ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - ТЕМА 6

• 115 678
  • 791
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да споделя и аз: бях на терапия Агапурин и респистим плюс, заради завишени НК клетки 18%.
След 3 месеца пиене-няма ефект от терапията- НК клетки 17%.
Предписали са ми Вигантол и Омега, както и вливка преди трансфер.
Ако някой има впечатления за тези вливки, доколко са ефикасни, моля за мнение.

# 106
  • Sofia
Иванкака, това кои НК клетки са които сочиш 18 и 17%? Къде си правила изследванията и кой ти назначи лечението?

# 107
  • София
Иванкака, това кои НК клетки са които сочиш 18 и 17%? Къде си правила изследванията и кой ти назначи лечението?
Ами тези, дето реф. стойности са им до 12%, ама в момента не мога да ги цитирам, не са при мен изследванията.
В Надежда- лечението имунолозите го назначават.

# 108
Михо аз мисля че тези НК клетки са и повишени на иванкака CD16+CD56+NK celles 17% (ref 0-12%)
но явно агапурина не е подействал за да ги намали под 12% и ще се наложат вливки

# 109
  • София
Михо аз мисля че тези НК клетки са и повишени на иванкака CD16+CD56+NK celles 17% (ref 0-12%)
но явно агапурина не е подействал за да ги намали под 12% и ще се наложат вливки
точно тези да, благодаря Крики.

# 110
  • Sofia
Ами тези, дето реф. стойности са им до 12%, ама в момента не мога да ги цитирам, не са при мен изследванията.
В Надежда- лечението имунолозите го назначават.

А, добре, в Надежда по мое мнение повече знаят какво правят от в Щерев.

Не мога да скрия учудването и недоумението си как в Щерев ми правеха вливания само на база на Тotal NK cells  (CD3-CD16+56+)!!! Това вливане го направихме с гадния имуновенин, 2 дни преди пункция, втресе ме, видгнах температура и в крайна сметка рискувахме целия опит!

В Малинов като изследвах НК клетките сега преди този опит, за първи път някой адекватно и разбираемо ми обясни, че общия брой на НК клетките изобщо не показва риск за бременност, даже да е по-висок това може само да е индикация за евентуално завишен процент и на тази субпопулация, която има общо с бременността. Абсолютна простотия е това масово вливане дето го правят в Щерев за щяло и нещяло!

Моите резултати преди ин-витро опита:

Клетъчна популация  %  ОТ ЛИМФОЦИТИТЕ     Реф. Граници
Тotal NK cells  (CD3-CD16+56+)   15 %   7-26 %
CD16+CD56+   NK cells                   1%           < 12 %
NKT cells (CD3+CD16+56+)                    2 %   0-10 %

Заключение - всичко е ОК, при положителен тест ново изследване

Ето резултатите ми от вчера

Клетъчна популация  %  ОТ ЛИМФОЦИТИТЕ      Реф. Граници
Тotal NK cells  (CD3-CD16+56+)   19 %   7-26 %
CD16+CD56+   NK cells                   1 %   < 12 %
NKT cells (CD3+CD16+56+)                    3 %   0-10 %

Заключение - Изследваните показатели са в референтни граници. Контрол в 12 г.с.

# 111
  • София
Михо, надявам се, че сте добре с бебо! Hug
Точно така е за Щерев-там два пъти си давах парите за изследване на Total NK cells- излезоха завишени и въпреки това не ми назначиха вливка (което явно си е късмет).
Те в Щерев нямат имунолози, работят с имунолозите от МБАЛ Иван Рилски.
В Малинов всички други показатели са ми в норма, а изключение на тези НК клетки....
дали са ми вариант да избирам м/у български препарат(предполагам имуновенин) и октагам...
обаче май тоя имуновенин дава доста странични ефекти newsm78

# 112
  • Sofia
дали са ми вариант да избирам м/у български препарат(предполагам имуновенин) и октагам...
обаче май тоя имуновенин дава доста странични ефекти newsm78

Да, аз онзи ден попитах имуноложката ако се налага сега вливане с какво ще вливаме, тя каза че със сигурност с някакъв, който не е български, много по-щадящ и няма страничните ефекти на имуновенина. Слава богу не се налага това.

С бебо сме много добре, вече сме почти цели 2 см! Simple Smile Simple Smile и тежим около 1 грам Simple Smile Simple Smile хехехе Дано Господ продължава да е с нас и да ни закриля до термин..

Вие за кога планирате опит? При кой доктор си сега?

# 113
  • София
Лелее, много сте пораснали.....всичко ще бъде наред до края Hug
Тази дълга и упорита борба, няма как да не бъде възнаградена!
Ясно, вече го реших, че ще платя по-скъпия препарат Peace
Аз съм в момента в стимулация, ама съвсем в началото, даже на преглед още не съм ходила CrazyПри Др Персенска съм.

# 114
  • Sofia
Ехее, хайде успех. Стискам силно палци  Praynig Praynig Praynig Praynig Дано това е вашия опит. Не спирай да вярваш и само положителни мисли!

Ами ако се налага вливане, кога ще го правите? Аз знам, че трябва да се направи поне 7 дни преди трансфера. Преди пункция си е притеснително да не повлияе отрицателно фоликулите. Другия вариант е да замразявате заради това.. Доки ще реши какво да правите. Имаш всичките ми стиснати палци за успех  Hug Hug

# 115
  • София
Михо Hug Hug
ами ако вливам- ще трябва да е тия дни, но първо ще говоря с докторката по въпроса, че още не съм убедена за тези вливки, че ги искам......

# 116
Имам въпрос към тези, които са на Фраксипарин (или са били) - как ви назначиха дозировката, колко пъти седмично или месечно се приема и има ли някакъв минимум. Долколкото разбрах се правят изследвания веднага след забременяване и от тях се определя. Не ми се иска да притеснявам докторката сега и затова се обръщам към вас  Hug

# 117
Здравейте и от мен!!! Имам едно неуспешно икси от м.юни 2012г.
Излязоха и моите изследвания за вродени тромбофилии:
Нормален генотип за
R506Q (Фактор V Лайден, FV)
677C>T (MTHFR)
1298A>C (MTHFR)
Хетерозиготен генотип A/G за 66A>G  (MTRR)
- хетерозиготен носител на мутацията 20210G>A
- протромбин
- хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI
- хомозиготен генотип D/D за ACE
- хетерозиготен носител на Val34Leu (F13)[/b]
Коментари: Мутацията 20210G>A в протромбиновия ген се свързва с повишени плазмени нива на протромбина и се среща с повишена честота при лица с венозни тромбози.Тази мутация се свързва с неблагоприятни съдови усложнения по време на бременността -спонтанни аборти, и т.н.
Генотип за ACE D/D се асоцира с повишен риск от спонтанни аборти. Ефектът на D/D генотипа се засилва , поради наличие на 4G апел за PAI и хетерозиготно носителство на Val34Leu (F13).
Моля за вашия коментар, и каква ще бъде най вероятната терапия, тъй като чак след 2седмици ще мога да се видя с моя док.Предварително благодаря!

# 118
  • София
терапията е с фраксипарин или клексан и евентуално аспирин протект- това по време на следващо ин-витро и бременност.

# 119
Правилно ти е отговорила ivankata,сега нищо друго не може да се направи,но по време на бременност ,когато вече знаеш,че имаш преразположеност към тромбофлибия,ще слагаш до края Фраксипарин или Клексан.Аз от началото на бременността слагам фраксипарина,макра че при мен изследването излезе,че няма промблем с тромбофлибията.Аз имам един аборт и затова за всеки случай ,с цел превенция си поставям фраксипарина,но вече през ден.Не се притеснявай нещата ще се подредят.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт