Математически турнири - 16

• 118 174
  • 742
  •   2
Отговори
# 495
  • София
Дидева, благодаря. Сега видях, че има и за втори клас, днес ще разпечатам да започне да ги решава детето. А къде става записването? Помня, че се обсъждаше миналата година СМГ и СУ.
Препоръчвам НПМГ.

# 496
Започнахме подготовка за Чх. Имам един малко странен въпрос-  възможно ли е задача 17 за 5-6 клас 2011г да се реши със занания от 4-начало на 5 клас.
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2011/11/CHH-2011-5_6-klas-U.pdf

Според мен те не са учили лице на триъгълник, може би се очаква да се сетят за 1/2 от лице на квадрат, но при 20 задачи за 5-6 клас за час и половина със знания за 4-ти, все си мисля, че няма да измислят кой знае какво.

# 497
  • София
Ето какво намерих : http://www.academy21century.com/competitions-2012/math.php

За съжаление не е от официален сайт . Разбира се, гледам датите само в края на годината - другите състезания са минали.
Това ми приличат на миналогодишните дати, да ти кажа. 03.12. и 10.12, например, тази година са в понеделник, не в събота.
Може, може - не гледах календара. И аз като mst и може би много други чакам плана за състезанията, за да можем да плануваме уикендите си и непрекъснато ровя из нета. И ми стана странно, че в Пловдив знаят датите .....

# 498
  • София и там където не се пуши
Какво да планувате, щом ходят на състезания, няма план. Или са на подготовка или са на състезание.

# 499
  • най-шареното място
Задачата се решава всъщност с лице на правоъгълник - трети клас.
Предполагах, че учат лице на триъгълник в 4ти.

Съвсем очаквано е да има задачи за повее нестандартно мислене или над нивото на класа - 1-2. Но тази с лицето в пъряи въпрос не е таква.

# 500
И ми стана странно, че в Пловдив знаят датите .....

В Пловдив знаят датите , защото просто са коригирали годината  Wink 

# 501
Задачата се решава всъщност с лице на правоъгълник - трети клас.
Предполагах, че учат лице на триъгълник в 4ти.
Ако не ме лъже паметта лице на правоъгълник се учи в четвърти клас, а лице на триъгълник - в пети.

# 502
  • най-шареното място
Проверих днес преди да пиша - лице на правоъгълник - четвърти. НО съм объркала класовете като съм писала горе.
“Лицето н апарвоъгълник се намира като се умножат дължините на две съседни страни“

# 503
  • Хасково
Започнахме подготовка за Чх. Имам един малко странен въпрос-  възможно ли е задача 17 за 5-6 клас 2011г да се реши със занания от 4-начало на 5 клас.
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2011/11/CHH-2011-5_6-klas-U.pdf

Според мен те не са учили лице на триъгълник, може би се очаква да се сетят за 1/2 от лице на квадрат, но при 20 задачи за 5-6 клас за час и половина със знания за 4-ти, все си мисля, че няма да измислят кой знае какво.
мерси. и в къщи стигнахме до подобен извод. Някой път така се получава.

# 504
  • София
Момичета, дали може да получа линк към задачите от СМТ 2010 и 2011 г. Дъщеря ми трябва да ги реши за понеделник, а нито тя, нито аз ги намираме. Благодаря ви .

# 505
Момичета, дали може да получа линк към задачите от СМТ 2010 и 2011 г. Дъщеря ми трябва да ги реши за понеделник, а нито тя, нито аз ги намираме. Благодаря ви .
Е, кой е този хубавец, който е възложил домашно, а не е дал задачите? Mr. Green
За кой клас става дума?

# 506
  • София
Е, кой е този хубавец, който е възложил домашно, а не е дал задачите? Mr. Green
За кой клас става дума?
Седми клас, СМГ, но когато всички деца вчера на школата са казали, че не намират задачите от тези години, госпожата им е дала от по- предишни години, които ги има в Интернет. И все пак, ако качиш адрес за задачите от 2010 и 2011 няма да е лошо, защото СМТ наближава.  bouquet

# 507
Привет на всички,

търся инфо за математически състезания за първи клас. Намерих задачите от предните години, но не мога да разбера как, къде и докога става записването примерно за Коледното? Embarassed

Ако може да ме насочите?
Благодаря  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 508
  • София
Здравейте,
Вчера на курса в СМГ, Г-н Златилов каза, че по неофициална още информация, СМТ тази година ще се проведе на 17.11.

# 509
  • Варна.
Привет на всички,

търся инфо за математически състезания за първи клас. Намерих задачите от предните години, но не мога да разбера как, къде и докога става записването примерно за Коледното? Embarassed

Ако може да ме насочите?
Благодаря  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Нашата г-жа по математика, каза че ще съобщава предварително датите на състезанията.
Тук също ще има информация.
До колкото на мен ми е известно за първокласниците състезанията са 3, Коледно, Великденско и третото го забравих, дали не беше ПМЗ?

Общи условия

Активация на акаунт