За играта на децата

• 2 300
  • 34
  •   1
Отговори
Искам да ви попитам играят ли си вашите деца с по- големи от тях?Моето дете е 2.6м. и все се вре при по-големите какички и батковци.Те пък естесвено я гонят или пък ако играят все я удрят или обиждат. Така се случва че няма дечица покрай нас на нейната възраст,а все са на 5,6,7г.мисля си да не я водя,но та пък иска да е при децата.Вие оставяте ли по-малките си дечица да играят с по-големите,ако въобще може да се очаква някаква игра

# 1
Труден въпрос.
И Моника иска да играе с по-големите, което не винаги им харесва, но да я удрят и обиждат не бих допуснала.
Що за отношения са това?  Crazy

Аз се старая да я ориентирам повече към децата на нейната възраст.

# 2
  • София
всички малки деца обичат при по-големите, нормално.
Колкото до другото,  големите рядко имат желание да се занимават с бебета, особенно ако са групичка и са в разгара на играта, така че не, не съм оставяла синът ми да им се пречка... виж ако някое голямо прояви желание да отдели малко време за него е умирал от щастие, но е било по-точно рядкост и то ако голямото е било само, за това аз го забавлявах, когато нямаше деца на неговата възраст....Wink
И сега като той е 6-7 годишното виждам, че рядко му се занимава с бебета и още по-рядко за повече от 5 мин.... и не го насилвам...
Виж ако става дума за роднини по-друго, но като са чужди деца...никой не е длъжен да забавлява точно моето отроче Wink

Иначе и аз не бих допуснала да го удрят и обиждат моят, нито по-големи, нито връстниците му....

# 3
Аз също не бих допуснала да  ми я удрят или обиждат.Бих пробвала да обясня, знам ли.

Анита си има една приятерлка на 6 г. Уж си играят добре, не се бият, не се карат.Но как да кажа....По-голямото дете все кара Анита да върши разни работи(подкукуросва я).Казали сме, че нещо не може да се направи.Например да се вземе чинията с яденето в детската.И съм чувала как й казва "Анита вземи онази чиния".Ама много, много тихичко.И моето нали си е пате още  Joy Та все на нея се караме.

# 4
При нас е обратното. Идват по-големи да играят с дъщеря ми, тя проявява умерен интерес. Големи, големи 3-4 годишни сладури Laughing. Това й се отразява много добре, защото е много внимателна и предпазлива и като гледа от по-големите става по-смела и повече се отпуска. Ама аз съм нащрек очите на 8, за една секунда не се разсейвам от една страна големите все пак са малки и наблюдавам и предпазвам без да искат да не я наранят, от друга и моята е малка и като иска да покаже на друго дете носа или очите, обяснявам и предупреждавам детето какво прави, общо взето плътно до тях стоя.  Вече имам и стратегия. Горе долу по родителите познавам децата. Тук си коригирам коментара, да не звуча грубо, но най-общо като преценя, че не е подходящо за дъщеря ми да играе с някои деца, мигрирам на друга площадка. В Пловдив е добре, защото хората като цяло са възпитани и площадките много, една от друга на няколко минути пеш, във Варна е по-сложно, но там съм я записала в едни групи за занимания с деца на различна възраст, надявам се, че ще се чувства добре.

# 5
  • София
ммм моят като беше на 3 нямаше проблем да се позаиграва с 1,6-2 годишни..някак,не е съвсем болка, в смисъл една година разлика +- се ядва в игрите, обаче 5-6-7 годишно с 1-2 годишно е по-иначе... детето вече над 5 се чувства доста по-пораснало и гледа на мъницито до към 3 като на бебета точно, не като на деца с които наравно може да играе и дивее... има една такава граница..израстване или самоусещане и аз не знам към 5 годинки, когато почват да гледат на децата до към 3-4 като на пълни бебета, за които трябва да внимават, да се грижат и т.н. или просто им се пречкат, но не и като към равни партньори за игри....

# 6
Много рядко, да не кажа почти никога, да се е случвало по-големи деца да се заиграят с дъщеря ми, въпреки нейния голям интерес и желание. Понякога някоя сговорчива какичка се заприказва за малко с нея и тя е много щастлива тогава. Но на големите не им е интересно с по-малки от тях, особено пък непознати. Мартина на свой ред също не проявява желание да играе с дечица на 1 - 11/2 г. и никак не е склонна да им услужва с играчки, докато с дете на нейната възраст или по-голямо си разменя играчките.  Rolling Eyes
За бутането и обиждането - правила съм забележки на деца, дори ако не ги познавам, а на моето обяснявам, че тази кака/батко сигурно говори така, защото никой не и/му е обяснил, че така не бива или нещо от този род.

# 7
Да използвам заглавието на темата да попитам вашите деца играят ли с малки плюшени играчки? Изобщо не мога да им измисля приложение, а хората често ни подаряват. Някои си седят даже така с етикетите, малката не проявява никакъв интерес, а и аз не виждам как да я занимавам с тях. Единственото, за което съм използвала такава играчка, е да показваме къде е нослето, очите, ушите и така частите от лицето и тялото. Тези дни разчиствам и разпределям нужно и ненужно, просто не знам какво да правя с тези играчки. Да ги хвърля, жал ми е, да ги подаря - не мога, защото не виждам в каква полза могат да влезнат на някого, да ги държа у нас - само място заемат и ги премятам, не ми трябват. Освен ако не им измисля някакво приложение или да се надявам, че като по-голямо детето ще прояви някакъв интерес?

# 8
  • София
не, моят син не си играе, само на към 3-4 години реши, че ще спи с 4 животни(всъщност с тях чат-пат играе последната година, но само с тях) и до сега е така, обича още 2-3....другите седят в една торба в дивана....
Аз като дете страхотно обичах, имах купища и си играех с тях, едно познато момиче също мн обича, с кукли въобще не играе само с плюшки... та до дете си е...
Иначе вероятно можеш да правиш на детето театър с тях или просто да измисляш и разиграваш сцени и истории с детето и с тяхно участие...
Другият вариант е да ги занесеш в някой дом за деца...

# 9
  • София
Да използвам заглавието на темата да попитам вашите деца играят ли с малки плюшени играчки? Изобщо не мога да им измисля приложение, а хората често ни подаряват. Някои си седят даже така с етикетите, малката не проявява никакъв интерес, а и аз не виждам как да я занимавам с тях. Единственото, за което съм използвала такава играчка, е да показваме къде е нослето, очите, ушите и така частите от лицето и тялото. Тези дни разчиствам и разпределям нужно и ненужно, просто не знам какво да правя с тези играчки. Да ги хвърля, жал ми е, да ги подаря - не мога, защото не виждам в каква полза могат да влезнат на някого, да ги държа у нас - само място заемат и ги премятам, не ми трябват. Освен ако не им измисля някакво приложение или да се надявам, че като по-голямо детето ще прояви някакъв интерес?
всичко е до дете - за теб са безмислени и ненужни, за дъщеря ми - съкровище - имаме два огромни кашона с всякакви плюшковци, с които се играе постоянно, но тя пък с кукли не играе - плюшковци, малки играчки тип животни, гумени играчки, особено такива, закупени от кучешки магазини  Mr. Green

# 10
  • София
Дъщеря ми си играе само с деца на нейната възраст и по - големи. До сега не е имала сериозен конфликт с по - големите. Те от своя страна я приемат много добре и много често още не сме отишли на площадката и веднага я дръпват да си играят.

За плюшените играчки, много си играе с тях и ги предпочита пред куклите.

# 11
Кукли не съм купувала. Това с театъра е добра идея, ако не се получи, ще ги оставя в някой дом, това също е добра идея.

# 12
  • Пловдив
Да се включа и аз в темата.. имам 2 деца - на 5 и на 2 год. Малкия много обича да играе с по-големи деца, предполагам че основната причина е, че така е свикнал заради батко си.... с деца колкото него не може да играе, налита на бой, което много ме притеснява. Големия играе с по-големи или с деца колкото него. Като цяло обаче съм забелязала, че момиченцата се заиграват с по-малките. В махалата има няколко каки /на 5-6/, които като видят малкия и го наобикалят и се надпреварват коя да го обгрижва, а той просто си умира от кеф.
По-големите момчета /заедно с батко му/ го гонят и бягат от него... казват му, че е бебе и пречи

# 13
Не помня да сме имали такъв проблем .Моя син е заобиколен от по-големи деца и каки и батковци и от малък му обръщат внимание. Наистина предполагам ,че е много неприятно детето ти да бъде отблъсквано и не знам как би могъл да се реши един такъв проблем. Ще следя темата с интерес.

# 14
Те пък естесвено я гонят или пък ако играят все я удрят или обиждат.
Не я води при тях. Намери някакъв начин да играе с връстници.
Моята дъщеря също все се вреше при по-големите. Те също така реагираха спрямо нея - с гонене, обиди и агресия. Накрая, когато порасна малко, започна и тя така да се държи към по-малките и се видях в чудо, докато го изкореня. Имай предвид, че децата се учат най-добре едно от друго и каквото попият от средата си, много трудно се променя. Особено ако са по-големи и авторитетни и тя се опитва да се интегрира в групата им, задължително ще започне да ги имитира.
Все някъде трябва да има връстници.

Общи условия

Активация на акаунт