Рим - шеста тема

• 100 409
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • Карлово
Става за пиене, но на нас не ни беше много вкусна, ама като ни свършваше тази в бутилчиците, си пиехме от чешмичките.

# 61
Привет и от мен. В събота с приятелката ми заминаваме за Италия и ще имаме около 8 часа да разгледаме по-интересните места. Направили сме си маршрут (http://www.prikachi.com/images.php?images/19/4891019U.jpg , http://www.prikachi.com/images.php?images/20/4891020Q.jpg ). Планът е да обиколим първо забележителностите от 1вата снимка (ще се отбием и до площад Навона)и след това с метрото от Spagna до Lepanto , и там вече до ватикана. Интересува ме следното. До колкото разбрах срещу Ди Треви има църква, на която влюбените закачат катинар с имената си и искам да заключим и ние така, но сме само с ръчен багаж и не знам дали няма да ми направят проблем на летището. Друго, което искам да попитам е каква е цената за вход в колизеума и пантеона ? Искам да знам и каква е цената за една дневна карта за градския транспорт ?
Благодаря предварително   bouquet
п.с. Предполагам в предишните теми има всички отговор, но просто всичко стана много бързо и нямам време да ги прочета, за което се извинявам Simple Smile

# 62
  • Карлово
С оглед на малкото време, с което разполагате, спореде мене, а и други наскоро посетили Рим, не си заслужава да влизате и да разглеждате Колизеума. От вън е достатъчно внушителен и снимки ще можете да си направите на неговия фон, мисля, че таксата беше 11 евро. Пантеонът е безплатен.
А, иначе за катинарите, виж това:
http://patepis.com/?p=26023

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 15:52 от chatNoir

# 63
Благодаря за бързия отговор. Сега само трябва да намеря с какво да стигнем до моста и готово  Laughing

# 64
Входът за Колизея и Римския форум е общо 12 евро,важи за 2 дни.Единият ден може да разгледате Форума ,на следващия Колизея.Църквата  срещу  фонтана Ди Треви е българска,по точно дадена ни е от Ватикана.Можете да се консултирате с тях,за каквото ви интересува.Те са българи.ROMA PASS  е картата  им за 3 дни безплатно возене в транспорта.Включва 2 безплатни музея и намаление за следващите.Приятна разходка във Вечния град. Simple Smile

# 65
Сега обърнах внимание,че сте за 1 ден.Ако искате,качете се на червен туристически автобус,на него пише SITYSIGHTSEEING ROMA.Има 2 линии,билета важи и за двете.Спират на забележителностите(без Навона,Пантеона и Треви,но тях може да ги обиколите и пеша) и имат слушалки с аудио на 8 езика.Билета беше около 20-23 евро,важи за 2 дни,мисля че нямат за 1.Вие си преценете.

# 66
Здравейте!  Peace
С голям интерес прочетох Рим - пета и новата Рим - шеста тема. Предстои ни пътуване до Вечния град в края на седмицата за 7 дни. Ще бъде семейна ваканция за мен, съпруга ми и нашия син на 3,5 години като благодарение на публикуваната от Вас информация направихме основните резервации за забележителности и самолетни билети. Hug
Запазихме си ранни полети за отиване и връщане с Уиз еър,катотъй като се налага да резервирам такси на връщане от центъра на Рим (фонтана Ди Треви Треви) до летището Фиумичино.
Моля Ви, да ми препоръчате таксиметрова компания, която бих могла да ползвам. Прегледах сайтовете на много от тях, но се опасявам да не попадна на такава, която може да не изпълни резервацията или да промени договорената цена. за сега попадам на цени от 45-55 ЕВРО и не знам, дали е приемлива.
Благодаря Ви предварително за съветите!    bouquet

# 67
Киара, цитираната цена от теб е много добра, едва ли ще намериш такси за под 40-50 Евро до летището особено за през нощта, на нас ни взеха повече, но не мога да дам точни координати, тъй като друг от компанията се занимаваше с резервацията на таксито. В началото на темата има линк за препоръчана таксиметрова компания  Peace http://www.airportconnection.it/minivanesterno.htm

# 68
Ако хотелът е читав, те си работят с определени и проверени таксиметрови компании и би трябвало да поръчат такси за гостите си, което да е на приемлива цена.

# 69
Здравейте отново. Много добре мина обиколката и сме много очаровани от Рим. След 1 седмица отново ще имаме възможност да го посетим. Интересува ме може ли някой да ми даде разписание на автобусите, които пътуват от Темини до Фиуминчино ?  Confused

# 70
  • София
Здравейте отново. Много добре мина обиколката и сме много очаровани от Рим. След 1 седмица отново ще имаме възможност да го посетим. Интересува ме може ли някой да ми даде разписание на автобусите, които пътуват от Темини до Фиуминчино ?  Confused

Повечето пътуват с влак Термини - Фиумичино  newsm78 http://www.lefrecce.it/B2CWeb/searchExternal.do?parameter=initBaseSearch

# 71
Привет от Рим! Тук е много голяма жега - 35 градуса. Ще пиша по-късно повече.

# 72
Можете ли да кажете ориентировъчно какви пари отиват на ден за човек за ядене, вода, кафета...? Имам предвид две яденета и примерно две кафета. Горе-долу. Като под ядене имам предвид нещо най-обикновено, а не по скъпи ресторанти и поглъщане на огромни блюда.

И още нещо - какви са таксите във Ватиканския музей?

# 73
  • Карлово
Кафе може и по 1 евро. Ядене може и по 5 евро.

# 74
Вода може да си купувате от магазините - 1-2 евро.
Кафето, ако го пиете на крак е 1-2 евро, но ако седнете със сервитьор веднага скача и може и 5 евро да ви струва.
За яденето - ако карате само пици на крак и сандвичи, ще ви е доста по-евтино, те са горе-долу около 4-5 евро парчето. Но за обяд траториите правят обедните менюто - есента бяха около 10-15 евро менюто. За вечеря, ако седнете на ресторант са около 20 евро на човек.
Като цяло има значение и къде се храните - в Трастевере е доста по-приемливо като цени от централните части.
Ако сте в апартамет/студио може да си купувате от супери храна и да не се храните навън. Така би ви излязло най-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт