Невероятна разходка из Странджа

• 12 838
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
И ние сме очаровани от Странджа и въпреки, че имаме вила там, чак миналата година се разходихме както трябва Embarassed
Хареса ми на реката на село Младежко-там водят туристи от Сл.бряг и предполагам, че летния сезон е лудница. Ние ходихме малко преди да започнат туровете им. Село Бръшлян също е интересно, но и за там важи същото. До село Стоилово, точно покрай пътя има водапад-там става и за пикник. на Петрова нива се разкрива невероятна гледка.
Има една местност Ковач, от където може да си купите най-вкусните сирене и кашкавал от биволско мляко Peace
За нестинарските танци, знам, че се провеждат на няколко места, преди дори и в Царево, където съм ги гледала.

Kade ot Kovach moge da se kupi bivolsko sirene?
I nie sme fenove na Strandga i ne propuskame razhodka s pohapvane v Kovach,no samo specialitetite tam.Ne sme si kupuvali sirene i kashkaval ot tam.Molya spodeli!!!

# 16
Бо_, когато ние сме ходили из горите, никога не сме срещали хора, около Младежко не знам да има определени места за къмпингуване, така че ще сте сами в гората  Laughing Вечер се чуват разни животни, понякога даже много наблизо... Мисля си, че ако сме били само семейно, щях да си умра от страх, но с компания все пак е по-различно. Имайте предвид, че колите се оставят някъде и после пеша се слиза, дори си спомням, че минавахме през една река по камъните, за да сригнем от другата страна, която да не е близо до шосето. За кемпер ще трябва да се търси по-лесно достъпна поляна.

Пускам и снимчици от Божура и Странджа, които btw са мн наблизо един до друг, така че в който от тях да отседнете, винаги можете да прескачате и в другия Wink По-късно през деня ще махна снимките, тъй като нямам качени без лица...

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 14:00 от Bellucci

# 17
тази снимка, там където си говорите с кучето   Wink, къде се намира? Къде в Странджа? и еко пътеката от там ли започва?

ами ще се пазим от гората тогава, ще предпочитаме в селата да спим.  Wink

# 18
И ние сме очаровани от Странджа и въпреки, че имаме вила там, чак миналата година се разходихме както трябва Embarassed
Хареса ми на реката на село Младежко-там водят туристи от Сл.бряг и предполагам, че летния сезон е лудница. Ние ходихме малко преди да започнат туровете им. Село Бръшлян също е интересно, но и за там важи същото. До село Стоилово, точно покрай пътя има водапад-там става и за пикник. на Петрова нива се разкрива невероятна гледка.
Има една местност Ковач, от където може да си купите най-вкусните сирене и кашкавал от биволско мляко Peace
За нестинарските танци, знам, че се провеждат на няколко места, преди дори и в Царево, където съм ги гледала.

I nie sme fenove na Strandga i ne propuskame razhodka s pohapvane v Kovach,no samo specialitetite tam.Ne sme si kupuvali sirene i kashkaval ot tam.Molya spodeli!!!

предполагам, че от същото място. аз точно там не съм ходила лично, но ми ги донесоха Peace

# 19

предполагам, че от същото място. аз точно там не съм ходила лично, но ми ги донесоха Peace

Blagodarya!
Yali sme go na skara prigotveno v zavedenieto.Vkusat e nezabravim!Kakto i vsichko prigotveno tam!

# 20
Здравейте! Бих искала да бъда полезна с още няколко предложения: м. Камъка, от М. Търново в посока Царево, на около 10 км. Тракийско светилище със соларни кръгове. Също така м. Скока до с. Фазаново (общ. Царево), м. Качул до с. Граматиково, м. Двата вриса - с. Бръшлян, Кралимарковската стъпка - м. Ковач. Има много забележителни места. Заслужава си да се види параклиса на св. Марина, който е в пещера и е близо до с. Сливарево, но е зад кльона. Интипаска - старо светилище, после параклис. Райков вир край с. Кости, Богородички дол - пак там, разбира се и параклисите на св. Константин и св. Елена в с. Българи. Има хубави църкви - Кости, Бродилово, Българи. Наистина мистична и чаровна планина! Купих си къща там, в с. Българи. Доста съм обикаляла, но не мога да посетя всичко Laughing Може да се къмпингува на всяко място, близо до поток и достатъчно равен терен, но все пак нощно време си е страшничко.

# 21
# 22
в какво състояние е кантон Босна-Варовник-Тагаревско ханче, разбрах че другия кантон Босна-Визица-Кондолово е ок newsm78

# 23
  • Пловдив
 Hug

А идейки за пешеходни маршрути из Странджа?
Пътеки, маркировки, хижи?

# 24
Hug

А идейки за пешеходни маршрути из Странджа?
Пътеки, маркировки, хижи?

Идете на страницата на Дирекция на природен парк ,,Странджа'' www.strandja.bg, там може да се намери много информация за маршрути, забележителности - исторически, природни, места за отсядане. Хижите са няколко, но са ведомствени, ако още съществуват. Местните жители също знаят много за места, които си заслужават да бъдат посетени, и които не са публично оповестени. Има и хубава карта на Странджа, виждала съм я в ,,Хеликон''.

# 25
  • Бургас
В с. Кости, на река Велека има много къщи за гости, а реката става и за плаж и за риболов.

# 26

Общи условия

Активация на акаунт