На море в Гърция - 7

• 144 772
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
soya-fen, хотелчето ти изглежда хубаво. Може да се разходите до Порто Карас. С кола - има такса вход. Или с корабче от Неос Мармарис... Пак има вход + корабното билетче. И си вземете банските... Има прекрасни басейни. Grinning
Шани, благодаря за препоръките. Малко ще е кофти, ако водата на Никити наистина не е чиста, както писа някой преди. Но пък отзивите в сайтове за резервация са много добри, любезни домакини, вкусна домашна храна на закуска и в таверната. Само се чудя с кола ли да ходим или да се справим с обществения транспорт. Нещо не ми се шофира стотици километри в августовската жега. Пък там ако ни затрябва кола, ще наемем. Какво мислите?  newsm78

# 691
  • София
По отношение на чистотата на водата в Никити тук имам малко миналогодишни снимки от плажа пред студиото ни в Никит - бяхме в Дафне студиос. Водата беше кристална, даже до брега  плуваха и рибки.
Вярвам, че и сега ще е така. Несравнима е водата там с мътилката на Черно Море.

http://dora7109.snimka.bg/sea/greece-2011.615975.24748697

# 692
  • с/у ОколоМръсТното
Ами не знам ти как предпочиташ.
И от кой край на БГ тръгваш...
От София, до Никите е не повече от 4-5 часа, заедно с 1-2 спирания. Разбира се, говорим за кола с климатик, че иначе ще е мор.  sweating
За мен с кола е много удобно, но защото съм със (все още) сравнително малки деца. И обичаме малко из Солунските сокаци да се мотаем.

# 693
По отношение на чистотата на водата в Никити тук имам малко миналогодишни снимки от плажа пред студиото ни в Никит - бяхме в Дафне студиос. Водата беше кристална, даже до брега  плуваха и рибки.

И моето мнение е същото. Миналата година пообиколохме околните на Никити плажове - на нито един нямахме оплакване за чистотата нито на водата, нито на пясъка. А ако сравнявам с БГ - направо си бяха кристални. Такава чиста вода от години не съм виждала по Черноморието.

# 694

А за тези които са си пазарарували ядене там може ли малко инфо и за цените просто ориентировьчно примерно хляб колбаси млеко и дара дара разбрахте ме предполагам какво имам предвид  chef  chef

Ето гръцкия Лидъл да се ориентираш малко за цени.И аз не знам кое колко и къде,но така да сравня само ми върши работа.

http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/16289.htm

# 695
  • В светлината на слънцето
Шани, плажната ивица е по-голяма и от тази на Албена. В пъти по-дълга и най-тясната си част е широка колкото най-широката в Албена. Още съм без зарядно на домашния комп и не мога да си сваля снимките. Ето една снимка на ивицата от нета

# 696
  • София
Само се чудя с кола ли да ходим или да се справим с обществения транспорт. Нещо не ми се шофира стотици километри в августовската жега. Пък там ако ни затрябва кола, ще наемем. Какво мислите?  newsm78

Според мен в Гърция без кола не е препоръчително да се ходи. Не бих могла да си представя, че ще се закотвя в едно селце и няма да разгледам поне плажовете в радиус 50-60 км. А и на обществен транспорт не бих разчитала. Много рядко съм виждала такъв. На Касандра имаше спирки, явно има автобус, който обикаля, но при 2 едноседмични почивки и много минавания по ръкава в други години, нито веднъж не съм срещнала автобус. А Касандра е цивилизация в сравнение със Ситония. Вариантът с кола под наем също го има. По островите сме наемали и обикновено цената е била около 35 евро на ден за почти най-ниския клас кола, но това са най-туристическите като Крит или Корфу. Може би на Халкидики ще е по-евтино.

# 697
  • София
На обществен транспорт в Гърция, особено в момента, не бих разчитала. Да нямаш кола и да си принуден - ок, но да имаш и зорлем да си създаваш напрежение - не разбирам newsm78

# 698
  • София
Аз също не бих тръгнала без кола. Но и ние обичаме  да обикаляме, да не стоим на едно място, защото ни хващат лудите, особено мен след престой на едно и също място повече от 3 дни. А и за Халкидики е поне за мен икономически по-неизгодния вариант, макар и да не съм го смятала сериозно.

# 699
  • Sofia

http://dora7109.snimka.bg/sea/greece-2011.615975.24748667
Tова ми приличат на собствени чадьри newsm78 Значи ли това че може да не се ползват тези на плажа или това е на крайпьтен плаж или ....извинете ме за невежеството но споменах по горе че до сега не сьм била и си тьрсим местенце за почивка.
Благодаря   bouquet

# 700

Тодоричка тук ли сте били http://www.dafnistudios.gr/? Ако това е мястото, би ли споделила подробности - как се резервира, само спане ли е включено в цената, доволни ли сте newsm78  С две думи - ще бъда благодарна на всякаква информация PraynigСтудиата ми харесаха, но не знам дали за август ще има места Rolling Eyes

# 701
По отношение на чистотата на водата в Никити тук имам малко миналогодишни снимки от плажа пред студиото ни в Никит - бяхме в Дафне студиос. Водата беше кристална, даже до брега  плуваха и рибки.
И моето мнение е същото. Миналата година пообиколохме околните на Никити плажове - на нито един нямахме оплакване за чистотата нито на водата, нито на пясъка. А ако сравнявам с БГ - направо си бяха кристални. Такава чиста вода от години не съм виждала по Черноморието.
Благодаря, и последното съмнение отпадна.  Peace

Ами не знам ти как предпочиташ.
И от кой край на БГ тръгваш...
От София, до Никите е не повече от 4-5 часа, заедно с 1-2 спирания. Разбира се, говорим за кола с климатик, че иначе ще е мор.  sweating
За мен с кола е много удобно, но защото съм със (все още) сравнително малки деца. И обичаме малко из Солунските сокаци да се мотаем.
По принцип от Варна през Бургас и Свиленград с преспиване някъде, но може и първо в София с преспиване и от там надолу.
Колата ми за съжаление е без климатик.  Tired И повече обичам да се возя, отколкото да шофирам. Особено в туристическия пиков сезон, когато ми е най-добре на сянката в двора. На такава възраст съм, че жегата трудно понасям. И комари, туристи... Ще кажете "къде си тръгнала тогава, соичке". Ами да зарадвам дъщеря ми, с която се виждаме около месец-два годишно. Приходило й се в Гърция, пък с мене се чувствува по-сигурна.

# 702
  • с/у ОколоМръсТното
soya-fen, разбирам те...  Hug
Бих направила следното... Пътуване рано-рано до БГ границата. Нощувка в нашенско. И на другия ден, пак рано-рано до Никити.
Без кола в Гърция не е удобно. А тамошните пътища не са като в БГ и се шофира лесно по тях.

# 703
soya-fen, разбирам те...  Hug
Бих направила следното... Пътуване рано-рано до БГ границата. Нощувка в нашенско. И на другия ден, пак рано-рано до Никити.
Без кола в Гърция не е удобно. А тамошните пътища не са като в БГ и се шофира лесно по тях.
Благодаря много за съветите, това ми изглежда най-добрия вариант.  Peace На най-великия от всички форуми с пожелания за едно весело и слънчево лято, където и да сте!  Hug  Nature Sunny

# 704
А за тези които са си пазарарували ядене там може ли малко инфо и за цените просто ориентировьчно примерно хляб колбаси млеко и дара дара разбрахте ме предполагам какво имам предвид  chef  chef
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт