Пролетните птички пеят, ОКТОМВРИйските усмивки греят!

• 43 596
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Нико си го оставям в леглото и сам заспива. Е, не веднага, но без да мрънка особено.
А и по това време обикновено чета на Мила и той слуша и според мен, се унася.  Mr. Green

На мен проблема ми е, че става много рано... Tired

Бърди, то телевизор добре, но въпроса е за какво се използва.
Ако си пускат сериали, музикални канали и пр. е наистина глупаво.
В училището на Мила също има тв, знам че понякога им пускат детски новини,
има тук образователни предавания за деца и тях гледат, но май веднъж на 2-3 седмици.

Ние в събота потегляме за Бг. Вкъщи е лудница поради тази причина.
Тази седмица съм и на родителска, да видим защо така смятането на Мила е тръгнало надолу, хехе.

Орхидейка, това само за обедното спане ли е? Или и вечер?

Аз пък сега ще правя дигитални покани за сватба, хохо. Да видим какво ще стане.  Thinking

# 541
Тия, колко позната ситуация  Hug а като се роди бебето е....... ще видиш  Hug ние спим и 4-мата на куп, стаята ни е толкоз малка, че има само малка пътечка да се гмурнеш в някое легло  hahaha разделени спим само ако някое дете е болно - аз с болния в хола, ако и двамата са болни, таткото в хола. И нашия татко работи по 12-14 часа, никакъв нормален график от 8 до 17ч например. Обаче не ще да спи без нас, самотно му било  #Crazy В стаята имаме легло за нас, до него залепено двуетажно, в което спи баткото долу, горния етаж не се ползва. Мая спи в краката ни в дървено легло 140/70см #Crazy. + гардероба и място за друго няма. А има още една стая, но никой не иска да спи там.
Сега се сетих - първите 3 месеца след раждането на Мая спях с нея на дивана в хола, и смея да кажа, добре се получи. Мъжете спяха спокойно по цяла нощ, ходех призори при Момо да ме източва, че преливах, после се връщах при Мая. Тя се будеше понякога на всеки час до 3 месец и ако спяхме всички, щеше да е кошмар.
ще се нагодите, и ще ви хареса Дядовата ръкавичка  Hug
Бърди, браво на адашката и за ходенето и за гащите. Мая също за всичко "ака"  hahaha

# 542
 Hug

Здравейте, момичета.

Честита розова новина на СмехчетоHug

При нас нещата с пишкането се развиват така: Борис спи следобяд и нощем с памперс, през останалото време е по гащи. Навън също е без памперс. Не иска да пишка на гърне и в тоалетната. Когато си е вкъщи, пишка в банята на мозайката, но съвсем гол, събувам му гащите. А навън отказва да пишка на тревата, там естествено не мога да го съблека съвсем и като се напишка, сменяме гащите и панталонките.
Не знам, не съм много доволна, но е някакво начало.

# 543
  • София
Мила, за гледане на детски си се ползва, питахме  Tired При това след като госпожата разбра, че сме против, каза как за час-два следобяд го пускали само, кой знае каква е истината.
Много е тъпо, понеже яслата е супер, като в домашни условия ги гледат почти, 4 жени на 12 деца, стая за игра, помещение за хранене, две стаи за спане и тоалетна и баня с гърнета, в едното от които дори се изпишка на огледа  Mr. Green Плюс това ни е на 10 минути пеша с ход на Мая и ни е по пътя за метрото, който минаваме с баща й сутрин, таксата е поносима, могат да я вземат за 1/2 ден с 1/2 такса, както ние искаме, кухнята е от една от добрите, които Мая харесва, дават им плодове и вода, абе всичко ни хареса, а и основното, че от приятелки имам чудесни отзиви от престоя на децата им там. Да го бяха скрили в някой шкаф тоя пусти телевизор само Mr. Green

# 544
mama-smehorana голямо връзване на опашки ще падне  Grinning
за заспиването и Светлозар заспива гушнат в мен, но аз си гледам през това време тв, та сме доволни и двамата  Grinning А за яслите съм чувала, че децата наистина се изморяват повече и заспиват лесно, при това сами - явно усещат, че там нещата не са като у дома и затова.
Преди около месец и ние имахме период с нощно хранене, но отмина за около седмица. Аз си го обяснявам със скок в растежа или нещо подобно  Thinking
За говоренето и Светлозар няма напредък, но бебешкото му бръщолевене стана някак по-изразително или аз му свикнах, та и с подкрепата на жестове взехме да се разбираме повече. Даже вчера с едно негово приятелче на същата възраст бяха тръгнали към една кофа за боклук и ги пресрещна един глухоням. Той със жестове и звуци взе да им обяснява, че не трябва да пипат там и децата го погледаха-погледаха и се върнаха. А съм забелязала и че дребния обича да гледа образователни клипчета с езика на глухонемите. Явно този език е доста добре измислен, щом става за универсално средство за комуникация. Чак ми се дощя да го науча - ще е много по-лесно общуването и с децата и с чужденците  Grinning
Nad може пък с времето отношенията с новата снаха да се подобрят. Да не би да е просто по-притеснителна и ако й е първа бременност да не е добре информирана, та затова да се страхува повечко от болести. Каквото и да е, дано се оправят нещата, че е кофти когато в семейството има подобни проблеми  Confused

# 545
Бърди, не го мисли тогава толкова този телевизор.  Peace

Всичко друго звучи добре, а и 12 деца- това е много добре.
При такъв брой съм сигурна, че ще им обръщат много внимание и ще се занимават.
На по-късен етап, ако забележиш често пускане на тв, можеш пак да повдигнеш въпроса.
Ако и други родители го направят, най-вероятно ще намалят драстично гледането.

# 546
Ехо,сладурки Hug Hug Hug
Как сте?
Сега да разправям какво направих с бибата-отрязах я,за да не се разделя изведнъж с нея,а сам да поиска да я изхвърли.Петък вечерта мрънкаше,въртеше се,смуче я и пак я хвърля,заспа и цяла нощ не гъкна,дори не я потърси.Събота ставаме и аз излезох на терасата да събера прането,Ники върви след мен и стъпна върху една оса Cry.Рев,пищене,веднага взех от саксията пръст и вода,за да стане кал и сложих на краченцето(така са ми казвали,че помага) и към болницата,защото крака взе да се подува и зачервевява.Там му биха урбазон,плака,но по-късничко го закарах на люлките и се разсея.Обаче продължих да давам одрязаната биба,смуче я ,хвърля я,мрънка,но не дадох здравата.Събота вечерта без биберона заспа.Неделя на плаж цял ден,не излезе от водата ,не мога да го изкарам,постоянно се плискаше.Наобяд си търсеше бибата,дадох му я,засмуче и я хвърли,снощи пак така.Така че мисля,че има надежда да я махнем,по-точно той да осъзнае,че не я "интересна",днес ще я отрежа още малко Peace
Смехи,честито миличка,прекрасно е,че ще имаш момиченце пак,винаги съм казвала,че две сестрички е страхотно Hug
Ники,спи в неговото легло,но задължително на музика и люлеене на леглото.Докато заспи,става по 100 пъти,хвърля играчки,пее Crazy
Оставям Ви милички,да поработя малко Hug

# 547
  • У дома
Привет, момичета  Hug

Ние вчера изкарахме страхотен плаж. Надухме басейна и Лъчко като влезе в него и така през цялото време. Карина и тя не излезе от морето. Радвам се, че я няма драмата от миналата година  Mr. Green

Смехи, кой като тебе - с две госпожички  Hug

И Лъчезар не заспива сам, цока и така се унася в ръцете ми - на обяд и вечерта. Буди се пак доста, но си мисля че е от жегите.

И сега да ви се оплача - нали ви споделих, че количката ни се посчупи. Реших да разгледам в Продавалника и попаднах на много запазена количка на момиче от Добрич. Свързах се с нея и снощи отидохме, видяхме, много ни хареса и я купихме - за 50 лв, супер.
Днес излизам на разходка с малкия и ужаса започна - тегли на ляво, изкривих се да натискам повече от едната страна, Лъчезар се свлича надолу и краката му опират колелата. Абе ужас. Майка ми не спря да ми мърмори.
Обадих се на момичето и й обясних, че количката не е това, което съм си представяла, не е удобна нито за мен, нито за детето. Тя естествено казва, че количката й е без забележки, аз не съм била свикнала с нея затова така съм реагирала.
И така сега имам количка, която не искам и пак ще се возим със счупената докато не измисля някакъв вариант. Мисля да я занеса в един оказион за детски работи и да проверя там какво има.

Ох, оставям ви да си превеждам нещата по английски - не остана много и с него, до края на месеца и край.

# 548
  • Стара Загора

При нас нещата с пишкането се развиват така: Борис спи следобяд и нощем с памперс, през останалото време е по гащи. Навън също е без памперс. Не иска да пишка на гърне и в тоалетната. Когато си е вкъщи, пишка в банята на мозайката, но съвсем гол, събувам му гащите. А навън отказва да пишка на тревата, там естествено не мога да го съблека съвсем и като се напишка, сменяме гащите и панталонките.
Не знам, не съм много доволна, но е някакво начало.
С Веско положението е абсолютно същото.Пишка в банята на плочките, като го. събувам напълно.На вън не иска да го събувам и да пишка Thinking Mr. Green

# 549
  • Стара Загора
 bobinka 85, преди няколко седмици пробвах по същия начин да махна биберона на Веско, но той вечер се събужда доста.Някъде около седмица беше така, но по-скоро бибата си седеше в устата като аксесоар.От вътре стана мръсна, нямаше как да я измия и в крайна сметка му купих нова.След време ще пробвам пак, но си мисля, че щом за седмица не се отказа от нея, явно не е готов newsm78

# 550
Мила, не само на обед, но и вечер заспива супер трудно. Независимо колко е уморена. Вчера стана в 9 спа час и  половина след обяда и вечерта едва я приспах в 00ч. с 30 мин. разходка с количката и то след шише с мляко  ooooh!.  Съчувствам ти за ранното ставане. Нико спря ли да се буди през ноща? Еви тъкмо се беше пооправила и сега заради жеги ли, зъби ли пак се буди и не може да спи.

Бургазлийки имам среща с моята приятелка от Бургас на една площадка морската в 19ч. Ако ме видите да се обадите  Hug.

Тия, направо не мога и да си представя как се справяте с големите коремчета с малките калпазани  Mr. Green.

Наде, не се ядосвай  Hug.

# 551
  • Sofia
Здравейте,

и аз да се изкажа без някой да ме е питал  Laughing

За заспиването - Ники ляга на нашето легло и зависи кой от двама ни го приспива. Ако съм аз идва и се гушка в мен и след 10-15 мин. е заспал. Ако е баща му си лежи сам в моята половина и след 15-20 мин. заспива. Ако е следобеден сън го оставяме да спи в нашето легло, а вечер баща му го мести в неговото.
Тея си спи в нейната стая, а Ники при нас, но в кошарата си. Нощем се буди да си търси бибата понякога, но ако си я намери сам си я лапа и продължава да спи, ако не я намери имам резервни до мен - подавам му я и всеки се отнася в света на сънищата си...

За памперса - аз от 2 дена пробвам за по няколко часа. Не казва, но пък ако го попитам и му се ходи е съгласен да го заведа на гърне. Ползва тоалетната с допълнителна дъска. Ако съм го сложила без да му се ходи се напъва и пусна по малко...

Бърди и в нашата градина имаше телевизор. Дори втория ние с мъжа ми им го купихме /LCD да не ги облъчва допълнително/. Пускаха им го 2-3 пъти месечно с някое детско филмче, ако учителката не се чувства добре. Ако някое дете /повечето/ не им се гледа ги оставяха да си играят. Имаха и система за домашно кино. Ползваха я за пускане на музика на рожденните дни на децата за да им създадат настроение. Песничките бяха подходящи за възрастта им. Така, че наличието на телевизор не е нещо страшно и не означава задължително гледане по няколко часа на ден.

DSS (Данимира) аз бибата на Тея я срязах по дължина на 2. Така можех да я мия и в същото време да не е това с което тя е свикнала. 3 дена ми я хвърля и ми искаше друга здрава, но не получи и се отказа. Най-тежко беше първата нощ /тя я смучеше само като заспива и ако се пробуди през нощта/. Ники още не съм решила кога и неговата ще бъде сцепена на 2. Той е склонен към смукане на пръсти и затова изчаквам още малко...

# 552
Здравейте, момичета!

Преди много да сте се притеснили за нас, да драсна и аз нещичко...  Mr. Green Ние имаме гости от няколко дена и до края на седмицата, та компютЕрът е на второ (че и трето) място... Иначе сме добре.

Днес беше първият "учебен" ден на Николайчото и като цяло мина доста спокойно. Разплака се в началото, че ми го изтръгнаха от ръцете и го отведоха в някаква стая при другите деца. Само го чувах "мамо, мамо, мамо..." 10-15 мин така и малко плач, докато си говорихме с директорката. На излизане вече не плачеше. Уцелихме точно рожден ден на някое от децата и може би това е спомогнало за по-спокойната обстановка. След 2 часа звъннах да проверя как са нещата и директорката ми каза, че се успокоил, държал си някаква количка и слушал приказка. Следобед заспал спокойно и до почти 17 часа е спал. Като отидох да го взема беше спокоен, но в момента, в който ме видя, нададе огромен рев, ама с гоялма доза сръдня от рода "защо ме остави тук, не ме пита искам ли"... По едно време, докато реве, започна да ми крещи, но всъщото време ме хванал и не ме пуска. Като излязохме от яслата, толкова живо започна да обяснява някакви неща, ама през сълзи и хлипания... Все повече имам усещането, че владее някакъв много-много древен език (като тия дето ги пробутват във филмите). Но докато заспи вечерта...  ooooh! Прекалено много са му дошли емоциите и всичкото. Дано утре е спокоен също.

Сватя, мммммммммм, ще си имаме още една приказна госпожичка!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug

Спането на обяд при нас е ок - сам заспива, след като изхвърли всичко през борда - всички играчки, възглавници, завивки... Вечер, ако заспива с мен, лежим на спалнята часове наред и го чакам да се умори, че да го сложа в леглото му. Ако е с баща си, за 10-15 мин и е готов (явно с него му е скучно).

Гърнето - за сега сме твърдо на гърне. От време на време казва, като има пиш, ама казва "акууу, акууу"...

За бибероните - пас.

Буболече,  Peace Hug Hug Hug

Лека вечер от мен, момичета!   bouquet

И болните да се оправяте вече! Разгарът на лятото е и не е време за боледуване!!  Naughty

# 553
  • София
Ауу, Ани, ама вие от първия ден с преспиване, а? Аз Мая си мисля поне в началото да си я взимам на обяд, вие май също така бяхте решили май?
Я кажи, имат ли ТВ в яслата ви? Че се чудя само при нас ли е така.

# 554
Бърдо, стига се вталясва. Всичко приказно, ама имали ТВ. Щом ти харесва и ти пасва на всички изисквания и като локация и всичко, стига си бодя очите с тоз ТВ. Живеем в 21ви век и ТВ е навсякъде. След като у вас детето не гледа ТВ, няколко часа на седмица в градината, ще са му едно разнообразие. Днес и обувки да идеш да си купиш (в дайхман), в детския сектор те посреща ТВ с детски. Радвай се, че това е единствения компромис, който трябва да направиш. далеч по-малко е от да отидеш на другия край на града, за да оставиш детето на градина примерно, или да ти го гледат с още 20 деца, две жени.  Hug

Радо, бях се подготвила, че ще го мъна на ръце поне до година и половина, след като това беше случая с кака му, но това не стана. Сядах и го гусхках в мен и заспиваше за броени минути. От известно време сам не иска и да го гушкам вече. настанява се на мойта възглавница и ми я потупва с ръка, един вид да ме вика. Това е знак, че му се спи и лягаме. Пея песничка и заспива. После го пренасям на неговото легло.

Залъгалка не съм ползвала с него, а сестра му сама я отказа на 9-10 месеца. Нямам идея как се маха.

Памперс също нямам идея как се маха. Свеки го махна на Симона памперса, та сега я чакам да прояви отново инициатива и да махне и на Радо. Като е почнала нещо, да си го свърши докрай.  Mr. Green

Нямам повече коментари, или изпускам нещо. Айде бач!

Общи условия

Активация на акаунт