Рим - шеста тема

• 100 405
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
Люба (благодаря за комплимента Heart Eyes ) и Ети,споделете от кои агенции ползвате тази услуга,за да го направим и ние или най-малкото да проверим какви са цените за местата,които сме си харесали,примерно през букинга.
Опцията за анулиране изобщо не е за пренебрегване,поне за мен,защото моят билет е комбиниран с прекачване в СФ и вече имах 2 промени,очаквам и трета.Всеки би могъл да плати в момента на резервацията,ако е сигурен в пътуването си,в крайна сметка така или иначе парите ще се дават,дали сега или по-късно.
Варианта на Ети е много по-приемлив поне за мен с отложеното плащане.
Ети,поне на лични пиши от коя агенция си букна нощувките,моля! Peace

п.п.Люба,хотелът ви е чудесен и на отлично място. Peace
Аз също съм резервирала на горе-долу същото разстояние от Термини,изобщо нямам никакви притеснения,а и честно казано ми се виждат малко пресилени фобиите на тема Термини.

# 676
  • Пловдив
Оо,супер! Ами нашите ми искат сега всичките пари,хм,ще ги питам дали може да разсроча. Метси, Ети Peace
ами не, не ми правят услуга, те са познати, не приятели, смятам,че печелят от тези, с които работят. Иначе, цената през буикинг за този период беше 830 евро за същата сттая, ние взехме за 670. За другото място, което бях харесала, ценаъа промоционална в буукинг беше 910, а някоя от агенциите гп предшагаше за 800. Предимството е, че работяъ в реално време с доста системи и се проверява едновременно на 4 места. Неудобството е,че става доста бавно. Аз не агитирам,само споделям опит, но нищо не пречи на човек да пита,ако реши. Ако съдя обаче по опита ми в бг, винаги цена рецепция е по-висока от цена с агенция,за това тук винаги ползвам например съни турс. Както и да е,важното е клиентите да сме доволни.

# 677
Със сигурност споделеното ще е от полза,Люба.
Аз забелязах,че цените в сайтовете на хотелите са по-високи въпреки разните опции за дискаунти,но не се бях замисляла да проверя резервирания от мен хотел как ще бъде офериран от някоя тур. агенция.Ще проверя. Peace

# 678
luba_rizova, хубаво споделяш за цени през агенции, но аз забелязвам, че там работят ваши познати и просто ви правят услуга.
Не ползвате ли тези отстъпки поради тази причина. Те просто не печелят от вас.
И всъщност за каква разлика става въпрос за двойна стая на нощувка - това от любопитство.

delda, може би си права. Аз наистина резервирам чрез агенция, в която работят мои познати. За Будапеща разликата за 3 нощувки беше 100 лева или 100 евро-не помня точно. Сега за Венеция беше 900 лева  #Crazy

# 679
luba_rizova, хубаво споделяш за цени през агенции, но аз забелязвам, че там работят ваши познати и просто ви правят услуга.
Не ползвате ли тези отстъпки поради тази причина. Те просто не печелят от вас.
И всъщност за каква разлика става въпрос за двойна стая на нощувка - това от любопитство.

delda, може би си права. Аз наистина резервирам чрез агенция, в която работят мои познати. За Будапеща разликата за 3 нощувки беше 100 лева или 100 евро-не помня точно. Сега за Венеция беше 900 лева  #Crazy

Сериозни са тези разлики и аз си мисля, че това са всъщност отстъпки за ТО. А те на колко ще продадат на крайния клиент - тяхно решение. Повдигам въпроса, защото съм пробвала - не случих на намаление.

# 680
Здравейте момичета,
бях преди два дни в  хотел Кент*** приличен,стаите са много чисти,. Има много ресторантчета и кафенета наблизо .Пеша фонтана ди Треви и компания е може би на около 30 мин.Превозни средства не сме ползвали,но пък Ватикана и Колезеум не бяха в програмата този път.

# 681
  • София
Здравейте на всички! Ние се върнахме миналата седмица от Рим. Много благодаря на всички, които пишат в темата и споделят опит и мнения, защото наистина на мен ми беше много полезно! Билетите и хотела ги резервирахме с агенция и ни излезе, колкото сами да ги бяхма резервирали. Хотелът е Impero и е близо до Термини. На супер удобно място беше, чисто беше, всеки ден ни сменяха кърпите /ние бяхме 3 нощувки/. Странното за мен беше, че целият персонал е от китайци, с изключение на рецепционистите. Закуската беше доста оскъдна - кроасани, кекс, хляб, масло и сладко /но така е на доста места в Италия/. Остахаме без крака от ходене, при условие, че не сме си поставяли невъзможни преходи. Учудих се на близките разстояния между обектите, защото на картата ми изглеждаха по-далече. Ползвахме само веднъж метро като ходихме до Ватикана, а на връщане си взехме обиколка с туристическите рейсове. Много доволни остахаме. Има много какво да се види, но трябва да има и за друп път все пак  Simple Smile

# 682
Tzvetche, би ли споделила къде се хранехте и колко ви излезе храната на ден на човек?

# 683
  • София
Закуска имаше в хотела. Иначе навсякъде имаше кафенета, където предлагаха и сандвичи. За обяд ядяхме на крак - по сандвич и на пейка пред някоя забележителност или площадче. За вечеря бяхме на заведение, но нищо претенциозно. Гледахме къде има повече хора, да не е на най-централните улици. В такова заведение за двама вечерята беше около 30 евро /чаша вино 3-4 евро, пица и др.подобни - 10 евро, салата - 5 евро, специалитетите с риба и др. бяха 15 евро/. На всякъде имаше и обявени фиксирани менюта, където на човек е около 10 евро основно с гарнитура и напитка. На по-непретенциозните места кафето е 2 евро, малка вода 0.9 евро /в магазинче/. Сувенири и такива неща има на всяка крачка и пред всяка забележителност /къдетото са по-скъпи естествено/.

# 684
Благодаря ти много!  Hug Ние сме предвидили по 70Е на ден за двамата. Да разбирам, че ще ни стигнат, тъй като и ние смятаме да се храним като вас (за обяд на крак, а вечер в заведение).

# 685
Папата се оттегля http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5516271, за пътуващите през март, не е обявено кога, но Сикстинската капела ще е затворена, заради конклава.

# 686
Оф големи сме късметлии. О толкова мислене избрахме 12-16 март. И сега кое няма да може да се види?  Tired
Още един въпрос- приблизително каква сума на човек за посещения-Вила Боргезе, Ватиканските музеи, Форума и Колизеума ще ни е необходима. По-добре ли ще е с рома пас? Имам билети и запазен хотел. Съвсем скоро ще оформим и маршрута за престоя ни, дано се справим сами.
  bouquet

# 687
Оф големи сме късметлии. О толкова мислене избрахме 12-16 март. И сега кое няма да може да се види?  Tired
Още един въпрос- приблизително каква сума на човек за посещения-Вила Боргезе, Ватиканските музеи, Форума и Колизеума ще ни е необходима. По-добре ли ще е с рома пас? Имам билети и запазен хотел. Съвсем скоро ще оформим и маршрута за престоя ни, дано се справим сами.
  bouquet

Здравей,
Входът за Галерия Боргезе е 13 евро за възрастен. Задължително се прави резервация предварително – на официалния сайт www.galleriaborghese.it или по телефона. Плаща се и 1.5 евро такса резервация. Евентуално може да се направи и резервация на място – например да отидете лично на място в понеделник и да си направите резервация за сряда, но този вариант не е сигурен, защото местата са ограничени и може да са се изчерпали  – допускат се определен брой хора в конкретни часове през деня. А Галерия Боргезе определено си заслужава, за да се видят невероятните скулптури на Бернини, които са като оживели. Има хора, които поради многото правила за посещение, решават да не я посещават, но определено си заслужава да преминеш през всички правила, за да стигнеш там  Wink

Входът за Колизеума е 12 евро. Билетът за Колизеума важи за Римския форум и Палатинския хълм, които се намират непосредствено до Колизеума (билетът е валиден за 2 последователни дни). Опашките пред Колизеума обикновено са доста големи – притежателите на Рома Пас влизат директно без да чакат, защото сканират паса на машина и минават без да се редят на опашка. Това е в случай, че Рома Пас се използва за безплатен вход (тъй като Рома Пас дава безплатен вход в първите два посетени обекта по желание). В случай че Рома Пас се използва само за отстъпка, трябва да се чака на опашка за касите. Друг начин да се избегнат дългите опашки пред Колизеума в случай, че не ползвате Рома Пас, е билетът да се купи не от Колизеума, а от Форума или от касите на Палатинския хълм (където има значително по-малко хора), но тогава първо посещаваш форума+хълма и тогава Колизеума, защото въпреки че билетът важи за 2 дни, той дава право само на по едно посещение на обект. Форумът и хълмът имат отделни каси и входове, но влезеш ли вътре (независимо от кой вход) трябва да се разгледат наведнъж, защото вътре са свързани помежду си. Билетът може да се купи и предварително от официалния сайт (този сайт е официалният агент за продажба на билети – не е само за Колизеума, а и за други обекти) http://www.coopculture.it/en/heritage.cfm?id=2

Билетът за Ватиканските музеи е 16 евро. За Ватиканските музеи определено е препоръчително (но не задължително) предварително да си купите билет (онлайн или по телефона), защото опашките са наистина огромни още в ранни зори. Когато ги посещавах опашката беше километрична, а ние влязохме за по-малко от минута, защото имахме предварително закупени билети през официалния уебсайт mv.vatican.va  При избора на папа, конклавът (съветът, който избира папата) се събира в Сикстинската капела, която е в самите Ватикански музеи. Затова може Сикстинската капела да е затворена – зависи кога точно ще се събират за избора на папа. А Сикстинската капела е най-популярната част от музеите, заради спиращите дъха фрески по тавана и една от стените на Микеланджело. Но дори и капелата да е затворена, при всички случаи музеите си заслужават да бъдат посетени – те са огромни и вътре има всичко – от картини, през скулптури, фрески, монети до папамобили и какво ли още не. След Сикстинската капела, може би най-популярни в музеите са Стаите на Рафаело – конкурента на Микеланджело. Рома Пас не важи за Ватиканските музеи.

Дали Рома Пас е по-добре или плащането на входните такси, зависи от плановете ви. Зависи колко обекта планирате да посетите, дали ще използвате градски транспорт и т.н. Ако прегледаш няколко страници назад, ще видиш мой пост, в който съм публикувала примерен 5-дневен маршрут с карти – може да е от полза при оформянето на маршрута ви  Wink

# 688
Ако някой може да обедини информацията, която дава polyksena и да я сложи на първа страница на новата тема ще е супер. Само да отбележа, че за Ватиканските музей се бях настроила да чакаме с часове, а то към 10 часа влязохме за десетина минути.

# 689
Пфф мислех с Рома пас да вляза във Ватикана и Колизеума. Нашия хотел се намира до Ватикана .. дали ще използваме доста транспорт ?

П.П. Много благодаря на polyksena за така добре споделената информация   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт