Пролетните птички пеят, ОКТОМВРИйските усмивки греят!

• 43 596
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  Алоха, как сте. Нова темичка има и докато се запиша, ще я изпишете.
  Ние сме добре, чакам домочадието да се приберат и да излезнем, ако мъж ми не си е променил плановете без да ме просветли както обикновенно. Нищо ново при нас. Малката тука две седмици не е боледувала, не е истина просто  Crazy А дано ги израства вече тези болести и ние малко да отдъхнеме  Praynig Давам и Ехиницея и едно друго имуностимулиращо за деца от скоро, пие само оризово и бадемово мляко и сякаш се подобри, ама да не се хваля много...
  Как ме дразните с тези срещиии и Моловеее  Confused Искам и аз, особедно в Морската в Бургас, все ми е пред очите, дано не е съсипана вече, миналата година беше страхотно.
  Дойдоха, чаоооо

# 61
Ани, дано това за мисията значи, че си намерила гащи  Hug днес в младосткия Юск нямаше никакви и не знаеха кога пак ще има зареждане.....
за срещата - ще чакам да се уточните, за мен е без значение  Hug

То малко рано, но да попитам - някой ще ходи ли към Слънчев бряг към края на юни - до към края на юли?

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 20:47 от Мама_Бозка

# 62
Marvi, как е малката днес? За яслите - при нас тук правилата и точкуването е различно от софийските.
Аз пък никой освен Радето не познавам Mr. Green
иринополисче, имаше период, в който Алтай чуркаше в гащите ухилен до уши, изпъчен и сочейки към чурката... нещо като "пък вижте аз какви ги умея!" ooooh! Зъбки почти не мога да измия, защото и той захапва четката. Мъча се да го разсея, но не се получава много...

Отивам аз днес в набелязаното като първо желание ОДЗ, белким на база опита, който имат досега биха прогнозирали с голяма точност дали имаме шансове да влезем на второ класиране. И, о изненада, няма такова дете кандидатствало в това ОДЗ! Гледат в списъци, ровят в разни книжа, първо-трето-пето желание - няма никакви данни малкия да е подавал заявление за записване. Crossing Arms Няма го и сред отхвърлените от класирането. Shocked "Или не сте подали изобщо документи, или са били некоректно подадени и нерегистрирани в системата." Е да, но влизам от компютъра на служителката в системата и видяха, че всичко е попълнено така като трябва плюс мейл за потвърждение. Оттам бягам към дирекция Образование в общината да питам доколко сигурни са в ефективността на системата си, а те ми заявяват, моля ви се, че трябва да следя зорко записването на приетите дечица до последният ден и ако СЛУЧАЙНО се окаже, че артисва едно местенце, да подам пак док. и да кандидатствам за второто класиране!! А ако не се освободи място? Rolling Eyes перфектната система просто... Crossing Arms

# 63
Дидано, що се преоблече?  Laughing

Момичета, понеже много усилено коментирате махането на пмперса, ще си позволя да цитирам една съфорумка от другата отчетна, колежка на Смехи. Тя и Смехи сигурно ще ни дообясни нещата като има време, но това си го имам готово. Отнася се за аналния период, в който се или ще се намират много скоро нашите дребни.

Цитат:

" Теориите на Фройд са базови в психологията, дори някои от нещата да се изменят или доразвиват по късно. За периодите- понеже сме в анален, да кажа, за него. Детето е открило че може да контролира тези си функции и тази област става много "престижна" за него, и носи удоволствие. Акото е нещо ценно, което е произведено от него, фантазиите на детето са в посока че прави "подарък ", като майката, която произвежда мляко. Когато се опитваме да го приучим към гърне, ние му отнемаме контрола върху този така важен за него процес и това води до голям вътрешен конфликт- дали да си запази удоволствието, или да се откаже от него заради любимия човек. Разрешаването на конфликта води до голям тласък в развитието-това е първия социален компромис който детето прави. Затова обучаването в тоалетни навици трябва да става внимателно, без строги забрани."

Надявам се да ви е интересно и полезно.   

# 64
Ани плащай с ипей. Ако имаш наблизо хенди или изипей, можеш и там да платиш. Peace

Оле, Ипей нямам, а за Хенди тук не съм сигурна дали са чували (без да обиждам Пловдивчани) - не видях никъде подобен магазин! Мислех до изипей да ида, ама сметката ми е изтекла (в смисъл, минало е времето за плащане навреме) и в изипей не приемат такива плащания. Та, утре, като се прибера, ще ида да платя.

Мерси много за инфото за чичко Фройд. Ники е много доволен, като види акото в гърнето, а и аз му го показвам и му казвам, че съм много щастлива, че го е пуснал в гърнето. Той сочи, говори нещо си и после отиваме да мием дупето. Само с пикаенето на поразия, като куче, не знам как ще се оправяме. Препикава всичко, ако го оставя и за 5 мин без памперс.

Научил е някои много готини неща и тук много му се радват всички.  Party Като иска някой нещо да направи (примерно да му дам ядене) ми бута лъжицата в ръката и ми вика: "Ти, ти!" и чака. Simple Smile Другото, което му е гооооооооолям мерак. Като види кола, която му харесва, вика: "Ка'а кола." (Кара кола) и тича към нея и пробва дали може да отвори вратата. Ако е вътре в колата, чака само да се освободи мястото на шофьора и се промушва, сяда и почва - върти волана, с професионално и отработено движение посяга да сменя скоростите, копчета, врътки.... Голям кеф му е да се прави на шофьор, та си мисля, че той ще изкара книжка много преди мен.  Mr. Green И другото, което е, чука на вратата (свил юмруче и само палецът му стърчи) и чака да му отворят. Ако се забавя с отварянето, леко мушка главата да види реакция (дали може да влезе0 и ако съм усмихната и го подканя, влиза горд. Simple Smile И последното, което се случи покрай болното ми гърло. Кашлям аз, кашлям и след малко го гледам - той се прави, че кашля и си е сложил ръката на устата (видял от мен). Направоо, иде ми да го изям, като имитира.  hahaha

Да заместя аз Марви малко с чаршафчетата. Което ми напомня, Марви, как е Марти? Илка, а вие?

Пашик, Мириамс,  Hug

Мис Файн, супер новинки за сладурчето Мишелче!!! А дано сте минали зора вече и няма болести!!!  Peace Hug

Диданчо, тъкмо мислех да те моля, ако има останали по-големи размери, да ми вземеш нещо (което пък ми напомня да ида да проверя дали в кауфланд има нещо, Буболече  Hug) Иначе, да, успях да взема на изявилите желание. А и питах дали ще зареждат пак, ама на касата ми казаха, че едва ли и затова са и намалени толкова нещата. Имаше и пижами с дълъг ръкав за 8 лв (намалени от 20) и му взех за следващия сезон.  Flutter

А за срещата в сряда, дават го много дъжд беее!!  ooooh! Tired Трябва пак да гледаме и да решаваме в движение.

Айдеееееееее, стига толкоз!

Лека, спокойна и тиха нощ!!!  Hug

# 65
Ани, Карфур, Карфур! Wink Даже преслушай и за онези блузки, за които спомена Олето Grinning

Оле, моя пък точно с акото си се раздели първо и с огромно желание още на 8 месечна възраст, виреше дупе и го сочеше с една жална физиономийка, когато му се ака. Иначе и аз съм чувала, че изпитват собственическо чувство към творението си и им е трудно да се разделят с него. Чела съм и за дечица, които по тази причина избягват да акат, горките...  Сега само го сочи и вика "ако" и толкоз.

# 66
  • София
Буболечеdoh да ме извиниш, моля, ама късно зацепих, че не си у шоплъка и за друга " градинска система" иде реч...  Sunglasses
 Hug благодаря на всички, че ни мислите... ама не ни е розово положението... последва и разтройство след повръщането и висока Т... и пълно неядене!!! от сряда вечерта към 21 до настоящия ден и час - НИЩО!!! каквото се опитвах да й давам -  Sick... едва днес мааааалко по малко глюкоза приема и по 10 мл течна каша от лечебната хумана, малко електролитно разтворче на хумана  - всичко това насила с разните му там спринцовки, и към 1 шише вода за деня... изобщо леко съм се попритеснила, но сега планувам утре да я мъча до последно и да я тъпча снещо (каша вероятно пак) докато не прояде, че иначе ... лошо...  Thinking преди малко като се поразбуди - пак  й набутах малко каша и глюкоза ... утре ще взема да пробвам това хидрасек, че вече от 2 места ми го хвалят, а аз не съм го ползвала  Thinking за сега борим гадовете с вомитусхийл и ентерол...
Приемам идеи всякави как да избегна обезводняване  Praynig ooooh!

И да завърше с нещо по-свежо - днес й казвам на мартини, че дядо й ще идва и тя веднага прецени, че трябва да ходи да му "йе-е атка" - "реже салатка"  hahaha като беше в севлиево при нашите, там е закон - всяка вечер татко трябва да има салатка и тя помагала на мама да режат!! и детето си знае, че щом идва дядо - трябва салатка да му направи  Joy

Мнооого   bouquet от мен!

# 67
Здравейте!!

И за да не се чудите защо пиша по това време, веднага си казвам Blush - заспала съм с малкия като го приспивах и в 1 без 20 моя ме събуди, че влиза в стаята като слон в стъкларски магазин. И понеже не бях готвила, станах да готвя.

Марви, Симеон беше с р-во и с Хидрасек, Ентерол и Линекс бебе се оправи за няма и 2 дни. Миличките, дано бързо се оправи Мартини Hug

Файнче, много се радвам, че сте добре, пу-пу! Дано по-дълго сте така! Praynig Наредихте ли къщата?

Буболече Shocked , какво пишеш, бе момиче? Направо съм потресена! Дано всичко се оправи на 2ро класиране, ако, разбира се, системата реши да каже Да Tired .

Ани, браво на Ники! Симеон също си слага ръката като кашля Heart Eyes . Иначе, други неща рядко имитира. Предимно щуротии са му в главата.

Отивам да спя, че след 5 часа трябва да ставам Crazy

Лека и спокойна! Hug

# 68
Оооо,Буболече ,това е недопустимо...пусни една жалба  Naughty
Файнче,стискам палци болестите да са зад гърба ви. Praynig Peace

Хубав слънчев ден ви желая!

# 69
Ани,да, в Карфур има детско бельо  Peace но на мен ми е далече,трябва да се ходи с кола. ooooh!

Оле,, в последните близо 4 години съм си предимно мама Бозка  Wink

Марв, всичко възможно правиш според мен, в такива случаи винаги ми се ще да мога да включа система с глюкоза на детенце, ама не мога.... Бързо да се оправя сладураната.  Hug

Знаете ли дали днес е работен ден и дали работят банките?

При нас тази нощ е валяло,разгеле, такава суша и то само в нашия квартал  Tired размина ми се поливането  Party

# 70
Почивен ден е, Диди.

Ние днес си изскубахме треволяка по площадката и събрахме пякъса около пясъчника, много хубаво стана Party

# 71
  • Wonderland
Здравейте мами,   bouquet Ники спи по никое време...Днес стана в 6:30 и спи вече 1 час .....А аз поразчиствам...За памперса решила съм днес или утре да се снабдя с гащи и да започнем с махането му....Една мама беше споменала, че има някакви гащи,които хем не ти мокрят пода,хем детето усещало че е мокро и му е некомфортно....на Бамбино май беше казала.....търсих в Метро и Хит, но няма.....такова чудо.....

Марви, ние като имаме р-во само гадната Смекта ни спасява, Ентерола, Линекса , лечебна Хумана хич не ни помагат.....Успех и се оправяйте по бързо!!!

Мама-Бозка, мисля че има клонове на банки които работят и събота и неделя......Но трябва да провериш в сайта на банката.....Аз наскоро разбрах,че работят...една приятелка е банкерка и постоянно дава дежурства събота и неделя.....По често май по моловете работят....

# 72
На ПИБ има клон в МОЛ София (на Стамболийски), който работи и събота, и неделя.

Зависи от банката. Аз съм на ЦКБ и те нямат клонове,които да работят.

# 73
Краси,на ЦКб клона в Люлин на пазара работи всяка събота до 14 Simple Smile) Както и Дск-то Simple Smile)

# 74
  • София
tzveteto89, и за другите мами, търсещи "преходни" гащички - ето такива взех на Мартини от този китайски сайт, но М-ката са леко теснички на крачетата, сега видях, че Л-ките са се свършили, но и М са ОК, като се има впредвид, че Мартини не е от слабичките (или поне не беше преди боледуването сега  Tired)... "Паднаха" ни се първите със жабата - определено не пропускат навън като се напишка, а тя си усеща и веднага "мок(р)оооооо"... Ако искате мога да ги снимам и да ги премеря със сантиметър колко са големи  Peace
Иначе днес сме мааааалко по-добре... изпи 50 мл оризова каша, което си е хипер постижение... ooooh! блъскам на всеки 20 минути по една малка спринцовка глюкоза в устата, ама тя вече се изхитри и плюе  Crossing Arms довечера ще й станат 72 часа практически без никаква храна  Tired
Днес за чистенето изпратиме само баткото - аз не мога да мръдна от Марти, че е като парцалче милата, а таткото пък имал мн работа (това последното не го коментирам  Crossing Arms)...
Бърди, това 60-то ОДЗ в Оборище се оказа скрита лимонка - системата позволява да се сложи на първо място, но на самата градина наааааааааааай-отдолу пише само за деца, родени от 01-03 месец на 2010  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт