Рим - шеста тема

• 100 444
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Tzvetche радвам се че картата е била полезна Simple Smile 
Да споделя някои неща - може да са полезни Simple Smile
Ние бяхме преди 1 година в Рим и мога да препоръчам хотела, в който спахме - Сатурния (на няма и 5 мин от Термини и на 15 от Колизеума). И ние бяхме с Wizz и заради ранния полет на връщане последната нощ не спахме, а обикаляхме. Багажът остана в хотела - бяха толкова любезни да ни го пазят Simple Smile Да ви кажа през нощта има толкова много хора колкото и през деня по забележителностите Simple Smile)))
За RomaPass - ползвахме я за Колизеума и за замъка, а колкото до форума - вижда се и от вън Simple Smile
Ако имате време си заслужава да погледнете през ключалката и да зърнете купола на Св.Петър.
А за това кое може да се видим - нашата програма беше толкова бойна както се вижда от картата, която качих че смея да твърдя че видяхме почти всичко, което е описано по пътеводителите. Вървяли сме 4 дена пеша и не сме обикаляли музеи освен Ватикана.

# 511
виждал съм да се заяждат на полети на RYAN и EASYJET  Hug
[/quote]

Embarassed извинявайте, по-горе не уточних, Wizz е единствената нискотарифна компания с която съм летяла, останалите са си "традиционните"

# 512
  • София
Tzvetche радвам се че картата е била полезна Simple Smile 
Да споделя някои неща - може да са полезни Simple Smile
Ние бяхме преди 1 година в Рим и мога да препоръчам хотела, в който спахме - Сатурния (на няма и 5 мин от Термини и на 15 от Колизеума). И ние бяхме с Wizz и заради ранния полет на връщане последната нощ не спахме, а обикаляхме. Багажът остана в хотела - бяха толкова любезни да ни го пазят Simple Smile Да ви кажа през нощта има толкова много хора колкото и през деня по забележителностите Simple Smile)))
За RomaPass - ползвахме я за Колизеума и за замъка, а колкото до форума - вижда се и от вън Simple Smile
Ако имате време си заслужава да погледнете през ключалката и да зърнете купола на Св.Петър.
А за това кое може да се видим - нашата програма беше толкова бойна както се вижда от картата, която качих че смея да твърдя че видяхме почти всичко, което е описано по пътеводителите. Вървяли сме 4 дена пеша и не сме обикаляли музеи освен Ватикана.
И аз не мисля други музеи да обикалям, защото се надявам да отида пак  Simple Smile
Може ли да ми кажеш къде е тази ключалка, защото съм виждала снимки и са супер красиви, въпреки че февруари едва ли ще е толкова хубаво.

# 513
  • София
Тук е описано как се стига.

# 514
  • Пловдив
Tzvetche ние точно края на февруари ходихме и се върнахме изгорели на къси ръкави Simple Smile)))

# 515
  • Враца
Tzvetche моето предложение:
1.Треви,Испанските стълби,Пантеона,Навона и ако остане време Кампо дел Фиоре.
2.Колизеума,Форума,Палатин,Венеция,Капитолийските музеи
3.Ватикана,Ватиканските музеи и Сант Анжело.Ние ги обиколихме за един ден.За Боргезе мисля,че няма да ви стигне времето.
Провери обаче кога почиват музеите,че нещо ми се върти,че някой почиват в понеделник.Ако трябва да размениш последователността на дните. Hug

наскоро като бяхме в италия, екскурзоводката ни каза, че най-обичайният ден, в който почиват музеите в италия.
за Ватикана е ясно на всички в темата за Рим кога почива  Wink
но пък във Верона в понеделник музеите работят, но от 1 ч  наобед- половин ден.
може и в Рим да има някакво изключение...

# 516
Момичета, имате ли впечатления от RentalInRome?

Много харесах няколко апартамента там, после случайно влязох във фейсбук-страницата им и видях ама много Shocked отрицателни мнения Sad

Изобщо можете ли да ми препоръчате сайт с апартаменти? Помня, че в тази или предишната тема се обсъждаха проверени такива, но търсачката нещо не ми помага  Embarassed

# 517
Аз съм резервирала от там и нямахме никакви проблеми - през 2009 година. На тях им се превеждаше някакво капаро, остатъка на място. Адреса се уточнява едва след като преведеш капарото. Лично аз бях доволна, но според мен има и по-евтини сайтове. Мисля, че вече е споменаван този сайт, но провери в http://www.homelidays.com/ - контактува се директно със собствениците и излиза по-евтино!

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 13:35 от Mariposa maravillosa

# 518
  • Враца
а всъщност аз знам за airbnb, които имат такса обаче.
някакви други сайтове за квартири, които нямат такса за посредничество, знаете ли?

# 519
някакви други сайтове за квартири, които нямат такса за посредничество, знаете ли?
http://www.homelidays.com/

# 520
  • Враца
http://www.homelidays.com/

да, да , видях го твоят пост по-горе, затова питам за други /освен този/ дали има...
мерси !  bouquet

# 521
Много ви благодаря, момичета, отивам да гледам!   bouquet

# 522

Факт е че имат такса около 20-30 евро ОБАЧЕ тя пък ти гарантира че няма да останеш на улицата ...

# 523
  • Враца

Факт е че имат такса около 20-30 евро ОБАЧЕ тя пък ти гарантира че няма да останеш на улицата ...

така е, и ако имам престой от 4-5 дни в рим, например, е ок.
но аз си мисля следващият път да направим пътуване с преходи и престой по 1-2 дни на 3-4 места.
да видим дали ще стане де Laughing
както и да е, та в горния случай, ако спим в 3 отделни града, значи да дам около 120-180 лв /60-90 евро/ грешни пари само за такса на сайта.
някак си ми е  Crazy

# 524
Apartments Apart ползвахме ние. Имат сайт, а също имат и в букинг. Ние ги следихме в букинга и ги резервирахме на много изгодна цена + безплатна анулация.

Проверени са, съществуват, апартамента, в който бяхме, беше много добър. Малко ни издразниха с отношение, но не беше фатално.

Общи условия

Активация на акаунт