ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - ТЕМА 6

• 115 679
  • 791
  •   1
Отговори
# 90
Kimbi, аз лично за първи път чувам подобно нещо.  Rolling Eyes Освен това в МД мисля, че само кариотип можеш да направиш безплатно, а останалите се заплащат...поне преди беше така.

# 91
  • Пловдив
И аз имам въпрос - ако направя генетичните и имунологичните изследвания в Пловдив където ми е по удобно ще се признаят след това в клиника в София? Има ли вероятност да ги поискат да ги направя отново?

# 92
Генетични изследвания се правят в София в Майчин дом и Геника - това са генетичните лаборатории в страната. Ако кръвта се даде в Пловдив, после се изпраща в София, така или иначе. На няколко места в страната има клонове на Национална генетична лаборатория (във Варна, Пловдив, Ст. Загора..може би и на други места), но там не правят всички генетични изследвания. Например при мен взеха кръв във Варна, тук направиха кариотипа, а за останалите изпратиха кръв в Геника.

# 93
Здравейте,

По повод на лабораториите, правещи генетични изследвания, да споделя:
Аз скоро си правих генетични изследвания, дадох кръв в Медицински център Надежда, Варна, а те част от тях, за тромбофилията, ги пратиха в Плевен, а друга част от изследванията (Lupus anticoagulant, Protein C activity, Protein S activity) пратиха в Германия за изследване.

# 94
  • София
Извинете ме, ако е коментирано вече!
Ще правим генетични в Майчин дом(където е безплатно за момента). Записаха ни за 29.10 и ми казаха, че трябва да им занеса направление от гинеколог за такива изследвания. Някой искал ли е такова направление и какво точно трябва да пише. Не съм ходила още при личната и реших първо да попитам тук Simple Smile

Предполагам,че става дума за кариотип на 6 ет.в Катедрата по генетика.На нас също ни поискаха и ние им показахме препоръките от доц,Конова.На вас кой ви ги е препоръчал?Помолете го да ви ги напише на лист и го покажете него.Ме става дума за направление по Здравна каса,а просто някакъв документ с препоръки.Така мисля аз newsm78

# 95
Здравейте, имам един въпрос, моля ако някой може да ми помогне с отговор.
Правих имунологични след един не успешен опит, резултата е завишени анти миокардни тела (при норма 10 моите са 14,95), контрола преди процедура, имам назначена и терапия.Друг проблем с имунологията нямам.
Моля ако някой има повече инфо да ми сподели, какво означава този резултат и каква връзка има с ин витро процедурите и не успеха?
Благодаря   bouquet

# 96
И аз имам въпрос - ако направя генетичните и имунологичните изследвания в Пловдив където ми е по удобно ще се признаят след това в клиника в София? Има ли вероятност да ги поискат да ги направя отново?

В Пловдив може да ги направиш в Геника,не се налага да се правят повторно,все пак това е вид ДНК тест Peace

# 97
Извинете ме, ако е коментирано вече!
Ще правим генетични в Майчин дом(където е безплатно за момента). Записаха ни за 29.10 и ми казаха, че трябва да им занеса направление от гинеколог за такива изследвания. Някой искал ли е такова направление и какво точно трябва да пише. Не съм ходила още при личната и реших първо да попитам тук Simple Smile

Предполагам,че става дума за кариотип на 6 ет.в Катедрата по генетика.На нас също ни поискаха и ние им показахме препоръките от доц,Конова.На вас кой ви ги е препоръчал?Помолете го да ви ги напише на лист и го покажете него.Ме става дума за направление по Здравна каса,а просто някакъв документ с препоръки.Така мисля аз newsm78
jul_j, благодаря ти, има логика. Най-вероятно това ще са имали предвид. На нас ни ги искат от клиника Надежда, но не ми дадоха нищо написано. Ще трябва преди изследването да отида до клиниката,за да им поискам бележка:) Hug

# 98
имам въпрос относно това кога да направя контрола на имунологичните преди процедура ин витро. ще съм по дълъг протокол и преди блокиращата инжекция ли трябва да ги пусна имунологичните или може и след нея, преди започване на същинската стимулация. има ли значение кога точно се пускат?

НК клетките ми бяха 15% и ми казаха преди процедура да пусна имунологични да проверим дали след приема на агапурин са спаднали

Последна редакция: сб, 13 окт 2012, 14:07 от Анонимен

# 99
Крики,10 дни преди трансфера трябва да ти се направи вливане,ако са ти завишени НК клетките.Аз лично пуснах контрола след блокиращата инжекция и пак си бяха 15%,не бяха се повлияли от Агапурина,дано при теб има подобрение.Успех!

# 100
  • Sofia
Здравейте момичета,

Ние имаме записан час от лятото още за кариотип в МД сега за 23 октомври. Причината да го запишем беше висока ДНК фрагментация на сперматозоидите според СДИ теста на мъжа ми. От тогава обаче направихме ин витро и аз съм бременна в 7 г.с. Чудя се има ли смисъл да го правим този кариотип предвид обстоятелствата? Моля за вашето мнение.

Успех на всички!

# 101
Според мен не е зле да се направи, така и така сте се записали. Пожелавам ти от все сърце успешна бременност и здраво и пухкаво бебе!  Hug

# 102
Здравейте момичета,

Ние имаме записан час от лятото още за кариотип в МД сега за 23 октомври. Причината да го запишем беше висока ДНК фрагментация на сперматозоидите според СДИ теста на мъжа ми. От тогава обаче направихме ин витро и аз съм бременна в 7 г.с. Чудя се има ли смисъл да го правим този кариотип предвид обстоятелствата? Моля за вашето мнение.

Направи го за твое успокоение, ако искаш, но ако има проблем с кариотипа, доколкото знам не е преодолим с някакво лечение, така че честно казано към този момент, при условие, че и си бременна, не виждам кой знае какъв смисъл.

# 103
Здравейте Момичета.От доста време се чудя къде да се посъветвам и реших това да е в тази тема.
Проблема ми е аденом на хипофизата,за моя радост неактивен/хормоно не секретиращ.
Но имам друг проблем който е породил маи аденома.Става дума за матка,яйчници.Лятото бях на изследвания в майчин дом  и там ме прегледа доктор Генов.Ще ви напиша какво е заключението му.

Ехография на малък таз- : Mатка  AVF; S 26; структора  - N. Ендометриум 7мм / L3 тип. Ляв яйчник с размери 37/25мм.Десен яйчник с размери 42/18мм. Двустранно без фоликули нормоехогенна  строма.
Заключение - Нарушена фоликулогенеза.Хипоплазия утери 1 степен.

Това е  Cry . Аз много не разбирам,но ми звучи зле.Някоя ако има като моя проблем нека да ми сподели какво да правя по нататък.
Мечтата ми е да си имам мое бебе,ще мога ли да си я осъществя по нормален път без инвитро. Cry Cry Cry Cry Cry Много съм притеснена.

# 104
  • София
Здравейте момичета! В чуденка съм и затова се надявам, ако някоя от вас може да ми помогне с информация.
Накратко за мен: след 3 мисед аборта в ранни г.с. направих всички възможни изследвания. Всичко е в норми, като изключим не достатъчно усвояване на фолиевата киселина и малки отклонения в имунологичните изследвания. Ето ги и тях:
ПОПУЛАЦИЯ   ФЕНОТИП                    % ЛИМФОЦИТИ        % ЛИМФОЦИТИ
Т-лимфоцити   CD3+                         74.1                             73(68-77)
CD3+/CD4+   CD3+4+                         39.0                             47(41-51)
CD3+/CD8+   CD3+8+                         32.1                             26(20-31)
Съотношение   CD3+4+/CD3+8+         1.2                             1,9(1,5-2,3)
В-лимфоцити   CD 19+                         11.0                             11(8-13)
NK-клетки   CD16/CD56+         14.0                             12(9-17)

Отклоненията са в CD3+4+8+  NK-клетките според мен също са завишени, но имуноложката каза, че са в норма и не са проблем  newsm78   Антифосфолипидните тела са в граници.

Трябваше са започна лечение с изопринозин за 3 месеца, но се оказа, че съм забременяла спонтанно и изобщо не го започнах. Сега съм в 12 г.с. и имуноложката каза да направя контрола на изследванията "ако искам", но е трябвало да се направи по-рано, макар че и сега не било късно.
Чудя се необходимо ли е да правя тази контрола и ако пак не са наред резултатите какво следва?  Ще имам ли проблем при развитието на бебчето ми? И наистина ли 14% NK-клетки не са проблем?
Моля ви, ако някой е запознат с тези имунологични показатели да сподели

Общи условия

Активация на акаунт