Рим - шеста тема

• 100 336
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
резервирах от този сайт:
http://www.romaviva.com/
където има само място за дата и брой хора - а отделно им писах имейл, че съм с малко дете и искам кошара... пратих им после втори за часа, но нямам отговор до сега
Малко ми е притеснено  Confused

# 706
Нали имаш някакъв телефон? Звънни на този телефон да видиш на кого е и какво ще ти кажат. Аз лично не бих тръгнала с бебе в неизвестното.

# 707
Здравейте,
чудесна тема. много благодаря на всички, споделяли инфо за Рим.
Запазихме билетите, след 2 седмици летим. Ходили сме 2008 и бях приятно изненадана. Италия тогава не ме привличаше, ама питайте ме сега  hahaha
Сега остава и хотел да резервираме. На мен ми се ще апартамент, но как стои въпросът с някой, към когото да се обърнеш при нужда? Има ли такъв човек?

Поликсена, чудесни маршрути!

# 708
  • Пловдив
Момичета, давам линк към карта, с която хем влизаш във Ватикана, хем е и Рома пас, хем ползваш и хоп-он,хоп-оф автобус от конкретна фирма http://www.omniavaticanrome.org/en/the-card/index.html
едни познати я бяха ползвали в Рим, въпроса е дали си заслужава според вас? 90евро малко множко ми се струва? Какво мислите вие?

# 709
  • Варна
Roma pass е 30 евро, а за Ватикана билетът - 16 евро плюс 7 евро за качването - станаха 46, тия 7 ме съмнява да са включени към Омния-та, та до 90... бая разлика има

# 710
плюс 7 евро за качването

Какво е това качване?

# 711
  • Варна
на Сикстинската капела - отгоре, има нещо като тераса и се открива панорама към града. Качването с асансьор е 7 евро, а по стълбите - 5... обаче четох че тия стълби били над 300

# 712
  • тук-там
Какво е това качване?

"Качването" е на купола на базиликата - Св. Петър! Демек на върха на върха! То няма нищо общо с картите и си се плаща винаги - даже и в безплатната последна неделя!
Заслужава си отвсякъде! Peace
Ако имате клаустрофобия обаче не препоръчвам. Naughty

Качването с асансьор е 7 евро, а по стълбите - 5... обаче четох че тия стълби били над 300
И с асансьора си има стълби после....доста!

# 713
  • Варна
Да, аз четох и даже си мисля как да стане при мен, че ще съм с 1-годишния си син, който ще нося (на ръце...)  Thinking

# 714
  • София
Здравейте, аз имам питане за такситата в Рим
- какви са им тарифите и може ли да ме насочите към лицензирана таксиметрова фирма;
- Чух че имало таксита които возят на фиксирани тарифи от летището до центъра - знаете ли каква е цената и от къде горе-долу се хващат (на летището). А за прибирането мога ли да поръчам по телефона;
Апартамента ни е в Трастевере и сигурно ще се наложи да ги ползваме - затова всяка информация ще ми е полезна.

# 715
  • тук-там
Да, аз четох и даже си мисля как да стане при мен, че ще съм с 1-годишния си син, който ще нося (на ръце...)  Thinking

Да не те отказвам, ама ...мисля, че ще е доста трудно - стълбите са почти спираловидни, хората много , а и има скосение отгоре от купола - демек вървиш приведен по завои.. Joy
Но нека все пак, ако някой ги е качвал с бебе да каже! Peace

# 716
И аз това се чудя. И ние сме с бебе, в слинг, ама и аз помня, че стълбите не бяха просто стълби, а с препятствия  Mr. Green
Ние имахме голям късмет тогава, не чакахме никъде. В музеите нямаше никой на касите, ама никой, чак се зачудихме всичко наред ли е Simple Smile
Ще пиша ако решим да се качваме как е било Simple Smile

# 717
  • Варна
Бооооже, кви глупости съм писала тук - хубаво че сте видели  Embarassed
Не на Сикстинската капела, а на базиликата Св.Петър...

на Сикстинската капела - отгоре, има нещо като тераса и се открива панорама към града. Качването с асансьор е 7 евро, а по стълбите - 5... обаче четох че тия стълби били над 300

# 718
  • Варна
За такситата - ето тук има тарифи:
http://www.viviromaintaxi.eu/index-eng.php
Въпросът е дали попадате в т.нар. граници на "Стените на Аврелий" - което е оранжевото на картата, ако да - значи може по фиксираните тарифи - 30 евро за Чампино, а за другото летище незнам точно, но го пише
А аз благодаря на polyksena за тази информация   bouquet

Здравейте, аз имам питане за такситата в Рим
- какви са им тарифите и може ли да ме насочите към лицензирана таксиметрова фирма;
- Чух че имало таксита които возят на фиксирани тарифи от летището до центъра - знаете ли каква е цената и от къде горе-долу се хващат (на летището). А за прибирането мога ли да поръчам по телефона;
Апартамента ни е в Трастевере и сигурно ще се наложи да ги ползваме - затова всяка информация ще ми е полезна.

# 719
  • Варна
а аз се чудя за метрото и билетите:
ако си купя единичен билет, качвам се по червената линия за 3 спирки, слизам на Термини и се прикачвам по синята линия за 2 спирки - това с 1 билет ли е, или трябва и втори да си купя?

Общи условия

Активация на акаунт