На море в Гърция - 7

• 145 022
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
  • Сидни
Здравейте!
Може би ще се повторя с нечий друг пост, но просто нямам време да прочета всички теми относно Гърция Rolling Eyes
Плануваме почивка за 4те почивни дни на 24ти май в Гърция, но още не сме решили къде точно. За 4ти път ще съм в Гърция - 2 пъти в Халкидики- Неа Мармара, Ситония и миналият септември в един къмпинг близо до град Волос. Там е райско. Случайно открихме един вълшебен плаж- Потистика, необитам и страхотен...
Та този път искам да отседнем в малка къщичка /вила. Шест човеке ще бъдем с 3 кучета Simple Smile)) Никога не сме имали проблеми с кучетата до сега:)
От една седмица се ровя за подходящи вили/къщи и нищо не намирам. Пропуснах да кажа, че ни се иска да е на максимум 600км от София , в това число и о. Корфу, но за там ми е много трудно да се ориентирам според сайта на фериботите...има на 24ти май, но на 27ми за връщане няма?!?! newsm78
Ще бъда много благодарна, да препоръчате нещо.
П.С. Може в краен случай и бунгала...нещо подобно на тези, в които съм била в Ситония www.theroses.gr
А това е плажът "Потистика" http://www.pelionet.co.uk/gallery/pictures/potistika_1.jpg

# 136
  • София
elenaz, тези бунгала изглеждат много добре. Не открих цени, можеш ли да кажеш как да разбера  или трябва да се обадя да потитам? Плажът "Потистика" близо ли е до тези бунгала? Ако не е - може ли кординати? Благодаря предварително

# 137
Бунгалата са в Ситония, близо до Неос Мармарас. Добри са, особено хубава е градината (наистина с много рози...)
Потистика е на полуостров Пелион, доста по на юг, след Волос.

Елена,
ти имаш ли идея къде точно искаш да бъдете - Халкидики или Пелион, или трето? Между другото Корфу е на около 700 км, не е в точно в извадката ти Simple Smile

# 138
  • у дома
 PraynigИ аз тук с  молба  за отзиви за следните хотели:
 "Imperial Palace" в Скиони, Касандра ;
 "Bellagio" във Фурка, Касандра;
"Toroneos", Никити, Ситония.
Всъщност ме интересуват хотели на Халкидики, близо до плажа, с изхранване. Достъпни, разбира се  Wink.

# 139
  • Сидни
@ Ваня+Йоана....Когато отседнахме в Бунгала "Розите" те тъкмо бяха построени. Пак беше по 24ти май. ние бяхме 4 човека. Собственикът е голям пич и когато разбра , че сме българи много изгодно, даже направо без пари ни даде бунгало. Имайки предвид че в едно бунгало спокойно могат да спят 4 човека- има една спалня и един разтегателен диван много удобен в кухнята ни излезе по 7 Е на нощувка, т.е. по 28 Е на бунгало. Но това беше 2009. Може нещата да са се променили от тогава. Във всеки случаймястото си заслужава! Препоръчвам ви да се свържете с човека по телефон, защото на мейли рядко отговаря. И да бунгалата са в Нея Мармара.(  Бяха 4 много горещи дни - 45 градуса, но ледена вода...поне за моят вкус )
Плажът Потистика е близо до Волос , да Simple Smile
Да Корфу е малко по-далече, но много ни се ходи там, само тия фериботи малко спъват нещата.
Ами предпочитам да не е обл. Македония. Като цяло обичаме незаселени местенца , нешумни и по-нецивилизовани Simple Smile)

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 15:39 от elenaz

# 140
  • София
Запис, да не ви изтърва. Нямам търпение за Гръцкото моренце...  Hug Hug Hug

# 141
За Пелион цък, цък и цък.

Портаря и Макриница също много си струват, но не са на морето.
Като искате остров, защо не отскочите до Скиатос? Доста по-малко шофиране е от Корфу, само фериботът е по-дълъг - 2.5 ч.

# 142
ееех каква хубава лятна темичка  Hug
ние по 24ти май ще ходим на тасос - знам, банално, но ние не сме ходили и искам да го разгледаме целия. в хотел блу дрийм сме, на югозападната част. това ми е трето море в гърция, предните 2 пъти бяхме в Каламици, на върха на Ситония, много ни харесва, но е за по-мързеливо море, а сега ми се иска да пообиколя, да видя неща, че ще сме и без деца  Peace

# 143
  • София
elenaz, би ли споделила за плажа пред бунгалата, пясъчен ли е, както и морето, дъното пясъчно ли е и плитко ли е. Всъщност ако сте влизали де Simple Smile
Мерси предварително  Hug

# 144
  • София
Като цяло обичаме незаселени местенца , нешумни и по-нецивилизовани Simple Smile)

Корфу е много хубав остров, но не отговаря на нито една дума от горните.  hahaha  А за фериботите не се притеснявайте. Не знам какво разписание гледаш, но то ще е само за 1 фирма. Наскоро познати гледаха разписанието на фериботите за Италия, защото спирали на Корфу.  Laughing И се чудят защо са толкова малко.  Laughing Пътувахме на 2 юни и фериботите бяха през час. Никой не гледа разписания, а се качва на този, който е наред. Дори майското разписание да е по-разредено, едва ли ще е дотолкова, че да няма цял ден фериботи.  Wink Бих препоръчала фериботите до Лефкими, ако имате избор. Пътуват по-кратко време и са с една идея по-евтини от тези до Керкира.

# 145
До Лефкими, обаче, със сигурност са само лятото.

# 146
  • Сидни
Параход - Мерси! Знам го този сайт буукинг Simple Smile преди малко намерих също един полезен за Пелион с къщи, хотели и т.н., както и забележителности. http://www.aroundpelion.com/featured-hotels.html Писах мейли на няколко вили Simple Smile
Таня- мерси за инфото за феритата- много полезно. Предполагах ,ч е ще е така , но за всеки случай трябваше да съм сигурна. Иначе може би не съм се изразила правилно относно това което търсим- не отбягвам малки селца и по-шумни таверни, но определено не търся нещо като Порто нещо си до Неа Мармара с огромни ол инклузив хотели , казина и яхти. Много гледах за Корфу- всички плажове, селца, къмпинги. Мисля ,че ще ни хареса. 
А иначе как са цените на фериботите...около 40 Е за кола и 4 човека?
А някаква инфо за Закинтос да дадете? Мерси
Веролина - песъчлив е плажът , но с доста по-едри песъчинки от нашият пясък. Дъното също беше песъчливо , ако не ме лъже паметта, с прогресираща дълбочина хехе

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 16:14 от elenaz

# 147
Хайде да се похваля, че направих резервация  Grinning Като започнаха да ми отговарят на запитванията и на повечето места нямаха вече свободни студиа след 15 юни и се уплаших и резервирах. Избрахме Нестор. Май голямо българско нашествие се очаква там  Simple Smile
Сега се чудя за още някое градче, където евентуално да останем още два-три дни.  Simple Smile Мисля си за Сарти, Геракини, Метаморфози. Ще се радвам на предложения за прилични студиа на поносима цена. Хрумва ли ви нещо?
Може да се засечем в Нестор Wink Там сме от 23 юни.... Peace

# 148
  • До сърцето...
Ами предпочитам да не е обл. Македония. Като цяло обичаме незаселени местенца , нешумни и по-нецивилизовани Simple Smile)

Защо не ти харесва обл. Македония? Шумно и преселено ли е там?
(сефте се каним да ходим в Гръцко  Blush)

# 149
  • София

Защо не ти харесва обл. Македония? Шумно и преселено ли е там?
(сефте се каним да ходим в Гръцко  Blush)

Напротив, значително по-селско и по-спокойно е. Но пък туристите са предимно българи.

А някаква инфо за Закинтос да дадете? Мерси

И той е доста туристически. Ходихме когато не беше толкова известен сред българите, но за сметка на това англичаните го знаеха добре  Laughing. Въпреки това, тъй като бяхме организирали всичко сами, не ми се видя толкова пренаселено както на Корфу (там бяхме организирано). Като природа е божествен.

Общи условия

Активация на акаунт