На море в Гърция - 7

• 144 787
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • В светлината на слънцето
При нас проблем с чистотата на плажа и морето нямаше, както и със съседи, които не търпят детски шум. Вечер в двора се събираха доста деца и сериозно се сработиха. Вдигаха шум естествено, то няма начин иначе. Но никой не се е оплакал.
На плажа ми направи супер добро впечатление организацията по отношение на чистенето. Постоянно едно момче обикаляше из пясъка с нещо като сакче за пеперуди и събираше евентуално изхвърчала хартийка или паднал фас. Много поддържаха чисто. А водата беше кристална, рибките буквално плуваха между краката ни. И един страхотен фин пясък... Абе нещо ми се връща пак на същото място и то още това лято. Blush Децата не се разболяха изобщо, а за първа година тръгнахме на море без никакви предварителни пробиотици. Наистина много чисто и супер спокойно място. А и нашите апартаменти се чистеха ежедневно до излъскване направо. Явно хигиената си каза думата. Peace

# 676
И ние се завърнахме. Бяхме отседнали ето тук http://www.halkidiki.com/filianna/index.htm.
За съжаление почивката ни не протече много добре. Два мита за мен бяха разбити: за чистотата на гръцкото море и за гръцкото гостоприемство.

Съжалявам да прочета това. Странно, но ние останахме много доволни от собствениците на хотелчето (всъщност от мъжа, защото жената почти не се вясваше) - човекът е много възпитан и интелигентен, знае поне 5 езика и обожава да си говори с гостите за историята на държавите им, за винарство, за местата, които е посетил в съответната държава и пр.
Когато ние бяхме там миналата година имаше точно 4 деца на възраст между 3 и 6 годинки и не е имало проблеми. Вярно е обаче, че ние не се задържахме много в хотела, освен за преспиване по обяд и вечер. Привечер децата се събираха да играят на двора, но нямахме никакви грижи с тях, сигурно защото имаха все пак езикова бариера  Mr. Green Ние си запалвахме ароматните свещи на терасата, пускахме си приятна музика и си сипвахме изстудено розе, докато децата си тичат напред-назад..
За 2-3 дни имаше едно семейство с истерично дете, което според мен ревнуваше от по-малкото му сестриче или братче и пищеше неудържимо, но бащата го грабваше и го извеждаше навън докато се успокои.
Наистина съжалявам, че не сте могли да се насладите на почивката си, както вие си знаете. Явно хотелчето не става за шумни и големи компании, каквито и ние самите избягваме всъщност. В тази връзка, горко на румънската двойка. И те няма да стъпят скоро там, бъди сигурна. Peace

За плажа - и миналата година плажа на Никити не беше особено чист най-вече през уикенда, но ние не сме го и ползвали де. Престъпление е да се опнеш там, при положение, че на 5-10 минути път с кола са ти Кастри, Ай Янис, Кувио и т.н.

# 677
  • София
И ние се завърнахме. Бяхме отседнали ето тук http://www.halkidiki.com/filianna/index.htm.
За съжаление почивката ни не протече много добре. Два мита за мен бяха разбити: за чистотата на гръцкото море и за гръцкото гостоприемство.

Наистина съжалявам, че не сте могли да се насладите на почивката си, както вие си знаете. Явно хотелчето не става за шумни и големи компании, каквито и ние самите избягваме всъщност.

Да компанията ни беше голяма, но в никакъв случай не бих я нарекла шумна. Вечер след като децата си легнеха оставахме да вечеряме навън. Децата спяха на отворени прозорци и по никакъв начин нашите разговори не са им пречили и не са се будили. През деня задължително ходихме на плаж и спяха на обяд, което осигуряваше поне още 6-8 часа пълна тишина. Предполагам, че не се очаква 7 деца, които не са се виждали скоро и са приятели да седнат да кротуват, а по-скоро да тичат и играят с топка.
А отношенията ни със собственика започнаха много добре до момента, в който не го попитахме къде да отидем на плаж, защото този в Никити е мръсен. Той се засегна. Започна да ни убеждава как това е един от най-хубавите плажове на Ситония, а пък тези наоколо най-прекрасните в Гърция и как българското черноморие е струва нищо пред гръцкото. В последствие водихме още няколко разговора за политика и спорт и той не пропускаше да отбележи как Гърция искала да остане европейска държава, а не да бъде  балканска като България и Албания. Все си мисля, че добрият домакин следва да води разговорите по начин, който да не засяга гостите си. Явно се оказа, че с него не сме сродни души. Peace
Ето и една снимка от плажа в Никитиhttp://kkucarova.snimka.bg/travel/halkidiki.685017.27599458

# 678
  • с/у ОколоМръсТното

не е перфектен, но не е и хубав. За мен не е и мръсен.
Ето защо, ние първо обхождаме плажа и после къщите...
Жалко, че не сте могли да усетите хилядите разлики с нашенското моренце... Но другия път може би.

# 679
Апартаментчето, в което сме ние и което е свободно през юли, е от две малки спалнички с двойно легла и ......
само не разбрах къде се намира?

# 680
Абе виждаш ли нещо хубаво там в Никити на първа линия?  Peace
http://www.ikiesmantsiou.gr/en/sygrotima.html
Ето това изглеждаше много добре
А, благодаря,  Peace намерих го по сайтовете, и на мене много ми хареса, но за моите дати няма свободни стаи.
П.П. Разгеле, най-после избрах и платих капаро!  Hug Ето тук http://www.zeus-nikiti.com/ Интересно че по букинг сайтовете го дават пълен за моите дати, а аз пък пуснах едно имейлче и се оказа, че имало стая.  Wink
Краката във водата, а щерката няма да скучае. Реших да не рискувам в горите тилилейски на Вурвуру и Сарти  Wink Но ако не бях с младежка компания, сигурно щях да забия там.  Sunglasses
Благодаря на всички, които се отзоваха с мнения, информация и съвети.  Peace

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 19:35 от soya-fen

# 681
# 682
  • София
Според мен - ДА нашето море е по-хубаво, климата повече ми харесва, пясъка е по-ситен, плажните ивици са по-широки, морето не е толкова солено, НО не ми харесва обслужването, отношението, цените, застрояването, мръсотията, рекета за чадъри и шезлонги по плажовете и бактериите, заради които всеки път се разболяваме.

Специално за нашето семейство, нощувка за 4-ма и пребиваването на квартира или хотел в България излиза по-скъпо , отколкото в Гърция. Елементарната сметка ни насочи пак натам.

# 683
  • София

не е перфектен, но не е и хубав. За мен не е и мръсен.
Ето защо, ние първо обхождаме плажа и после къщите...
Жалко, че не сте могли да усетите хилядите разлики с нашенското моренце... Но другия път може би.

Може би аз тръгнах със супер очаквания и затова се получи така.  SadЗа съжаление с толкова на брой малки деца няма как да си позволим да тръгнем без предварителна резервация. А плажът си беше мръсен. Имаше кучешки изпражнения, опаковки от сладолед и т.н. Но целта на едно пътуване не е да се показват лошите страни, а да остане добър спомен от преживяното, затова и не съм имала за цел да снимам боклуците. Peace
Определено пак ще се ходи, но на друго място. Мисля, че следващата спирка е Аспровалта. При добри отзиви за чист плаж и широка плажна ивица със ситен пясък.
И за да не се превръща темата в полемика ЗА и ПРОТИВ почивка в Гърция малко информация по същество. За тези, които колите им се движат на газ. Имахме огромни притеснения къде ще зареждаме и дали има изобщо газостанции в Гърция. Мога да ви кажа, че на газ до Халкидики се стига без проблем.

Това е сайт с газостанциите в Гърция. Отговаря на истината.  Може да е полезен на някой. http://index.pois.gr/google.asp?SubCatID=143

# 684
  • Sofia
Здравейте момичета аз сьм нова тук но и аз като всички с вьпросчета.Искам да идем до  Гьрция с децата и мажа за 5-7дни но никаква идея кьде.Една позната от Сандански  ми препорача тази агенция http://oasis-a.com/offers.php?action=110
Тук повеччето оферти са само за спане и дали е по добре този вариант?Обьркана сьм ще чакам всякакви отзиви а аз довечара като заспят дребосьците се залоствам пред лаптопа за подробно четене на темата назад за хотели плажове и прочие.
Весело лято на всички и благодаря предварително.
може би само знам че ни искам да е много далече от границата 100-150кл е добьр вариант.
А за тези които са си пазарарували ядене там може ли малко инфо и за цените просто ориентировьчно примерно хляб колбаси млеко и дара дара разбрахте ме предполагам какво имам предвид  chef  chef

# 685
  • София
Здравейте момичета аз сьм нова тук но и аз като всички с вьпросчета.Искам да идем до  Гьрция с децата и мажа за 5-7дни но никаква идея кьде.Една позната от Сандански  ми препорача тази агенция http://oasis-a.com/offers.php?action=110
Тук повеччето оферти са само за спане и дали е по добре този вариант?Обьркана сьм ще чакам всякакви отзиви а аз довечара като заспят дребосьците се залоствам пред лаптопа за подробно четене на темата назад за хотели плажове и прочие.
може би само знам че ни искам да е много далече от границата 100-150кл е добьр вариант.
А за тези които са си пазарарували ядене там може ли малко инфо и за цените просто ориентировьчно примерно хляб колбаси млеко и дара дара разбрахте ме предполагам какво имам предвид  chef  chef
Привет. И ние сме резервирали със същата агенция за Ставрос, другата седмица заминаваме, след това ще мога да дам впечатления. И аз исках някъде по-наблизо, бях решила на Неа Парамос, но имаше свободно само в Ставрос. Сигурно щях да намеря нещо на място, но с две деца предпочитам да съм с предварителни резервации

# 686
  • Sofia
Привет. И ние сме резервирали със същата агенция за Ставрос, другата седмица заминаваме, след това ще мога да дам впечатления. И аз исках някъде по-наблизо, бях решила на Неа Парамос, но имаше свободно само в Ставрос. Сигурно щях да намеря нещо на място, но с две деца предпочитам да съм с предварителни резервации
МНОГО много благодаря.Ще чакам може и на лични по подробно.много весело да изкарате и да сте здравички. Hug

# 687
  • В светлината на слънцето
Според мен - ДА нашето море е по-хубаво, климата повече ми харесва, пясъка е по-ситен, плажните ивици са по-широки, морето не е толкова солено, НО не ми харесва обслужването, отношението, цените, застрояването, мръсотията, рекета за чадъри и шезлонги по плажовете и бактериите, заради които всеки път се разболяваме.

Добре де, като искате широка плажна ивица, идете в Керамоти. Такава ивица няма и по нашето море - по-широка и по-дълга е от най-добрия български плаж. И с по-ситен пясък.  Peace И е супер чисто.

# 688
  • София

Добре де, като искате широка плажна ивица, идете в Керамоти. Такава ивица няма и по нашето море - по-широка и по-дълга е от най-добрия български плаж. И с по-ситен пясък.  Peace И е супер чисто.
Няма нужда Simple Smile и по-тясната плажна ивица е ОК, когато наоколо няма хора Simple Smile Просто коментирах по отношение на по-горен пост, на разочарованата дама. Нямам аз проблеми с Гръцкото море Simple Smile

# 689
  • с/у ОколоМръсТното
Може би защото само пристанището на Керамоти видях, но нещо не ми хареса там...
Лулумба, нещо тип Албена и Шкорпиловци ли е плажа?

kreo, много ценно инфо за газ-станциите.

Не мислИ, че те укорявам... съжалявам, че не си могла да усетиш кефа на почивка в гръцко. Местата за отдих там са хилядии, да не кажа и по-голяма цифра...И не вскички са разпространени в нет-а. Затова именно се доверявам само личната преценка на място.

soya-fen, хотелчето ти изглежда хубаво. Може да се разходите до Порто Карас. С кола - има такса вход. Или с корабче от Неос Мармарис... Пак има вход + корабното билетче. И си вземете банските... Има прекрасни басейни. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт