Тук са се събрали най-хубавите дами, които през СЕПТЕМВРИ ще са горди мами!

• 26 951
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Aaaa, пиши, пиши, тъкмо сме загрели hahaha
hahaha hahaha hahaha

# 361
[Подготовка на зърната не е нужна - бебто ще си ги подготви. А и стимулирането може да доведе до контракции.[/color]
Хич ли с нищо не е добре да се мажат? А при кърмене от съответния крем не е ли опасно за бебето?  newsm78 Аз питах защото напоследък ги усещам някак по чувствителни  Rolling Eyes

# 362
[Подготовка на зърната не е нужна - бебто ще си ги подготви. А и стимулирането може да доведе до контракции.[/color]
Хич ли с нищо не е добре да се мажат? А при кърмене от съответния крем не е ли опасно за бебето?  newsm78

Ева, точно за толи Лансинох знам, че не пречи при кърмене ... и не е нужно да се отмива  Heart Eyes

http://apteka.framar.bg/30007206/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8% … -10-%D0%B3%D1%80-

Аз в момента ги мажа само с крема за корема ... не зърната де, но самите гърди  Peace

# 363
Ева, точно за толи Лансинох знам, че не пречи при кърмене ... и не е нужно да се отмива  Heart Eyes

http://apteka.framar.bg/30007206/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8% … -10-%D0%B3%D1%80-

Аз в момента ги мажа само с крема за корема ... не зърната де, но самите гърди  Peace
А, това е добре  Heart Eyes  И аз ги мажа гърдите с олиото  с което си мажа цялото тяло на Sanctuary, дано е достатъчно  Simple Smile

# 364
Скай - да, ще пия повече течности - какво да се прави - шише няма да купувам   smile3532 обещавам, иначе скоро ще ми се наложи да си лекувам шопинг-манията  Grinning

# 365
Белведере, цена от по 20-30 лв на комплект с е постига БЕЗ обиколник, който ако използваш преносимите кошари (не дървени) е меко казано излишен Peace  Simple Smile

И аз това имах предвид, като споменах за моите, но са и купувани преди 4 години, сега със сигурност са по- скъпи, защото цената на памука се покачи последните години. На мен обиколници не са ми били нужни, не съм имала никога. А са си 100% памук, защото обикновено имам навик да гледам етикетите точно за това. Отделно не се гладят като найлоновите, стоят си леко намачканички.

Конвекторни фурни има в момента на промоция в Кауфланд. Свекърва ми имаха такава, много я хвалеха и сбързо се прецака. Майка ми също има, но не я ползва.

Милена
, радвам се, че всичко с бебето е наред  Hug Относно въпроса с работата- консултирай се! Мен ме освободиха, когато малкия стана точно на 1 год, без никой дума да ми каже. И понеже бях направила пътека до НОИ заради неизплатени болнични, на края разучиха въпроса, информираха ме, че съм освободена от работа и насметоха счетоводителката да се яви още на следващата сутрин. И всичко това ден преди 1-я рожд., ден на детето. Беше гадничко...

Лина
, честита госпожица!

Аз последната урина имам песъчинки  Confused Някой с подобен проблем? А откак съм бременна пия сигурно 5 пъти повече вода от обикновено. Нямам и все още отоци...

sky*, синовете ни Лада Нива и Хариет май ще са си лика прилика  Joy hahaha

И извън темата... този Метин Енимехмедов от "България търси талант" е ненормален. Няма такъв контрол на тялото просто  Crazy Събра ми очите...

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 22:03 от Lucky*

# 366
И извън темата... този Метин Енимехмедов от "България търси талант" е ненормален. Няма такъв контрол на тялото просто  Crazy Събра ми очите...

Това гледах и аз ... нямам думи  Crazy това определено се казва - Талант!!!  Crazy

# 367
eva_82 тя sky* е отговорила, няма нужда да ги подготвяш - те сами се подготвят  Blush
Само ако ти се нацепят или са много чувствителни, може да ги минаваш с лосиона/крема който ползваш - по ареолите на зърната са разположение т.нар. Монтгомъриеви жлези - те пускат секрет и се грижат да ги овлажняват, за да минава безпроблемно кърменето - на лекцията за кърмене го разказват. Секрета от тези жлези има същия мирис ли, нещо такова, каквото е и в утробата и бебчо така ги 'подушва' и може само да си пролази до зърната newsm30 , за да си ги лапне и да засуче. Всичко става супер естествено - природата си знае работата newsm26

# 368
  • Бургас
Моята доки винаги ми е казвала, че колкото и да е безопасен даден крем за зърна, все пак е най-добре всичко да си става натурално:) Ариел го е казала много точно - природата си знае работата smile3521
Скай, Лада Нива е чудесно име Joy Или Ферарио Поршев Simple Smile)))))

# 369
И аз не съм ги подготвяла за кърмене нито първия път, нито сега ще правя нещо. За рисковите бременности даже е забранено - може да доведе до спонтанно изхвърляне на плода.
А за след това, когато вече кърмите, най-лесното средство за възстановяване е да не прибирате веднага в сутиена гърдата, а да я оставите на въздуха да изсъхне; откакто научих за това, не съм имала проблеми с рагади.
Ето и линк към лекция на ЛЛЛ за храненето по време на бременност и кърмене:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=383428.msg21971465;topicseen#msg21971465

# 370
Аз също имам конвекторната фурна от 3 години и не е мръднала,ползвам я често и съм много доволна.

# 371
Момичета аз пък да ви се оплача относно изплащането на болнични.
В болничен съм от 28 март, а не съм получила нито лев. Днес от НОИ ме зарадваха, че ще ги получа най-вероятно към края на месеца, а можело и другия месец да стане. Работодателят ми ги е представил чак на 7 май. Срокът за изплащане е 14 дни, но в НОИ имали и проблем със системата и можело да се забавят.
Просто нямам думи.
Представи си да нямах никакви средства на страни и да чакам на тези пари! #Cussing out
Повече от 2 месеца щях да съм без пари и какво на фотосинтеза ли ще я карам?!?
От работа ми обясниха, че болничните занесени до 25то число минават за съответния месец, а тези след датата се отчитат със следващия месец. За съжаление не мога да повлияя на процедурата, тъй като става дума за голяма институция Sad
Ще трябва да си чакам чинно парите, но сметките и разходите си вървят и парите ни са на свършване Sad а трябва да почваме и с покупките за бебчето.
С две думи много съм разочарована от системата ...

# 372
Здравейте момичета, най-после успях да в изчета, много активни сте били днес! Като стана дума за болничните 45 дни преди раждане и после след раждането аз знам че трябва да са 90 от  РЗ, а не както обикновените болнични 80%. Да, обаче наскоро вече втора моя приятелка ми твърди, че нейните били изчилени на база 80%. Някоя мама може ли да даде инфо newsm78 Нещо се обърках!

# 373
болничните преди тези 45 дни са в размер 80% от брутната РЗ. тези 45 дневните са - 90% и от там-нататък през първата година до навършване на 1 годинка на детето.

# 374
Здравейте и от мен, чета ви редовно и реших да се включа с въпрос, защото се замислих относно бъдещото легло на бебето...та въпросът ми е кое според вас е по-добре да се вземе като легло - дървена кошарка или пластмасова преносима, нямам възможност да купя и двете и ще трябва да се огранича в избора си. Мненията, който прочетох из интернет, бяха на много доволни мами, който са ползвали преносимите за постоянно легълце, и за проблемите, който са имали другите, който са ползвали дървените, и как по-буйните бебета си удрят главичките в дървените части, че даже се и прекатурват като станат на по годинка, та не знам и се чудя какво е по-подходящото ако трябва да избирам, как да кажа-пластмасовите не са ли с по-меко дъно?
Извинявам се ако сте обсъждали по-рано темата.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 22:56 от krassymira

Общи условия

Активация на акаунт