За играта на децата

• 2 300
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
От каква възраст е подходящо децата да играят в пясъчника?

# 16
  • София
има гранична възраст ли? от както може да седи, стига да не е особенно опикан и оакан пясъка и детето да няма наклонности да го погълне целият за обяд.

# 17
Като тръгнах да търся играчки за пясъчници и кофички и лопатки, на всички комплекти пише, че е подходящо за деца над 3 годишна възраст. Защо я пишат тази препоръка? Не сме ходили да играем в пясъчника и не ми идва на ум какво толкова може да стане. Обаче онзи ден като готвих, играхме и тя да загребва от купата с брашното, цялата се посипа - очи, нос... Не знам с пясъка как ще са нещата.

# 18
  • София
ами защо ли, то на сума ти неща пише над 3 години...
иначе може да се засипва, моят и до сега като прасе се рине в пясъка , ляга и плува, било море, като малък редовният номер беше да напълни кофичката и да си я изсипе на главата...
Просто от пясъка отива в банята да се къпе, а дрехите в пералнята...не е страшно...

може би това за годинките е , за да е вън от възраста на ядене на пясък...знам ли...

# 19
Синът ми на 1год играе в пясъчника, много му е забавно. И да, предпочита по-големите деца, но то ва е разбираемо, те бягат, скачат, говорят - все интересни неща за него. Големият ми син предпочита да играе с децата от групата си, не обича непознати.

# 20
Дъщеря ми много обича по-големите деца. За радост от малка чудесно се ориентира сама кога е желана от тях и кога е излишна. Към най-близката кака /племенницата ми, 7г/ дъщеря ми се отнася почти като към божество. В нашия блок има 2 момиченца, които имат по-малки братче и сестриче и са научени да са заиграват отговорно с по-малки деца. На тях също много им се радва, но и те много я закачат и занимават. Има и по-големи момченца, с които се получава голяма игра... Зависи си от децата. ако видя, че е нежелана, досажда... не бих допуснала да стои при по-големите деца, за удряне и дума не може да става.

Играта в пясъка я отлагах доколкото мога, но... не може вечно. Някак трудно приемам игра там, където толкова кучета пишкат.

# 21
Зелен дух, моите деца не си играят с плюшени, аз не купувам и изрично предупреждавам,
да не им подаряват, защото само събират прах. Дъщеря ми има няколко броя на леглото и това е.

В пясъчник пуснах сина ми на около 10 мес., когато се постопли времето и ставаше за игра.
Почти всеки ден успява да намери някой, много се забавлява, ама после голямо чистене пада.  Mr. Green

# 22
Ами това е, ще взема и аз едни комплект за игра в пясъка. Аз бях решила за това лято да играем в пясъчниците и аха  да взема такъв комплект и като се зачета, че е за деца над 3 години и си мисля, сигурно има някакви съображения да го напишат и се отказвам.

# 23
  • В две тъмни очички
Дъщеря ми е на 1,4г и все се вре при деца на 3-4-5 годишна възраст. Ако може да избира не стои покрай връстниците си
Пясъчникът й е любимото място. Ако мога го подминавам, заради котките и кучетата , които се изхождат в него, но този у нас е нейното кътче. НЕ ми пречи , че е мръсна след това. Оставям я и в калта да си шляпа и пляска. ЩЕ я изпера, това е най-малкият проблем  Mr. Green По-скоро ме притеснява това, че доста често си хапва, а не мога всеки прът да я хвана преди да е навряла кал в устата си... Но и това ще мине. Обясняваме си всеки път , че не е редно и се надявам скоро да го разбере Simple Smile

# 24
И мен ме притеснява тази работа за кучетата и котките. И тези пясъчници на малка площ, дали на някакъв период от време не се подменя пясъка? За това се чудя дали да играе в пясъчника или да ходим до морето? Пясъчникът ми е на 10 минути пеша, морето на около 40 минути, обаче като сложа и времето за връщане, се чудя да ли си струва заради пясъка да ходим до морето?

# 25
  • София
Няколко пъти съм го водила на пясъчник, но градинката е с ограда и кучета не влизат  bowuu въпреки това съм с едно наум да не хапва от там Sick (все са ми в ума глисти и т.н.)

# 26
Моето дете си играе много хубаво с големи деца, не съм имала проблеми да я гонят и обиждат, но аз я наблюдавам внимателно и ако видя че пречи или разваля игрите на големите я разсейвам и отдалечавам. Но си има и доста "големи" приятелчета и каки и батковци, които много обичат да играят с нея и сами я търсят. Играе и с връстници, но като има и поне едно по-голямо между тях, някак по-хубаво успява да ги заиграе, имам чувството че двегодишните понякога не могат да измислят на какво да играят и само трябва да им се покаже.  Иначе и тя вече предпочита определени деца, има си приятелчета и си ги търси тях, не винаги се заиграва с непознати и тогава аз играя с нея.
Зелен дух, Стефани от няколко месеца много се заиграва с плюшките, преди и тя не ги поглеждаше. С часове си играе с тях. Иначе за пясъчниците, аз бих предпочела колкото се може по-късно, но с голям зор я удържах до 1г.4м. и се предадох, просто всички площадки около нас имат. И сега са й много любими, за мое голямо съжаление.

# 27
А защо би предпочела по-късно? Заради това, че съществува вероятност пясъкът да е опаразитен?

# 28
Защото моето детенце от както проходи започна да се хвърля да яде земя, пясък, камъни, все едно не я храня. Никога не съм могла да седна на пейката като другите майки, а седях плътно до нея, с цел да предотвратя налапването или в краен случай да й го извадяп от устата. Чак сега мога да кажа че се понаучи че не се слагат в устата мръсни неща. Освен това ужасно се въргаляше в пясъка и ме беше страх да не хване някой кърлеж. В нашия град уж ги почистват сравнително често и пръскат срещу паразити. Но си зависи от детето, има деца които не лапат нищо непознато и играят без да се заравят целите в пясъка, акоп моето беше от тях сигурно и аз не бих имала нищо против. Моята съм я пускала миналото лято в пясъка с памперс, боди и три четвърти панталон и как успяваше да си напълни и памперса с пясък не знам.

# 29
  • Mediterraneo
Редовно играе с по- големи деца покрай кака си. А с моя приятелка винаги се удивляваме на децата си- моето малкото залепва на нейното голямото, а нейното малкото на моето голямо  Laughing Голям купон!
Не съм имала проблеми с гонене и обиждане  Thinking Не бих допуснала сякаш да се стига до там- като видя, че я игнорират( с това се започва почти винаги преди да се стигне до откритото гонене), ще я придумам да се отдръпне и толкова. Не са такива големи драми.

Общи условия

Активация на акаунт