Математически турнири - 16

• 117 829
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • София
А в него друго освен 2009, 2010, 2011 год има ли други за Черноризеца (предполагам, че преди 2009 не са участвали второкласници)
В сборника на Ивайло Кортезов има всички турнири от 2002 включително нататък.
т.е. турнир си е имало поне оттогава за втори клас, но се е провеждал само регионално в Пловдив.
Името на сборника е "И второкласник може да реши, и Професор може да сгреши".
Горещо препоръчвам да си го вземете.
Начинът е, както са ти писали и горе, директно с мейл до него.

# 661
Ирина, информацията ти е много полезна за мен. Благодаря ти   bouquet

# 662
  • София
Ирина, информацията ти е много полезна за мен. Благодаря ти   bouquet
Забравих да кажа, че в същия сборник има и ИС за същите години.

# 663
А ако детето посещава допълнителна школа, но е избрало това да е школа, организирана от друго училище?
Едно просто решение е да се проведат едно или няколко контролни преди състезанието и така да се определят участниците, които ще представляват училището. Тогава няма да има значение, кой къде ходи на школа, дали се подготвя самостоятелно вкъщи, при частен учител и прочее.

Като посещава школа в друго училище да представлява него...
Пак да направя отметка, говоря принципно при положение, че школата е безплатна.
Във 107- мо проблемът не е,  че подбора е само от децата от школата, това е нормално, а е изначален, че някой си е решил, че може да направи платена школа за учениците си и години наред не се е намерил някой да му свие сърмите на този ...новатор

# 664
Като посещава школа в друго училище да представлява него...
Пак да направя отметка, говоря принципно при положение, че школата е безплатна.
Във 107- мо проблемът не е,  че подбора е само от децата от школата, това е нормално, а е изначален, че някой си е решил, че може да направи платена школа за учениците си и години наред не се е намерил някой да му свие сърмите на този ...новатор
Тук си много прав! Не съм се захващала с този въпрос, защото до миналата година това не беше проблем.  Така или иначе бях избрала детето ми да посещава школата в СМГ, а не в 107-мо. Това, в съчетание със ЗИП-а се оказа добра стратегия. Резултатите на сина ми са достатъчно добри от изтеклата година и всичко щеше да си продължи както до сега, ако не ме бяха издразнили с тази постановка. Изобщо не мисля, че света ще свърши, ако не отиде на две състезания през тази година, но ще попитам в СМГ за варианта да му пуснат тест там и ако се класира, да представлява СМГ.
А оправданието за това, че школата е платена е, че преподавателите са "Външни" и им се заплаща допълнително... само че и това от миналата година не е вярно. Школата водят учители от 107-мо.
Както и да е.  Ще ви информирам за развитието на нещата, защото тази информация може да се окаже полезна във връзка със състезанията.  Peace

# 665

В сборника на Ивайло Кортезов има всички турнири от 2002 включително нататък.
т.е. турнир си е имало поне оттогава за втори клас, но се е провеждал само регионално в Пловдив.
Името на сборника е "И второкласник може да реши, и Професор може да сгреши".
Горещо препоръчвам да си го вземете.
Начинът е, както са ти писали и горе, директно с мейл до него.
[/quote]

А за трети клас има ли, че аз явно нещо пак съм проспала, а се сърдя на детето  Laughing

# 666
Здравейте, имам два сборника, които искам да подаря. Ако някой проявява интерес, да пише.

# 667
Момичета, много моля, пратете ми на лични или тук задачите от 2011 СМТ,4 клас!
Благодаря!

# 668
  • София
МОЛБА имам и аз за задачите от СМТ 2011 - 4 клас.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛО

# 669
  • София
Момичета, ако сте си взели лилавата читанка за 4-5 клас, в нея има СМТ, ЧХ, Европейско кенгуру и Еврика за четвърти клас 2011г

# 670
Момичета, ако сте си взели лилавата читанка за 4-5 клас, в нея има СМТ, ЧХ, Европейско кенгуру и Еврика за четвърти клас 2011г

Супер си!
Благодаря много!

# 671
Mary-Cherry, проявявам интерес, да Simple Smile
Момичета, а коя лилава читанка?

# 672
...
Момичета, а коя лилава читанка?

Ето тази вероятно имат предвид:

# 673
Ахааа, благодаря!

# 674
    Като разглеждах страницата на Академия 21 век попаднах на следната информация -
2 клас (първо официално участие в турнира)    11.00 – 12.00 ч. 
3 - 12 клас    11.30 – 12.30 ч.,
а в сайта на Двадесет и първи турнир "Черноризец Храбър"1 ноември 2012 г.- Време за работа 90 минути (за втори клас - 60 минути).  newsm78
  Някой има идея каква е продължителността на състезанието за 3-12 клас?

Е, вие сте го копирали - 90 минути Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт