Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 492
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Разменям спящо бебе за ядящо такова - може и от другия пол  Joy Joy Joy
Хахахахахаах при мен днес бебето също е спящо- направо ме върна в началото когато не мжех да я събудя да яде през деня , а вечер се активизираше Simple Smile
Колкото до "благовонното" ако- на Монито е като бъркани яйца ама напоследък имат повечко жълтък и по-малко белтък и са по-рохки (метафора му е майката) и си мирише на яйца Simple Smile
viliandar харесва ми заглавието Simple Smile Малката много гука и се смее , но най-вече на баща си. Като я взема аз работата става "Дай да ям не ме занимавай" Simple Smile

P.S.
Уффф на мен май май ми идва за втори път този месец... точно се бях зарадвала, че ще има още 6 месеца почивка, но явно не при всеки кърменето спира цикъла Sad

# 706
хаха, Духи след толкова оплакване едва ли ще стане размяната Laughing да беше поскрила малко информация
Андромеда като бяхме бременни момичетата обсъждаха, че червената боровинка помагала за цистита(има я при сушените плодове и ядки)

Който яде в момента да не чете - Нашето аки е доста рядко, не като пресечено, а рядко- нормално ли е? А пък малкото пикане ме притеснява, рядко сменям пикани памперси, не ще да пие вода и давам кърма на поискване Sad

Опитах се да правя коремни преси, но ме сви долу корема - почти 3 месеца минаха от раждането, мислех че матката се е прибрала.

Априлче гука, а навън от жега камък пука  Joy Joy Joy хаха не ми върви писането на заглавия

# 707
  • Пловдив
Здравейте, мамчета!

Не съм ви чела последните дни, но сега ще се върна да си наваксам. От както хванаха големите жеги, моят юнак спи по-много малко и е нервен  ooooh! ooooh! ooooh! Но това някак си го преживявам. Другото, което ме убива е, че не яде, с всеки изминал ден, все по малко  Sad. Иде ми да се  #2gunfire

laguna, при нас напишканите памперси също намаляха доста. Нааканите също. Уж не яде, а от снощи съм сменила 3 наакани памперса.

mimsat, благодаря!!! Храним се на поискване. Нямаме режим, защото папането при нас е доста трудно - злояд е. Винаги предлагам и от 2-те гърди. Последните дни нааканите памперси намаляха - около 2-3 на денонощие, напишканите също.

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 11:45 от *dreamer*

# 708
Здравейте,

За първи път след раждането се премерих на 50-ти ден и бях на 0. Бях качила 12 кг.,сега обаче продължавам да имам корем като за 5-ти месец дали е нормално? Аз правя леки коремни и то много нарядко.
За косичката на темето май опада по малко и отзад, но не расте.
За потенето и аз се потя, но вече не мирише както в началото слава богу.

Лек ден от нас!

# 709
Момичета, някоя от вас да има проблем с повръщането? Виктор от понеделник като е почнал и поне 1 път на ден повръща. Първият път си помислих, че е претоплен, че с баткото излизахме към 16.30 часа. Да, ама вчера направо ме накара да се панирам това дете - повръщане на фонтан и ми се стори, че всичко повърна. Отделно вече се дави от всичко, което не е зърно. Направо се чудя какво става с това дете. Някой друг да е почнал с повръщането по-късно?

# 710
И Стеф пишка малко .. ама то разбираемо  ooooh! Ака - 1-2 рядко 3 пъти (тогава е по малко).

Акото е нормално да е и по-рядко, и по-гъсто.. и с ядки, и без ядки.. и с малко слуз (ама не много).. и жълто, и зеленеещо.. и доста разновидности Simple Smile
Въпросът е да не мирише гадно - то ще го усетите като се смени - гадно си е наистина  Sick

Туй зависи от много неща - храната на мама, коремът на бебе  Crazy та едно с едно ако едва ли ще си прилича  Laughing

пууу.. темата се размириса, верно е време за нова  Mr. Green

Хм.. вчера установих, че хич не й харесва напоследък навънка - нито спи спокойно в количката, а акто е будна рев.. приспивам я по час навън, че да я метна да се прибираме (примерно) или се дере като пред заколение. Ни биба, ни ръка нищо не иска в устата  ooooh!

За повръщането - редовно, почти веки ден и на фонтан ..  ooooh!Ама щото яде през рев винаги  ooooh!

А как се претрепах преди малко, едвам ходя.. после ще разказвам (поста не съм го пуснала от сутринта  Crazy).

# 711
Бончил1, Maya Dobreva, laguna благодаря за съветите  Hug То екстракта от червена боровинка си го има в уринала - то всъщност си е това  Peace А за ципрофлоксацина и аз знам, но според мен не мога да го пия сега, защото той е нещо като антибиотик .  Та определено трябва да мина през док  Rolling Eyes Ама и аз посред лято направо се излагам...  Crazy
Chochiani, и аз имам голям корем и май всичките ми килограми отгоре са там  ooooh! Според мен това е напълно нормално, все пак сме родили едва преди два месеца. На мен док ми каза, че матката ми вече се е прибрала и че мога да правя уражнения. Та сега от началото на тази седмица съм се захванала с упражнения, но коремните преси са ми голяма мъка  ooooh! Дано да стане по-лесно с времето, че движение му е майката...   Crazy И по-малко манджене, разбира се  Mr. Green

# 712
Момичета, при вас на кой са се метнали отрочетата?
И още един въпрос- как стои въпроса с косичките? На Симона и опада косата, пък все гледам около нас някакви бебета дето им се развяват перчемите като на Алф , пък уж са на същата възраст... Whistling

Честно казано аз не мога да оприлича Цвета newsm78 Едни казват на мъжа ми, други на мен, май си прилича на себе си и е някаква смеска между двама ни.

Иначе тя се роди с косичка (има снимка в пикасата) и за момента не е опадала никъде.

Да питам за акото: при вас воднисто ли е или е гъсто? И как мирише?

Айде и аз да се изкажа по аканата и потна тема Laughing За акото - течно ни е, с цвят на горчица, с бели ядчици. Такова си е от доста време. Доста рядко има такива слузести жилки. Иначе вече ака средно по 4 пъти на денонощие, по-рядко 5. Миризмата е като на кисело малко една такава...особена е, трудно ми е да опиша, но не е още като на типично ако  Laughing За пишото - пишка си честичко и то бая обилно, без цвят и аромат.

За потенето...то дали има човек, който в тези жеги не се е потил яко newsm78

За килцата - аз бях качила 15, в родилното оставих 10, после вкъщи бях посвалила и от тия 5, които ми оставаха, но като почна това кърмене, наливане с течности и похапване...пак съм си +5 от теглото преди бременността. Ама честно казано ще оставя спорта, диетите и прочие за след края на кърменето, защото сега просто не виждам кога време и сили и за това!

Едно въпросче към ЛЛЛ...Извадената и размразена кърма колко време може да стои преди да се консумира? Работата е там, че на 22ри сме на сватба в провинцията. Ще водим майка ми за гледач и ще й оставим Цвета за няколко часа, докато сме на тържеството. И се чудя как да транспортирам пликчета с кърма в замразен вид, ама нищо не измислям...А докато стигнем в Батак, където е сватбата, кърмата отдавна ще е в течно състояние...Отделно до вечерта, когато майка ми ще трябва да й я даде ще мине още време. Някакви препоръки/идеи? Не ми хрумва друго освен да инвестирам в хладилна чанта...

# 713
  • София, Младост
Някакви препоръки/идеи? Не ми хрумва друго освен да инвестирам в хладилна чанта...

Няма нужда от голяма инвестиция-в големите вериги магазини до фризерите със сладоледите има найлонови хладилни чанти-те пак добре изолират(струват около 5лв някъде). За да се запази температурата по-ниска за по-дълго време може да замразиш 1-2 бутилки от 0.5л вода(шишенца от минерална вода) и да ги сложиш в чантата при кърмата. Изкарваш хубаво въздуха от чантата, закопчаваш хубаво и готово.

# 714
За повръщането и ние си повръщаме и то непрекъснато.Нашето педи каза да не се притеснявам,защото бебо е надал добре,щеше да е притеснително,ако не надава.За 1 месец е качил 1500,а повръща непрекъснатао.След като се наяде следва оригване и задължително едно стабилно повръщане.През останалото време също връща храна.Дигнах количката,повдигнаи дюшека,ама пак нищо,все си повръща.Педито каза, че е много лаком и затова така се получава.Аз вече не се притеснявам щом надава добре няма проблем,проблем е само че прането е бая,преобличаме се по 6-7 пъти на ден,но си свикнах вече Simple Smile

# 715
iasdre и Симонка си драйфа постоянно- не си спомням да е имала хранене без повръщане Simple Smile Понякога и на фонтан, но и нашия педиатър каза, че е нормално и ако си наддава добре детенцето няма проблем Simple Smile И аз съм повдигнала дюшека на кошарата и уж гледам по-често да я оригвам докато я храня , но няма особено голяма файда Simple Smile

# 716
Хайде и аз да се включа в темата Simple Smile
За килограмите съм +7 но и аз не бързам да ги свалям, само малко на корема но не правя никакви упражнения (за сега съм свалила около 15кг.)
А за акането и нашето е много рядко да не кажа че си е течно Най-много по веднъж на ден , дори не всеки ден. Но казват че е нормално като е само на кърма да не ака всеки ден.
 Hug

# 717
Мами, АЙДЕ ДОВЕЧЕРА НА ПРОТЕСТА!
Че ако ги оставим тия айдуци, като пораснат децата няма да е останало нормално място сред природата, където да можем да ги заведем!

# 718
Някакви препоръки/идеи? Не ми хрумва друго освен да инвестирам в хладилна чанта...

Няма нужда от голяма инвестиция-в големите вериги магазини до фризерите със сладоледите има найлонови хладилни чанти-те пак добре изолират(струват около 5лв някъде). За да се запази температурата по-ниска за по-дълго време може да замразиш 1-2 бутилки от 0.5л вода(шишенца от минерална вода) и да ги сложиш в чантата при кърмата. Изкарваш хубаво въздуха от чантата, закопчаваш хубаво и готово.

Ее, адешче, супер си! Месри за идеята! Hug

# 719
Здравейте банда айде и аз да се разпиша. Чета ви но нещо не ми се пише, когато седна на компа просто разглеждам, налегнал ме е мързел от тая жега. Радвам се че всички бебоци растат и стават човеци вече  Mr. Green.
Искам да питам ЛЛЛ или някоя мама с опит в кърменето:  вече не чувствам да си ми пълни гърдите, преди поне през нощта и сутрин задължително щяха да гръмнат и беба сучеше та сучеше направо щях да я удавя. А сега от два дни никакво напрежение нямам и тя суче ама не се чуват ония шумните звуци и имам чувството че остава гладна. Храня я на 2 ч и 30 мин, като вечер има едно нощно хранене. Сменям пампито на всяко ядене като за целия ден може би има 2 ненаакани памперса, не плаче. Пия чайове, сминдух, бира, ям ядки, сега започнах и да се доизцеждам след ядене- не повече от 20 мл от двете гърди (слабо производство). Никога не съм я дохранвала с АМ (освен в болницата първите дни), та си мисля ще разбера ли ако вече кърмата не й стига, щото тя ми е много спокойна и може и да не реве от глад знам ли.... Искам да я кърмя колкото се може повече време и се старая   bouquet
Герито Hug
В повечето случаи в първите месеци след раждането кърмата се урегулира и се гърдите се нагаждат към нуждите на бебето Hug Много хубаво си се сетила да следиш дали пълни пелените - това заедно с наддаването и жизнеността  на детето са едни от най-точните показатели Peace
Така като те чета ми се струва, че изцеждане едва ли е необходимо, а и не при всички мами дава дотам добри резултати, особено след кърмене:)
Друг ориентир може да са ти признаците, че бебето е гладно - "цъка" с езиче, яде си ръцете, търси гърда. Обикновено ревът е последния и закъснял признак, че бебето е гладно/жадно.
Понякога бебетата се влияят от промени във времето - не им се суче денем, когато е горещо, а предпочитат нощем и тогава си наваксват Heart Eyes А и вече в тази възраст стават все по -активни и откриват толкова много и различни неща - все интересни:)
Ето това може да ти е интересно:
Основи на кърменето: получава ли достатъчно бебето ми?
http://missby.wordpress.com/2010/03/22/basics-bf-2/

Общи условия

Активация на акаунт