Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 116

• 53 511
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Фантазия,вземи си почисти личните съобщения,че явно за мен няма място!  ooooh! ooooh! ooooh!

# 496
Малчева,много е хубаво,мерси  Hug  bouquet

# 497
Отново се уверих че не съм наблюдателна. Сега като прочетох какво е писал Добромир, пак си пуснах финала. Наистина, Керим сяда странично и си опъва краката. Вече все в краката ще го гледам за да разбера дали е щастлив!  Joy Joy Joy Поне една формула открих! Че то от детайли и подсказки, луда станах с тоя филм!

Чудесно е стихотворението на vihor!

# 498

Отвътре ме изгаря огън,Фатмагюл!Като ад е.........

А тези стихове на vihor,са обясненията на Ф.

Колко странно ти изглеждам?
Объркана съм и смутена.
Хаос-мисли аз подреждам
отдалечена и вглъбена.         
Паника ме е обзела.                                             
Скача лудото сърце.             
И не знам защо треперя.     
Кой ли ще ме разбере?         

Колко исках да се случи!
Аз мечтах дори на глас!
А когато се получи                                   
не се познавам, не съм аз.
Силни чувства. В мене ври.                 
От задръжки прекипяло,   
от предразсъдъци гъмжи...
А времето блажено спряло.

Любовта ми пременена           
в нови дрехи грее цяла.         
Аз те искам и смутена                 
тръпна чувства осъзнала.
Твоят поглед насърчителен
нова болка в мен вселява.
Топъл, благ и утешителен
той ме грее и влудява.

Моля те не ме смущавай –
цяла ще ме изгориш.
Още миг не доближавай –
моля да ме пощадиш.
Аз съм тук, макар далече               
да изглежда, че витая.                                     
Какво се случва не мисля вече –             
знам, че с теб вървим към рая.
                                                     Подпис: Фатмагюл

# 499
Един интересен паралел.

# 500
Добромир, видях аз как сяда странично нашия Керим, обаче, за да разберем дали наистина е белег на задоволство, трябва да му видим и лицето, най-вече очите, които сияеха последния път, когато се беше разположил така.

За букета също си помислих, че е сватбения, но после се сетих, че маргаритки в тяхната градина не липсват и може Керим да е набрал за жена си, макар и да не изглеждаха свежи. Въпросът е тази закуска следбрачна ли е или "няколко дни по-късно". Гениални са! Кой знае наистина как се наслаждават като четат коментарите... Joy А парите си ги заслужават до последната стотинка.

Марта, честит професионален празник, мила!   bouquet  Hug

# 501
И според мен финалът беше логичен, те успяха да заблудят дори психоложката си, че са почти преодолели спомена от оная нощ, но явно това е нещо, което ще гледаме до края на филма. Когато Ф каза на К да не я забравя, спомена се и по-напред в тема - тя най-вероятно прави опит да свикне да живее с тази мисъл, че се е случило, дори си намери и обвинение срещу себе си - "ако не бях излязла онази нощ". Може би това е формулата за нея, за да се спаси от грозния спомен, като потърси вина и у себе си. Но все се надявам подсказките или фенски режисури са - не знам, че няма да се стигне до отчуждаване на двамата. Това вече ще е прекалено.

# 502
Фантазия,вземи си почисти личните съобщения,че явно за мен няма място!  ooooh! ooooh! ooooh!
Ок.Почистих.

# 503
  • Разград

KERİM FATMAGÜL (GELİNİM)

# 504
vihor, прекрасни стихове

Круела - страхотен паралел
Аз много отдавна все пиша и пиша, че тия дами-сценаристките непрекъснато поставят действащите персонажи в еднакви ситуации - просто всичко така завъртат, че всеки го поставиха на мястото на другия.
Фатмагюл постави/замени Мустафа с Керим  в хубавите си спомени.
Фатмагюл и Керим поставени в сходни,  все едно огледални преживявания.
Казах т.е написах го, че всичко ще свърши там - откъдето започна - на брега на морето до онова особено дърво.
П.П. / Повечето щяхте да ме засипете с  "доматос" тогава, но на мен това все още не ми излиза от мисълта /

Куркуметка, благодаря

# 505
  • София
Ок.Почистих.

фантази ,щеше да изпуснеш  Joy Joy Joy
малчева
Скрит текст:
може да включиш и пъшканията  hahaha между редовете ( като в онзи понеделник ), да стане по розЕво , но и така е добре

аз съвсем съм ви изпуснала и почна ли да ви чета ще ми трябват 5 часа  Joy съсредоточение
ваня_e   bouquet както винаги теб не те пропускам с готините клипчета

За букета също си помислих, че е сватбения, но после се сетих, че маргаритки в тяхната градина не липсват и може Керим да е набрал за жена си, макар и да не изглеждаха свежи. Въпросът е тази закуска следбрачна ли е или "няколко дни по-късно". Гениални са! Кой знае наистина как се наслаждават като четат коментарите... Joy А парите си ги заслужават до последната стотинка.

Марта, честит професионален празник, мила!   bouquet  Hug

за букета ако не е сватбения то Кери трябва рано да е станал да ощави градината ... еее ако не е имал друга работа може и така да е станало  Mr. Green
парите наистина си ги заслужават  току виж скоро пишат , че и Керим решил да си купи къще в щатите - нека - заслужено ще е
на Марта да е честит празника и от мен ( к'ъв празник е днеска  Embarassed )

# 506
# 507
mapua ,не ми стана ясно това"те успяха да заблудят психоложката си ,че са почти преодолели спомена от онази нощ"  newsm78 според мен никой не се заблуждава с нищо ,още по-малко пък тя ,която следи историята им от близо . На думи е така ,казаха това ,което чувстват и мислят и бяха искрени. В съзнанието на човек се обрисуват картини и вярва ,че ще е така както е редно да е ,но като дойде самият моменти се оказва ,че едно мислиш друго става. Те нямат ни най-малка представа какво ще се случи докато не попаднаха точно в тази ситуация,едва ли Керим си е представял ,че точно тогава ще излеят душите си,или пък Фатмагюл,че Керим ще рухне . Но истините се раждат точно в такива моменти ,когато си емоционален ,когато искаш да си ти самия  ,когато искаш да почувстваш другия и очакваш същото от него т.е. за да бъдат едно цяло те трябва да са напълно искрени и  успяха. А дали формулата е тази тя да потърси вината в себе си ,според мен , няма момиче преживяло това да не се е самообвинявало и да не си е повтаряло- ако не беше това ,ако не беше онова...и т.н да премисли един милион пъти ситуацията и да си открива грешки ,грешки ,грешки ,които най-вероятно не са и грешки ,но.....винаги има една мисъл как е могло да се реагира по друг начин за да се избегне всичко това. Тези съмнения си остават за цял живот,важното е да спреш да обвиняваш когото и да било и най-вече себе си ,по -скоро мисълта да се насочи в посока да се справиш и да приемеш,че понякога живота ти удря шамар -жесток ,и късмета ти е изневерил,но след като си жив ,значи те е подложил на изпитание ,което си длъжен да преодолееш,заради себе си. Е друг е в-са ,че докато се осмисли всичко това минава време и това ни го показаха много,много добре -обожавам ги тези сценаристки ! А за Берен  се повтарям многократно ,но прави уникална игра,а в партньорство и с Енгин си е направо върха!

# 508
http://www.vbox7.com/play:aad0e8016c&start=0

Много ми харесва тази песен!  Hug

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 17:27 от daniela.qnkova

# 509
Момичета кога ще излезе 74 епизод с превод??

Общи условия

Активация на акаунт