Удряй, ако те ударят! Дали?

• 18 553
  • 403
  •   1
Отговори
# 270
Ох, ако се меси чуждия човек в правилния момент - ок, естествено че против нямам.. А и когато само той се е случил наблизо..  Peace
Но "точния момент" и "правилно" са ключовите думи. Дано който го прави, ги преценя добре тъкмо тия два фактора.. Че и са доста относителни, като всичко... Wink
Имам аз една... да кажем, приятелка..., която май просто умрЕ да е на всяка манджа мерудия и да има все последната дума. Та се е случвало вече неведнъж да взима отношение, където не й е работа, а аз съм била там и съм взела отношение вече. Става дума за моето дете, да уточня. Карала съм се дори, в единия случай, а тя намери за нужно да се обажда и след мен - смятам, напълно ненужно. Не е било до необръщане на внимание.
Та аз поне намирам специално подобно поведение за ненужно нахално и шефско. Тона, погледа.. всичко.
Антипатично ми е, просто... някак не го прави на място и когато трябва.

Та аз поне категорично гледам да НЕ се намесвам в ситуации с чужди деца, освена ако не е напълно наложително по някакви причини - няма друг наоколо или нещо от сорта.
И не чета конски, нито налагам разни умни правила Wink

# 271
Е, говорим именно за "правилно" и "в правилния момент", не да сме на всяка манджа мерудия.  Laughing Просто когато се наложи наистина.
А и ако всеки си върши работата като родител както трябва, няма да има нужда често чужди хора да се месят (което в твоя случай май не важи  Laughing).

# 272
Да де, знам, но и тя най-вероятно си мисли, че си е съвсем на място и е много права, че и без нея просто не може... пък други очевидно не мислят така..
Заради това казах, то е и много относително. Знам ли, може аз да не съм права, обаче...

# 273
Е как да не си права? Ти като си там, тя каква работа има изобщо да се бърка?  Thinking Намесата обикновено трябва да бъде при липса на родителя.
Интересно ми е тя има ли деца...Щото ако няма, явно просто жената живее с погрешни представи за тези неща и като че ли и е простено.  Laughing

# 274
Има, има, две даже. Но може би се чувства супер майка, дето няма как да не си каже думата.. абе не знам...  Crazy

# 275
Аз не мисля, че има неизчерпаем брой тълкувания на "правилно" - правилен момент е последният възможен момент, в който може да се предотврати нараняване, счупване, насилие, инцидент, кавга и прочее недвусмислени събития. Ако две деца се налагат на земята и чужд човек се намеси, той постъпва правилно, дори и родителите да са на друго мнение (от сорта на "щом няма разбити носове и счупени глави, не е страшно").

# 276
Ако 2 деца се налагат на земята не се намесвам, но ако едното е свито в тревата, а другото го рита - тогава вече ще се развикам.

# 277
  • София
Ако две деца се бият се намесвам, ако възрастен бие дете също. Тъкмо вчера една детегледачка дърпаше с все сила ушите и биеше шамари през лицата на две близначета на по година и половина. Twisted Evil

# 278
  В повечето случаи е съвсем очевидно, кога намесата на друг възрастен е необходима, и кога излишна - ако две деца са в конфликт и нещо си дърпат едно от друго, повечето собствени родители ги оставят да се оправят помежду си и е нелепо страничен родител да надава възпитателни възгласи, обаче ако едното се е наканило да излашка другото от върха на пързалката, никой не би имал нищо против - даже му е задължение - най-близкостоящия да ги възпре.
   Аз не съм виждала някакви драстични ситуации, повечето спокойно могат да минат в графа "детски работи" но и от тях често се получават ожулени колене или забит в земята нос.

# 279
Ако две деца се бият се намесвам, ако възрастен бие дете също.
...

Peace
Аз правя същото. Без значение "равностойно" ли се бият децата, или някой има "надмощие".

# 280
Тъкмо вчера една детегледачка дърпаше с все сила ушите и биеше шамари през лицата на две близначета на по година и половина. Twisted Evil

Много нагло от нейна страна! Излиза, че бие поверените й деца срещу заплащане.

# 281
  • София
Тъкмо вчера една детегледачка дърпаше с все сила ушите и биеше шамари през лицата на две близначета на по година и половина. Twisted Evil

Много нагло от нейна страна! Излиза, че бие поверените й деца срещу заплащане.
И как ги шамаросваше през лицата, направо ме вбеси, а аз се вбесявам трудно. А и самите бебета, защото едва ходеха, просто се опитваха да се качат на една пързалка, нямаше диалози, опити очевидно "нежеланото" за детегледачката поведение да се коригира по друг начин, направо шамари през личицата и зверско дърпане на уши.

За жалост често виждам такива сцени, преди да родя не подозирах какво ме чака по паркове и градинки, а не съм нежна ранима душа, виждала съм какво ли не. Confused

# 282
Бояна, сигурна съм, че ако познаваш майката, би искала да я информираш какви ги върши жената, на която се плаща.

Преди година време една гледачка напердаши даденото й за отглеждане дете, защото се беше напишкало и не й беше казало Twisted Evil.
Истината е, че много родители не знаят, че детето им е малтретирано от бавачката. А това е често срещано и по мои наблюдения.

# 283
Ох, ако се меси чуждия човек в правилния момент - ок, естествено че против нямам.. А и когато само той се е случил наблизо..  Peace
Имам аз една... да кажем, приятелка..., която май просто умрЕ да е на всяка манджа мерудия и да има все последната дума. Та се е случвало вече неведнъж да взима отношение, където не й е работа, а аз съм била там и съм взела отношение вече. Става дума за моето дете, да уточня. Карала съм се дори, в единия случай, а тя намери за нужно да се обажда и след мен - смятам, напълно ненужно.

Да нямаме една и съща приятелка! Защото и аз имам такава. Аз чета конско, разпореждам се, а тя се вплита в наказателния процес и едва ли не иска да има по-голяма тежест от мен пред собствените ми деца. Естествено детето е насочило вниманието си към мен, гледа ме в очите, мига на парцали, попива ли, не попива ли моите думи и нравоучения, не знам, но определено е ангажирано на сто процента с моя монолог, а тя, като види, че не й чува думите, започва да го дърпа, та да чуе НЕЯ.

# 284
  • София
Бояна, сигурна съм, че ако познаваш майката, би искала да я информираш какви ги върши жената, на която се плаща.

Преди година време една гледачка напердаши даденото й за отглеждане дете, защото се беше напишкало и не й беше казало Twisted Evil.
Истината е, че много родители не знаят, че детето им е малтретирано от бавачката. А това е често срещано и по мои наблюдения.

Нещата са по- сложни, майката явно няма нищо против и тя и гледачката са рискини. но сме на място с камери навсякъде и им казах, че видя ли на някой запис, че някой посяга на децата ще извикам полиция и ще си изкарат ваканцията в затвора.

В по- обикновени случаи винаги търся родителите и им казвам, наистина най- често това са своеволия на детегледачката, а често съм виждала и баби, които си ги позволямват. И най- често с такива бебета. Като станат големи ги оставят да правят каквото си искат.

А чужди деца при наличен техен родител не възпитавам, обръщам се към родителя. Не е красиво други да ти възпитават детето, но не сърдя, приемам го за някакъв вид загриженост, много хора имат такъв рефлекс и това не е случайно, бая безпризорни деца се размотават по площадките.

Общи условия

Активация на акаунт