Математически турнири - 16

• 118 251
  • 742
  •   2
Отговори
# 375
А тези "математически боеве" някой знае ли от коя дата са тази година, и изобщо от къде може да се намери по-подробна информация?

# 376
Не знам доколко има общо с темата, как ще повлияе на математиката и дали не сте прочели вече, но да ви осведомя и аз..... http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5034771

# 377
А тези "математически боеве" някой знае ли от коя дата са тази година, и изобщо от къде може да се намери по-подробна информация?

Информация за състезанието http://www.academy21century.com/competitions-2011/sozopol.php.
Тази година мисля,че ще се проведе от 17.09 до 23.09.До колкото ми е известно, ПМГ"Акад.Никола Обрешков" гр.Бургас изпраща своевременно покани до всички МГ в България.

# 378
Да не изпусна темата, че бъдещият второкласник ще участва, надявам се с желание, в предстоящите състезания есента.

Исках и да попитам дали някой от темата е записал детето си в курсовете на СМГ за второкласници? Аз много се чудих и накрая се отказах, че ще му дойде в повече и това тази година, но ще ми е интересно да прочета отзиви.

# 379
Да не изпусна темата, че бъдещият второкласник ще участва, надявам се с желание, в предстоящите състезания есента.

Исках и да попитам дали някой от темата е записал детето си в курсовете на СМГ за второкласници? Аз много се чудих и накрая се отказах, че ще му дойде в повече и това тази година, но ще ми е интересно да прочета отзиви.

По мое мнение абсолютно излишни са за второкласници. За сина ми също и третокласните- отписахме го след първия модул.
В 4 клас ще започне в Междучасие и след първия модул ще дам мнение.

# 380

Информация за състезанието http://www.academy21century.com/competitions-2011/sozopol.php.
Тази година мисля,че ще се проведе от 17.09 до 23.09.До колкото ми е известно, ПМГ"Акад.Никола Обрешков" гр.Бургас изпраща своевременно покани до всички МГ в България.

Много благодаря за информацията! Изключително атрактивно ми се стори това състезание. Дори изпратих линка на сина ми и на приятелите му. Не разбрах само в кой град се провежда.

И най-важното - нали не е само за деца от математически гимназии?

# 381

Много благодаря за информацията! Изключително атрактивно ми се стори това състезание. Дори изпратих линка на сина ми и на приятелите му. Не разбрах само в кой град се провежда.

И най-важното - нали не е само за деца от математически гимназии?

І и ІІ математически фестивал на младите математици се проведоха в град Созопол.Най-малките участници са 6 клас.Много трудно и тежко състезание за децата.Това не е състезание от рода на Кенгурата или останалите със закръгляне на отговор.Доколкото си спомням(Синът ми взе участие миналата година) сутринта получават задачите  и разбират  кой отбор ще им бъде противник.Прибират се в хотела и започват да решават.В 14 часа са математическите боеве.Ролята на капитанът е много важна и в голяма степен зависи дали ще избере правилния състезател да представи задачата,да я обесни и докаже.Комисията се намесва също, задава въпроси.Не зная дали стана ясно от хаотичните ми спомени, от това, което ми е разказвал детенце.
Не е само за математически гимназии, но предимно те участват.
Ако  нещо не е ясно, питайте!

# 382
# 383
slon, Obsolete, много ви благодаря! Синът ми много се запали, дано да успеят да се включат.

# 384
  • София
Здравейте,
Малко да поразмърдам позаспалата летен сън математическа тема.  Mr. Green
Моля за информация за провежданото в Габрово състезание Хитър Петър.
Имате ли задачи от години, различни от публикуваните в "Математика за всеки"? Има ли някъде задачи от отборните състезания? Как протичат те? Изобщо всякаква информация по темата ще ми бъде от полза. Интересува ме конкретно за 3-ти клас, но и по принцип.
Благодаря предварително.   bouquet

# 385
  • у дома
Здравейте,
Малко да поразмърдам позаспалата летен сън математическа тема.  Mr. Green
Моля за информация за провежданото в Габрово състезание Хитър Петър.
Имате ли задачи от години, различни от публикуваните в "Математика за всеки"? Има ли някъде задачи от отборните състезания? Как протичат те? Изобщо всякаква информация по темата ще ми бъде от полза. Интересува ме конкретно за 3-ти клас, но и по принцип.
Благодаря предварително.   bouquet

Аз си ги тегля от тук http://smb-gabrovo.hit.bg/2009.html,по спомени няма отборно,да не го бъркаш с Шумен  newsm78или аз съм в грешка...

# 386
  • София
Благодаря, Светле.   bouquet
Много по-вероятно е аз да съм се заблудила.

# 387
На " Хитър Петър" няма нито отборно състезание, нито отборно класиране.
И аз като Светлето предпочитам да си сваля задачите от сайта на СМБ - Габрово, там няма огромни черни надписи, пресичащи целия лист.
И понеже допускам, че Ирина се интересува от задачи за трети клас, ще добавя, че третокласниците са включени в състезанието за пръв път през 2008 заедно с 8 клас, та задачите за тях не са много.
От същата година състезнието се провежда през втората събота на месец октомври, а не както преди това - в края на март.

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 17:53 от Анонимен

# 388
Известно време ме нямаше и съм поизостанала, вчера се порових малко, но нищо не намерих - дали вече има публикувани някъде отговорите от АМС?

# 389
  • София
Известно време ме нямаше и съм поизостанала, вчера се порових малко, но нищо не намерих - дали вече има публикувани някъде отговорите от АМС?
Аз пък да попитам за задачите за 3-4 клас дали някой ги няма. Явно тази година и задачи и отговори са засекретени.

Общи условия

Активация на акаунт