Математически турнири - 16

• 118 167
  • 742
  •   1
Отговори
# 540

Ех, значиии- как не го сложиха следващата седмица.
На 17-ти е последния мач от първенството на сина ми . Sad
Не може да не отиде на СМт заради кандидатстването в СМГ. Много тъпо.
Часа поне знае ли се?
Ако е от 9,30 -10,00 имаме шанс да стигнем поне за втората част на мача. Sad

На нас миналата година ни съвпадна с републиканското по карате. Отидохме на СМТ, защото ни беше важно за кандидатстване и цялата спортна година се обърна нагоре с краката. Не, че съжалявам, но и в единия и в другия случай жертви има. Хубаво е, когато си заслужава.  Hug

# 541
Хора, копвам от инструкциите за ЧХ -защо това оценяване е такова? странно ми се вижда  Rolling Eyes   

* За непопълнен отговор на задача - по 3 точки.
    * За грешен отговор на задача - 0 точки.

# 542
Хора, копвам от инструкциите за ЧХ -защо това оценяване е такова? странно ми се вижда  Rolling Eyes   

* За непопълнен отговор на задача - по 3 точки.
    * За грешен отговор на задача - 0 точки.

Предполага се, че така ще се избегне играта на тото, тъй като всички задача са избираем отговор.
И това не е единственото състезание с подобен регламент. На " Хитър Петър" за непопълнен отговор се присъждат 0 точки, а за грешен се отнема една.

# 543
На Евриката също е така - за непопълнен отговор - 5 точки, а за грешен - 0.

# 544
  • София
и СМТ е на същия принцип.

# 545
Да, и аз мисля , че е заради това, да не се толерира налучкването, както и преписването на готови отговори.
Но според мен е възможно самите проверяващи да са се улеснили, създавайки такива правила, вместо да извършат по-трудоемкото преглеждане и на черновите за евентуални технически грешки.

# 546
Т.е. ако не отговоря на 5 въпроса ще получа 15 точки.
А ако съм се трудил (приемаме че  е така), ще получа 0 точки /въпреки че за момента смятам че съм отговорил вярно/?
Т.е. мога да се концентрирам и да реша само половината задачи... Например.

# 547
Цитат
А ако съм се трудил (приемаме че  е така), ще получа 0 точки /въпреки че за момента смятам че съм отговорил вярно/?
Т.е. мога да се концентрирам и да реша само половината задачи... Например.
Можеш, но няма да си пръв, а все пак дори и математическо това е състезание  Peace.
Пък е доообре, като е състезание, състезателите да могат и да преценяват  Simple Smile

# 548
А ако оставиш цялата бланка празна - 60 точки и даже няма да си последна.  Grinning

# 549
А ако оставиш цялата бланка празна - 60 точки и даже няма да си последна.  Grinning
Мислех с този пример да започна;)))
Но ще ме дисквалифицират О'дмъ:)))

# 550
Можеш, но няма да си пръв, а все пак дори и математическо това е състезание  Peace.
Пък е доообре, като е състезание, състезателите да могат и да преценяват  Simple Smile

Не искам да съм пръв, искам да съм по-напред;)
 "състезателите да могат и да преценяват" - преценил съм - отговорил съм. Т.е. не съм преценил, че отговарям грешно всъщност.
Ей затова - трябва да махнат само оградки да слагат. А да пишат и поне 2-3 числа, изрази.

# 551
Абсолютно вярно!  Mr. Green Миналата година с малкия много дискутирахме този регламент и стигнахме до извода, че непопълнените отговори са част от тактиката, предвид това, че и времето за работа е доста ограничено и детето трябва да си прецени доколко е сигурно в отговора си и дали да рискува да даде грешен отговор или да не пише нищо.
Майтапим се, но тези 60  точки от празен тест нямат никакъв смисъл на общия фон.
Друг е въпроса дали въобще тази форма на оценяване носи достатъчно смисъл. Според мен единствения начин за адекватно преценяване способностите на децата, е подробно точкуване на описателни задачи, ма това изисква много усилия от страна на проверяващите и ако проверяващия е един човек, се получават доста спорни ситуации...  newsm78

# 552

Не си го видяла,защото не е през октомври,както досега,а са ог изместили през ноември
3.   ХІV Софийски математически турнир, 17 ноември 2012.

Ех, значиии- как не го сложиха следващата седмица.
На 17-ти е последния мач от първенството на сина ми . Sad
Не може да не отиде на СМт заради кандидатстването в СМГ. Много тъпо.
Часа поне знае ли се?
Ако е от 9,30 -10,00 имаме шанс да стигнем поне за втората част на мача. Sad
Имам някакъв спомен, че е от 11.00, но може и да бъркам.

Гери и по мои спомени е от 11 часа.

# 553
  • Sofia

А СМТ фигурира в плана, пуснат директно в темата, но не го видях в линка от ОМГ - Пловдив.
Да , когато написах отговора бях погледнала само линкът от ОМГ  Peace.

# 554
Не се безпокойте, само първите 2-3 състезания са с такъв регламент, следващите са си нормални.
Аз също не харесвам тази форма на точкуване, защото тя може да работи за средняците, но много кофти решава класирането за призовите места - някой с 3 празни отговора може да измести друг с две или даже с една сгрешена задача ( в зависимост от регламента). А кандидатите за призови места не играят тото. Но каквото - такова, нали за всички е еднакво.

Общи условия

Активация на акаунт