На море в Гърция - 7

• 144 852
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, нуждая се от вашата помощ.
 Налага ми се да намеря хотел/ студио/ апартамент, изобщо някакво настаняване за двама възрастни, без деца и без особени претенции, на едно много конкретно място в Аспровалта.  Води се бивша "зооградина". Погледнато на картата има и още едно селище - Logkari, но за него съвсем нищо не откривам в нета.
Хотелите, които намирам в Аспровалта , обаче, са поне на 1-2 км. отдалечени.
Моля ви, нека тези от вас, които познават региона, да ме насочат как да потърся настаняване близо до въпросното място. Ето за  къде става дума

# 601
Параходче, ето това ми даде Гугъл.
По безкрайния плаж на Торони ще да е...
Според мен не е точно на самия Торони, а по-скоро след Неа Мармара ...нейде около Тристиника 1 ...   2

# 602
Моля дайте идея за 3 дневна почивка в Гърция. Синът ми на 11 г. иска там да прекара рождения си ден. Нешо, което е подходящо за семейство - в същото време ми се иска да не пътуваме 20 часа, за да стигнем до там с кола. Ние сме от София. Или пък ме насочете към сигурна туристическа агенция, към която да се обърна за съвет и от която сте доволни.
Предварително ви благодаря за отговорите

# 603
  • София

ИМАМ ПИТАНЕ:
Кой ще ми каже къде се намира Las Bandidas Beach Bar (и съответния плаж) на Ситония?

Аз писах за този екзотичен плаж преди няколко страници.Намира се на магия,но е лесно,ние попаднахме случайно.Слизаш по разклонението за къмпинг Арети от пътя Неос Мармарас-Торони.И като покараш малко пътят отново се разклонява - направо е за Арети,а наляво пишеше някакъв хотел,но убийме не мога да си спомня името.Тръгваш по този левият път и караш само по него докато достигнеш въпросният хотел,който е отляво на пътя,а от дясно е плажа на хотела и си пише,че е само за гости на хотела.Подминаваш го и след има няма 35 метра е дивия Les bandites beach and bar.И може би е близо до Тристеника,но пътя от южната част към този плаж е такъв черен път, докато до този хотел е асфалт и само 35 метра после е черен равен път.Хубаво е, диво е, всъщност дъното на морето там представлява една огромна гладка скала.
За толкова години във форума не се научих да качвам снимки, така че ако искаш пиши ми на лични и ще ти пратя да го видиш какво представлява Peace

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 15:00 от veka

# 604

ИМАМ ПИТАНЕ:
Кой ще ми каже къде се намира Las Bandidas Beach Bar (и съответния плаж) на Ситония?

Аз писах за този екзотичен плаж преди няколко страници.Намира се на магия,но е лесно,ние попаднахме случайно.Слизаш по разклонението за къмпинг Арети от пътя Неос Мармарас-Торони.И като покараш малко пътят отново се разклонява - направо е за Арети,а наляво пишеше някакъв хотел,но убийме не мога да си спомня името.Тръгваш по този левият път и караш само по него докато достигнеш въпросният хотел,който е отляво на пътя,а от дясно е плажа на хотела и си пише,че е само за гости на хотела.Подминаваш го и след има няма 35 метра е дивия Les bandites beach and bar.И може би е близо до Тристеника,но пътя от южната част към този плаж е такъв черен път, докато до този хотел е асфалт и само 35 метра после е черен равен път.Хубаво е, диво е, всъщност дъното на морето там представлява една огромна гладка скала.
За толкова години във форума не се научих да качвам снимки, така че ако искаш пиши ми на лични и ще ти пратя да го видиш какво представлява Peace

Плажа, за който говорите е след хотел Посейдон - хотела.
Карате покрай оградите на Порто Карас и когато свършат завивате вдясно. Има няколко разклонения, държите вляво. Били сме на плажа пред хотела, като гледам картата, бара е на следващото заливче. Имаше доста каравани.

# 605
Изглежда доста съблазнително.

Параход, ти заради заведението или заради плажа питаш? Тук намерих някаква македонска страница с бич барове в Ситония и естеВствено се отплеснАх и замечтАх пак. Rolling Eyes Mr. Green

# 606
За пътя до Вурвуру - сега сме във Вурвуру, минахме този път на 16.06. Пътят е планински, но няма пропасти, пътуваш в тунел от цветя през повечето време. Ние минахме през Драма, по пътя за Солун, но не се качихме на магистралата , а минахме през Аспровалта, след Ставрос се спуснахме до морето и карахме по брега през Агиос Николаус до Вурвуру. Пътят е широк с плавни завои, почти пуст, без дупки. Ние се намираме в едно според мен райско местенце, особено за деца, морето ти е в двора, зелено с дървета , на малкия плаж, който е пред къщата не идват чужди хора, всичко ни е постоянно  на плажа, кърпи, пояси, играчки. Хазяите говорят добре немски и английски. Пиша това, защото току-що хазяйката ми каза, че едни техни постоянни клиенти са се отказали, заради тежко заболяване и от 13.07.има свободно апартаментче за 15 дни за максимум 5 души, става дума за това http://www.house-emi.gr/index-de.html. Тук е за хора търсещи спокойствие и голямо улеснение за децата. Тишината и красотата са е смайващи.

# 607
  • София
Ааааа, ама как ми разваляте работната дисциплина с тези плажове. Днес не съм осчетоводила един документ с тези снимки.  А още колко има до отпуската.

Страхотно местенце е това. Ще го сложа в списъка.

# 608
  • Пловдив
Я да попитам опитните добри души тук - струва ли си и възможно ли е човек да направи обиколка на Корфу от 10.00 до 18.00, да речем? Много се чудя дали е постижимо предвид феритата и така нататък, а също и предвид плътния човекопоток, който подозирам от видяното и прочетеното в нета. И изобщо, кажете нещо за Корфу - подходящо ли е за хора, които ненавиждат масовия туризъм тип Слънчев бряг и предпочитат по-така... ъъъъ... как да го кажа, задушевни места? Много голямо предварително благодаря  Flutter

Амииии  Rolling Eyes Зависи за кога говорим. Имай предвид, че там освен с коли и самолети, тълпите се изливат и с круизни кораби. От последните се появяват стотици хора, които се размотават из столицата или с автобуси из вътрешността. Пътищата са доста тесни и планински на места, и то по най-красивите. Защо искаш да си го причиниш това с единия ден? Аз бих отишла след сезона, минимално за 3 нощувки, ако е само за разглеждане. Ако е и за плаж - още някой ден поне. 
Иначе за от 10 до 18 часа - само Керкира (града) и евентуално отскачане до още 1 място, според мен. 

# 609
ICC искам да попитам , плажната ивица пясъчна ли е? Как се извършва прехраната? Има ли наоколо хубави ресторантчета? Според вас подходящо ли е за по -големи деца-12г.? Посочените цени на сайта за къща ли е или на човек?
Предварително благодаря за отговора

# 610
ICC това местенце наистина е страхотно попадение,морето да ти е в двора е направо приказка! Heart Eyes Hug

Благодаря,че го сподели с нас!  bouquet

# 611
  • В светлината на слънцето
Би ли споделила за маршрута по който минахте от София до там.Не съм пътувала  от  4 години към Гърция и ще ми е полезно малко инфо,ако имаш време,може и да има някъде из темата,но още не съм я изчела цялата. Embarassed

Прибрахме се най-после и вече ми се въртят едни нови планове за още море. Grinning Ние пътувахме за Керамоти през Свиленград, тъй като имахме малко работа там. Пак оттам се и върнахме. През Златоград било ад - остри завои, бавно каране, не си заслужавало. Но не съм минавала, говоря от чужди впечатления. Пътят от Свиленград до Керамоти е 309 км, а ако е през Кулата е 360 км. През Кулата пътуваха наши приятели, с които бяхме заедно. Казаха, че пътят е ОК. През Свиленград е път като слънце с изключение на един мизерен участък, който се разширява и в момента там текат ремонти. Там се кара по-бавно, тъй като има доста ограничения. Но не е дълго като разстояние, така че се преглъща. Иначе при Александопули се качвате на магистралата. По нея има една тол такса от 2 евро и това е.
В самото Керамоти има доста места за отсядане - и по-луксозни, и по-евтини. Повечето изобщо нямат сайтове, така че има шанс на място да се намери нещо по избор и вкус. Като цяло хотелчетата са малки. Моят съвет е да не се търси хотел, студио или апартамент около пристанището, а по-навътре, защото там са по-хубавите от гледна точка на качеството места за отсядане. Като се тръгне по табелите за Белвю ап. и се попада в може би най-хубавия квартал на Керамоти. Оттам по алеята, която опасва горичката край плажа са най-читавите места. В центъра са доста по-мизерни. Най-хубавият плаж за семейства с деца е Амос бийч. Той е точно пред Белвю. Пред Афродита и Катерини е плажът Паралия, който се води централен и е леко пренаселен като за гръцки плаж (имам предвид, че са заети да речем поне 20 чадъра). Амос бийч е много по-спокоен. Направихме си труда да измерим на око морето като дълбочина. На 100-150 метра навътре все още е до коленете - буквално. Що се отнася до пясъка - там е от най-финия възможен: и на брега, и в морето. Няма камъче дори за една "жабка". От Амос надясно към пристанището има към 3-4 км пясъчна ивица, от Амос наляво има над 10 км пясъчна ивица. В най-тясната си част въпросната ивица е над 100 метра. Огрооомен пясъчен плаж. Това го казвам за тези, които търсят точно такъв тип плаж. Все пак става дума за пясъчен полуостров, така че големият плаж е съвсем в реда на нещата. Най-точната дума е необятен. По него има и цивилизовани места (тоест облагородени с чадъри, барчета и т.н.), и съвсем диви.
Ако успея да си отремонтирам зарядното, ще опитам да пусна и малко снимки. Peace

# 612
lulumba, моля те за линк към хотела в който сте били отседнали. Аз искам да отида с децата си в Гърция, но нямам никаква ориентация. Има ли достаттъчно забавления за тях. И си представяме пътуване в рамките на максимум 500 км. от София. вашият хотел е точно такъв.

# 613
Сарти - Вурвуру не е добра идея.
Защо? Моля те, дай по-скоро разяснени€, защото почти бях избрала резервация на Вурвуру. не е ли най-красивият плаж на Халкидики, с островчетата наоколо? Аз ще придружавам дъщеря ми, която е на 20 години и хем ни се иска спокойствие и красива природа, пейзажи и зеленина, хем да има малко анимация вечер.

# 614
  • София
Аз...малко лаично да попитам - какво трябва да нося допълнително в колата? Аптечка, жилетка и крушки, резервна гума...друго?

Общи условия

Активация на акаунт