На море в Гърция - 7

• 144 774
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Tази нощ се върнахме от Скиатос. Очарована съм от острова - малък, компактен, пълен с хубави плажове, главното градче е китно и изпълнено с невероятна атмосфера. Ние бяхме с кола, но много се замислям дали не е по-изгодно да се наеме рент-а-кар на острова. Цените са много ниски - за малка кола е 19 Евро на ден, а за джип 25 Евро. Като се сравни с таксата за ферибота - 79Е в едната посока. Трябва да се прецени ако престоят е за няколко дни няма смисъл да се влачи и колата до там.
Pontes, вие до Алонисос май без кола бяхте ходили, би ли споделила къде си оставихте колата във Волос. Има ли някакъв паркинг на пристанището и платен ли е?
Иначе на Скиатос водата беше доста приятна като температура, малко трябва да се свикне в началото. На Кукунарис, който е невероятно съчетание от борова гора и плаж със ситен пясък, като че ли водата беше малко по-хладна.
Направихме 2 еднодневни круиза около острова и до Скопелос. Градчето Скопелос много ми хареса и църквата от филма "Мама миа" е невероятна.
Иначе по пътя от Солун до Волос има 4-5 тола с такси от 1,10Е до 3,10Е. Но ме подразни факта, че една част от пътя след Катерини изобщо не е магистрала, но точно там събират таксите...

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 15:30 от dechy

# 466
Дечи,
радвам се, че сте прекарали супер.
На Кукунариес и аз си спомням, че беше по-хладна водата, отколкото на други плажове по същото време, явно има някакви течения. Вие сега като ходихте, изсипваха ли се по обяд корабчета с туристи? Къде избрахте да спите на острова в последна сметка?

Пристанището във Волос, във времето от моите спомени, беше в някакъв насипен вид и след будката за билети имаше вляво едно огромно нещо като опразнено (или недостроено) хале, където гърците си оставяха колите, хем на сянка. 2011 последно бях в града, но не съм пътувала с ферибот и не съм гледала как е сега. В момента положението какво е?

# 467
  • В светлината на слънцето
lulumba, нещо против имаш да споделяме впечатления ли?
Не, че нещо ме е издразнило, но слагането под общ знаменател не е най-коректно и това би могло да подведе.
Тази тема е за всички. Кой с кого си има друга приказка не е мястото тук да се изяснява. Има ЛС. Чета темата от самото начало. Дори съм пуснала първата такава, така, че тонът ти е маааалко ..., абе, карай.

Автоматично си посипвам главата с пепел. Mr. Green В поста ми имаше една единствена думичка-закачка, пусната не с намерението да обиждам, а с най-най-добри чувства.  Peace Останалото бе конкретна информация, лични впечатления за неща, които съм сметнала, че могат да бъдат полезни на хората, на които им предстои да идват конкретно в Керамоти: колко топла е водата, път не през Кулата, а през друго място, обстановка в навечерието на избори, комари и т.н. Кое точно му е некоректното, че не ми стана ясно?  newsm78 Преди няколко страници и Параход описваше комарите в тази част на Гърция, но тогава беше коректно.
Добре - ако някой иска инфо за тази част на страната, може да ме пита и на ЛС. Заради работата ми се налага да влизам в нета поне веднъж на ден, така че ще отговоря.  Hug

# 468
  • София
Бяхме отседнали в Kleopatra villas, на плажа Колиос. Ама тоя плаж го посетихме само за 5 мин. Не, че е лош, но при положение, че има и много по-хубави. Аз избрах тези вили, защото са до плажа и щяхме да бъдем с деца, но в крайна сметка малкото се разболя още в БГ и като се пооправи го оставихме на баба му в Катерини. Бяхме сами във вилите. Те са си скъпички, но са нови от миналата година функционират. Платихме и неустойка, защото не ползвахме едната стая...Камериерката е българка. Работи там с баща си и майка си.
Може би си права, Параход, че е хубаво да се отседне в градчето - вечер там е невероятно...но може пък да е шумничко. То и при нас се чуваха колите от пътя и едни петли сутрин. От петлите не се оплаквам де Laughing
На Кукунариес май дойде едно корабче с туристи, но ние бяхме към средата на плажа, а те в края и не сме ги усетили.
А за пристанището във Волос нямах никакво време да го огледам нито на отиване, нито на връщане. На отиване видях много коли паркирани вътре в двора на пристанището, които очевидно не чакаха ферибота, но дали бяха оставени там за по-дълго не знам.

# 469
  • софия
lulumba, моля да не превръщаш и тази тема в поредната тема с безмислена словесна престрелка. Това, което написах беше провокирано от:
... В самото селище обаче има много комари (като навсякъде в гръцко де), така че ...
Друго не съм коментирала.
Аз лично спирам да се обяснявам. Желая ти спокойна почивка.

Надявам се тази тема да продължи да бъде и да се превърне поне 1/2 толкова позитивна и полезна, колкото е "турската" (съжалявам, може да има и друга, но споменатата ми е образец)

# 470
Момичета здравейте, моля ви да ми помогнете.
Искам да намеря място за почивка не много далеч от северната граница на гърция.
 Желанието ни е да почиваме на каравана или кемпер за 10 нощувки и трябва да се вместим до към 1200лв.Имаме 2 деца и мисля че такава почивка много ще им хареса.
Препорачайте ми нещо. благодаря ви предварително.

# 471
  • В светлината на слънцето
lulumba, моля да не превръщаш и тази тема в поредната тема с безмислена словесна престрелка. Това, което написах беше провокирано от:
... В самото селище обаче има много комари (като навсякъде в гръцко де), така че ...
Друго не съм коментирала.
Аз лично спирам да се обяснявам. Желая ти спокойна почивка.

Надявам се тази тема да продължи да бъде и да се превърне поне 1/2 толкова позитивна и полезна, колкото е "турската" (съжалявам, може да има и друга, но споменатата ми е образец)

Съжалявам обаче ти провокира и превърна темата в словесна престрелка, не аз.  Naughty Така че моля, не прехвърляй вината на друг. А темата е прекрасна и за това заслуга има не само Параход (която я поддържа и е наистина спец по Гърция), но и останалите момичета, които пишат тук.   bouquet

# 472
lulumba може ли да те помоля да престанеш.
Подкрепям Звънче, защото аз също не съм фен на обобщенията. В противовес на твоята реплика

violenza, бъди спокойна - водата в Керамоти е буквално като чай. Прекрасна е. Peace Пясъкът е супер фин, а самата ивица е огрооомна - продължава с километри. В самото селище обаче има много комари (като навсякъде в гръцко де), така че задължително вземете репеленти.

ще кажа, че миналата година в Никити и тази на Тасос не видяхме жив комар.  Mr. Green

Така, че взимайте си репеленти за всеки случай, но не се вдетинявайте на темата.... комарите не са повече от в България (на езерата са повече, на други места хич ги няма).

# 473
Девойки,
кой прав, кой крив - нека да се върнем към добрия тон.
Ваканция на море обсъждаме все пак, не външния дълг на Гърция Simple Smile

# 474
  • София

Момичета, някой има ли отзиви за този хотел в Никити: http://www.hotel-nikos.gr/index.html

Цената за септември е 40 евро за двойна стая със закуска, което май е доста добро като предложение... newsm78

В Никити сме ходили за по фрапе и разходка преди три години, но тогава не обърнах особено внимание на плажа - въпросът ми е, става ли за двегодишно дете, т.е. дълбок ли е и има ли много камъни? Знам че около Никити има и други хубави плажове, но заради детето ще гледаме да сме по-близо до "щаб квартирата'' Grinning

След отпадането на Цикладите, в крайна сметка решихме да изкараме две лежерни седмици на Халкидики (за кой ли път Simple Smile), обаче се чудя как да ги съчетая - да речем, седмица в Никити и втората на друго място, обаче кое  Thinking
 Давайте предложения, че не ми се стои на едно и също място цели 14 дена Simple Smile

# 475
  • София
Лулумба, аз ти благодаря за отзивите от Керамоти! Най-сетне някой, когото познавам/ макар и виртуално/ с лични впечатления! Досега попадах само на чул-недочул, вкл. и отзивите за Белвю апартмънтс. Пиши още! За градчето, таверните, има ли народ много - всичко ме интересува Grinning
Дечи, това за рен-а-кар на островите и аз съм си го мислила, но реших, че ще намерят начин да ни резнат тиквите пък с паркинг на континента - сто процента са го измислили така, че да не останат фериботите без работа Simple Smile Виж там как стоят нещата, ще се радвам ако предполагам грешно.
Ох, девойки, малко остана, а аз нещо не мога да се настроя за почивка, м.ма му стара Rolling Eyes За първи път ми е юнското море и само мисълта, че после юли и август ще съм в София, ме сдухва Crazy Нямам угодия, значи...

# 476
  • Варна
Момичета здравейте, моля ви да ми помогнете.
Искам да намеря място за почивка не много далеч от северната граница на гърция.
 Желанието ни е да почиваме на каравана или кемпер за 10 нощувки и трябва да се вместим до към 1200лв.Имаме 2 деца и мисля че такава почивка много ще им хареса.
Препорачайте ми нещо. благодаря ви предварително.

Oт двете страни на Паралия Катерини има 12 къмпинга,сега почти празни-вчера и днес бяхме на плаж на двата най близки.Огромни пясъчни плажове и плитко море подходящи за деца.

# 477
  • Варна
peterky2002 сподели моля доволни ли сте от престоя в Лутраки Бийч. Имам спомен, че взехте ваучери за началото на юни. Как са студиата, домакините, хапването, плажа и всичко за което се сетиш. Тествахте ли минералната вода. Благодаря предварително.
[/quote]

Много доволни.Хотел 3 * е,не студиа.Бяхме общо 3 семейства.Домакините екстра.Вечерята много добра разнообразна,закуската както навсякъде еднообразна всеки ден едно и също.Водата кристал,плажа каменист.На 5 км. в Неа Скиони има хубав голям пясъчен плаж,плитко море и много таверни.:0 Минералната вода е силно минерализирана,деца не пускат деца,възрастни до 30 мин=5 еверо.Селцето е празно ,както и почти навсякъде.Днес сутринта на плажа на един къмпинг към Олимпик бийч след Катетрини бяхме десетина семейства на километър плаж.Питай и друго ако те интересува,ще отговоря.

# 478
Таис, в предните теми имаше отзиви за плажа в Никити. Доколкото помня момичетата споделяха, че има малко камъчета, но става. Аз ще мога да дам лични впечатления в края на седмицата.  Simple Smile След хиляди чуденки, резервации и отмяна на резервациите, накрая решихме да пътуваме преди изборите и заменихме Торони с Никити. Резервирах в Дафне, благодарение на добрите отзиви тук. Вярвам, че ще ни хареса. Само се надявам водата да е достатъчно топла, че моя юнак е истинска жаба  Simple Smile

# 479
  • София

Millenitta, благодаря Hug Предполагах че има отзиви за плажа в Никити в предишните теми, но просто не ми остава достатъчно време за да се ровя.
Пожелавам ти да си изкарате страхотно и ще чакам да разкажеш подробно след това съвсем пресни впечатления Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт