Удряй, ако те ударят! Дали?

• 18 564
  • 403
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Като изключим обидните квалификации съм съгласна с това мнение...

Какви обидни квалификации?
Например "учени брътвежи и празни приказки на неопитни майки", но ти така си говориш по начало. Нямам намерение да започваме поредния словесен двубой, в който ти твърдиш, че това не е агресия и не са обиди. В тази връзка за децата най- важен е примера на родителите, особено в по- късна възраст. И няма значение дали родителя е агресивен и невъздържан вербално или физически, детето е много вероятно да възприеме това поведение като авторитетно и да го копира в ситуация на криза. И това е факт от живота, макар да е описан и в книгите, към които Крейзи постоянно демонстрира необяснимо за мен отвращение.

# 226
Но има начини без да си агресор, да не си жертва.

начините са да излъчваш готовност да се защитиш, ако трябва и физически.

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 12:48 от Iris04

# 227
Да, така е.. то се усеща.

# 228
  • София
 Как така непознато само дете ще пребие вашето с тежки последици пред очите ви... това е доста невъзможно.
Не,не е невъзможно.Много ,много рядко може да се случи нещо подобно,но все пак се случва.
Например може да го мелни с камък в главата.Става за секунди и дори да си на 2 крачки от детето си може да не успееш да реагираш.
Има страшно агресивни деца.
Не знам откъде идва тази агресия?!
Някои ги бият вкъщи, други има възпитани и внимателни родители,но въпреки това детето проявява агресия.

Aко не ги бият вкъщи, все ще се намери някой загрижен и цивилизован чужд родител да ги натупа  Whistling.

# 229
  • София
Просто от любопитство ще попитам как бихте реагирали ако някое дете смъкне гащите на вашето по средата на градинката и всички наоколо му се смеят. И няма наоколо придружител, на когото са де оплачете, защото детето е на 10 да кажем? Същевременно като се му се скараш, онова ти казва с пискливо гласче "К'во ше ми направиш, ма?".

Ще се обадя на 112 и ще кажа, че има изгубено детенце в парка/площадката, което се държи видимо неадекватно. Да се оправят след това, ха-ха...аз ще се погрижа да задържа детето там, където е.

# 230
Например "учени брътвежи и празни приказки на неопитни майки", но ти така си говориш по начало. Нямам намерение да започваме поредния словесен двубой, в който ти твърдиш, че това не е агресия и не са обиди

Обиди към кого, Бояна?  Laughing Не намирам разумен повод за забележката ти, освен вродена лингвистична тънкообидност. "Учени" брътвежи (не забравяй кавичките) човек възприема ежедневно, като се започне от медиите, та се стигне до форуми и квартални седянки и не виждам поради що се налага да се пристискваме тука и да се взираме с лорнетите в несъществуващ подтекст. Всеки, който прочете три учебника, в днешно време се чувства свободен да седне и да надраска статийка от името на вси и все. Вестници, блогове, че и книги дори - брътвеж до брътвежа и все "учени". А колкото до неопитните майки с празните приказки, тях можеш с лопати да ги ринеш - едната дюндюрка бебе от вчера, но вече дава акъл как се гледа тийнейджър, другата редува антибиотик след антибиотик, но компетентно поучава за правилната поддръжка на детското здраве, третата пък е наясно с проблематиката на породените, близнаците, тризнаците и въобще многодетните фамилии, без да е стигнала дори до първата година на единственото си. Ето това имам предвид под празни приказки на хора без практически опит в дадена сфера. Пък ти си го приемай така, както душа ти сака.

Извинявам се за отклонението, но се чувствам длъжна да отговорям на персонализирани коментари (макар и аз да не съм отправяла такива).

# 231
Просто от любопитство ще попитам как бихте реагирали ако някое дете смъкне гащите на вашето по средата на градинката и всички наоколо му се смеят. И няма наоколо придружител, на когото са де оплачете, защото детето е на 10 да кажем? Същевременно като се му се скараш, онова ти казва с пискливо гласче "К'во ше ми направиш, ма?".

Ще се обадя на 112 и ще кажа, че има изгубено детенце в парка/площадката, което се държи видимо неадекватно. Да се оправят след това, ха-ха...аз ще се погрижа да задържа детето там, където е.

Добре казано и добра идея!  Peace

# 232
 Как така непознато само дете ще пребие вашето с тежки последици пред очите ви... това е доста невъзможно.
Не,не е невъзможно.Много ,много рядко може да се случи нещо подобно,но все пак се случва.
Например може да го мелни с камък в главата.Става за секунди и дори да си на 2 крачки от детето си може да не успееш да реагираш.
Някои ги бият вкъщи, други има възпитани и внимателни родители,но въпреки това детето проявява агресия.

Aко не ги бият вкъщи, все ще се намери някой загрижен и цивилизован чужд родител да ги натупа  Whistling.
Аха,сигурно.........
Много драматизирате,ама карай да върви.
Ти какво би направила,ако някой 6-7 годишен батко подрита 1-годишното ти бебе и му спука главата?
Няма наоколо родител,а при твоята забележка и порицание,баткото вземе,че те напсува......
Как ще обясниш на детето си защо са го наранили и унижили и защо ти не си успяла да го защитиш?

# 233

Добре казано и добра идея!  Peace
Това по-малко наказание ли ви се струва от един шамар?!
Вие знаете ли какви последици може да има за родителите и самото дете ,ако социалните ги вземат на мушка?!

# 234
Това по-малко наказание ли ви се струва от един шамар?!

Това не е нищо друго, освен теоретизация. Хипотетично всеки си мисли, че би направил това или онова, но случи ли се реално случката, хипотетичните въжделения рязко се изпаряват. Доста голямо самообладание трябва да притежава човек, та да тръгне да дири родители, да им се обяснява, камо ли пък да звъни на 112, 365, 18273, докато детето трепери и кръвта му шурти, или докато плаче със смъкнати гащи. Аз лично приемам сериозно думите само на хора, преживели и разрешили лично дадена ситуация, а останалите възприемам като пожелателен текст.

# 235
  • София
Например "учени брътвежи и празни приказки на неопитни майки", но ти така си говориш по начало. Нямам намерение да започваме поредния словесен двубой, в който ти твърдиш, че това не е агресия и не са обиди

Обиди към кого, Бояна?  Laughing Не намирам разумен повод за забележката ти, освен вродена лингвистична тънкообидност.
Не знам по какво съдиш, че съм обидена. Първо, не намирам думите за отправени към мен, и второ, мнението ти за мен би било без никакво значение. Но сме в тема за агресивността, а ти си един от най- агресивните и груби потребите, които съм срещала тук. Някак пацифистките уклони във възпитанието, които декларираш са в ярко противоречие с поведението ти и то не днес, а в последните 5 години, в които аз имам наблюдения върху него. Но карай, всеки има право да се представя за какъвто му душа иска.

А празни брътвежи могат да бъдат думите на всеки и все пак вярвам, че научните текстове са с далеч по- голяма валидност от единичните наблюдения на предубеден родител, а всеки родител е предубеден и необективен, защото става въпрос за съществата, които най- много обичаме, няма как да е иначе.

# 236
а ти си един от най- агресивните и груби потребите, които съм срещала тук. Някак пацифистките уклони във възпитанието, които декларираш са в ярко противоречие с поведението ти и то не днес, а в последните 5 години, в които аз имам наблюдения върху него

Айде пак, почна се непоисканият психоанализ.  Grinning

Заслужаваш да те докладвам на модератор за горното, тъй като е в разрез с правилата на форума, но днес ще се въздържа, тъй като съм в добро настроение.

# 237
  • София

Aко не ги бият вкъщи, все ще се намери някой загрижен и цивилизован чужд родител да ги натупа  Whistling.
Аха,сигурно.........
Много драматизирате,ама карай да върви.
Ти какво би направила,ако някой 6-7 годишен батко подрита 1-годишното ти бебе и му спука главата?
Няма наоколо родител,а при твоята забележка и порицание,баткото вземе,че те напсува......
Как ще обясниш на детето си защо са го наранили и унижили и защо ти не си успяла да го защитиш?

Понеже мен много ме биеха като малка, че и в училище, моето дете ще бъде научено да отвръща на агресора, и то яко, а когато не може- ще действа подмолно. Мен престанаха да ме бият, след като набих публично един от агресорите си...тормозеше ме години наред, без възрастните да се загрижат, такива бяха времената, и накрая го отнесе с лихвите. Баткото, ако ме напсува, ще го напсувам и аз, вербално нямам никакви задръжки.

На мен чуждо дете ми е спуквало главата с камък- никой не реагира- нито неговите, нито моите родители. Надявам се никога не се случи, и на никого не го пожелавам, но се моля в такава ситуация да запазя самоконтрол и освен за моето дете, да се погрижа и за чуждото, както и за тези, които трябва да носят отговорност за неговото поведение и действие вън.

Как ще се разправят родителите със социалните, не е мой проблем. Мой проблем е, ако моето дете посегне първо и нарани/обиди някого. Ако са пуснали навън някое "отвързано" детенце, което малтретира физически или психически чуждо дете, има служби, които да се занимаят с това.

Между другото, представете си да ударите вие някое агресивно и зло хлапе на 10 години, чиито родители не са там в момента...но се окаже, че дебелият чичак 100 кила, които пие бира, е таткото на детето...ами ако дойде да ви ступа...нали е по-голям. Въобще да удариш дете се счита за нормално, но ако мъж удари жена, балансът се измества. Този спор май и друг сме го водили- шамарът бой ли е... и т.н. Ако някой 100-килограмов ме шамароса последствията надали ще са добри за мен. Мащабите са същите, ако 60 килограма жена удари 20 килограмово дете.

Като стана дума за псуване, веднъж един грубиян ме напсува на майка, без да има някаква причина, вървях си по улицата. Сигурно се подразни от доста късата ми навремето коса. Веднага се обади на майка ми и й казах, че има кандидат. Човекът остана със зяпнала уста, след като на въпрос на майка ми отговорих "Ми не става много-много, дебел е". Надали е псувал друг път случайни моми на улицата.

# 238

Това със сигурност няма как да се случи на едногодишно, даже двугодишно и тригодишно, когато е с мен. И това е така, защото като съм с малко дете, стоя на една крачка от него. Не само, за да го пазя, но и за да го науча как да се държи, за да може на 7 вече спокойно да излиза в кварталната градина и да рита футбол с другите момчета, без да рита едногодишни по главите.

# 239

Моля те, Елена, вероятно детето ти е съвсем малко и все още се идентифицираш с тая възраст, иначе не си обяснявам подобно предположение. Шестгодишното дете - каквото е моето в момента - съвсем не е толкова голямо, така че да скита само по площадки и по какъв начин би си представила ситуация та такова дете да изрита бебе в главата, та кръвта му да шурти? Такова нещо би се получило единствено при нещастен случай, при който , уверявам те и двете страни вероятно ще са изплашени съответствуващо. И съответно вменяване на вина, наказание и бой , особеноо от чужд родител по никакакъв начин не биха били подходящи.

Нека се придържаме към реализма, все пак.

А, Янечек вече ти е обърнала внимание.

Общи условия

Активация на акаунт