ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - ТЕМА 6

• 117 315
  • 791
  •   1
Отговори
# 405
аз съм със завишени НК.От клиниката ще ти изпишат терапия,за няколко месеца,ако не спаднат достатъчно и имаш процедура ти правят вливките.Ако не ти се чака направо ти вливат.

# 406
  • гр. София
Благодаря ти, Звезда. Нищо не ми е изписано за терапия за НК клетките.
Теб на каква терапия са те сложили?

# 407
Ти като ги покажеш на нашите имунолози(Надежда,нали не ги пусна там) те ще преценят.Аз първо бях на ИмуноЕксперт Грейпфрут-3 месеца и паднаха от 19% на 17%.И понеже разполагам с време продължихме с нови лекарства около 3 месеца пак,сега са Агапурин и Респистим.едвали ще ги докарам в норма,ама поне вливките да ми излязат по-тънко.А при (+) знам,че пак вливат,че тогава пък се покачват от бременноста  ooooh! ,аман вече  Mr. Green

# 408
  • София
Терапия за НК клекти аз имах едва след забременяване/естествено забременяване/, разбира се след нова имунология след +тест.

# 409
  • гр. София
Звезда, имам 3 теста на НК клетки - от Надежда са ми на границата, от Иван Рилски ми е завишен абсолютният брой на НК клетките и сега последните са ми от Радост там при горна граница 15, моите са 16,9. На 23.08 съм на преглед при д-р Шефкетова и ще я питам как ще процедираме.

# 410
Момичета, кое генетично изследване , освен кариотип, се прави преди инвитро :
      Пакет ДНК изследвания при спонтанни аборти - за FV, протромбин, PAI и MTHFR гени - мутации R506Q, 20210G-A, 4G/5G и C677T    100.00 лв. 
или
       Пакет ДНК изследвания при тромбози - за FV, протромбин и PAI гени - мутации R506Q, 20210G-A и 4G/5G    80.00 лв.   

# 411
При мен пуснаха първото изследване което цитираш за 100лв. и Protein C и  Protein S, но това в клиника в Истанбул.

# 412
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Можете ли да коментирате изследванията ми за тромбофилия. Както и дали някой знае какво означава Хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI. Чак другата седмица съм на лекар, търсих в интернет, но не ми стана ясно изобщо. Ето ги и резултатите:

Метод:       1. ДНК изолиране                                    Материал: Венозна кръв с антикоагулант EDTA
                   2. Изследване на
                   R506Q (FV)
                   20210G>А (Протромбин)
                   4G/5G (PAI)
                   677C>T (MTHFR)

Резултат:   Нормален генотип за:
                   R506Q (Фактор V Лайден, FV)
                   20210G>А (Протромбин)
                   677С>Т (MTHFR)
                   Хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI

Коментар:  Не се отчита повишен риск към тромбофилия въз основа на изследваните показатели. Генотип за PAI 4G/5G е препоръчително да се интерпретира в комбинация с генотипа за АСЕ и Фактор XIII, за да се прецени комплексния им ефект върху риска от спонтанни аборти.

Благодаря Ви предварително!

Всъщност наистина този вариант на PAI сам по себе си не изисква лечение,затова е и написано че се интерпретира с резултатите от другите генетични,описани по-горе,които явно ти не си пуснала.Незнам какво ще те посъветва лекарят ти ,но наистина е хубаво когато се правят генетични изследвания да се пуска пълният панел.

# 413
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Тъй като се оказах с хетерозиготен генотип C/T за 677C>T (MTHFR), док ми предписа Фолиева киселина мета 3х1. Два дни вече я пия и нещо не се чувствам добре, имам чувството, че са ми отекли клепачите на очите, гади ми се и ми е лошо  newsm78 Не знам дали е от фолиевата, или е нещо друго, или си внушавам  newsm78 Някой имал ли е подобни симптоми и оплаквания?
Не съм лекар,но в листовката на метата пише ,че не се препоръчват повече от 2 таблетки на ден.Който иска може да пие обикновена фолиева от 5мг или мета  от една до две таблетки. Освен носител на твоята мутация съм и хетерозиготен носител и на A128C{MTHFR}.Вначалото пиех по 3 таблетки на своя глава и като се започна едно акне....намалих на една таблетка вечер и до месец нещата се оправиха.Все пак това е разградената форма на фолиевата киселина,която се усвоява директно от организма и не е нужно да се приемат големи количества.

# 414
Здравейте, момичета! Тъй като се оказах с хетерозиготен генотип C/T за 677C>T (MTHFR), док ми предписа Фолиева киселина мета 3х1. Два дни вече я пия и нещо не се чувствам добре, имам чувството, че са ми отекли клепачите на очите, гади ми се и ми е лошо  newsm78 Не знам дали е от фолиевата, или е нещо друго, или си внушавам  newsm78 Някой имал ли е подобни симптоми и оплаквания?
Не съм лекар,но в листовката на метата пише ,че не се препоръчват повече от 2 таблетки на ден.Който иска може да пие обикновена фолиева от 5мг или мета  от една до две таблетки. Освен носител на твоята мутация съм и хетерозиготен носител и на A128C{MTHFR}.Вначалото пиех по 3 таблетки на своя глава и като се започна едно акне....намалих на една таблетка вечер и до месец нещата се оправиха.Все пак това е разградената форма на фолиевата киселина,която се усвоява директно от организма и не е нужно да се приемат големи количества.
Не знам, Нелина. И на мен ми се видя висока дозата, но ... все пак не съм лекар. От обикновената фолиева, пак ми беше изписала 2х1. На листовката на Фолиевата - мета пише: "В случай, че вашия лекар не е предписал друго, приемайте по 1 таблетка NEOPHOLIC МЕТА дневно". Така, че слушам и изпълнявам.

# 415
.... Извинявам се

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 18:39 от Белисима

# 416
  • София

Белисима ?

# 417
Имам питане - за колко време излиза изследванията за тромбофилии и за y-микроделецията.

# 418
  • София
Имам питане - за колко време излиза изследванията за тромбофилии и за y-микроделецията.
тромбофилиите за няколко дни до седмица. Кариотип и микроделеции за около 3 седмици-до месец.

# 419
Ванче, благодаря за отговора   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт