ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - ТЕМА 6

• 115 672
  • 791
  •   1
Отговори
# 120
здравейте,

по-поизчетох темите и ми остана един въпрос - някой правил ли е имунологични във терапията във варна? кой е лекарят който ги коментира и , разбира се - доволни ли сте от отношението?

( три въпроса се получиха : ) но благодаря предварително за всеки отговор)

# 121
Момичета Здравейте , записвам се при вас в темета .Само да се представя на бързо, имам един мисед 7 г.с.
след това две години ходене по мъките за ново забременяване. Решихме да потърсим помощ и доки   ми пусна генетични и имунологични изследвания .
Оказа се че имам хашимото и завишени НК клетки на 17 % . Назначиха ми вливания на имуновени 2  по 20 ампули . сега 2 седмици след вливките пуснахме пак изследвания и какво да видя 25% . Shocked #Cussing out  направо онемях  Sad . А между другото правихме инсеминация на 10.11.2012г.
   Имало ли е други момичета с толкова високи стойности. Моля помогнете ....
 Благодаря ви предварително!!! #Shocked

# 122
  • Sofia
Момичета Здравейте , записвам се при вас в темета .Само да се представя на бързо, имам един мисед 7 г.с.
след това две години ходене по мъките за ново забременяване. Решихме да потърсим помощ и доки   ми пусна генетични и имунологични изследвания .
Оказа се че имам хашимото и завишени НК клетки на 17 % . Назначиха ми вливания на имуновени 2  по 20 ампули . сега 2 седмици след вливките пуснахме пак изследвания и какво да видя 25% . Shocked #Cussing out  направо онемях  Sad . А между другото правихме инсеминация на 10.11.2012г.

Костова, важно е коя субпуполация на НК клетките ти е 17%/25%? Да не е обшия брой в кръвта? Защото те нямат отношение към забременяването.

# 123
Miho_She - Цитирам  изследването :

Total NK cells( CD3-CD16+56+) - 28%  /  7-26%

CD16+CD56+ -  25%          / > 12%

Другите са в норма няма да ги цитирам .А Нк клетките  беше 17% преди един почти месец.  Thinking
  Дано да сте прави прави да не пречи на забременяването  .Утре ще се видя с доки и да видим какво ще каже.
   bouquet

# 124
  • София, България
Miho_She - Цитирам  изследването :

Total NK cells( CD3-CD16+56+) - 28%  /  7-26%

CD16+CD56+ -  25%          / > 12%

Другите са в норма няма да ги цитирам .А Нк клетките  беше 17% преди един почти месец.  Thinking
  Дано да сте прави прави да не пречи на забременяването  .Утре ще се видя с доки и да видим какво ще каже.
   bouquet

Аз съм един от тези случаи, в които при вливане НК клетките се повишаваха, вместо да се понижат. Това ставаше и при вливане на интралипид и на имуновенин.  Преди 3-тото ми Икси реших да не правя нищо, вече ми беше омръзнало да се боря. Забременях точно тогава, с НК клетки 21, които скочиха до 26 две седмици след положителния тест. От тогава до почти 8 месец от бременноста вливах имуновенин всеки месец. НК клетките падаха, дори бяха влезли в норма някъде към 3 месец. Движеха се между 11 и 20%, а броя на ампулите, които вливах бяха между 40 и 60 и проф. Мартинова ми ги определяше всеки месец след като ми излизаше изследването.
 Така, че аз съм пример за това как имуновенина не действа преди забременяване Радвам се, че успях да износя бебето докрай. Все още се съмнявам, че НК клетките имат някакво отношение към забременяването и износването на бебето, но бях длъжна да се застраховам и да направя всичко, което ми препоръчват лекарите.
 Успех на всичи, стискам ви палци и вашата борба да завърши с положителен финал!

# 125
  • София

При толкова високи нива на НК клетките мисля, че препоръчват изследване за токсоплазмоза, листериоза, хламидии и т.н.

# 126
  • Пловдив
Миналата година преди опит нк клетки - 25%, 7 дена след вливка интралипид - 32%, последваха 2 последователни вливки за 2 месеца интралипид  - 18%,  след още една вливка интралипид - 14%, преди трансфер имуновенин - 40 ампули. 5-6 месеца след неуспеха - 21%. Изследвах хламидия (секрет и кръвен), токсоплазмоза, листериоза, мико и уреаплазми, цитомегаловирус - всичко отрицателно. Конова назначи имуновенин преди трансфер. Попитах дали трябва да изследвам нивото им преди вливката, каза: "Няма да ставаме подчинени на лабораториите и резултатите, ние трябва да ги определяме". Там направих и тест за "активност на нк клетките". Резултата излезе в референтни граници. Преди опит ще направя 2-3 вливки на интралипид, защото моят доктор така иска (за да се насити организма).
Успех !

# 127
 ivankaka - Мисля че го правихме това преди инсето .С натривка ли се взема това изследване .Те ми вземаха кръв, направеха ме на решето дори ми спукаха вената  Crazy бъркаха ми във всички "дупки"  Crossing Arms Whistling ( с извинение ) и не всички хартиени носители са при мен някои останаха в клиниката . Следващият път като отида при доки ще го попитам.

ooooh!  Момичета , благодарение на вас съм малко по- спокойна .Днес се чух и доки ,ще му изпратя изследването да го види , но той каза ако е наистина така ще има пак вливки.
   Благодаря ви много !!!    bouquet

# 128
Здравейте момичета майче тук не е много по темата но искам да ви попитам? Има ли значение кога ще направя имунологичните и генетичните изследвания?В смисъл може ли да не съм в цикъл когато ги правя? Благодаря ви предварително!!!!! Целувки на всички!

# 129
  • София
Здравейте,

Реших да пиша тук, тъй като виждам, че обсъждате точно изследването което на мен ми правиха на 13.11.2012 г. взеха ми кръв за изследване - Фактор 5 Лайден.
Днес си взех резултата:

ИЗОЛИРАНЕ НА ДНК
Солево изолиране  1
ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЯ - ДНК анализ
ТРОМБОФИЛИЯ
Фактор V Лайден - мутация R506Q  Нормален генотип
Фактор II (Протромбин) - мутация G/A 20210   Нормален генотип
Инхибитор на Плазминогенния активатор - PAI 4G/5G   Хетерозиготен носител 4G/5G

Коментари:
1) Не се отчита повишен риск за венозни тромбози въз основа на изследвания показател.

Като цяло мен ме притеснява последното:
Инхибитор на Плазминогенния активатор - PAI 4G/5G   Хетерозиготен носител 4G/5G

Има ли нещо притеснително?

Сестрата каза, че като цяло резултата е добър, НО все пак иска и моята АГ да го види и да си каже окончателното мнение.

# 130
  • София
Алекс, наистина няма нищо притеснително. Коментирай го и с твоя доктор, разбира се. Желая ти успех!

# 131
Вчера с мъжа ми пуснахме генетични изследвания след 2 неуспешен опит инвитро.
Резултати след 1 месец Praynig

# 132
  • София
Алекс, наистина няма нищо притеснително. Коментирай го и с твоя доктор, разбира се. Желая ти успех!

Благодаря ти Simple Smile Тъй като гледах някакви коментари в темите и в други форуми, че при хетерозиготен носител някои лекари предписват аспирин протект и фраксипарин. И затова малко се попритесних, но другата седмица ще го обсъдя с АГ-то, тъй като знам, че ми е наследено от майка ми тъй като тя е имала тромбофлебит и до момента си има проблем с вените.

# 133
kik_0486,би ли споделила къде и колко заплатихте за генетичните,тъй като и аз трябва да правя. Sad Преди време четох,че някъде се правят и безплатни,дали все още се правят и къде?

# 134
kik_0486,би ли споделила къде и колко заплатихте за генетичните,тъй като и аз трябва да правя. Sad Преди време четох,че някъде се правят и безплатни,дали все още се правят и къде?
В клиника Щерев за двамата платихме около 400 лв.
За безплатни не знам къде се правят Thinking

Общи условия

Активация на акаунт