти  smile3507
Борянка, дано да се оправи бързо бебка, че тези вируси е трудно да се избегнат. Тя си е и по-големичка и дано бързо и отмине и да не става по-сериозно от сополки  Praynig

# 707
Стефи, да не би просто да търси успокоение и да иска да е близо до мама ...? Ако продължи дълго, питай консултантите тук или някоя от нашите мами, ако знае.

Иначе не, не се тормозя, може би така звуча, но отдавна се примирих. В началото беше то рев до небесата. Сега просто цедя, когато мога, пък колкото, толкова. То и цици не останаха за Митко, че аз действам ръчно вече  smile3534

# 708
Здравейте момичета,

Ние с мъжа ми сме болни, само бебка е все още здрава и се моля и тя да не се разболее. Давам и оксцилококцинум - по една сашета на ден, педи така каза за всеки случай.

Боре, защо не заведеш Валерия на УНГ кабинет? Мария в началото имаше заден ринит и педиатърката ми беше надала едни лекарства... Аз я заведох при един УНГ (много читав лекар, майка ми и братовчед ми си правиха операция при него). Той ме посъветва, че щом няма инфекция, която е преминала към ухото или окото от носа, да не давам нищо и да не ползвам аспиратор. Ако има добър имунитет, детето само ще пребори всичко. Действително детето 2-3 дена му беше малко некомфортно и се поизмъчи, но после хремата ни спря като с вълшебна пръчка. Сега капвам солен физиологичен разтвор, но много-много рядко. Възможно е при вас хремата да е в следствие на някоя бактерия и да не е лекувана адекватно.

Момичета, с моята свеки вече се побърквам. Всяка неделя и оставяме Мария, всяка седмица ми сервира нова щуротия... Миналата седмица на 8 градуса я беше разхвърляла да и сменя бодито на студа. Тази седмица и забраних да излизат навън и викам хайде сега съм малко по-спокойна. Тя я дърпала за ръцете да и показва как да сяда  Shocked Shocked Shocked Изпокарахме се с мъжа ми, аз  това дете не съм го намерила на улицата, да ми го окипазят и да отида да си купя ново от магазина  smile3514 smile3514 smile3514  Не искам да и я давам, но това значи да се изпокараме у нас и направо не знам какво да правя. Но в крайна сметка, ако трябва ще обявявам война, детето е най-важно.

# 709
Попс, може би трябва да й кажеш какво МОЖЕ да прави, явно въображениео й е голямо  Grinning
Но във всички случаи, никой няма да спечели от едно каране /ако не е неизбежно, разБира се/. И други внучета ще трябва да гледа все пак  Joy

# 710
Poppy, бързо да оздравявате миличка  Hug Тая твоята свекърва е за шамари, трябва да се съобразява с твоя начин на гледане на детето, защото ти си майката, а не тя! При мен положението е подобно, но с разликата, че моята майка прави така, а свекито ми е за милиони, една дума не ми казва и само гледа да не ме притеснява, каквото кажа, това е.... а майка е ужас, само акъли и то едновремешни , добре, че живее в София, та само по телефона слушам щуротии и мога да затворя, когато поискам  hahaha Най ме дразнят като почнат: олее как така на климатик ще я гледаш ?! Ами как, така, детето трябва да свиква на всичко, като вкъщи се отопляме с климатик, какво да правя, да сложа печка на дърва ли  #2gunfire Или пък: Закъсняла си вече със захранването, трябваше да започнеш от втория месец  #Crazy Абе луда работа! Отстоявай си твоето и ги нареждай, аз така правя!
Иначе, да се похваля, от няколко дни започнах да давам оризова каша, преди обедното кърмене. Малката се мръщеше, но по-скоро на лъжицата, защото не знае какво да прави. Обаче, разбра, че може да вземе количеството от лъжицата с ръка и да си го избута в устата  Joy Е, няма такова мацане, ама пък по този начин си хапна доволно и след 4 дена вече стигнахме 5 лъжички Simple Smile Супер ни понася и въпреки, че четох на няколко места, че оризовата каша запича, ние сме ок с изхождането, не се е променило изобщо... да чукам на дърво. Тази седмица вкарвам и зеленчуково пюре, да видим как ще е положението, а най-накрая и плодово, защото подозирам, че плодовото ще и хареса най-много и няма да иска другото Simple Smile
Купих и ето такива лъжички с меки силиконови накрайници, които са страхотни, огъват се и тя си ги дъвче без проблем:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11984&cat=42

# 711
Лойър, на колко време вкарваш нова храна?

# 712
Мария днес яде зеленчуково пюре - тиква и картоф. Хапна 3-4 лъжички и след това и разбих 3-4 лъжички в млякото и направих шейк. Омаза се до ушите и тя не знае какво да прави с лъжицата  Grinning  Миналата седмица цяла седмица хапваше тиква, тази седмица дадохме картоф. Другата седмица смятам да дам морков. Мисля, че и е интересно  Mr. Green

# 713
Жени, нова храна се вкарва на 5-7 дена. Поне така знам аз, защото ако има алергична реакция се проявява за около седмица  Simple Smile
Аз реално само оризовата каша съм давала досега и то от 4 дена.... ще видим др как ще ги приеме, Попи е по- напред от мен  Simple Smile

# 714
ех какви сте сладки, кой знае какво шоу сте  hahaha

а как ще процедирате - изцяло заместване на 1 хранене или добавка към всички храненета   newsm78

# 715
stefi_sv, когато са малки често се получава така - че кърмиш безспирно от сутрин до вечер. Но преминава де.

Освен да те посъветвам да легнете пред телевизора, добре запасени с храна и вода - не знам какво друго... Simple Smile

lawyer, и аз мисля, че оризовата каша е много добра храна за захранване, ако не се запича бебето. Много по-малко алергенна е от заленчуковите и плодови пюрета.

# 716
И аз така знам- за 7 дена се проявяват най- забавените алергични реакции. Аз ще въвеждам по 14 дни, но малкият вече е с алергия.
За майките и свекитата- казвайте, не си мълчете. Аз установявам, че са забравили много неща. Все пак 30- 40 години са минали от тогава, когато са гледали бебета.
Стефи, на мен първите два месеца направо ми се губят  Sunglasses. С един обръснат крак ходих веднъж три дена  Mr. Green Спи, когато можеш и зарежи домакинската работа, това е моят съвет.

# 717
Ние сега се върнахме от консултация. Роси е качила 600 грама за последния месец и е 61 см/6100 грама.

Мисля, че не е зле.  smile3541

# 718
Ние сега се върнахме от консултация. Роси е качила 600 грама за последния месец и е 61 см/6100 грама.

Мисля, че не е зле.  smile3541

Не е зле Simple Smile
Сис качи 570 гр и е 61 см и 5670 гр

# 719
Благодаря ви момичета, днес пак бяхме на лекар, но тези сополи са вече от 3 седмици и от време на време има Т, та пед. каза ако вдигне пак Т да дам АБ. Аз вече пия АБ!
Пазете бебетата, няма по- гадно от това да ти е болно детенце!
Относно гърдите, аз я оставих да спира постепенно кърмата но и аз спокойно мога да задържа цял моливник  Embarassed
А за свекитата мога да говоря цял ден проблема е че дори като мисля за нея ме боли глава. След като и даде бира и я пече на 40 градусова жега, когато беше на 40 дни, сега ми повишава тон, когато говорим за детето, когато я гледа ми обръща шкафовете и пренарежда мебели и вещи така както тя е решила, че ще ми е по-удобно (повярвайте не ми е). Една вечер я оставихме сама с малката и изобщо не се съобрази с режима и (не ме и попита какъв е режима де) след което я беше сложила да спи неизкъпана, с несменен памперс и с дрехите с които е била цял ден. Дава и немито грозде и домати, преди изобщо да беше захранена. И куп други идиотщини, но наистина ме заболява глава. Сега детето е болно и тя не е звъннала да пита как е.
Стефи неволите с кърменето минават, нищо че ти се струва, че никога няма да свърши, свършва бързо и ще ти липсва.

Общи условия

Активация на акаунт