Неадекватност на критериите при записване в начално училище

• 20 593
  • 453
  •   1
Отговори
# 105
Щом като нямат статут, те са обикновени училища и влизането трябва да става според обявените критерии. Законът е ясен по въпроса.
И е нормално е детето да се ограмоти на роден език, а после да учи колкото иска  чужди.

Е, нали точно това е проблем на авторката, защо нямат статут (т.е. различни критерии за прием), като са уникални...

Това е проблем за страшно много хора, не само за мен!

# 106
  • София
къде ги тези хора, дето зорът им е, че обикновени училища ги смятат за уникални? Може би става въпрос за директорите на тези училища?

# 107
Щом е публична тайна, че децата не учат чужд език в училище не е ли редно просто да го махнат като задължителен предмет за изучаване?
Що трябва да се залъгваме и децата да си губят времето?

Защото на много хора им харесва да ги залъгват. И да чувстват как са уредили децата си с най-доброто.

На много хора им харесва и да си тъпчат децата през три квартала в десети в набедени за елитни училища и да си мислят, че отглеждат гении, щом рожбите им търкат чиновете там.

Всеки може да харесва каквото иска, нали? Предполагам не сдмяташ, че твоето мнение е общовалидно!

# 108
Щом е публична тайна, че децата не учат чужд език в училище не е ли редно просто да го махнат като задължителен предмет за изучаване?
Що трябва да се залъгваме и децата да си губят времето?

не може! нали се сещаш - ЕС, конвенции, директиви, Лисабонска стратегия... Те втори чужд искат да въвеждат още от началното училище, ти за първия питаш! А и излъганите не са децата, а родителите, които са се редили на опашки посреднощ.

Ощетени обаче са децата.
Което е жалкото.

Доколкото знам, от ЕС очакват не само да се въвежда, ами и да се учи език.
Но ако родителите излязат със същите очаквания са нахални, глупави, амбициозни (откога тази дума доби отрицателен знак newsm78)....

Точно така Нова! Не очаквах в тази тема да се излее толкова много злост и то от хора, които проблемът въобще не ги засяга! Ама на, много явно боли, когато някой не е съгласен със статуквото и посредствеността!

# 109
  • София
не се ласкай толкова да си мислиш, че си стожер на справедливостта, борец срещу статуквото и над посредствеността! Да чакаме ли революция, че да докажеш заявеното тук като принципи? нещо, групичка във ФБ, петиция, прокрамация не са за теб вече, трябва да предприемеш крути мерки!  newsm53   Popcorn

# 110
  • Sofia
 dianichka 1 , аз не видях в темата " злост" , а само различни мнения  Peace.
 Повечето хора пишат от опит, т.к. имат пораснали деца и са минали по вашия път  Laughing.
 Честно казано , аз също подкрепям критерия по адрес. Все пак хората , живеещи в района на училището имат право да искат децата им да са близо до дома. Когато станат 3-4 клас, те могат спокойно сами да се придвижват от къщи до училище и обратно. Не мога да си представя , да не мога да си запиша детето в кварталното школо.
 За всички " елитни" училища съм чувала както добри , така и лоши мнения. Явно наистина някой / не знам по каква причина/ ги е обявил за друга категория учебни заведения.
 Другите момичета са  писали , много важна е прогимназията. Началната учителка е само до 4 клас , а много е важно какъв е колектива нагоре.
 Колкото до средата - децата са различни. И в най-елитните училища има разглезени и мързеливи деца. Гаранция няма!
 За езика ще споделя , че е въпрос на късмет каква учителка ще поеме децата. В нашето училище всеки випуск си има учителка по език. Ами нашата е страхотна , наистина децата са научи много за изминалите две години. За другите учителки , обаче , чувам негативни отзиви.
 За протокола ще споделя , че държа на доброто  образование за децата си . Следя информацията от доста години, и затова си позволявам да изкажа мнението си по въпроса.
 Желая на бъдещите първолаци да попаднат на най-страхотните учителки , пък училището не е толкова важно  Hug.

# 111
не се ласкай толкова да си мислиш, че си стожер на справедливостта, борец срещу статуквото и над посредствеността! Да чакаме ли революция, че да докажеш заявеното тук като принципи? нещо, групичка във ФБ, петиция, прокрамация не са за теб вече, трябва да предприемеш крути мерки!  newsm53   Popcorn

Отдавна не съм срещала толкова груб човек! Нямам намерение повече да отговарям на твоите публикации, защото очевидно си тук само, за да се заяждаш, не че нещата те вълнуват по същество!

# 112
dianichka 1 , аз не видях в темата " злост" , а само различни мнения  Peace.
 Повечето хора пишат от опит, т.к. имат пораснали деца и са минали по вашия път  Laughing.
 Честно казано , аз също подкрепям критерия по адрес. Все пак хората , живеещи в района на училището имат право да искат децата им да са близо до дома. Когато станат 3-4 клас, те могат спокойно сами да се придвижват от къщи до училище и обратно. Не мога да си представя , да не мога да си запиша детето в кварталното школо.
 За всички " елитни" училища съм чувала както добри , така и лоши мнения. Явно наистина някой / не знам по каква причина/ ги е обявил за друга категория учебни заведения.
 Другите момичета са  писали , много важна е прогимназията. Началната учителка е само до 4 клас , а много е важно какъв е колектива нагоре.
 Колкото до средата - децата са различни. И в най-елитните училища има разглезени и мързеливи деца. Гаранция няма!
 За езика ще споделя , че е въпрос на късмет каква учителка ще поеме децата. В нашето училище всеки випуск си има учителка по език. Ами нашата е страхотна , наистина децата са научи много за изминалите две години. За другите учителки , обаче , чувам негативни отзиви.
 За протокола ще споделя , че държа на доброто  образование за децата си . Следя информацията от доста години, и затова си позволявам да изкажа мнението си по въпроса.
 Желая на бъдещите първолаци да попаднат на най-страхотните учителки , пък училището не е толкова важно  Hug.

Съгласна съм с по-голямата част от написаното от теб! Но идеята ми беше не да обсъждаме образованието и проблемите там въобще, а само начините на приемане. чудесно е, че сте попаднали при добри педагози! Дай боже всички да успеем!
А ако не си видяла злост, май не си чела внимателно!  Laughing Имаше доста лични нападки и към мен, както и подмятания за детето ми (при все, че никой не ни познава Laughing) Не че съм учудена, де! В ежедневието непрекъснато срещам хора, за които това е начин на живот.
Благодаря ти за пожеланията, късмет и на твоите дечица по-нагоре!

# 113
  • София

Отдавна не съм срещала толкова груб човек! Нямам намерение повече да отговарям на твоите публикации, защото очевидно си тук само, за да се заяждаш, не че нещата те вълнуват по същество!

Ми, честито, тогава! Да видим кой не понася различното мнение! Ти си си наумила, че нещата са несправедливи, че три квартални училища са уникални, и браниш с  нокти и зъби тази червена нишка в темата!  Явно нямаш очи да видиш и уши да чуеш по-опитните хора, а това си е за твоя сметка.

# 114
  • София
dianichka 1, искам да ти кажа, че ако след 3 години се окаже, че кварталното училище, в което учи синът, се окаже, че е станало уникално и махнат критерия за местоживеене и брат/сестра в същото училище и щерката не влезе там, а се наложи да я возя до другия край на София, ще убия министъра на образованието, пък ти ако искаш се бори за справедливост и равнопоставеност  Mr. Green

# 115
Дианичке, приеми вече, че твоят личен интерес влиза в конфликт с интереса на масата деца и родители. По тази причина нормално е правилата да защитят масата, а не теб, т.е. малцинството.
По цял свят началните училища са квартални. Достъп на друг принцип има само в частните училища и в специализираните такива. 

# 116
Не се очаква да махнат този критерий иманно заради родителската психоза по така нареченате елитни училища.Авторката на темата търси най-доброто за детето си според нейните разбирания и критерии. В това няма нищо лошо. Но какво да кажат родителите,които живеят непосредствено до тези"елитни" у-ща а децата им не могат да бъдат записани там?

# 117
Не се очаква да махнат този критерий иманно заради родителската психоза по така нареченате елитни училища.Авторката на темата търси най-доброто за детето си според нейните разбирания и критерии. В това няма нищо лошо. Но какво да кажат родителите,които живеят непосредствено до тези"елитни" у-ща а децата им не могат да бъдат записани там?

Не разбирам защо приемате нещата като или/или. Не виждам проблем, ако приемът е да речем с изпити и живеещите срещу училището се представят добре, да бъдат записани там. Но, разбира се, без изпит е много по-лесно, нали?
Всъщност не съм особено засегната от критерия за местоживеене, по-горе писах, че той не е единствения, ще се възползваме от друг критерий. Просто споделих мнението си, че според мен това не е справедливо и обективно! За което бях набедена, че вдигам революция! Laughing
А доколкото съм наясно тези форуми за именно за това- да се споделят мнения!

# 118
  • София
напротив, не ти стиска да вдигаш революция! ще помрънкаш, покряскаш тук, и ще търсиш връзки, кой знае, може и адресната си регистрация да смениш, за да се вмъкнеш. За изпитите - трай, коньо, за зелена трева - твоето дете и теб самата ще ви издухат онези с пачките и известните имена, дето изведнъж се оказва, че баш техните деца са гениалните кандидати за НУКК, а твоето ще подсмърча отстрани, а ти ще се опитваш даразбереш защо, аджеба, точно твоето не са приели, и как така не ви дават информация! Тогава ще има да се молиш за критериите по местоживеене!

# 119
Дианичка,не приемай нещата толкова лично. Момичетта не са недобронамерени към теб. Просто споделятсвоя опит. А за изпит изобщо не съм съгласна. Тук говорим за училище за първолаци,а не за Итън. Аз ти пожелавам да запишеш детето си там където желаеш,но дано да не е за сметка на някое друго дете. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт