Удряй, ако те ударят! Дали?

• 18 585
  • 403
  •   1
Отговори
# 135
Занимай се ако имаш възможност. Аз бих. Иначе не знам дали няма да си изпрося ареста и аз Mr. Green защото бих я блъснал на зад. После ще кажа че е да спася детето си, но тя ще тупне по дебелия си гъз. Те кат си бият децата да не посягат на чужди, тъпи селяни.

# 136
Според мен ще си създадеш излишни ядове. Аз не бих се занимавала.

# 137
Ket_G - синът ти не е невинен , наистина ... и аз съм имала случаи , в които ми се е искало да ошамаря някой невъзпитан хлапак ... но това не оправдава жената , която го е ударила  Stop
Съвети не давам , защото се познавам и знам , че в тази ситуация щях да я смачкам от бой  Rolling Eyes нищо , че е била 120 кг. ... и не казвам , че съм права просто -
не е важно да си як - важното е да си луд!
Явно отговарям на това описание ...

# 138
Блазе ви, в случая че сте жени Joy Joy Joy  че ако ми се случи ще се сблъскат два мои принципа- "Не удрям жена или дете" и "Ще размажа всеки който докосне детето ми" В случая, че е 120кг поне да я бутна да тупне Joy Пък, че момчето дали е виновно или не, ако е то може с едно кресване да се размине, ама чак пък бой, никой няма право.

# 139
  • Пловдив
Проблема в случая е, че аз вече бях стигнала до там, когато това се случва, аз съм му майка и тя вижда че викам по него, не ходя да го защитавам, аз съм човека, който трябва да се разправя с него.. тя ако иска с някой да се разправя да беше казала нещо на мен, не на детето...но, май ще я оставя... утре като се събудя и ще ми е минало...

# 140
Не мога да си представя да ударя чуждо дете. Аз дори моето не мога да ударя. Всъщност какво е мислела че постига тази 120кг жена удряйки 16кг дете? Предотвратява продължението на боя над дъщеря й ли? Наказва виновния? Аз бих пуснала жалба и не защото защитавам биещото се дете, а защото не толерирам насилието особено над деца. Ако съм на мястото на въпросната 120кг и смятам, че някой трябва да бъде ступан- това ще си ти  Mr. Green Обаче има и един друг момент по тея площадки. Масово истерични майки раздават шамари на децата си за елементарни неща...та проблемът е видим- абсолютно невъзможно им е да си сдържат ръката...затова им е лесно да посегнат и на чуждото дете...  Sick
 Не ви е лесно с по две деца...и не знам въпросното по- голямо колко е годишно, но въпреки това аз като майка на 3г дете гледам винаги да съм на максимум 3-4метра от него- за да мога да реагирам във всяка една ситуация...смятам, че така е редно.

# 141
Е, нагледен пример за това, че след като момчето е било тормозено и обиждано, е трябвало да потърси защита от майка си, а не да се втурва да се саморазправя. Виновен е винаги този, който удря по-силно. В случая синът на  Ket_G е бил очевидният виновен. Защото се е поддал на изкушението да се самозащити.
Самоуправството винаги води до невинни жертви.
За реакцията на другата майка нямам думи.

# 142
  • Пловдив
Обаче има и един друг момент по тея площадки. Масово истерични майки раздават шамари на децата си за елементарни неща...та проблемът е видим- абсолютно невъзможно им е да си сдържат ръката...затова им е лесно да посегнат и на чуждото дете...  Sick
 Не ви е лесно с по две деца...и не знам въпросното по- голямо колко е годишно, но въпреки това аз като майка на 3г дете гледам винаги да съм на максимум 3-4метра от него- за да мога да реагирам във всяка една ситуация...смятам, че така е редно.
Ами точно така се случи, за части от секундата се чу едно:Ееееййй и го удари...той остана като стъписан, аз го грабвам, измествам го на 3 метра клякам пред него и започвам да го разпитвам к'во става...аз съм направо изумена, защото детето не прави така..тя продължава да го обижда, аз се обръщам и й казвам да мълчи, да не се разправя... завеждам го до пейката и започвам да го навиквам, не съм го ударила, разбира се, с което сега си давам сметка, че вероятно съм скандализирала сеирджийките приятелки на въпросната, които я бяха наобиколили. Явно трябваше да му хвърля един бой  Thinking
Той е виновен и вече наказан.
Не стоя постоянно до него, защото по принцип е кротък и си играе /на 5,5г. е/. Малкия е на 2г. За мен, пак казвам, е загадка как така скочи да ги бие и бута, дано след тези разговори снощи да не се повтаря. Повече няма да ходя никъде с двете деца като съм сама. И ще стоя до него, явно няма как да стане иначе.
Благодаря на всички за мненията... съжалявам, че разводних темата, която е за насилието между децата   Peace

# 143
По принцип винаги съм учила дъщеря ми да не се бие. Казвала съм и ако те удрят не отвръщай идваш при мен или просто се оттегляш, ако е в детската градина казваш на учителката. Да но не, след една случка на детската площадка, когато едно момче я удари зверски през лицето, тя се разрева и дойде при мен, момчето върви по нея, аз я хващам за ръка и се опитвам да и успокоя и в същото време момчето се приближава зад нея и я удря повторно в главата. наистина ми кипна и ми идваше да го ошамаря, но не го направих, хванах го за ръката и го попитах дали аз аз го ударя през лицето ще му е добре, по същото време майката на момчето пристига, шляпна го и вместо да се извини ми каза да не заплашвам сина и. Доста се почудих дали да се разправям, но от тогава казвам на дъщеря ми ако я удрят и тя да удря.

# 144
Мога да приема деца да се саморазправят, но не мога да приема и възрастните да се включват с шамари. В тази ситуация със сигурност има виновен и това е жената, която си е позволила да удари дете - това е уредено законово, за разлика от детските сбивания.
Нямаше да се сбия с нея, а мигом щях да звънна в районното. Моя работа е да сигнализирам за нарушения и щях да я свърша, независимо чие дете е ударено. Имате камера на площадката - чудесно, не знам какво чакаш още. А детето ти е получило и един добър урок - от всеки силен може да се намери поне един по-силен, който да го набие.

# 145
А детето ти е получило и един добър урок - от всеки силен може да се намери поне един по-силен, който да го набие.
Напълно съм съгласна с това.
Преди 1 месец за първи път друго дете блъсна и удари моето.
Детето ми си караше колело кротичко,когато 5-6 годишен разбойник,качен на голямо колело дойде до него и го го блъсна нарочно.Буквално връхлетя с голямото си колело върху мъничкото колелце на детето ми,сина ми падна и се разплака,но аз го успокоих ,че другото дете го е блъснало без да иска.
След 10 минути се повтори абсолютно същата случка-същото дете мина върху детето ми с колелото си,блъсна го в един гьол и избяга.
Е,вярвайте ми,не знам как се стърпях да не го пребия от бой.Даже много ме беше яд,че не му пляснах 2 шамара.
След като родителите си не са възпитали децата си,да не се сърдят на другите.
Не мога да ви опиша колко безсилна се почувствах пред детето си ,и виновна,че съм позволила да го унижат без да е направил нищо.
Имаше един куп хора,които ни зяпаха,а детето ми се мъчеше да стане от калката локва,цялото изцапано и подгизнало,плачещо и молещо ме да го скрия,за да не му се смеят хората.
Бога ми,идваше ми да пребия и детето и родителите му,ако ми бяха паднали.И грам вина нямаше да чувствам.
Така,че не скачайте като ожилени-Как може майка да удари чуждо дете?
А си възпитавайте децата да не проявяват насилие над други деца,най-вече към по-малките.

# 146
  • Пловдив

След като родителите си не са възпитали децата си,да не се сърдят на другите.

Това силно се надявам да не се отнася за мен. Мисля, че няколко пъти споменах, че моето дете не е агресивно и това е абсолютен прецедент. Да не говорим, че твоето си е карало кротичко колело и някой си отишъл и умишлено го е бутнал, а моето си играеше кротичко и въпросните момичета са му казали, че бил малък, мускулите му били от кашкавал и не може да ги набие и т.н., с една дума е бил провокиран. Аз не го оправдавам, все още си изтърпява наказанието и много говорихме. Не че му влиза на някой в работата, но съм завършила психология и мисля, че знам много неща за детската психика. И не че се оправдавам, но сина ми е на хормонална терапия и пет дни преди инцидента му увеличиха дозата. Понякога това може да доведе до агресия, но аз чак вчера се усетих, че и това може да е причина за случката... никой не може да каже така ли е.
Вече е повече от сигурно че ще съм като залепена за него, защото в следващите 6 месеца ще е на тази доза и не знам какво може да се очаква.
И въпреки всичко съм на мнение, че никой родител не бива да удря чуждо дете.

# 147
Аз също съм завършила психология,между другото, и също знам доста неща.
И не,горния цитат не се отнасяше за твоето дете,конкретно.Тъй като прочетох,че си била наблизо и веднага си се намесила.За мен този факт говори много.
Просто исках да подчертая,че понякога има деца,родители и ситуации,които те провокират и направо си просят боя.
Така,че според мен,в някои много редки ситуации, бих оправдала родител ,ударил чуждо дете.

# 148
И пак няма право, никой не може да каже как ще си възпитаваме децата, с бой или без. Каквото и да направи едно дете, а то щом е 16 кг значи не е много голямо, то никой няма право да го бие. Само да го издърпа и да се скара най-много.

# 149
Всеки има право да си възпитава както иска децата,докато не застрашават здравето и живота на останалите деца.
И се абстрахирайте от конкретния случай.
Или ти би стоял безучастно ,ако видиш 8-9 годишни деца да ритат и блъскат дъщеря ти?!

Общи условия

Активация на акаунт