Математически турнири - 16

• 118 238
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Ето малко повече информация за Трети български фестивал на младите математици - Созопол 2012.
http://dox.bg/files/dw?a=62c4891269
Попаднах на нея във фейсбука на "Академия 21 век", но не знам дали от всички може да се види:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=338238552932530&set= … ype=1&theater

Мисля, че в рамките на този фестивал се провеждат "Математическите боеве" и други състезания.

# 391
Резултатите от Австралийското кенгуру за Пловдив
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.340060886083630.78072. … 646887&type=1

# 392
Само да добавя, че тук са и верните отговори.

# 393
Хм, този линк нещо не работи newsm78

Погледнах от любопитство и в сайта на организаторите за да видя поне медалите, ама там пише, че за три държави (естествено и България сред тях) информацията да се чака допълнително Whistling

# 394
Аз така и не разбрах какви са задачите, но по думите на детето останах с впечатление, че са били дооста сложни, поне за деца, които не са се готвили специално за състезанието.
Така че, този резултат от 109 точки на детето от Пловдив изглежда на първо четене близък до изключително постижение.
А снимките си се отварят, повредата е при теб.. - ето класирането на 4-токласниците ако не успееш да ги отвориш от фейсбука на Академия 21:
http://alekdimitrov.com/images/AC_Plovdiv.jpg

# 395
Това го виждам, но онова не. Може би защото нямам регистрация във ФБ. Все едно, не мисля и да си правя. Обаче това са само една възрастова група. Относно резултатите - всяка година има по едно или няколко деца със 100% резултат или с по една грешна задача.

# 396
Това го виждам, но онова не. Може би защото нямам регистрация във ФБ. Все едно, не мисля и да си правя. Обаче това са само една възрастова група. Относно резултатите - всяка година има по едно или няколко деца със 100% резултат или с по една грешна задача.

Ееее, изкара си една бира почерпка. Уважавам интелигентни хора, които са без регистрация в тази адска фейсбук простотия! На мен ми се налага служебно да имам, но това не пречи да не понасям безумната идея на тази платформа.

Много слаби резултати в София.
Това явно е отражение на проведения от пловдивчани лагер в началото на ваканцията, на който децата са потренирали формата на това състезание.
Докато софиянчета... без подготовка логично са се представили зле. Губим по всички параметри Simple Smile

ПС - Става дума за малките класове - 3, 4, 5. Големите са постигнали чудесни резултати, предполагам са се подготвяли за състезанието.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 11:08 от kodbg

# 397
Ако не е тайна, как се сдобихте с резултатите? Питам, за да знам има ли смисъл да пиша на организатора на състезанието в нашия град. Може и на ЛС.

# 398
5 клас в София са много добре, още повече, че са в категория 5-6 клас. Поне на мен доста ми харесват. Бият по точки първенците от Пловдив.
Благодаря за предоставената информация!

kodbg, сори, аз говорих за 5 клас спрямо явяването.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 15:41 от Danybon

# 399
  • Варна
Ако не е тайна, как се сдобихте с резултатите? Питам, за да знам има ли смисъл да пиша на организатора на състезанието в нашия град. Може и на ЛС.

Къде могат да се видят резултатите? Мен за Варна ме интересуват. Ако някой знае, ще съм благодарна да пусне линк  Hug

# 400
ПС - Става дума за малките класове - 3, 4, 5. Големите са постигнали чудесни резултати, предполагам са се подготвяли за състезанието.

"Големите" не се подготвят за това състезание. Ходят си като на купон - да се видят и да се пробват. Друг е въпросът, че са се готвили за олимпиади.

# 401

"Големите" не се подготвят за това състезание. Ходят си като на купон - да се видят и да се пробват. Друг е въпросът, че са се готвили за олимпиади.

Всеки, който ходи на лагера се готви.
Това, че се забавлява докато го прави не означава, че не получава подготовка.
Сам / сама си го написала - да се пробват... то по-добра подготовка от това няма...
Готвенето за Олимпиади няма особена връзка с AMC според мен. Най-важното в това състезание е времето.
Помоему, само със знания и можене за решаване на задачи е изключено да постигнеш резултат в порядъка 110-120 при максимални 120 без характерна подготовка, било тя и минимална за конкретния формат. Факт е, че при нас, само с море, игри и гръцки плажове резултатите не са на особено високо ниво.
Разбира се, при по-големите трябва да се отчете и по-доброто ниво на английския, което за малките класове е допълнителна пречка за максимални резултати.

# 402

Всеки, който ходи на лагера се готви.
Това, че се забавлява докато го прави не означава, че не получава подготовка.
Сам / сама си го написала - да се пробват... то по-добра подготовка от това няма...
Готвенето за Олимпиади няма особена връзка с AMC според мен. Най-важното в това състезание е времето.

Помоему, само със знания и можене за решаване на задачи е изключено да постигнеш резултат в порядъка 110-120 при максимални 120 без характерна подготовка, било тя и минимална за конкретния формат. Факт е, че при нас, само с море, игри и гръцки плажове резултатите не са на особено високо ниво.
Разбира се, при по-големите трябва да се отчете и по-доброто ниво на английския, което за малките класове е допълнителна пречка за максимални резултати.

Какъв лагер? Не знам да е имало някакъв подготвителен лагер за София newsm78 Иначе децата от София, които видях в класирането при големите, са ходили по балканиади, олимпиади и къде ли не преди това и август вече им е време за релакс, а не за подготовка. По-скоро са супер разпуснати и лежерни, отколкото мобилизирани. Отишли са на състезанието след компютърни битки до среднощ предния ден Grinning

# 403
 Simple Smile ЗДРАВЕЙТЕ, ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПИША ТУК. ИТЕРЕСУВАМ СЕ КЪДЕ МОГА ДА НАМЕРЯ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ АК ОТ ВАРНА?

# 404
Ивайло Кортезов във фейсбука си казва, че в момента подготвя националното класиране:
http://dox.bg/files/dw?a=5150471283

Ще следя.

Общи условия

Активация на акаунт