Пролетните птички пеят, ОКТОМВРИйските усмивки греят!

• 43 628
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Бобинка, ако досега се вълнувахме как да си храним бебешорите и пр.,
оттук нататък все повече ще се сблъскваме с възпитателни проблеми.
Децата ни минават в различни етапи, скокове в развитието и няма как да не им се отрази.
Освен това - са много различни. При едно дете отвличането на внимание, може и да работи,
но при друго - не.

Аз моите ги оставям да правят доста неща, и да се цапат и да хвърлят,
но определено имаме ясни правила, които следваме и мен тръшкането и рева не ме плашат. Mr. Green
Като няма публика, бързо преминава. Поради тази причина и не се изнервям лесно.

И двете ми деца ги уча, да се съобразяват с околните и с нас.
На мига да получават неща или да им се дават или купуват не се толерира.
Та и там няма драми. Нико като второ дете е малко по-особен, все си мисли че за него няма да има и нещо скача на сестра си в последно време, гони я от играчките си. Simple Smile
Това все едно аз съм го писала.  Simple Smile

Моите и двете са на градина и два дни вече съм сама, стягам багажа, че нали в петък пътуваме за Турция. Леле, момичета, ще кажете, че се лигавя, ама много ми е мъчно за двете ми куклички, направо само за това мисля. Хем се радвам, че ще имаме възможност с мъжа ми да си обърнем малко внимание един на друг, хем много ми е мъчно за децата, а и на него. Ние сме много привързани към тях и винаги и навсякъде са били с нас.

Ева на Мървелъс да се оправя бързо, миличката, представям си какво им е било. Да оздравяват и другите болни. Тоя вирус с гърлото и кашлицата е много упорит и трудно отминава, държи по 10-тина дни, но с витамини и хомеопатия полека отшумява. Ние с мъжо още покашляме.

Наде, горе главата, много семейства преминават и през такива периоди, но преодоляването им още повече ги сплотява.

За варицелата - Моника я изкара на 2 годинки много леко. С 5 пъпки. А обикновено заразяването никога не е веднага, а 10-тина дни след контакта. Аз я изкарах заедно с Моника на 27 г., много пъпчасала. Ужасно беше. Сего остава само Евчето.

Ева, освен прегръдки не знам какво друго да ти кажа. Прегръдки и на малката Марая, и на нея не й е лесно, но пък има прекрасни мама и тати до себе си.

# 496
Друго си е у дома.  Laughing

Орхид, вашето ми звучи на розеола и никак не е рядка шарка.  ooooh! Поне не са ви казали с АБ да лекувате, пак е добре. Танцьорката е уникална.  Party

Аз се захващам много яко с бач, че лятото започна и ще се ходи насам натам, а трябват манги за тая работа.

Марвелъс, скорошно оздравяване на Евчето.  Hug
(Как се казваше техния комплекс, че не мога да си го намеря в отметките?)

Марта, Блур, радвам се, че се разписвате.  Hug Блур, направо ви завидях на плана за лятото.

Вируса с кашлицата го влачим вече месец аз и Мартин. А, на Симона Т се оказа някакъв въд вирусна херп ангина   Shocked Незнм какво беше, ама мина без АБ и вече отшумява.

# 497
Ноел, ехаа, приятно изкарване в Турция.
Къде ще ходите? Как ще си лигла, ние сме същите, много ни е мъчно за децата.
Мъжа ми сега беше 4 дни в София и след като се наспал първия ден и вече почнал да тъгува.  Laughing

Оле, не беше ли Garden of Eden хотела?

Хей, момичета, тези които ще са по Южното Черноморие, казвайте навреме,
че може да си спретнем една морска среща. Heart Eyes

# 498
Ние се очертава да сме на Приморско в началото на месец Юли. Или първата или втората седмица.  Peace

Вярно май така беше хотела.  Hug

# 499
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,

Хайде и аз да се разпиша... Party

При нас ежедневието върви с пълна сила. Понякога не ми остава време за нищо.. Crazy
Малкият взе,че разви атопичен дерматит /незнайно как/ и сега се лекуваме. Има голямо подобрение и се надявам скоро да отшуми напълно. Доволна съм от докторката отдели му доста време,че и подаръци отнесе  Whistling
Иначе лудее в яслата с пълна сила. Отскоро играят навън и ги пускат в пясъчника. Снощи се прибра с 2 кубчинки пясък в обувките и цялата му коса беше пълна съответно  Crazy Mr. Green
Ползваме гърнето по предназначение и успяваме на моменти да казваме и предварително,което ме радва. Даже понякога въобще не желае да го обувам  Crazy
Стягаме моренцето и нямам търпение..Ще  бъдем в Несебър. Така,че ако има и други в тази дестинация ще се радвам да кажат!  Flutter
Ето и малко снимки: http://oktomvri2010.snimka.bg/baby/mishana13.543200.27393814
Наде, много се надявам всичко да се развие благополучно при вас и да не се стига до крайности!  Hug
Ани, работа на половин ден е голямо облекчение...ще се справиш,а и Ники ще свикне с децата бързо,убедена съм!
Болничките ,оздравявайте бързо! Hug

# 500
Ноел,въобще не си лигла,аз ако ти кажа за какви неща се тормозя.ПРимерно сестра ми идва на гости и сядаме на тераската със зълва ми и сестра ми да пийнем,Ники играе вътре при баща си и аз се чувствам виновна,че съм с тях,а не с детето си,макар че сме в една къща и през 5 мин той идва до нас или аз влизам вътре да го видя.
Днес леко падна и ужули коляното,влезохме в една аптека,за да взема реванол и през това време говорих по тел,като излизахме му прискрипах пръстите на вратата,е не беше много,но като писна и аз си хвърлих тела,защото се чувствах супер скапано,че заради мойто недоглеждане на детето го боли.Просто всяко едно падане го преживявам драматично Tired
Без Ники не бих тръгнала никъде,оставяла съм го 2 пъти да спи у майка ми и цяла нощ не съм мигвала в 6 вече съм при него.
Отделно си имам и други фобии,постоянно да не му се случи нещо,абе какво да ви говоря ooooh!
Наде,Наде,мисля,че всички семейства имат такива моменти и ние сме имали,говорили сме,карали сме се,заплашвали сме се,но и двамата знаем,че най-добре се чувстваме когато сме заедно.Причината за скандалите почти винаги са парите,просто недостига им изнервя хората.
Сигурна съм,че ще вземете най-доброто решение,ти си супер позитивна личност и ще се разберете Peace
Болничките бързо да оздравяват.
Мартакели,Честит Рожден ден  bouquet
Честито със закъснение и на дъщеричката на Ноел и на всички,които са имали поводи,а съм пропуснала. Hug Hug Hug

# 501
Пашик, много, много прегръдки и целувки на Марвелъс и Евка Hug Hug . Дано се оправя бързо и да няма последици.

Бобинка, Hug не ти е лесно на теб. Симеон постоянно пада, напоследък прави едни кълбета по стълбите надолу, целия ожулех, охлузен, с цицини и синини по главата. Но аз го оставям да пада, за да се научи да се пази. И да ти кажа, има голям ефект. Сега, ако иска да скочи от 1м. височина не давам, разбира се Laughing . Но за леки падания, удряния и т.н. - нямам против. И да ти кажа, хич не ми е гузно. Защото той е най-малкия на площадката, а е най-самостоятелен. За сега само от люлката не се е научил да се пази, но като го съборят 3-4 пъти и това ще се научи. И хич не се трогвам като падне. Ако много се разстрои и дойде да го гушна, да, но да търча и да го съжалявам как е паднал, не мога Peace .

Ноел, дано си изкарате хубаво в Турция и да не страдате много за децата Hug . А и все пак е само за няколко дни.

Мишанче, чуден е Неси! Дано се оправи бързо и да не се повтаря тоя АД! Весела ваканция и на вас Hug Като ви остане време, звънни да се видим Party

Болничките да се оправят бързо Praynig Hug

# 502
  • Стара Загора
Веско също пада постоянно - ужулени колена, със синини тук-там ...  ooooh! Ама какво да се прави - така се расте Peace .

За няколко дни Веско си казваше пиш и отиваше в тоалетната (гърнето е каска и не се ползва за друго Crazy ) и вчера и днес какво му стана не знам.Не казва, че има пиш, а като се изпишка (където свари) и после гордо показва и сочи с пръстче да видя ooooh! .Аз ли бъркам нещо, период ли е някакъв ... имам чувството, че няма да се справя и не го правя както трябва.Сега го сложих да спи с памперс и като се събуди до довечера пак ще се дебнем и питаме през 2 мин. има ли пиш.

# 503
Дани, период е. Отминава. Понякога за 4-5 дни, понякога за седмица- две. Не се отказвай и не се отчайвай. И аз го чакам моя господин да влезе в този период и се подготвям психически. А се успокоявам с това, че е топло вече и няма грижи - всичко съхне за 5 мин.

# 504
  • Sofia
bubolechence Ники изхвърля през вратата на спалнята. Там строителите са ни оставили врата за тераса, а тераса няма. Обезопасено е да не може някой да падне и е постоянно отворено, а той гледа и от време на време изхвърля по някоя дреха или каквото му попадне в полезрението...

Milla Elaineне знам в Холандия как е, но поне в нашето училище и при нашата госпожа, ако не си занимаваш детето в къщи няма да има положителни резултати. Отделно им даде 3 книги по 200-300 страници да ги четат за лятото + още 2 /пак толкова дебели/ за допълнителна литература, а е завършила само 1-ви клас. За лятото имам задача от учителката и да я подготвя с материала по математика за 2-ри клас. Така, че няма почивка - има четене, писане, задачи, английски и пиано. Всичко приключва за около 3 часа и останалото е време за игра...

*Noel* не се лигавиш. В събота за първи път от раждането на Тея я отделих от себе си и я пратих с баба и и дядо и на море. Цял ден пухтях и само дето не ревнах. Чувам я всеки ден и знам, че е добре, но ми е криво, че не е при мен. Така, че си е нормално твоето състояние.

За падането: Ники пада, става, изтупва ръчички и крачета и продължава. Много рядко плаче - ако го е заболяло силно или за нещо друго е крив. Целия е в синки и рани, но не му прави впечатление...

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 16:01 от Ely-st

# 505
  • София
Момичета, искам да ви питам дали някой може да ни услужи за няколко дни с количка малка лятна тип чадър (от утре до събота ни трябва), че увиснахме без количка, а тези дни имаме много задачки и ще ми е много трудно да се справя без. Трябва да е малка, че имаме да ходим на разни места с колата + количка, та ще трябва да мога да я прибера в миниатюрния багажник.
Знам, че са много евтини, ама за 3 дни хич не ми се купува, да му се не знае (от неделя нашата ще си е на линия).

# 506
Привет, дами!

Лейди, хайде честит ти рожден ден и тук! Да си жива и здрава, все така позитивна и усмихната (както са ти постовете, де)!

Бърди, за съжаление не мога д апомогна с количка, но, ако ти трябва кошара, знаеш. Wink  Peace

Ноел, весело изкарване и гледайте да се порадвате на времето само за вас! Предполагам, че ще е толкова хубаво, че няма да усетите времето, като мине исе върнете. Simple Smile

Бобинка, оставяй го малко да се ожулва крачета, ръчички, дето вика Краси, така се расте. Simple Smile И мен ми спира сърцето, като го видя да падне, но му казвам, че е "герой" и "хоп, горе" и плаче по-малко и става. Ако взема да му се тюхкам, направо да го прибирам трябва, щото толкова се разстройва от нищото, че не иска да си играе повече, че дори и не иска да слезе от ръцете ми. Тъй че, спокойно! Simple Smile Николайчо сега е с едното краче ожулен и насинен.

Това с памперса при нас не се знае кога ще се случи. Вчера следобед се пробвах да видя. Много сладко изглежда само по гащи (като истинско голямо момче), ама като го питам "има ли пиш", не ме бройка за нищо и само се извърна на другата страна и под него локва и той стои и гледа. Като свърши да пикае и ми вика "ако, ако"...  Crossing Arms ooooh! Ако го хвана, докато не се е изпикал и го сложа на гърнето, стиска и не пуска. Облека ли му нови гащи, сухи, и след малко си досвършва работата. Вчера за 1 час без памперс - 5 чифта гащи смених. Колко количество изхвърли, не е истина...  ooooh! Ама щото му е интересно да гледа как тече по краката... Като му сложих памперса, го виждам, че пикае и гледа дали няма да потече, ама нямаше. По едно време се разстрои много, че искам постоянно на гърнето да го слагам и викам, че не му е дошло времето. И тъй с памперсите.

Диданчо, айде, 'дигни си телефонЯ, моля!  smile3534

Лек ви и прохладен следобед, момичета!  Hug

# 507
Здравейте, чета ви но не ми се пише. Днес ГОго пак вдигна температура и го водих  на лекар, че не беше малко ,както миналия път - зачервено гърло, засега без Аб. Криво ми е,че смятах другата седмица да отивам при нашите да го отбивам,ама с това разболяване... И все още сме с памперс, имам намерение лятото да го приучвам към гърнето, обаче искам да е едно по едно - първо кърменето, после гърнето, че да не му се струпва много наведнъж.
Ева 86 Hug

# 508
Благодаря на всички за прекраснте пожелания за РД-то вчера, много сте мили  Hug Hug Hug

Тези дни ще съм без нет, затова се разписвам набързо...
Бързо оздравяване на всички болнички Hug
Йоана е добре след сондирането на слъзното каналче, за сега няма зачервяване или друго, което да е притеснително, ще чакаме десетина дни да видим има ли резултат. Относно шарките  и в Стара Загора в момента има страшно много случаи на варицела и скарлатина по детските градини, вчера пък в едната градина и случай на менингит, засега сме ограничили максимално всякакви контакти с деца.
За морето- ние сме в Ахтопол от 1 до 10 юли, но моят мъж хич не е по обикалянето напред-назад, като паркира колата пред бунгалото първия ден и там ще си остане до последния...Но пък ако на някой му се идва- ще ви посрещнем със салатка и скара и изглед към морето Hug

# 509
  • Стара Загора
Такаааа, равносметката днес - 9 чифта слипове опишкани , няколко успешни пишкания в тоалетната (3-4 максимум). Цял ден имаше локвички из къщи #Crazy ooooh! , а аз само ходех и го дебнех  hahaha  Crazy .Дано да свикне бързо без памперс.Чудя се като излизаме на вън колко чифта гащи ще ми трябват и ако се изпишка на пързалката или люлката...  Embarassed ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт