На море в Гърция - 7

• 144 985
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
Просто на големия ми син наистина много му става зле от завои в комбинация с топло време, повръща милото и аз все гледам да избера пътя с най-малкото възможни завои Confused
Не му ли даваш хапчета против прилошаване? Аз бях така като малка и без хапче не тръгвахме на дълъг път. И сега от време на време ми прилошава  ooooh!

От известно време гледам информацията за земетресенията и точно на Халкидики има доста, макар и слаби. Тази вечер пък на остров Додеканези е било 4.7 Знам, че е глупаво, но започвам да се притеснявам
Не ги гледай  Naughty. Няма полза от това, само се тревожиш излишно. Ако ще ни труска, може да стане навсякъде и няма как да се предположи кога и къде.

# 376
  • София
Давам му да смуче от тези, хомеопатичните, Кокулин. Има ефект сякаш Rolling Eyes Скоро не е повръщал, но въпреки това му става зле, прежълтява...Като цяло най-добре е да спи, но до морето това няма как да ни се получи. Веднъж нарочно пътувахме нощем - не става, пак се събуди.
Надявам се да го израсте Rolling Eyes

# 377
Всъщност мислите ли, че пътя с кола до там е твърде дълъг за едно две годишно дете...чудя се дали ще се наложи преспиване някъде по средата за да не изнасилваме нещата излишно, все пак ще е почивка, а не състезание.
Дайте идея за престой от една нощ някъде между Солун и Атина, например Паралия Катерини дали става?

Таис, аз мисля, че е така - особено предвид, че досега не сте водили детето на море и на дълъг път. Моето е на 3.8, ходило е около 10 пъти в Гърция и няколко други близки държави, но все още предпазливо планирам дългите си пътувания. Почти никога дори до Халкидики не пътуваме без преспиване около средата на маршрута, само понякога на връщане взимаме цялото разстояние наведнъж. За мен е валидно точно това, което казваш - не е състезание, а почивка, и 8-12 часа път от раз категорично не ми се вписват в представата за почивка с деца.
Без тях е друго - наскоро бяхме на първото си пътуване без дете (откак го имаме Simple Smile)- по 24 май, в Турция, направихме 22 часа шофиране и 4 ферибота за 4 дни Simple Smile
Аз също съм била на няколко от Цикладите - Сирос, Миконос, Санторини; Парос и Наксос съм ги виждала само като транзитни спирки на ферибота. Мога да ти кажа как протича пътуването до този архипелаг - стандартното е самолет-самолет (до Атина и после вътрешен полет до острова), или самолет-ферибот (до Атина, после ферибот от Пирея).
С кола е и дълго, и скъпо - мисля, че фериботният билет за кола до произволен цикладски остров е около 100 евро в едната посока, отделно се купуват билети за всеки от пасажерите.
Конкретно Наксос е огромен остров с разнообразни гледки и има хубави плажове (остана ми една книжка и карта от едно от пътуванията Simple Smile), и съм сигурна, че ще намерите чудесни места. Но е важно да обмислите частта със стигането дотам.
Иначе районът на Катерини става за попътно преспиване, наоколо може също да тествате по-малко туристически места като Литохоро, Лептокаря, Платамонас.

Да се допълня за климата, защото видях, че си питала и това - септември на всички южноегейски острови е страхотен, тъй като лятото е извънредно горещо, а през август често има и силен вятър, заради който дори отменят фериботи. Септември е тихо, прекрасно, топло, абе супер.

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 14:13 от Параход

# 378
  • с/у ОколоМръсТното
, наоколо може също да тествате по-малко туристически места като Литохоро, Лептокаря, Платамонас.

хич не са по-малко туристически...  Grinning
И Лепокария, Платамонас (който е съединен за) и Нео Пори са в пъти по-хубави от Торони (примерно)  Grinning По-атрактивини, най-малкото.
Дион е наблизо, Катерини, Лариса...
Просто там няма онези задушевни малки лагуни, дето по Ситония са често срещани.

# 379
Просто там няма онези задушевни малки лагуни, дето по Ситония са често срещани.
Да, точно те са, които ни водят натам Simple Smile

П.П. Абе в сравнение с гмежта на Паралия Катерини са си направо пустош онези другите Simple Smile

# 380
  • София
Ние май се спряхме след 100 промени на Катерини Simple Smile
Ако е това Катерини, на което аз съм била/някой дълбоко объркан е кръстил местността олимпийска ривиера/ - не струва, тъпканица, гмеж, не особено чист плаж, сърби, македонци и румънци на корем. Всъщност, не знам, ако търсите по-оживено градче, може и да ви хареса Rolling Eyes

Намерих си пресните впечатления тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424214.630

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 15:03 от belinda

# 381

Ние май се спряхме след 100 промени на Катерини Simple Smile
Ако е това Катерини, на което аз съм била/някой дълбоко объркан е кръстил местността олимпийска ривиера/ - не струва, тъпканица, гмеж, не особено чист плаж, сърби, македонци и румънци на корем. Всъщност, не знам, ако търсите по-оживено градче, може и да ви хареса Rolling Eyes
Намерих си пресните впечатления тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424214.630
Аууу, за същото иде реч  Tired - ми не го искам да е такова.
Явно проблемът идва от факта, че искам да сме по близо и в района на Солун, да има плитки, чисти плажове и да не е нито много диво, нито гмеж. Ми май много искам.
Не ми се иска да пътуваме с детето много надалеч, ясно е защо - по-напред в темата се писа за това. А и не сме били в този район на Гърция.

# 382
  • в обкръжаващия ме хаос
Здравейте, момичета! Споделям с вас надявам се полезна информация - Демирбанк извършват парични преводи към банки от Евр. съюз срещу скромната такса от 5 евра. Условието е да си откриеш сметка при тях. Няма такса за откриване и месечно обслужване, а закриване на сметката таксата е 5 лв. Тр да има налични минимум 20 лв. депозит.
Извинявам се, ако някой е писал за условията на банката преди мен, тъй като не съм чела темата. Пожелавам на всички хубава почивка в Гърция това лято. С домочадието ще сме в Палио до Кавала. Миналата година бяхме там за кратко и много ни допадна. Тази година ще разгледаме и съседните курортчета.
  bouquet

# 383
  • София
Lianita, Параход, благодаря ви много за информацията и съветите  bouquet Hug

Започвам вече да се чудя дали е добра идея това ходене до Цикладите, много се бях ентусиазирала, мъжът ми и той, но все повече мисля че детенце няма да понесе пътуването добре... Ние на вс цена искаме да сме с нашата кола, така че варианта за самолет отпада.
Убедена съм, че самото пребиваване на острова (без значение Парос или Наксос) ще е супер, а щом казвате че септември е разкошно времето, значи проблеми няма да има там.
Единствено този проклет път от 800 км до Атина е кофти работа за толкова малко дете...а и тя досега най-далече е била с нас до Априлци и Трявна Simple Smile
Уфф, или ще трябва да разчертая целия път по часове и да направим две нощувки на континента (което само ще оскъпи цялата работа ненужно), или да се преориентирам към нещо по-близо...

Параход, а какво мислиш за Йонийските острови - все пак са по-наблизо, мислиш ли че само с едно междинно спиране може да се отиде до Кефалония, Закинтос и т.н. без да се стресира детето newsm78
И кой от всичките би препоръчала, като мен ме интересуват най-вече плажовете - да са плитки, лесно достъпни и спокойни Simple Smile Знам че на тези острови най-красивите плажове са и най-трудно достъпни (на прима виста се сещам за Навагио), но предвид детето, за daily basis плажуване ще ни трябва нещо много достъпно, а не отвесни канари.

# 384
Йонийските и Спорадите са достъпни с една нощувка по пътя, дори за трудно пътуващо дете - изобщо не може да се сравни с пътя до Атина + 4 часа ферибот.

Тук имаме доста професори по Закинтос, Лефкада, аз не съм (но ще наваксам!), мога за Скиатос да говоря, ако искаш Simple Smile
Сега, Кефалония съм намеркала, ама ще видим, юни вероятно ще си го изкараме на Халкидики.
Неотвесни плажове има, споко. Не са като Наваджо всичките. Просто са по-малко пясъчни, повече чакълени, но това е така за цялото западнобалканско крайбрежие, ти пък в Хърватска да видиш какво е.

-----
Така, и щото във ФБ съм фен на официалната туристическа страница на Солун, ето какво пишат днес за най-близките градчета и плажчЕта по залива Термаикос (нали непрекъснато някой тук пита за неща, които да са близо до Солун):

Beaches along the Bay of Thermaikos
The once small seaside villages south of Thessaloniki have evolved into excellent resorts with all the necessary accommodation and catering infrastructure. Perea, Nei Epivates, Aghia Triada and Epanomi are extremely popular destinations for holiday-makers, with their impressive hotels, guest houses, villas, organized camp sites and seafood restaurants along their seafronts. The National Greek Tourist Organization (EOT) runs organized beaches in Aghia Triada and Epanomi. It is worth noting that the beach at Nei Epivates has been awarded the European Union’s blue flag for the cleanliness of its water, its bathing installations and its efforts at environmental protection.

Остава и да ги тества някой лично.

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 17:25 от Параход

# 385
  • София
Параход  Hug

Дамм, май ще трябва да преразгледам целия почивен план, добре поне че ще се заминава началото на септември та ще има време да се премислят нещата.
И все пак много ми се искаше да отидем до някой живописен Циклад, особено на Наксос като му гледам плажовете на снимки и клипове, просто изглежда като част от рая Simple Smile Ситония, в която съм страстно влюбена, също е много красива, но на тези острови сякаш има някаква магия...

Btw, много ме интересува как стои въпроса с осите на Йонийските острови, аз съм алергична и изпитвам ужас от тях Sad Всъщност тези гадинки са ми единствената ''муха в супата'' когато сме в Гърция. Знам, че на Тасос през септември били страшна напаст, но за другите острови как е ситуацията, ако може някой да каже  Praynig

# 386
  • Варна
В момента пиша от Лутра Бийч хотел на Касандра.Е малко е каменливо на плажа,но иначе е страхотно,пълна тишина,празно,на час минава по една кола .От събота сме в хотел Гирни в Катерини.Ако имаш конкретни въпроси ,питай.Ние сме с дете на 4,5 год. Simple Smile

# 387
Момичета в голяма чуденка съм да избера за това лято почивка на море-Корфу,Халкидики или Тасос.Били сме на Халкидики преди 4г,на първия ръкав Касандра.Бяхме отседнали в спокойно хотелче в селището Полихроно.Плажът малък ,леко каменист.Като цяло ни хареса.Ресторанчетата с хубава кухня,но никъде нямаше на живо гръцка музика.Съвсем случайно попаднахме на такава в един крайпътен хотел.
Сега съм се загледала в Корфу,вижда ми се на снимки,по красиво,много зелено
Исками се ,тези които са били и на Корфу и на Халкидики да се включат с впечетления,къде е за предпочитане.Къде по живописно и с по хубави плажове.Как са развити селищата на Корфу,как са пътищата ,защото ще пътуваме с кола,има ли удобни супермаркети,хубави ресторанти с жива музика,въобще как е нощния живот там.За забележителности чета ,че има какво да се види.

А Тасос в сравнение с Халкидики и Корфу,заслужава ли си да се посети.Знам че ходят доста българи,защото е по близко.

С една дума искам да избера най -живописното местенце от тези трите.Красиви плажове,зеленина,кристално чисто море.

А да попитам ,вярно ли е че има много комари и оси на Корфу.

# 388
  • Пловдив
Може ли някой да ми даде сайт, на който има информация за температурата на морската вода в Гърция или ако има завърнали се от Кавала или Керамоти да споделят водата става ли вече за къпане?

# 389
  • София
Момичета в голяма чуденка съм да избера за това лято почивка на море-Корфу,Халкидики или Тасос.С една дума искам да избера най -живописното местенце от тези трите.Красиви плажове,зеленина,кристално чисто море.

Аз съм била на Корфу преди 4 години /август 2009 г./ на западния бряг,където според мен е най-красиво и живописно - нямаше оси, нямаше комари, имаше голями скакалци,ама много голями  Laughing, кристално синя вода и зеленина много Peace
На Халкидики съм била на Ситония 2 лета подред и е много различно от Корфу.На мен островите ми харесват повече, те според мен са много по-красиви от Халкидики.На Халкидики на един плаж е имало оси, на друг не.Преди 2 години с дъщеря ми ни ухапаха оси - нея на плажа на Арети,а мен след 2 дни на един много як плаж дето тук никой не го е спрягал Les bandites beach или нещо подобно.Миналото лято на Талата не съм видяла една оса, комари имаше но рядко.

Общи условия

Активация на акаунт