Априлчета засмени вече са в Родени!

• 44 026
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Здравей, *dreamer*!
Най- добре се посъветвай с любезните дами от ЛЛЛ, те са много по- наясно от мен, а и са много отзивчиви.
 Това, което мога аз да ти разкажа накратко е, че дъщеря ми се роди 2250 и за месец и половина качи само 350 гр. На кърма сме. По съвет на педи след кърмене й давам вода със захар колкото да си изплакне устата. Още от родилния дом ме напъват да давам АМ- всички мед. лица, а и свекървенски Laughing Направиха ме  #Crazy Ама аз тъпо и упорито си държах на своето- да не давам.
Затова съм и толкова щастлива сега от 350 гр за 45 дни, 200 гр. за 1 седмица е супер.
През тази седмица се случиха три неща, които смятам, че помогнаха. Елиминирах дразнителите, сложих розовите очила и започнах да се наслаждавам, на това че съм майка и да се радвам на малкото слънчице, вместо само да се тревожа и да не сля по цели нощи. Започнах да спя по- пълноценно- просто взимам Малката в леглото и я кърмя полу-сънена колкото пъти примрънка. Започнах да консумирам всичко лактогонно, за което намерих инфо- чая на Хип, биричка Laughing, фурми и т.н
Стискам ти палци и се надявам да съм ти била полезна

# 241
Момичета, някой знае ли какво стана с duhi_puhi? Ако някой й има телефона - да й звъннем? Sad

# 242
Сега аз да питам...Днес установих, че сутрешното ни напъване (независимо газове ли са, колики ли, що ли) се влияе доста добре от спане по корем. Обърнах я в креватчето и тя, и аз спахме още 2 часа. Обаче не знам дали спането в тази поза е препоръчително? Очевидно тя се чувства добре, ама знам ли? Някой опит, мнение? Ще питам и докито, ама все пак...

# 243
Момичета, някой знае ли какво стана с duhi_puhi? Ако някой й има телефона - да й звъннем? Sad
Споко, жива съм (само дето не знам къде съм вече).. Не мога да сваря да пиша  Tired
Малката я разходих по какви ли не доктори - като цяло казват, че е ОК.. но до сряда на консултацията ще следим какво става.. (на невролог щях да я водя вчера, ама реших малко да изчакам, че като че ли има светлина в мрака).
Яде си много по малко .. ама поне си яде..  Rolling Eyes Какво му стана на туй човече не знам.. Спряла съм всичко дето ям и пия - само на хляб картофи и ориз карам да видим от какво е..
Уж е малко по-добре ситуацията ама не смея нищо да кажа  Praynig Поне пишка мисля нормално - за акането - там се разредиха доста нещата, ама пак си има и ако..
На всичко отгоре и баткото ми е болен  ooooh! И съм сама вкъщи с двамата - на единия бърша повръщанките, на другия сополите  ooooh! Просто е приказка чудесна  Rolling Eyes
Дано не й лепне на нея нещо, че ще се гръмна вече! (утре може би ще успея да го пласирам някъде, но днеска абсурд.. а и те бацилите си циркулират предполагам от 2-3 дена  Rolling Eyes)

samm, Тони ми спеше само по корем - малката и тя е много спокойна така (макар че тя в момента е спокойна всякак)  Crazy
Но ако не успея да уригна слагам по корем и след малко сама си се уригва.. Ако е настрани - повръща през носа и устата - затова я държа и нея по корем (а и по-малко ръмжи и се напъва така).

# 244
duhi_puhi   Hug Hug Hug

Andromeda - съгласна съм, когато кажеш Hug МОЛа ще е добро място в големите жеги.  Wink

*dreamer* - Elena добре те е посъветвала, пиши на ЛЛЛ, текста да е в друг цвят, за  да го видят.
Мисля, че педито ти е в грешка, добре е наддало детето.  Peace Правилото е 20 гр. на ден. Аз не бих купила АМ.  Naughty Давай му да суче по-често и по-дълго. Започни да редуваш гърдите, така ще изсуква повече от задното мляко, което е по-хранително и ще се напълват добре.  За стимулиране на кърмата, при мен най-много действат - чай за кърмачки, сурови орехи/бадеми, варено жито/елда, канела, бира, пържолите и добрия сън.

samm -синът ми спеше само по корем. Сега гледам, че и Ема се опитва да се завърти, голямо е шило  #Crazy, но аз не смея да я оставя така, защото много повръща.  Tired Иначе когато плаче, я носим по корем, лежи на бедрата ни по корем, денем преди хранене, я оставям по голо дупе при всяка смяна на памперса по корем по 5 мин., така изкарва доста от газовете, а й педито препоръча по 1ч. на ден да лежи по корем, за да заякват мускулите на врата.

# 245
Внимавайте с чайовете за кърмачки, че май точно тоз лактогонния я дрогира мойта мома.. От 2 дни съм го спряла и май има ефект - той нали е успокояващ и няма как да не минава в кърмата - ама явно на нея й идва силно  Rolling Eyes
Че то от нерви и мекиците съвсем омекнаха .. ама сега цедя мноооого и нещата и там се оправят лека полека.. Че тя като не яде и не стимулира и става страхотна картинка..

То и аз съм за док  Rolling Eyes С Тони яката следродилна ме беше треснала (дано сега не е пак така, че не знам какво ще се правя  Rolling Eyes).

Hug Hug Hug Hug Hug

# 246
  • sofia
Здравейте! Simple Smile
Duhi, дано всичко е наред при вас! Hug
Elena, браво на вас, ще се наредят нещата! Hug

Оф, ние пък много и винаги повръщаме след хранене. Пиша повръщаме, защото наистина си е повръщане - особено от 2 дни е като чешма... Crazy
Иначе наддаваме доста добре, скоро ни мериха...по което съдя, че малкото просто е много лакомои не си знае възможностите. И не ми сее е случвало сам да спре да яде, винаги аз го спирам след час, час и половина смукане (това откакто му мина жълтеницата)... Crazy В повечето случаи успяваме да се оригнем, аз дори го спирам на всеки 10-15 минути за оригване, че иначе...  Crazy
Проблемът е, че на ден се преобличаме поне 3-4 пъти, все сме оповръщани. Лигавници слагам, то лигавници и дрешки не ми остават  ooooh!
И ова, което най-много ме притеснява е, че обикновено като го сложа да спи и след известно време повърне...През нощта, обаче, няма как нон стоп да го следя и да му сменям дрехите, че да не е мокър...и спи мокър на повърнато  Cry И много ме е старх да не настине ... Незнам какво да правя...Вие как пазите дрешките от мокрене от повръщано докато спи? Но то и под главата му става една локвичка.... ooooh!

# 247
  • Пловдив
Здравейте на всички мами и бебчета!
Не съм, благодаря за отговора, много ме успокои.   Hug
Но въпреки всичко малкия Велинчо все още не е акал   #Crazy
Пробвах с овесени ядки (макар,че не ги обичам), пробвах и с термометъра, пробвах и с масаж, но ефект- никакъв.
Вече 7-ми ден.....само напъване и пръцкане....... newsm78  Решила съм в понеделник да го водя при педито(ако до тогава не се е изакал), да го прегледа и претегли, и да видим какво ще каже.
Иначе през деня яде през 2 часа...
И другото ново при нас, е че като се оригне и повърне малко му става гадно и почва да плаче.
Елена, поздравявам те за упоритостта, малко са майките, които биха издържали. Продължавай в същия дух   bouquet
Духи, стискам палци скоро всичко да си дойде на мястото. Между другото исках да те питам ти от кой квартал си? Ние сме при Христова, но живеем в Кичука.

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 10:39 от mpapukova

# 248
  • Пловдив
Silence, и ние се преобличаме по няколко пъти на ден и по същия начин връща (при нас е връщане), дори след като се е оригнал няколко пъти и съм го държала 15 мин. прав.
Аз му слагам едни малки кърпички под главата и спи с лигавника, но не винаги помага.....
По тези причини съм станала като луда- през 5 мин. проверявам, дали не се е намокрил и не смея да го оставя сам   #Crazy
И аз си мисля, че е лаком (и при нас наддаването е добро- за първия месец 1200 гр.)
Също така, като почне да се напъва, пак връща.
Говорихме си със свекито вчера, че ни трябва един камион лигавници......    hahaha   понякога след хранене отиват по 3-4.

# 249
  • Sydney
Elena_anelE а сега колко грама е?
duhi_puhi успех  Praynig Hug

# 250
Духи, стискам палци скоро всичко да си дойде на мястото. Между другото исках да те питам ти от кой квартал си? Ние сме при Христова, но живеем в Кичука.
В Кършияка сме Simple Smile То само да се оправи тоз дъжд и вятър и викам е време да спретнем една пловдивска срещичка  Hug Hug Hug

Мале как пишете час и половина ядене  Crazy (той баткото ми беше така де - яде, фонтан, пак яде, пак фонтан.. и така нон стоп буквално) Simple Smile
Малката въшка повече от минута ако и задържа вниманието да яде е цяло постижение  ooooh! При което да не мислите, че е една минута гълтане - няма такова нещо.. Вече й броя глътките даже и като ги докара над 20 се радвам  ooooh!
уууу да се осеферва вече че ми идва в повече това постоянно следене  Tired

За спането - доковете казаха, че било нормално новородено да спи около 16 часа.. Да, ама моето спи по 22 сигурно Crazy

Ама голяма съм блейка  Crazy
Днеска ставаме на 1 месец (аз пък цял ден вчера си мисля, че е 19ти  Mr. Green .. мнооого съм зле  Crazy)
Да почерпим па белким като "порастнала" се сети да хапва повече  Crazy

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 11:25 от duhi_puhi

# 251
ЕЕЕЕ Духи,  добре че се разписа. Не ти е леко - само сили и търпение ти пожелавам.

При нас положението е следното  - спане през деня 2х30мин. и реване.
Спане само през ноща.
Аз подивях и за да не реве е на ръце, като я видят моите роднини как плаче и всеки си взима шапката и бяга.
Но ще мине - все това си повтарям и това ме крепи - пожелавам го и на вас.

Лек ден.

# 252
Здравейте, момичета!  Hug

Ще помоля тези, които управляват различните ни акаунти (фейсбук, пикаса и др.) да се съгласуват и да изберат 1 общ мейл за всички акаунти. Предлагам това да е последния (aprilkite2012@abv.bg) тъй като все още има записани адреса и паролата в ЛС на общия профил. Ако прецените, че е по-добре да е друг, моля пуснете адреса и паролата на лични в общия профил. Хубаво е всички адреси и пароли, които се ползват от общия профил да бъдат записани в профила и в общата поща за да може ако някоя мама иска да се включи в управлението му да може да го направи адекватно.  Peace

# 253
  • София, Младост
Сега аз да питам...Днес установих, че сутрешното ни напъване (независимо газове ли са, колики ли, що ли) се влияе доста добре от спане по корем. Обърнах я в креватчето и тя, и аз спахме още 2 часа. Обаче не знам дали спането в тази поза е препоръчително? Очевидно тя се чувства добре, ама знам ли? Някой опит, мнение? Ще питам и докито, ама все пак...

samm, и каката и малчо сега от съвсем мънички бебета спят по корем. Много по-спокойно и по-дълго спят така. каката е вече на 7г и половина и досега си заспива в тази поза, после си се върти.

# 254
Duhi здравей Simple Smile Дано нещата при вас се нормализират и малката започне да яде повече. Стискам палци  Praynig
Да ти е жива и здрава и дано почне да хапва повечко Simple Smile

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт