кога може спокойно да се дава сладолед на децата?

• 9 941
  • 121
  •   1
Отговори
# 75
Аз говоря за пюретата веднъж отворени, или храна която съм правила домашна, нея си я държа в хладилника и я топля после. Всеки си преценява какво да прави!

# 76
Аз говоря за пюретата веднъж отворени, или храна която съм правила домашна, нея си я държа в хладилника и я топля после. Всеки си преценява какво да прави!

Не бе аз не те упреквам  Hug просто споделям щерката как ги ядеше, стоплени особено купешките не ги харесваше много, много. Сега вече супи разни ги предпочита топли, ама пюретата ги предпочиташе на стайна температура.  Peace

# 77
  • София
хахаха, ами то до...вкус това...
детето ми предпочита затоплена храна, от хлаздилника нъцки, то си е гадно , не горещи, но притоплени неща...и пюретата зеленчукови и месни не хи харесваше от хладилника, плодовите на стайна Т, каши-мляко хладки.
Студеното за гърлото не знам, но както и горещото за емайла на зъбите не е добро, газираното още по-малко...
Иначе да, сокове, кис. мляко, йогурти, сладолед и т.н. си яде и от хладилник, особенно в по-топлите месеци...

На Рила за поста - не мисля, че северните деца са по-здрави защото се тъпчат с газдирано и  сладолед от 5 месечни(за мен на тази възраст детето  би следвало да е само на мляко, ама айде)...
Но освен това както пише тя  Т там са с много по-малки амплитуди, почти равномерни Т целогодишно и т.н. , което според мен никак не е без значение...

# 78
.....

На Рила за поста - не мисля, че северните деца са по-здрави защото се тъпчат с газдирано и  сладолед от 5 месечни(за мен на тази възраст детето  би следвало да е само на мляко, ама айде)...
Но освен това както пише тя  Т там са с много по-малки амплитуди, почти равномерни Т целогодишно и т.н. , което според мен никак не е без значение...

Напълно подкрепям! На север има по-малко бацили като цяло. Отделно там има и по-добра хигиена. На юг с тези температурни амплитуди е много тежко за организма. При нашия климат виреят не само най-различни растения и животни (България - най-голямо биоразнообразие в Европа), но и много видове бацили, за наше съжаление Sad

Моето мнение за студените храни и напитки е, че е много индивидуално за отделния човек. Ако аз ям студени храни, сладолед и тн - веднага се разболявам (имам хроничен фарингит). Сестра ми цяло лято стои на течение, пие всичко с много лед, поглъща големи количества сладолед и нищо й няма. Тя обаче не може да пие кафе (вдига кръвно, пулс), а аз пия по 100 кафета. В този ред на мисли всеки човек/дете е много различен и на едно му понася сладолед, на друго не толкова.

При моята дъщеря сладоледът пречи повече на стомаха, отколкото на гърлото.

# 79
  • където ми харесва
Сина ми яде сладолед от първата си годинка.
Дъщеря ми го прояде на две....
Изобщо не ми пука от съставките в него, ще ме извинявате, но освен ако всички не го карате на органична храна, не знам какво се хващате изобщо специално със сладоледа...
Като не ви изнася купешкия, правете си такъв вкъщи...
Аз обожавам газирана вода, дъщеря ми също. Консумира такава от 3 годишна.
И ако щете да ми изнесете лекция-грам не ме вълнува, аз си гледам своите деца, на тях така им е добре, точка.
Вие си гледайте вашите, както намерите за добре.

# 80
  • София
 newsm78
Аделче къв този пост, някой дойде да ти тропа на вратата и да ти размахва пръст ли???

# 81
  • където ми харесва
Цъ, казвам го предварително, защото знам какво следва, след такова признание от родител, че позволява газирано (преди време станах свидетел на реплика, отправена към такава майка, цитирам по памет "ти  не трябва да имаш деца, щом ги тровиш с лека ръка"....)...
Та, за това Rolling Eyes
Извинявам се, сигурно съм прозвучала грубо, не е нарочно Whistling

# 82
  • София
хаххаха, то и аз давам газирано, но на по-голямо и все пак гледам да не е основното питие...и сладолед давам от както е на година и половина, ама на 5 месеца ми идва прекалено....

но така написан поста ти повече емоции може да събуди, някакъв мн накокошинен Simple Smile

# 83
но така написан поста ти повече емоции може да събуди, някакъв мн накокошинен Simple Smile

Ами да, сякаш на някой му пука с какво другите си тъпчат децата Mr. Green

оффф, но днешния работен ден няма край

# 84
На никой не му пука, защото нали не сме всички на органична храна, така че защо да не пийват кока кола и да не хвапват сладолед от бебета, кво му има на състава... обаче наскоро бях на две балетни представления на различни школи, обучаващи деца от детски градини и начални училища. Явно модната тенденция е да се изпълнява танца на толумбичките  ooooh!
Та много ми е странна тази логика - ще дойде някой да ми се накокошини, че потенциално може да му бъде направена забележка за нещо, ама после пак ние ще сме лошите, щото не сме се скъсали от евфемизми и политически коректни названия, за да не вземе някоя толумбичка да се комплексира, вместо майка й да се сети... разни елементарни неща.
Все им нарушаваш правата, ей  Mr. Green

# 85
  • София
мда моята толумбичка момче на почти на 6 и половина години е 20 кг.... ама нали трябва обобщения да правим... хранени със полезни храни шишковци няма нали Wink

а Мама Барбарон пита кога може да даде сладолед(т.е. може ли вече), не вреден ли е, полезен ли е, домашен ли да прави, какъв е състава на купешкия и т.н. Wink

# 86
E, те нещата са свързани. Не виждаш ли връзката Simple Smile
Иначе отговарях на Адел, на авторката вече и отговорих. Наличието на слаби деца не води автоматично до отслабване на дебелите, така че аргументът ти не се брои Simple Smile Толкова дебели деца на толкова ранна възраст в предните поколения нямаше. Не е само мое впечатление, има и медицинска статистика по въпроса. Така че хубаво е човек да ги има и тези неща предвид, когато се пита "от кога". 

# 87
  • София
дебелите деца не са такива само защото хапват сладолед или вафла или пият газирана вода....
и едно дете, на което такива неща липсват в менюто да е дебело...
аргумента ми напълно се  брои
нищо не е така черно-бяло и просто... и нашето поколение, че и миналото  е пило газирано и яло сладолед....

# 88
Само подсказвам една тема за размисъл, за който иска. Дали в сладоледите от едно време е имало същите неща...
А аргументът ти не се брои, защото слабото ти дете не променя по никакъв начин ситуацията за затлъстелите деца, които през последните седем години са се увеличили двойно!
Иначе ми е ясно, че тук ще се дадат още безкрай примери като твоя, защото във форума всичко е идеално. Но ако случайно на някой му се мисли, може да вземе да се замисли. Ако иска.

# 89
  • София
хората мислят различно, ти така, други иначе.... всеки се е замислил до толкова, че да определи какво е допустимо и какво не за неговото собствено дете.

това дали едно дете ще е затлъстяло не зависи от това яде ли сладолед, вафли, шоколад...а от доста фактори на куп, така че не това е проблема последните години със затлъстелите деца...ако не го разбираш си като кон с капаци.

Колкото до примерите...около нас почти няма пълни деца...за това пък дете, което не яде "греховни храни" не познавам ни едно.

Общи условия

Активация на акаунт