Рим - шеста тема

• 101 777
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
Наумила съм си да ходим до Тиволо, Вила д'Есте. Доколкото прочетох има влакове до там.  Искам да помоля ако сте ходили до там да дадете малко повече информация.
И аз съм го наумила,но още проучвам отгоре отгоре и смятах да питам същото тук.Ако има ходили ще съм благодарна да споделят.
Засега видях в сайта на железниците,че ако се вземе влак от гара Термини се слиза на гара Тибуртина и се прекачва,общата цена на билета ми излиза 3 евро.Само от гара Тибуртина до Тиволи - 2.80 евро.Притеснява ме краткото време за прекачване,дали ще ни е достатъчно,в различните часове е различно,но най-много до към 10-12 мин.В пътеводителя на Нешънъл дават два варианта - с влак от гара Тибуртина до Тиволи,после автобус совалка,какъв е що е все още не ми е ясно.Или с автобус на Котрал от Рим до Тиволи,вчера им бродих в сайта на Котрал,но все още повърхностно,не разбрах колко точно е билета.

# 256
  Дано да не греша, но преди малко видях, че със синята линия на метрото се стига до гара Тибуртина и от там може да продължим с влака до Тиволи.

# 257
didimitrowa, с теб май си ходим по петите тази година Laughing Сега сядам подробно да чета темата, че имам по-малко от месец.

# 258

eti_82  newsm51 как се радвам да те видя тук

# 259
Ехооо, момичета къде изчезнахте всички Rolling Eyes? Исках да ви попитам каква е цената на екскурзовод за Ватикана и можете ли да препоръчате някой? Направи ми впечатление че в миналата тема препоръчвате една дама, но тук едно от момичетата пише, че не отговаря на посочения телефон.

# 260
didimitrowa,препоръчвам ти за Ватикана местния екскурзовод Паулина Пимперова.Страхотна е.

# 261
мари-лу  smile3525много благодаря за информацията.  Имаш ли някакъв телефон за връзка или  мейл на г-жа  Пимперова?

# 262
  • София
 Hug Момичета завърнах се. Има място за оставяне на багажа на Термини и няма нужда от заверка за теравизион в посока център. Мерси!   bouquet

# 263
  • Карлово
 kashmir,
 А снимки?

# 264
Ехооо, момичета къде изчезнахте всички Rolling Eyes? Исках да ви попитам каква е цената на екскурзовод за Ватикана и можете ли да препоръчате някой? Направи ми впечатление че в миналата тема препоръчвате една дама, но тук едно от момичетата пише, че не отговаря на посочения телефон.

и аз искам цена и телефон  Praynig Praynig Praynig

# 265
  • София
Hug Ами този път не съм правила снимки в Рим, аз минах само транзит (5-6 часа прекарах там). Направих един бърз тигел : Термини-Колизеума- Пиаца дел Пополо - Испанските стълби - Пантеона - Ди Треви и хапнах паста в Трастевере.  Mr. Green Програма максимум!  Heart Eyes

# 266
  • Карлово
Ами покажи стари, кои ще се сърди. Wink

# 267
  • Пловдив
Да се включа и аз.... Ние си закупихме билети от WizzAir за периода 13 - 17 ноември. Резервирахме и апартамент от сайта който препоръча Смърфиета (благодаряности за нея и за останалите който споделят своя опит   bouquet) http://www.rentalinrome.com/stazionetermini/starcolourapartment?bts=true Апартамента и в близост до гара Termini и за 4 нощувки за 4-ма възрастни ще ни струва 425 евро. На снимките изглежда добре - надявам се да няма изненади  Mr. Green
Относно обиколката на забележителностите смятаме да ползваме червените автобуси на City Sightseeing с двудневен билет и така се надявам да успеем да видим повече неща. Ползвали сме същите при обиколка на Лондон преди време и смятам, че са много добър вариант. Последния ден дори плануваме да отделим време и за шопинг. http://www.mcarthurglen.com/it/castel-romano-designer-outlet/en/ този outlet сме си избрали въпреки, че е на около 30 км от Рим. Била съм в подобен в близост до Болоня. Имаше доста добри попадения  Mr. Green Относно предвижването до там - на картата на City Sightseeing има отбелязан шопинг тур до същия МОЛ с автобус през определени часове така, че ми се вижда изпълнимо. Ще съм благодарна обаче да чуя мнението на някой с повече опит от "Вечния град"
Желая повече пътешествия на всички!
P.S. понеже коментирахте екскурзовода http://italiagid.jimdo.com/%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%B8/ това намирам като тарифи. Мисля, че е страхотно да посетиш тези места с професионален екскурзовод, но лично на мен за 4-ма цената ме е висока. Такава ли е и вашата информация?

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 16:53 от Ваня :)

# 268
  • Пловдив
Относно екскурзоводите.... аз вчера успях да се свържа по e-mail с  Паулина Пимперова. Дамата беше много любезна и веднага откликна с информация. За всички които се интересуват тел. + 39 347.8266132
Аз й писах на e-mail:  paulina75@libero.it. Не съм звъняла на телефоните, но и това беше повече от достатъчно. Успех на всички!

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 17:11 от Ваня :)

# 269
Здравейте, момичета!

След като преди време ми помогнахте много за откриването на хотел, искам да ви помоля за още нещо. Сигурна съм, че е писано и обсъждано, но за съжаление не разполагам до тръгването с толкова време, за да се поровя както трябва. Ще го направя във връзка с всички други ваши напътствия.

Искам да помоля да ми кажете за резервациите онлайн - доколкото разбирам, добре е да се направи такава за шатълите от летището и обратно, както и за Ватикана. Можете ли да ме упътите точно къде да ги направя тези двете?

И ако някой случайно знае, ще съм много благодарна да ми каже дали българска журналистическа карта може да ми послужи за някои музеи?

Благодаря ви от все сърце!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт