Рим - шеста тема

• 100 366
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
Simple Smile Благодаря ти за изчерпателния отговор! Сега остава да навия компанията. И ще стане за догодина сигурно , че за тая вече всичко е планирано. Но иначе за мен това е пътуване-мечта. Особено вече като съм била веднъж в Рим.

Успех при "навиването"!Само забравих да спомена,че капарирахме още м.февруари,защото много бързо всички дати се запълват.А и предполагам си отразил,че минималния престой е 7дни.Започват задължително от събота.

# 46
"Закъснееш ли отиваш до Ватикана,само там работят малки ,но хубави магазинчета и има всичко.На GPS като вкараш "Карфур"и ще ти излезнат най-близките бяха тази верига.Ако имаш още въпроси питай"

Не е точно така  , веригите SPAR и CONAD  работят поне до 20 часа , а на някой места  ( като Термини ) и до по-късно.

# 47
"Закъснееш ли отиваш до Ватикана,само там работят малки ,но хубави магазинчета и има всичко.На GPS като вкараш "Карфур"и ще ти излезнат най-близките бяха тази верига.Ако имаш още въпроси питай"

Не е точно така  , веригите SPAR и CONAD  работят поне до 20 часа , а на някой места  ( като Термини ) и до по-късно.

Прекрасна информация за всички-НАИСТИНА не знаех!За съжаление научавам малко късно,щях да си спестя време и нерви,особено на 1 май.Но за другия път ще съм подготвена. Simple Smile

# 48
Здравейте , записвам се и аз. Предстои ми пътуване до Рим на 22 и 23 юни , част от една голяма европейска обиколка. Резервация сме направили още през Март в ето това хотелче :http://www.booking.com/hotel/it/florida-roma.bg.html?sid=8b1aea829b878345d27dd82075cf03c8;dcid=2#availability_target
Хареса ни , че е в близост до Ватикана, има паркинг и интернет. Тепърва почвам да набелязвам маршрут за посещение в града , но мисля да резервирам билети за Ватикана от пуснатия тук линк.

# 49
Нашето пътуване наближи! Другата събота вече ще сме "италианци"!!!

С двете деца сме, затова сме решили да го даваме по-спокойно с разходките. Набелязали сме си основни забележителности, които държим да посетим. Едва ли ще успеем да видим всичко, но живот и здраве - следващия път.

Четох много в темата, но можете да си представите, малко съм объркана. Ще ви споделя какво сме набелязали, пък ако нещо сме пропуснали, свиркайте докато е време!

Значи : -
-Ватикана задължително, плюс разните там ватикански музеи и базилики,
-Колизеума / някой каза, че вътре не си струвало, но как ще се види арената?! /
-площад Навона
-испанските стълби
-фонтана ди Треви
-Патнеона
-Сан Анжело

Нещо да съм пропуснала?!

# 50
Нашето пътуване наближи! Другата събота вече ще сме "италианци"!!!

С двете деца сме, затова сме решили да го даваме по-спокойно с разходките. Набелязали сме си основни забележителности, които държим да посетим. Едва ли ще успеем да видим всичко, но живот и здраве - следващия път.

Четох много в темата, но можете да си представите, малко съм объркана. Ще ви споделя какво сме набелязали, пък ако нещо сме пропуснали, свиркайте докато е време!

Значи : -
-Ватикана задължително, плюс разните там ватикански музеи и базилики,
-Колизеума / някой каза, че вътре не си струвало, но как ще се види арената?! /
-площад Навона
-испанските стълби
-фонтана ди Треви
-Патнеона
-Сан Анжело

Нещо да съм пропуснала?!

Форум Романо и над него Капитолия с площада на Микеланджело. За разходка с деца си е супер.

# 51
Помогнете! Избирам билети за Ватикана , но ми дава различни опции - Ватикана и Сикстинската капела , Градините на Ватикана , Ватикана музеи и Базилика на Свети Петър .... Какво да избера?

# 52
Определено опитай за Сикстинската, а вече на място - да не пропуснеш да слезеш до катакомбите...

# 53
Помогнете! Избирам билети за Ватикана , но ми дава различни опции - Ватикана и Сикстинската капела , Градините на Ватикана , Ватикана музеи и Базилика на Свети Петър .... Какво да избера?
Не съм купувала он-лайн, но по пътя на изключването трябва да е Сикстинската и музеите. За базиликата входа е свободен и не знам да има приоритетен вход, то се чака заради проверката на скенерите. А градините мисля, че бяха с ограничен достъп, а и ще ги видите малко от купола. Определено не пропускайте качването до купола на Сан Пиетро, опашката върви бързо, не се отчайвайте.

# 54
  • София
Vatican Museums and Sistine Chapel  Peace

Ето от тук
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=book … ita=26&step=2

# 55
Рим: 7 (почти) Безплатни неща за туриста
:
http://www.ladyzone-bg.com/2012/06/rim-turizym.html

newsm41  grinning039  car003

# 56
А вярно ли е, че е много задушно в Рим и че влажността на въздуха е огромна?! Специално в този сезон, де.

# 57
А вярно ли е, че е много задушно в Рим и че влажността на въздуха е огромна?! Специално в този сезон, де.

Ние една година бяхме в началото на юли и улучихме прословутата им "афа" - точно този задух и влажност...ами...дори цигарата си палех трудно, толкова беше малко наличния въздух  Grinning

# 58
Аз се върнах вчера и лично на мен и на останалите от групата не ни е било задушно или прекалено топло. Само един ден, когато преваля след това беше малко по-влажно, но не до степен да ти създава дискомфорт. А и многбройните чешмички и фонтани, като че ли разхлаждат атмосферата (поне на мен такова усещане ми даваха...). Но си вземете слънцезащитни, аз изгорях доста на хълма Палатин.

# 59
  • София
А и многбройните чешмички и фонтани, като че ли разхлаждат атмосферата (поне на мен такова усещане ми даваха...).

А водата от чешмичките хубава ли е за пиене?

Общи условия

Активация на акаунт