ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - ТЕМА 6

• 116 581
  • 791
  •   1
Отговори
# 645
Дано да ми кажат, че напоследък нямам много вяра на лаборатории и лекари ... Все си мисля, че нарочно ще ми ги пуснат и после ще ме накарат да ги повторя, за да печелят.   ooooh! Благодаря. А за генетичните да знаеш?
Нормално е и aз, след толкова мн изследвания, операции и какво ли още не, все се съмнявам дали пък не искат само да ми вземат парите, но моят опит е такъв, че преди миналото инвитро не пуснах имунологични, защото правих мн др неща, цветна с-ка, лапаро, биопсия и още мн др... и вс си беше наред, после 20 дни след трансфера - аборт! И сега си бия главата, защо не ги пуснах, какво ли щеше да стане ако бях разбрала по-рано за този проблем при имунологията, но каквото станало-такова  Sad За генетичните не знам, тях не съм ги пускала, но се замислям и за тях вече! Мн успех ти пожелавам.

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 18:27 от mshoko

# 646
Lalence* ние също правихме крос мач в 9г.с. отидох в 6г.с ,ноказаха ,че е задължително да се направи, явно не е толкова спешен , щом го оставиха за другия път! Също имаме едно дете- момче.
На мен пък ми казаха,че може организма ми да е образувал АТ срещу "мъжки ембриони", заради това ,че първото дете ни е момче и после при двата аборта ако са били момченца това да е причината?
На някой друг да са обяснили същото, мн. ми е интересно?
Magnet...можеш ли да коментираш? Hug

# 647
  • София
Да, тези дни Д- ра ми обяснява на дълго и широко за антителата към y- хромозомата, но по друг повод.

# 648
  • София
Дано да ми кажат, че напоследък нямам много вяра на лаборатории и лекари ... Все си мисля, че нарочно ще ми ги пуснат и после ще ме накарат да ги повторя, за да печелят.   ooooh! Благодаря. А за генетичните да знаеш?
Лоша работа, че нямаш доверие на лекарите си. По- добре да ги смениш при това положение.
Mshoko, трябва да търсите причината за завишените НК клетки, защото са доста завишени. Назначиха ли ти допълнителни изследвания?

# 649
ivankaka , на мен не ми обясниха надълго и все се каня да питам пак като ходя за контрола на импл. молекули! Не разбрах има ли специфично изследване или......и терапията евентуално каква е?
 Ако ти се занимава може да напишеш! Hug

# 650
  • София
Нямам представа каква е терапията, просто стана въпрос за тези антитела, при разговор с Д-ра по друг повод.

# 651
Здравейте и от мен, след 6 години ходене по мъките и с най-гадната диагноза  НЕИЗЯСНЕН СТЕРИЛИТЕТ, най-накрая успяхме да открием проблема, а той бил в имунологията! Днес излязоха резултатите, които са:
 CD16*CD56+NK cells- 27  при референтни с-ти 0-12
 Total NK cells- 42 при реф. с-ти 7-26
Много ви моля, ако някой знае нещо по този въпрос нека да пише, много съм притеснена от резултатите, защото лекарката каза, че били МНОГО завишени  ooooh! На какво се дължи това покачване, може ли да си го имам по рождение или съм го предизвикала с нещо? За 1-ви път пускам имунологични, възможно ли е от преди години те да са били причина да не мога да забременея, аз много тренирам вс ден тичам и то по много, но до сега никой лекар не ми е казал, че тренировките могат да са причина за неуспехите, днес говорих с имуноложката и тя ми каза,че резултатите имат общо с физическото натоварване  #Crazy ново 200, та ако е така аз от години си тичам, значи ли че от тренировките не съм могла да забременея до сега  newsm78 От притеснение забравих да я питам за тези неща и ще съм ви много благодарна ако знаете нещо да ми кажете! Разбира се спирам за сега с физ. натоварване и почвам терапия с мн лекарства, знаете ли дали лесно или трудно се лекува този проблем? До сега имам 5 неуспешни инсеминации, 2 инвитро, от които 2-рото успешно но само за 20 дена! Много ви благодаря предварително   bouquet
Не се плаши,първо може да ти предложат терапия с хапчета,и после преди процедура вливки.юаз до вчера си блъсках главата с тях.Ужасно е,да не те плаша,просто е много скъпо.А и имунолозите те дърпат на една страна с безкрайни контроли и цифри,от друга страна някои док ги е страх и ги поддържат.Мислех си вече,че  края няма да му се види до края на бременноста ми.По съвети на момичетата във форума разбрах,че хората които ще ми дадат адекватно мнение са д-рМихова и д-р Сигридов.Е,те ми ги спряха в 14 г.с.Това,което разбрах,че НК са фактор в началото на бременноста до 8 г.с ,да не се изгуби бебето,а молекулите са важни как се храни бебето ,кръвопотока към него и плацентата.Има решение на проблема,не се стресирай.Може пък от едно лечение или вливка да ти влязат в норма нищо не се знае,организма е непредвидим  Heart Eyes

# 652
  • София
С тези високи резултати, хапчета едва ли ще й дадат. Направо вливка.

# 653
  • София
при мен твърдяха, че високи клетки винаги си имат причина и е добре да се намери.
разни уреаплазми, токсоплазмози, имаше и още ама не ги помня.  ooooh!

# 654
  • София
при мен твърдяха, че високи клетки винаги си имат причина и е добре да се намери.
разни уреаплазми, токсоплазмози, имаше и още ама не ги помня.  ooooh!
Точно така!

# 655
При мен най-високи стойности ми бяха 21% <12  .Въобще не са се чудили от къде така се вдигат.Направо вливка и това е.
Аз имах доста време преди опит и си ме пробваха с разните хапчета,ама те ми се вдигнаха повече.За вливките единия док ми каза,че той лично не би влял за своето дете  Rolling Eyes че в Европа такава практика няма.Бяхме така  #Crazy

# 656
mama irina, на мен също ми обясняваха за тези антитела, моето дете също е момче и имам аборт след него. Но за сегашната бременност предположенията са за момиче, но е рано все още. А този крос мач има ли връзка с тези антитела (извинявам се, но никак не съм наясно) и може ли да ми кажеш ако си спомняш каква е цената (може и на ЛС)?

# 657
С тези високи резултати, хапчета едва ли ще й дадат. Направо вливка.
Много благодаря за отговорите, не че нямям доверие на моя лекар, но много вече ми се струпа на главата и съм минала през не един и двама"мошеници" сега съм на най-доброто място от това до сега къде съм била!
За терапията назначиха ми само хапчета, без системи и допълнителни изследвания, тук прочетох за вливанията и се притесних, защо не са ми ги назначили- ще питам! Имам Агапурин и антиоксиданти за 45 дни и после контрола, кажете моля адекватно ли е това лечение при положение високите резултати

# 658
  • София
Вливка се прави по време на процедура, сега- не.
При мен лечението с агапурин и респистим не даде никакъв ефект.
Аз бих те посъветвала да търсиш причината за завишените клетки- уреаплазма, мико, хламидии, токсоплазмоза, листериоза, херпесни вируси и т.н.

# 659
Кюртажа не ли един вид лека хирургична интеревенция !! Не е като да те режат ама мисля , че си оказва влияние !
Не знам колко време след аборт трябва да се направят имунологичните (генетичните не трябва да имат значение , те се правят веднъж и край) изследвания . Според някой веднага , според други трбява да се изчака !
Аз имам завишени НК клетки , кръвна картина идеална , няма нито мико уреоплазми , хламидии , листериоза, токсоплазмоза, цитомегаливирус, херпес нямам от тип 2 ,вече не знам от къде са повишени ако са наистина такива де  ,.

Общи условия

Активация на акаунт