Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 526
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
laguna   - не мисля поне за сега да мажа малката със слънце защитен. Знам, че механичната защита е най-добро още повече с нейната кожа, явно предразположена към алергии. Друго нещо четох, не съм го пробвала - Rescue remedy - от цветята на Бах, че пръска по тялото с пулверизатор - не знам дали работи.
За баткото  - Ла Рош.

Духи Rolling Eyes - не са ми толкова дълги ръцете, но от това носене така ги чувствам, да не говорим, че малката нещо не се кефи на слинга или не е свикнала.  Та повече на ръце.
АААА Духи - спри с този дребен шрифт - само се напрягам Laughing. Да кажа за сминдуха - аз взех капсулите, но не ги пия, направих номера с пържолата и бирата и малко подправка сминдух отгоре и според мен си работи при мен. Но не искам да прекалявам докато не се налага.
Г-ца Димитрова ле-ле браво на теб! Стами ще пирува Flutter
Merijaan ние бяхме по същия начин и нещата от само себе си се успокоиха - много гушкане и това е - малко търпение и ще мине, при нас има още малко такива сцени, но е поносимо - пожелавам ти сили!

Хайде момичета - днес слагаме летните рокли и по парковете - хубав ден Hug

# 586
Хайдеее, аз съм спретнала малката в рокля и поемаме към паркаааа Mr. Green

За слънцезащитното...ще питам педката във вторник, защото честно казано, слънцето започва да става силно и да ме е страх! Сега й намятам голите балдърки с една тънка пеленка, да не й напича, ама юли/август на 40 Г с пеленка?! Rolling Eyes

# 587
Аз мажа малкия с Бюбхен.Никъде не пише от колко месеца се ползва,а и аптекарката ми каза че може за малки бебенца.Вчера бяхме на консултация и сме наддали с 1,600кг  Shocked Направо се шокирах.Общо 3 килца за двата месеца.И сега сме малко на "диетка".Педи каза да има поне 3 часа между храненията.И сега се чудя с кво да го залъгвам,цяла нощ мрънкане и рев  Sad
За гърдите и на мен ми омекнаха много,но ми бяха казали че като се регулира кърмата става така.Но от 3-4 дена наблягам на течностите и усетих че ми се пълнят повече.Аз спях да се цедя.Направо като видя помпата  и се обривам.
Лагуна  и аз съм за Бейби Вак с две ръце.Какви ли не аспиратори купихме,обаче това е най-доброто.

# 588
  • София
За слънцезащитата, аз ползвам за баткото Виши 50+ за деца и горещо го препоръчвам. Много лесно се разнася. Не знам обаче дали е подходящ за толкова малки бебета. Малката не смятам да я мажа с нищо първата година. Мисля че с чадърче и сенника на количката ще се опазим от слънцето.
Аз пък да ви се оплача, че ходих да подам документи при социалните за еднократната помощ за раждане и ме върнаха, защото трябвало да нося оригинал на акта за раждане на първото дете, въпреки че обезщетението е за второ дете. Rolling Eyes В най-голямата жега ходих с бебето, помъкнала бях всички документи за които се сетих че може да ми потрябват, ама ей богу това не ми мина през ума. Confused

# 589
Rouzi   - точно преди два дни ме върнаха за същото, а бях сигурна, че съм взела всичко! Тези са пълни идиоти - нямат ли база данни! На мен ми реагираха:"Е ние от къде да знаем, че имате още едно дете?!!" Щях да падна, нали точно те искат и документ за семейно положение, което се издава от съседната стая????????
Та аз пак ще се разхождам smile3511

# 590
На мен пък ми искаха копие на удостоверението за раждане на първото дете, оригинал не са ми искали. Това в Соц. подпомагане - Средика. Явно навсякъде си тълкуват нещата както си знаят.

За слънцезащитните - и аз не мисля да го мажа това лято, поне за сега. Ако видя зор може да си променя мнението. Каката я мазах със Себамед 50+ като беше толкова голяма, но много трудно се разнася. Последно й вземах Авен 50+, но не ми се ходи до стаята да видя става ли за 0+ месеци, ако става ще взема такъв и за малчо, защото съм много доволна. Спрей е, разнася се лесно, без парабени и разни петроли е, уж.

Слагате вие летните рокли ....  Confused Аз съм такъв слон все още, че нищо не ми става .......

# 591
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

За слънцезащитните аз не мисля да мажа малката, за момента нямаме никакви проблеми и дори не е хванала тен, а сме на морето - пазя я само с гюрука на количката и комарника.  Peace  За големите и себе си съм взела спрея на Авен 30 фактор, добър е и е без парабени, петроли, оцветители и тн.
 За мустелата не съм много за, заради ето тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=662076.0 и аз си мислех, че като за тази цена са добри, но явно имат двойни стандарти.  Crazy

За социалните - на нас ни искат само копие от актовете на др деца, то и в декларацията, която се попълва си пише, че се дават копия от актовете за раждане на др деца.

Миа, не си само ти слон, аз също на нищо не приличам, не просто съм дебела, но и разплута.  Crazy

За гърдите - моите изобщо не са се и втвърдявали, все са си меки, пък мляко има и за 2те деца, та това не е критерий.  Grinning

Ние още сме на морето и ни е мн приятно, времето е чудесно и ще си поседим още малко, живот и здраве. Децата се чувстват много добре, Мая си папка и си спинка и много и харесва.

# 592
  • Sydney
ролки, ама като моите всички са XS, сега не ми стават... или по-скоро ми стават, но съм като кренвирш  Laughing
Днес голяма разходка направихме със samm - сега ме болят краката  Rolling Eyes

# 593
Дааа, хубава разходка Sunglasses Още 2 такива и съм отслабнала! Mr. Green Само да не посещаваме Доминос Laughing Laughing Laughing

А почивните дни големи жеги бре...Ще се спасяваме по Витоша Whistling

# 594
Как сте мами? Аз да ви се оплача Sad една позната така ме нареди как съм можела да кърмя навън, пък камо ли и на заведение (на детска площадка)  ooooh! аман от консерви значи  Crossing Arms Ще си кърмя където си искам и където детето пожелае  Crazy

# 595
Такива коментари много ги обичам  Crazy Мъж ми няма против да кърмя навънка, камо ли някой да ми каже, че не трябвало  ooooh!

И ние ще бягаме утре на планина, че тука не се диша  Rolling Eyes
Усещам как ще се изстреляме по-рано от предвиденото към морето.. На 28 сме на консултация, няколко дни давам на ваксините да минат и товарим багажите..

# 596
  • Варна
И ние ще бягаме утре на планина, че тука не се диша  Rolling Eyes
Усещам как ще се изстреляме по-рано от предвиденото към морето.. На 28 сме на консултация, няколко дни давам на ваксините да минат и товарим багажите..
Ох...и тук е жега голяма ... Sunglasses
И аз вчера щях да припадам, нали цял следобед бях навън без бебето, ангажименти, уж сянката гоних, но...не се диша , тениската ми беше залепнала за гърба ...

Вчера излязохме на разходка чак в 19.15ч, то добре че стана така-навсякъде празно по улиците ,заради европейското, спокойно,тихо, беше се разхладило, даже малко подухваше, Стамито заспа в количката и сефте седнах на пейка без да бутам и без да е буден

И днес няма да се диша , то тук проблема не е толкова в градусите, я стигне 30С, я не ...ами влагата съсипва и те кара да се чувстваш, все едно си вечно потен ...

Ще излизам на сутришна обиколка, докато спят още хората, после -вкъщи на сянка, и довечера пак ...

# 597
До скоро чакахме да се затопли времето, сега пък се чудим как да се спасим от жегите...   Nature Sunny
ние снощи също излязохме към 19ч, ама се отдалечихме доста и докато се приберем...окъсняхме с къпането и лягането, сега сутринта ми беше трудно да отлепя очи.

А мойто човече до към 5ч сутрин спи като хората и после започва напъването за акане - спи и се напъва, пъшка като голям човек, извива се, личицето му става червено, поти се на главичката, захлупва се по очи...голям зор, голямо чудо... Whistling ....и така продължава с часове. Няма запек, даже напротив - редки са акитата, даже от няколко дни вече са и зеленикави.
Сигурно съм го настинала, ама все не мога да уцеля с обличането - или е потен, или му е студен носа и киха.
А за обличането на мен да не говорим - въртя едни и същи дрехи вече доста време, ама не ми се купуват нови за тези ми форми, защото се надявам, че са ми временни - не мога да се гледам каква разплута тетка съм - на всичкото отгоре винаги съм имала плосък корем и тънка талия, сега още не ми се е прибрал корема - изглеждам като в 5-тия месец бременна ooooh! - веднъж излязохме само аз и големия син и една магазинерка го закача "о, ти май ще ставаш батко" - той ме гледа и се чуди..

# 598
А мойто човече до към 5ч сутрин спи като хората и после започва напъването за акане - спи и се напъва, пъшка като голям човек, извива се, личицето му става червено, поти се на главичката, захлупва се по очи...голям зор, голямо чудо... Whistling ....и така продължава с часове. Няма запек, даже напротив - редки са акитата, даже от няколко дни вече са и зеленикави.
Сигурно съм го настинала, ама все не мога да уцеля с обличането - или е потен, или му е студен носа и киха.

Аз съм писала, че ние сме абсолютно по същия начин с акането... ooooh!
Две нощи не се беше напъвала и тъкмо се зарадвах, че явно свърши тая мъка и се регулираха нещата и тая сутрин айдеее...пак! От 4 е почнала и няма спане Crazy

За зеленикавото...това с настиването май са малко бабини деветини Rolling Eyes Аз от курса за бременни знам, че ако се случва редовно няколко пъти, може да е признак за дисбаланс между предно и задно мляко, така че детето трябва да се оставя повече време на гърда, за да изсуче и задното, по-мазно и хранително мляко Peace

# 599
  • София, Младост
Привет и от нас!
Завърнахме се от Хисаря, изкарахме си чудничко, даже на тръгване си направихме нова резервация и от 01.07 сме пак там  Laughing.
И Иван се напъва на сутрешното акане-към 7 часа обаче, а си ака редичко  Wink.
за кърменето навън-няма никави скрупули0където ни настигне глада-там кърмя. В началото таткото все търсеше къде да се скрия или да ходя в колата, ама вече и на него не му пука-само се оглежда- и ми казва-ей там има хубава пейка-тичай да го храниш. Като бяхме на Хисаря в ресторанта на Иван му беше любимото място за огладняван(то така си му е и реда  Laughing) та там с една ръка го придържам на гърдата, с другата си бода от чинията  Wink

Общи условия

Активация на акаунт