Математически турнири - 16

• 118 278
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Не са им дали тестовете. И аз незнам как се е справило детето (3-4 клас), но при нас проблема е в английския. Аз го пратих за да си поупражни малко езика докато се подготвя  Wink, но задачите за 3-4 клас досега ми се струват доста по лесни от европейското кенгуру т.е доста лесни

# 361

Честито на големите СМГ-ейци - 3 златни медала и един бронзов е супер постижение.  smile3501.

Жалко за малките СМГ-ейчета, тази година нещо не са уцелили ваксата, но нека събират спортна злоба за следващите турнири.

Голямо браво обаче на момчето от Бургас - единствен медал за България при малките (ако не пропускам нещо) и то златен smile3501
 smile3501

Мисията на Американска фондация за България е да подкрепя,
насърчава и допринася за отлични постижения в образованиeто, естествените и хуманитарните науки, културата и изкуствата.
Програма "Стипендии в средното образование"
http://www.afbulgaria.org/projects.php
http://www.afbulgaria.org/browse.php

# 362
... но задачите за 3-4 клас досега ми се струват доста по лесни от европейското кенгуру т.е доста лесни
Ако погледнеш английския вариант на задачите от Европейско кенгуру, със сигурност ще ти се сторят по-лесни, отколкото ако ги гледаш на български. Поне синът ми твърди така.  Grinning
И при нас по традиция са им събрали състезателните листове и черновите и пак по традиция не му е стигнало времето точно за три задачи. Друг въпрос колко от решените ще се окажат верни.

# 363
Днес аз бях дежурна вкъщи по водене на големия ми син на Австралийското кенгуру. Повечето деца бяха пред Факултета по мат. още към 9,15 ч. Малко след 9,30 ч. почнаха да влизат. Преди това имаше кратко указание големите (7-12 клас) и малките (3-6 клас) в кои зали са.

Всичко беше супер спокойно и без напрежение. Познах сумати наши добри малки математици. Имаше деца от СМГ, 107-мо, ПЧМГ, ЧОУ "Св. София", а сигурно и от други, но тези разпознах. Масово излязоха малките към 11 ч. Около мен се дискутираше основно 29 задача от 5-6 клас. Не им бяха дали бланките със задачите, защото в началото съобщиха, че състезанието ще се провежда и в други училища. Вероятно, за да не изтече информация. А и все пак е в 40 държави по света и трябва да се има предвид часовата разлика.

Забелязах, че повечето децата започнаха да се познават - дори и да не са от едно училище. Тези математически лагер-школи са страхотно нещо. Видях там и известни учители - Шаркова, Кортезов, а имаше и други, които обаче са ми познати само по физиономия и не мога да свържа все още име и лице.

По мои наблюдения бяха около стотина деца. Долу-горе колкото и миналата година. Долу-горе това е като впечатления, а тук поразказах и още малко, а и добавих няколко външни общи снимки, за да се усети обстановката: http://danybon.com/index.php/education/math/326-avstralijslo-kangaroo-sofia

Иначе моят син и синът на mst се запознаха, а и ние с нея. Добре си изкарахме, докато ги чакахме.

# 364
Беше и доц. д-р Борислав Лазаров.

Kodbg, извинявай за директната атака, но като профил най ми се връзваше.

# 365
Видях там и известни учители - Шаркова, Кортезов, а имаше и други, които обаче са ми познати само по физиономия и не мога да свържа все още име и лице.
...
http://danybon.com/index.php/education/math/326-avstralijslo-kangaroo-sofia

Мерси за репортажа Simple Smile

Някой знае ли как се казва възрастния господин с бяла тениска, който стои отдясно на вратата (на едната снимка е точно зад Кортезов)?

# 366
Прилича ми на Иван Тонов (ФМИ).

# 367
Прилича ми на Иван Тонов (ФМИ).

Благодаря   bouquet

# 368
Някой знае ли как се казва възрастния господин с бяла тениска, който стои отдясно на вратата (на едната снимка е точно зад Кортезов)?

доц. д-р Иван Тонов

# 369
  • София
Дами, кога се обявява календарът за математическите състезания за новата учебна година? Или поне да ме ориентирате горе-долу кога започват и с кое състезание?

# 370
Зависи от възрастта на детето, но по мои спомени първо е Хитър Петър в Габрово.

# 371
Зависи от възрастта на детето, но по мои спомени първо е Хитър Петър в Габрово.
За трети клас - Хитър Петър, за втори клас - Черноризец Храбър, за първи клас - Коледното. Уточнявам, че тук не включвам регионалните състезания, които не са включени в националния календар. Възможно е да има и изненади. Например Черноризец Храбър от тази година да обхване и първокласниците.  Mr. Green
Календарът миналата година май излезе в началото на октомври.
За софиянци интерес представлява и СМТ, който се провежда октомври-ноември и от миналата година обхваща и първолаците ( ако греша за последните две неща, моля някой да ме поправи).

Последна редакция: пт, 03 авг 2012, 18:54 от Анонимен

# 372
От шести клас нагоре първото състезание за учебната година май е "Математически боеве" през септември . То не влиза в календара, защото календарът се публикува по-късно.

# 373
  • София
Благодаря ви! За трети клас питам. "Хитър Петър" сигурно ще го пропуснем, но поне мога да му дам задачки, че от май не е пипвал.

# 374
...За софиянци интерес представлява и СМТ, който се провежда октомври-ноември и от миналата година обхваща и първолаците ( ако греша за последните две неща, моля някой да ме поправи).

И за бургазлии!
Миналата година се проведе и в Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт