Четвърти клас- матурите пред нас, безсилни са в тоз час!

• 55 248
  • 737
  •   2
Отговори
# 75
  • ГОре на черешата...
А мене ме интересува, ще мога ли да видя някъде класация на отделните училища в съответния град според резултатите от матурите, тоест кое училище се е справило най-добре. И да попитам, как им еподсказвала госпожата. При нас тя само е чела диктовката и после е излязла.

Подобни "класации" се правят в началото на новата учебна година от съответните РИО и се огласяват на традиционните учителски съвещания.

На които често излиза, че ученици от "елитни" училища са с бал около 5,88 примерно, или пък най-висок резултат има в училище с предимно ромски контингент. За вас може и да е логично, но за нас, работещите в тази сфера, не е. Няма как такива деца, които не могат да си напишат името, да имат такъв резултат. И на съвестните, спазващи всяка буква на закона и всяко, колкото и да е налудничаво, указание, яко им "набиват" канчето хора, които в много случаи дори не са провели един учебен час в живота си.

Спирам с мрънкането за днес. Отиваме семейно да ядем сладолед.

# 76
Julisa,май сте в нашето у-ще Simple Smile

И аз исках да видя,резултатите,но май при нас ще се забавят.
При нас са били през чин,една чела текста,др.била квестор.

# 77
  • Варна
Не знам как е подсказвала и коя, но не класната. Това вчера по математика. А за по български като я попитах за диктовката ми каза, че са им диктували като за малоумни /така се изрази/... бавно, ясно отчетливо "опаС-НосТ", 'дъ-Б"/дано ме разбрахте. Било нечестно според нея.
Непознати за дъщеря ми жени са били...

# 78
  • Пловдив
А мене ме интересува, ще мога ли да видя някъде класация на отделните училища в съответния град според резултатите от матурите, тоест кое училище се е справило най-добре. И да попитам, как им еподсказвала госпожата. При нас тя само е чела диктовката и после е излязла.

квесторите подсказват

# 79
Моят синковец днес ми каза че резултатите ще се видят когато свършат другите 2 матури това е  Confused Confused Confused Confused Confused

# 80
И при нас няма резултати. Подсказки според моя син е нямало. Класната им направила диктовката и излязла. Класа бил разделен в две стаи и са седели на чин по един. Аз мисля, че са спазили всички правила за провеждане на изпит.

# 81
И при нас няма резултати. Подсказки според моя син е нямало. Класната им направила диктовката и излязла. Класа бил разделен в две стаи и са седели на чин по един. Аз мисля, че са спазили всички правила за провеждане на изпит.
и при нас е било така по същия начин

# 82
  • Варна
Julisa,май сте в нашето у-ще Simple Smile

И аз исках да видя,резултатите,но май при нас ще се забавят.
При нас са били през чин,една чела текста,др.била квестор.

Матриетка, не се ядосвай! Hug Добре,че си там да ни дадеш информация от първа ръка  bouquet

bellaa,  в "Кирил" сме ние Peace
били са по 1 дете на чин, но в друга стая/ явно са поразместили чинове, за да има място за всички деца:peace:

Класната е диктувала.
Казано им е за кавичките, с обяснение, че не са го учили Peace
Чудя се, толкоз ли не можаха да намерят 5 изречения текст, в който да няма нещо "с това не сме го учили" .
Не ми се мисли, каква боза ще е по ЧП и ЧО с толкова различия в учебниците newsm78

# 83
  • Варна
При нас не имало значи подсказване, щом има деца и с четворки.

# 84
Аз не знам дали някой е преписвал. Просто предположих, защото резултатите са шантави Embarassed. А това по колко деца са били в стая не е от съществено значение( за преписвачите говоря, който е решил успява, а със сигурност може да ви е смешно,защото са още малки, но в нашия клас отдавна има такива).
 Подсказване от когото и да е не е имало, поне на глас, а и ми е интересно кой ще тръгне да подсказва, какъв ще да му е мотива- да го изгонят от работа ли?

Но нека не пропускаме и това, че глупави деца няма и всички, когато се стараят са способни да отговорят на въпросите , което също води до по-високи резултати.

Дано и по ЧО и ЧП тестовете да не са подвеждащи и да бъдат лесни за децата! Малко самочувствие не е излишно.

Прочетох изискванията за провеждане на външно оценяване http://www.rio-varna.com/upload/prilojenie_1.pdf , но не видях някъде да пише по колко деца трябва да стоят на чин.(може да е в друг нормативен акт, но не е отбелязано изрично). В точка 27 има обобщени изисквания и явно уч.съвет решава. Обаче в точка 36 пише, че в 3дневен срок(работни дни) трябва да бъдат публикувани резултатите.

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 19:06 от Лолита`

# 85
По математика ние сме без грешки! Теста го
е решил за около 20 мин и бил елементарен!
По български е с 2 грешки но тяхната г -жа им дава много по сложни зада4и!
Изклю4ително съм доволна от класната им но за съжаление от 5 клас сме в друго у-ще!

# 86
Мале, колко сте изписали за три дни... Mr. Green
Да рапортувам и аз - диктовката ни е правена от класната ( тя ни предупреди), в присъствие на квестор - били две госпожи, едната бабичка Joy Били добрички, казали им да не се притесняват. Да не бързат. Седели са по едно на чин, едно зад друго.
По БЕЛ имаме грешки - по спомени 3. По математика - уж нямаме.
Но колкото толкова. Не го приемам навътре, за да не обтягам обстановката и да не внасям допълнително притеснение.
Елл, прати и на нас.

# 87
  • София
Отдавна не съм писала.
Моята щерка каза, че имат резултати от матурите по БЕЛ и математика. Не знам дали са официални, ще искам да видя лично Simple Smile

# 88
  • нейде там, където ....
Мариетке, аз синковеца го похвалих, но вече знам какви са му грешките. И понеже са елементарни, затова казвам бива.  Hug  Иначе, матурите са вече минало, макар да има още две. Не преговаря. Нито ЧО, нито ЧП. Решаваме задачи. Доживях да чуя "Много интересна задача, мамо, ела да видиш!".  Laughing

# 89
  • Варна
Решаваме задачи. Доживях да чуя "Много интересна задача, мамо, ела да видиш!".  Laughing
jd, я да се поотъркам,че белким ни прихване и нас Laughing Hug

Общи условия

Активация на акаунт