Рим - шеста тема

• 101 712
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
polyksena много благодаря за информацията!
Много се надявам да успеем да видим Сикстинската капела, следя всякаква информация. Правилно ли съм разбрала, че ако започнат избирането на нов папа след 15 март, ще можем да разгледаме капелата преди тази дата?  bouquet

# 691
  • Варна
И ние ще ходим до Рим - от 15.04. до 20.04.
Искам само да попитам, който знае - кацаме на летище Чампино... Видях да автобусите Terravision, но виждам по картата на градския транспорт влак номер FR4 и FR6. Само че не намирам никаква информация за тях!
Ако си купя карта за деня или за 3 дни за градския транспорт, това FR4 и FR6 влизат ли в това число? И полетът ми на връщане е в 8:05ч. което значи че поне 6:30 трябва да съм на летището - а никъде не намирам разписание по часове?
Някой за помощ?

# 692
Аз пък да споделя от
1 Януари 2013г. ,вече за Ватикана се продават само на място билети
спират продажбите онлайн !!!
Пишеше го на табелки на всички езици 

# 693
Аз пък да споделя от

сигурна ли си? Аз прочетох, че спират он-лайн плащанията, но можеш д си го запазиш предварително и да избегнеш опашките. Дано да е така, че иначе как ще чакаме не знам. Ние сме там от 1 април.

# 694
polyksena много благодаря за информацията!
Много се надявам да успеем да видим Сикстинската капела, следя всякаква информация. Правилно ли съм разбрала, че ако започнат избирането на нов папа след 15 март, ще можем да разгледаме капелата преди тази дата?  bouquet

Здравей,

Радвам се, че информацията ми е полезна  Wink Ами, за Сикстинската капела - не мога да кажа със сигурност. По принцип трябва да е отворена за посетители преди да започне процесът по избора на папата, но знае ли се - ако извършват някакви подготвителни дейности...Най-добре е да продължаваш да следиш за информация и изявления от Ватикана или пък да им пишеш (на музеите), за да ги попиташ за конкретната дата, в която вие ще бъдете там дали капелата ще е отворена.

# 695
Аз пък да споделя от

сигурна ли си? Аз прочетох, че спират он-лайн плащанията, но можеш д си го запазиш предварително и да избегнеш опашките. Дано да е така, че иначе как ще чакаме не знам. Ние сме там от 1 април.

Според официалния уебсайт на музеите http://mv.vatican.va/3_EN/pages/MV_Home.html може да се резервират билети онлайн. А след като се избере дата и час на посещение, страницата те препраща към следващата стъпка за плащане...

# 696
Доколкото разбрах във Ватиканските музеи не се приемат кредитни и дебитни карти за закупуване на билети САМО на място. Предварителните продажби на билети по интернет са без проблеми. Дано да не e за дълго.

http://www.huffingtonpost.com/2013/01/03/its-cash-only-vatican-m … ng_n_2403006.html

# 697
http://www.booking.com/hotel/it/domina-roma-capannelle-conferenc … 17982e2f5575052X1
Мнение за този хотел,ако някой знае нещо!

# 698
  • Варна
а аз се чудя, дали в това B&B City Room ще има кой да ми отвори като пристигна към 8-9ч. вечерта  Sad

# 699
а аз се чудя, дали в това B&B City Room ще има кой да ми отвори като пристигна към 8-9ч. вечерта  Sad

най-вероятно ще има! това е Рим все пак, предполагам че са свикнали гостите им да пристигат по всяко време на денонощието, а и 8-9 вечерта не е толкова късно  Peace

# 700
  • Варна
Силно се надявам - аз имам някакъв телефон, от интернет - ама на кого е, какъв е... знам ли

# 701
най-вероятно е на собственика или на човека, който посреща гостите

вероятно на вратата ще има телефон на който да звъннеш и ако не веднага до 15-20 минути ще дойдат да те настанят

говоря от опит с B&B в различни градове в Италия  Hug

# 702
  • Варна
дано, че ще сме с бебо и не ми се стои по тъмно на някоя улица  Sad

# 703
по принцип B&B-тата питат в колко ще пристигнеш при резервацията, ако не са питали, може би собствениците живеят в същата сграда  Wink

# 704
  • Milano
Не пише ли на сайта до колко 4аса е 4ек-ина?

Аз напр. съм избрала един, който няма 4асово ограни4ение-след 12 4аса. Някои имат.
Моят полет пристига на Фиуми4ино в 23,20 и с 4акането на багаж ще стане полунощ.

Общи условия

Активация на акаунт