На море в Гърция - 7

• 145 810
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
elenaz, снимките са вълшебни! Направо...... Аз имам едно малко, хм, странно питане - месото от там ли го вземахте или си го носихте от БГ?

# 316
  • Сидни
Хаха...ами ситуацията с месото беше доста смешна! Търсим месо в едно от големите селца...накрая ни упътиха към месарницата....влизаме -празно...само в единият хладилник имаше 3 кремвирша  Mr. Green и месарят , който седи и "си бърка в носа" Laughing Гледа ни той, гледаме го и ние  и накрая ни пита "искате ли нещо" и ние едно такова смутено "ами искаме месо "
той "ОК ! Свинско, телешко или пилешко?"
ние "Свинско";
Отваря той някаква врата зад себе си и се оказва огромен хладилник с всякакви висящи трупове отзад  Whistling Вади едно огромно прасе и с 4 бързи движения с един голям сатър ни отсече 4 огроооомно пържоли, ама направо динозавърски! Месото беше адски вкусно   на барбекюто chef
С рибата положението беше още по-зле...само рано сутрин на пристанището...ама рано, рано към 6...ние отидохме към 8.30 и бяха останали само някакви малки рибочета Tired ама пак бяха вкусни де!
Иначе може да си вземете храна от БГ, но ако е месо и подобни, по-добре в хладилна чанта!

# 317
Момичетаааа, помагайте Praynig Бързо трябва да реша за Торони - къде е по-добре: Сакис или Нестор newsm78 Дайте едно рамо за съвет ooooh!

# 318
Момичетаааа, помагайте Praynig Бързо трябва да реша за Торони - къде е по-добре: Сакис или Нестор newsm78 Дайте едно рамо за съвет ooooh!

ние с още 2 семейства сме в Нестор от понеделник

# 319

ние с още 2 семейства сме в Нестор от понеделник

Хайде да пишете от там, а? Peace

# 320
  • София
,,,,,,,,,
ТЕНДЕНЦИЯ
Богатите гърци, които имат прекалено големи сметки, за да бъдат покрити от гаранцията на депозитите до 100 000 евро, изнасят парите си към банките в Северна Европа, съобщиха агенциите. Голяма част от тези пари отиват към банки в Лондон, Франкфурт и Женева. Туристите също се отдръпват от Гърция заради постоянните улични протести и стачки в страната, пише в."Уолстрийт джърнъл". Според данни на Асоциацията на гръцките туристически предприятия ранните резервации за летния сезон са намалели с 15% в сравнение с м.г.

Върнахме се от Неа Ираклица. За съжаление, кризата е осезаема. Миналата година на Крит ми направиха впечатление празните магазини и изоставените сгради, но тъй като мястото ми беше непознато, някак приех, че нещата там са такива. Сега сравних Кавала с града, в който не бях ходила 2 години. Потресаващо е.  Sad  Дано се оправят скоро.

Иначе много не случихме с времето, макар и някак да минавахме "между капките". Валеше все когато сме в колата или хотела, но пък и това беше достатъчно да разхлади и без това не много топлото време. Във водата само малката дъщеря се престраши да влезе. За мен беше много студено.

Отново посетихме пещерата Алистрати. Този път бяхме единствени посетители и беше много интересно. Друго си е като ти говорят на английски (миналият път ни пуснаха с група гръцки баби и нищо не разбрахме  Laughing).

# 321
Хаха...ами ситуацията с месото беше доста смешна! Търсим месо в едно от големите селца...накрая ни упътиха към месарницата....влизаме -празно...само в единият хладилник имаше 3 кремвирша  Mr. Green и месарят , който седи и "си бърка в носа" Laughing

Joy ох, искрено ме разсмя.........

# 322
  • София
Хахахаха, и аз се посмях с това месо Joy А за рибата - жалко, хапва ми се рибка на барбекю. Може пък да намерим в някой супермаркет? Пак би трябвало да е прясна...
А като цени как е? Нещо ми е отблъскваща идеята да влача пържоли от Бг, но не знам наистина как им се е отразила кризата на цените Thinking Надявам се свинското да не е по 15 евро килото Rolling Eyes
Дами, моля за малко помощ, ако някой си спомня! В предната тема по едно време се обсъждаха маршрути в посока Халкидики. Някой беше обяснил много подробно от къде се минава през Кулата за Ситония. Не мога да го намеря Rolling Eyes Търся маршрута за Сарти, обаче... Confused

# 323
Таня 67,предстои ни почивка в Неа Ираклица и бих искала да споделиш подробности за мястото -как е плажа,има ли капанчета със шезлонги,приятни таверни,  магазини за хранителни стоки,места за разходка и забележителности наблизо,и как да стигнем до тази пещера?
Благодаря!

# 324
Elemaz,страхотно е било на Лефкада.
И аз планирам почивка за септември .Може ли да кажеш каква беше цената на къщата или линк ако има
Благодаря предварително.

# 325
Белинда,
месо има навсякъде. Само че в най-малките селца доставката е веднъж седмично, в по-големите може да е 2 пъти, някъде има и през всичките дни. Замразено може би продават само в супермаркетите, в "креополио" (месарниците) е винаги прясно. В Торони специално като дойде месото, месарят разфасова и заделя каквото е за продаване и от останалото мели и пълни "луканико" - наденици, които продава още ден-два. Най-добре питайте като пристигнете на конкретното място, където сте.
Риба на пристанищата и борсите има всяка сутрин, докъм 10. В някои магазини има и по-късно. Обаче, затварят по обяд за доста часове -обикновено от 1 докъм 5-6 и привечер пак отварят.

Пак Белинда, пътят към Ситония е Кулата-околовръстното на Солун-Халкидики-Ситония-и след Никити завивате вляво на "китайския ресторант" (едно с червени фенери Simple Smile, мисля, че е склад за китайски стоки) за източния бряг на полуострова - Агиос Николаос-Вурвуру-Сарти. За западния бряг е Неос Мармарас-Торони-Каламици, може и оттам да минете, но е малко по-дълго и с доста повече завои, така че гледайте да завиете наляво Simple Smile

# 326
А инфо за Неа Муданя и Неа Потидея - и ройона около тях? Някой да е почивал там и да сподели, плс   bouquet

# 327
Неа Мудания е доста приятно и заспало градче Simple Smile
Дори през август няма туристическото оживление, характерно за типичните популярни селца, и през сиестата няма нищо отворено Simple Smile Плажа не съм го тествала.
В Неа Потидея няма абсолютно нищо, освен един природен феномен - морски провлак, който разделя селото на две, и над него е прокаран мост. Абе май не го обясних много добре  Sunglasses

# 328
Неа Мудания е доста приятно и заспало градче Simple Smile
Дори през август няма туристическото оживление, характерно за типичните популярни селца, и през сиестата няма нищо отворено Simple Smile Плажа не съм го тествала.
В Неа Потидея няма абсолютно нищо, освен един природен феномен - морски провлак, който разделя селото на две, и над него е прокаран мост. Абе май не го обясних много добре  Sunglasses

Hug

Моля те сподели къде да отидем в този район - от Солун надолу по крайбрежието?  Hug Не ми е познат района. Аспровалта го оставихме за есента с приятели Simple Smile.

# 329
  • софия
Самсара , Неа Каликратия не препоръчвам. Тъпо, скучно. Ние по 24.5. бяхме В Метаморфози, ами хареса ми. Никити- също, въпреки, че се усещаше, че не е сезон още.

Общи условия

Активация на акаунт