Пролетните птички пеят, ОКТОМВРИйските усмивки греят!

• 43 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Stavanger,Norway/ Varna
Лурдес, запо4нах и аз да налагам крути мерки, карам се, обяснявам, веднага се сърди и жално надува гайдата, като си мисли, 4е ще мине номера. Вярно, 4е по- снисходително подхождахме с нея до сега, понеже е мъни4ка и слади4ка и уж не разбира.  ooooh! Разбира и още как и така манипулира, 4е ума ни взима. Никакво толериране ве4е, достатъ4но са големи и разбират, за да се възпитат. Ина4е незнам какво ще я правя като запердаши децата в градината  Rolling Eyes

# 526
Здравейте от моренцето  Heart Eyes.

Вчера пристигнахме и времето е страхотно Simple Smile.

Смехи, супер за втората госпожица  Heart Eyes.

Момичета да ви попитам има ли други октомврийчета които не могат да заспиват сами? От 2 седмици откакто оздравя е някакъв ужас. Не заспива и с шише със сок до сега само така заспиваше Sad . Периодично я пробвам да засп докато я галя и й пея, но толкова плаче че не издържам и пак прибягвам до шише. Ако не заспи с него я разхождам с количка, но мн ми писна и искам да я науча сама да заспивам. Притеснявам се че и в яслата няма да могат да я приспят Sad .  Приемам съвети.

# 527
Орхид, нямам опит с яслите, но в ДГ на Момо в началото бяха толкова каталясали от сутрешния рев за мама, от ранното ставане, че някои са заспивали на масата, докато обядват. Дано да се уморява от игри, не от рев и да спи здраво. А заспиването с шише със сок не те ли притеснява за зъбите й  Peace
нашия батко вчера беше с налепи и Т - от къде... яко бъркам в гърлището с разни забъркани мазила, стържем сливиците  #Crazy дано Мая не го лепне. Иначе днес е пушка, само сливицитеса уголемени. Ама няма да се даваме лесно.
приятен ден от нас  Hug

# 528
  • Стара Загора
Orchids Flowers , Веско заспива на ръце.Сядам на ъгъла на леглото и така го преспивам.Беше си свикнал да спи сам, но след Великден се наложи майка да го гледа за 3 седмици и пак свикна на ръце (а се беше научил да заспива сам).Даже сега 2 вечери иска нако (мляко) и му давам.Ако не дам и плаче, вода не иска.Май пак ще си връща нощното хранене newsm78 ooooh!
bobinka 85 , какво става с биберона?До къде стигнахте?

# 529
файнче, то верно вашето ще си е полиглот от малко Joy
На бременелките ни и аз се чудя... какво ли правите в тази жега, момичета, как изтрайвате Tired
Смехи, розово вързопче викаш, ами страхотно Party Party Party!! Да е жива и здрава:)
илка, ооо браво на засрамения Йоси Laughing! Изпитано средство за отбиване - разбъркват се равни части захар и сол обилно в чаша вода и с това се маже по гърдите. Братовчедка ми отби октомврийчето си миналата седмица по този начин. И аз смятам да пробвам, но първо трябва да почна нещо "млеконамаляващо", че миналата събота едвам не си докарах мастит Tired Да речем рицинус комунис...
Иначе темата наистина заби тотално Simple Smile

# 530
Диднка, притнвва ме естественно и затова толкова искам да го махна вече. От 13ч. започнах да я приспивам с галене,песни, книги й четох. Проблема е че тя от бебе не обича да лежи и веднага се изправя и започва да дивее. Преди малко заспа от изтощение като обикалях стаята с нея на рамо и броях. Стигнах до 200  Mr. Green. Пак добре, че не е 2000   Laughing.

Данимира, Ев започна да ми се буди и през ноща от седмица ако не дам мляко не заспива  ooooh!. Плаче и много се сърди по 2 - 3ч. седи будна. Така съм се изнервила от тези проблеми със съня. Педи ми препоръча няккъв детски психолог, но не вярвам че има с какво да помогне, тя просто не обича да спи.

Стига съм се оплаквала. Грабвам една бира и отивам на плажа.

# 531
  • Стара Загора
Веско по същия начин в момента, в който се събуди и се изправя.Заради това сме със сгъваема кошара и без нея не мърдаме никъде ooooh! .Пробвахме един път само на детско легло без мрежа (от старите), долепено до спалнята.Вечерта се събуди, качи се при нас на спалнята и взе да се разхожда по главите ни ooooh! Чудя се направо как има деца, които си спят, само леко се пробуждат..., а Веско плаче вечер, събужда се по 4-5 пъти, пие мляко, вода... Tired

# 532
Здравейте  Hug

Бобче,Лурдес  Hug И моята мадама имаше такъв период,но престана ... може би,ако не ги съсредоточаваме толкова в това,бързо ще им писне  Mr. Green

Орхи,Данимира .... и аз имам същия проблем .... чудя се... ще дойде ли денят,в който моята принцеса ще си заспи самичка на леглото Sad( Тази нощ е сукала цяла нощ ..... по едно време ми идваше да се хвърля от 5тия етаж,дръпна ли се,настава свиреп рев  ooooh! И аз се притеснявам в яслата как ще станат нещата,но някой беше споменал,че детето само се нагаждало  ooooh!

Орхидейке,желая ви приятно прекарване и много слънчеви дни  Hug  bouquet

Аз се отказах да отбивам  Mr. Green Ще чакам момента,в който сама ще се отбие  Mr. Green

От мен това,няма с какво да се похваля ....

Аааааааа...имам  Mr. Green На децата чичо им си хвана женичка преди няма и 3 месеца ,и преди седмица ни съобщиха,че е бременна  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked 
Дотук добре,но смятахме другата седмица да бръмнем към Враца,малко на разходка,че не сме ходили от точно 1 година ..... ама нали моичките бяха болнички,но вече са здрави,а петък е още далече ..... и звъня аз на чичото на децата,за да го онформирам,че в петък ще пътуваме .... и той ми заявява:-НЯМА ДА ИДВАТЕ!!!Веси е бременна и се страхувам да не я разболеете,нека мине 1 месец и тогава  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked И аз затворих ..... съответно звъннах на свекърва ми и я направих на 2 стотинки (държа да отбележа,че те нито познават новата си снаха,нито са им искали мнение за децата .... ) Оттам звъннах на Дани и настана грандиозен скандал .... след който имам забрана да стъпвам там,както и те да стъпват вкъщи!!!  Може би малко присърце ги приех нещата,но моите деца не са 2-ро качество,а тази девойка(която и аз не познавам) можеше да си отиде у тях си,къде живя допреди 2 месеца ??? като толкова се притесняват ..... не стига,че ходим 1 път в годината,а сме в цялото си право,то какви станаха ..... е засега си разтурихме взаимоотношенията .... Извинете,че ви занимавам със своите семейни неволи,ама да изпишем по-бързо темата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 533
  • Wonderland
Момичета,отдавна не съм писала,но видях че имате проблеми,които и ние имаме от няколко седмици вече..... #Crazy
Орхи, Данимира -  Ники освен,че заспива само ако и аз легна до него,приближили сме спалнята плътно до креватчето, и така заспива,а и започна да пие АМ през нощта....Вечеря с нас каквото докопа от масата + малко постно ядене, това става към 18:30 - 19:00 ч. и към 21:30 пие АМ около 150 грама, и през нощта се буди към 2 -пие АМ 180-220 , и после в 6-7 часа отново АМ....вече пощурявам,защото пък през деня не яде пълноценно....заради това мляко....
Лурдес,и Ники бърбори на неговият си език,като общо взето с малки изключения вече започнах да го разбирам....но по често сме на ```ъъъъ`` и сочене с пръст докато не схвана какво иска точно.Но и ние по същият начин когато му кажем нещо разбира за какво става въпрос.
Nad1_Nad1, за семейните взаимоотношение направо не ми се говори....че ако започна няма да има край, нали знаеш къща в която не пуши комин,няма скандали.... Hug
Имаме случка от миналата седмица,когато баща му му каза да му донесе чехлите,защото излизаше мокър от банята,и Ники отвори шкафа и му занесе точно неговите чехли....Мъжа ми гледаше много учудено.....и не можа да повярва какво се случва.Айде стига толкова съм писала,да има място и за другите.....Приятен и прохладен ден от мен!И слънчев на тези,които са на моренцето....!!!   bouquet

# 534
  • Сливен
ехеееей
здравейте
да се запиша докато не сте ни забравили  ooooh!
Не ми стига времето за нищо,и въпреки че пак си лягам всяка вечер след 3 пак има неща неоправени  ooooh! явно на мен не ми е наред нещо  Tired
имаме и майстори та лудницата да е пълна
и ние от 4-5 дни се учим без памперс,слагам само вечер и през деня като ляга (този на обяд често е сух като стане) имаме успешни попадения,но повечето е в гащите,понякога казва на време,а понякога след като е направил локвата,не иска да пикае в банята,нито прав,дърпа дупето назад и се навежда  ooooh!  но ще се научат няма на къде да ходят  Crazy
продължаваме да сме с 10 зъба,но от вчера белеят горе и долу по един предкътник (не знам дали правилно се изразих)
заради тези ремонти морето ни се размина,както и други неща  Crossing Arms
баткото ни вече си има гадже  Flutter утре ще ни я води да се запознаем и той ще ходи у тях.
не знам ама сякаш ми е рано да се запознават с родителите,едва преди няколко дни се запознаха и тръгнаха  newsm78
да се надявам че ще влизам по-често
бягам,че диването се събуди  Hug

# 535
Нещо и на мен не ми стига времето, а сега мъжа ми е нощна 2 вечери и съвсем не мога да се вредя за почивка, но поне днес спях 3ч. със Симеон на обяд.

Мимка, честито гадже. Може би ще я води, за да я одобрите. Така е по-добре, според мен, защото пък леля ми все се оплаква, че братовчед ми никога не е водил мацка да я запознае и отг. му бил "като реша да се женя, ще ти кажа" Crazy .
И у нас все неоправени неща има. Имам чувството , че съм в един омагьосан кръг от мръсно пране, сухо за прибиране, липса на манджа и мръсни чинии ooooh! Sick . Колкото и да пера, да прибирам пране, да готвя и да мия чинии, никога няма момент, в който всичко да е направено, а аз да си почивам. А като се върна на работа не знам как ще смогвам Tired .

Наде, много гадно... Аз за семейни взаимоотношения мнения не давам Laughing .

И Симеон още иска да го приспивам. И на обяд, и вечер. Лягам при него и започваме с добро, след един час съм вече към заплахите Crazy . ОСвен това спи на нашето легло... Но и това ще мине Mr. Green

Мирче, Ани, къде сте? Thinking

Лека, момичета Hug

# 536
Наде, а със сестра ти какво стана? Използвайте времето, което мислехте да се забиете там, да отидете някъде само вие 4мата. Не е пълна почивка ама се получават нещата. Вчера ходихме на Еленски Ритон (комплекс в Еленския балкан), с басейн, с детски кът за децата и тичахме след Радо, не е като да не сме тичали, ама си изкарахме добре, децата плуваха в басейна и беше голямо разнообразие за тях и я писахме в успешните почивки като цяло.  Hug

Смехи, аз точно докато работя имам едни моменти в работата, където изчаквам докато ми се заредят едни неща и няй-добре си уплътнявам времето като поглеждам тук и чета.
Ние сме две сестри и много се обичаме със сестра ми, затова исках и аз две сестрички, но и Радо не го връщам де.  Hug

# 537
Олеее,ставаше въпрос да ходя аз с децата и майка ми,на този етап Дани не може да дойде с нас,а до някое прекрасно мяасто ,няма как да стигна,защото нямам транспорт Sad(( Иначе как ми се искааааааааааа,ако знаеш  Hug  bouquet А относно сестра ми,преследва я до началото на тази година и като видя,че няма да станат нещата,се хвана с таз госпожица,която му прецака и работата в чужбина ,и всичко .... а как го е променила...думи нямам!!!

# 538
Хайде да се включа за бременните и жегите...Ами кошмарно е...Стояхме си една седмица на село - такъв разкош - хладно, детето тича по цял ден навън, но ми е и много зор. Има толкова много опасности в двора - необезопасени стъпала, които са й любими, 4 малки котета, които я дерат, печката за готвене ми е навън и постоянно трябва да тичам напред - назад. Ама пък в апартамента не се диша...Решила съм да ги редуваме - 1 седмица на село, една седмица вкъщи, ама не знам в тия жеги дали още утре няма да си ходим пак. Да си бременна с първо дете е къде къде по-лесно:) Иначе Симона ми е много умничка, много добре се развива според мен. Сега се приспиваме с приказки. Исках да я махна от моето легло и го направихме на няколко етапа. Лепнах нейното легло до нашето и я слагах да спи в него. Карам я винаги да се обърне на другата страна, галя я по гръбчето и й чета книжки без картинки, за да не се обръща заради тях. Сега вече изместихме креватчето й и го оставихме без преградата. Заспиването отнема малко повече време, но тя е толкова изморена, че накрая се предава. Като заспи, слагам столове, за да не падне. Кърменето го оставихме за след събуждане. Следващият етап е да махнем спалнята, така и така ще бъде детска стая в бъдеще. Намерихме си 2 ъглови легла, та планът ми е аз да спа на едното, Симона на другото, а бебето в креватчето. Тати е все на смени, та май засега ще пробваме така, пък кога ще започна да спя в хола при таткото....май като навърши Симона 5 Cry Поне май така съм чела. А четиримата да спим в тая малка стая е абсурд. Четиричленните семейства, как процедирате в това отношение? Аз си мисля, че затова има малко петчленни семейства - как да се случи, като таткото спи в другата стая Crazy

# 539
  • София
Момичета, благодаря на всички, които се отзоваха за количката  Hug
В крайна сметка го решихме без количка и се поразхождахме напред-назад с Мая, къде с ходене, къде с гуш, къде на конче, оправихме се Laughing
Иначе на ясла тя, разбира се, не е приета, та ходихме на оглед и среща с директорката в Коколино, тази седмица ще дадем капаро да ни пазят едно място за 17 септември. Всичко ни хареса там, само пусти телевизор, защо навсякъде, където гледат деца, трябва да има телевизор  ooooh!
За памперса - махнахме го, само за спане го слагаме и когато пътуваме с колата да си пазим столчето  Mr. Green За две седмици някъде посвикна и от няколко дни не сме имали никакви фалове, включително и навън (чук-чук на дърво). Само дето казва "аки" на всичко, даже и за пръцкане го казва и сядаме на гърнето hahaha
За спането и заспиването - не смея да кажа да не излезе като фукня и да взема да урочасам нещата, ама сама си заспива и си спи в нейната си стая. Гушка си куклата и се надупва  Laughing У дома спи с една икейска кукла, при  майка ми в Пазарджик с едно тигърче Спас, у свекърва ми във Велинград с едно моряче - че сега лятото ще обикалят децата по баби  Mr. Green  та навсякъде сме нагласили детски стаи  Laughing
А иначе толкова бързо се развива и се променя детето, че направо за дни вече ми се вижда различна и голяма. Вече се опитва да ни разказва някакви неща, обяснява доста разбираемо, казва си всичко, което иска - да яде, да пие ("дин" и "ан" само напоследък, демек диня и айрян  Laughing). Просто в момента е разкошна за гледане, пу-пу, лесна и забавна много. Ходихме в събота на детска оперета във Военния парк, гледахме Червената шапчица - един час не мръдна, беше се омагьосала  Heart Eyes После ни разказваше как Шапчицата тича, как вълчо прави Уууу и как накрая с баба направили "диш" (гуш  Laughing).

Общи условия

Активация на акаунт