"Системата минус 60"- тема №33

• 42 282
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
От утре, от утре, от утре... ама ще е от вторник.
Най-официално обещавам!

# 346
  • България
Здравейте,Момичета!
Идва ми много да ви се карам...на всички  #Cussing out
Първо да се похваля,днес отчитам минус и ме дели много малко от "Клуб 6". От 22.05-09.06. -3кг!! Joy
Момичета,прави ми впечатление,че масово си правите,каквото искате,а после се подкрепяте в забежките..
1-во за сезонните плодове!Не се лишавайте от тях,но на закуска!Щом аз мога да мия черешки за детето и да не гризна до другия ден,значи и вие можете.Това е хубавото на режима-не се лишаваш от нищо...Същото се отнася и за задрасканите храни...ей!!та то половината менюта  са  такива Sad Стегнете се!Нали старите навици са забравени,защо се връщате към тях,така се почва-"само един залък"  и така всеки ден...Нямам много време,но ако и днес продължава това кръшкане,утре ще ви мъмря поименно!Цунки от мен и много минуси от вас!
П.П. Менюто-довечера.

# 347
Лебед, най официално добре дошла отново  Mr. Green
juspar , за сезонните плодове въпроса и бил много дискутиран и предполагам, че и още много ще се дискутира......Както всички знаем в една доста голяма част от вариантите за вечеря присъстват плодовете и ако човек иска да разнообразява храненията е желателно да редува вариантите. Лично за мен да се ядат сезонни плодове не е нарушение  Simple Smile Не ми се струва оправдано от финансова гледна точка да давам пари за плодове при наличието на овощна градина в двора ни  Rolling Eyes Целта ми е не само да отслабна, но и да се храня здравословно.И в този ред на мисли е много по добре да се ядат плодове скоро набрани, защото съдържанието на витимини и минерали в тях е почти максимално.А за плодовете от пазара само бог знае от кога са откъснати и с какви препарати са били третирани.Лично аз най големи минуси съм имала при вечерянето с череши, които по принцип на са включени в разрешените плодове на системата.Действат ми много диуретично и разхлабващо дори.Да не говорм пък за качеството на цитрусовите плодове през лятото.. #Cussing out
Това си е моя лична преценка и не настоявам да бъде приета от всички.И тъй като едва ли ще сме на едно мнение по въпоса "Сезонни плодове" апелирам към повече толерантност по въпроса  Hug А що се отнася за нарушения  от рода на печени фъстъци и вафли в 10 вечерта както аз направих тази седмица.....ами не е никак хубаво и си заслужава критика  #2gunfire
Менюто ми за днес:
З- пълнозърнести спагети с домашна лютеница и майонеза, 1 купичка череши и 1 с.л. сусамов тахан с мед
О- дюканска палачинка на тефлонов тиган, черници
В- таратор
Системен уикенд на всички ни   bouquet

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 14:45 от cvetna77

# 348
  • ВАРНА
Здравейте момичета.
Не съм се отчитала в четвъртък и петък, но дните бяха системни и резултатите не закъсняха.
Вчера сутринта кантареВ отчете - 100гр. от линийката.
И така за пет системни дни свалих плюса от 1,7 кг.
Тази сутрин обаче не успях да се претегля, защото батериите на кантара ми сдадоха багажа. Ще опитам да си купя днес, че да не се изпускам от теглилките.

Лебед, чак от вторник ... много е далече.  Wink

Отчитам менюта:
07.06
з: милинки, 3 петифури
о: салата домат, краставица и цирене, 2 печени кюфтета и 2 лозови сърмички
в: таратор
08.06
з: 2 филии с пастет, 2 петифури
о: салата домат, краставица и сирене, ориз с пиле
в: пиперка със сирене

Днес:
з: пърленка със сирене, айрян, домат, няколко хапки луканка, малко парче бисквитена торта
о: салата /домат, краставица, сирене/, малка порция пиле с ориз, шепа череши
в: ... неизвестна

Днес отразих първото плажче за тази година и имах малко прегрешение между закуската и обяда. Една малка мента със спрайт.

Момичета, важно е да сме системни щом искаме резултати, но на всеки се случва да хапне нещо забранено в забранено време. Важно е обаче да не изпускаме контрола.
Относно сезонните плодове, не мисля, че е проблем. Дискутирали сме го тук многократно. Аз миналото лято въобще не съм се ограничавала от тях. Не мисля, че съм сгрешила, резултатите ми говорят сами ...

Хубав след обяд   bouquet

# 349
Здравейте момичета,

по въпроса за плодовете и аз съм ЗА сезонните български плодове! Няма да пропусна нито един от тях, а като дойде зимата минавам на цитруси и ябълки. За мен е важно не само да отслабна, но и да запазя здравето си. Не смятам това за нарушение! de3demonka, cvetna77  Peace
Има цяла теория за това, че човек трябва да се храни с това, което родната му земя ражда, че това е заложено генетично в нас и т.н.
Днес:
з-една мекичка, кафе;
о-две пълнени чушки с яйца и сирене, салата;
в-на гости съм и ще преценя на място...
Лек ден!  Hug

# 350
Те черешите принципно са си доста диуретични и пречистващи като цяло, както е казала Цветна!

# 351
Здравейте, момичета!
Аз за днес :
З-половин картофено кюфте, кафе, кисело мляко
О-ориз със зеленчуци
В-на срещасъм и ще видя на място,сигурно  шопска салата
Не съм си стигнала линийката  Cry Cry, нещо хич не ми се удава, мисля , че защото пия чай от детелина и той по принцип усилва апетита, но няма начин трябва да го пия иначе не се чувставам добре. За сезонните плодове смятам , че трябва сега да се ядат, когато ги има, също смятам , че всичко е в количеството, а не толкова в забраните  Peace

# 352
Момичета,
вече си имам кантар  newsm44 и се надявам да ми мери само минусчета Simple Smile
Отчета за днес:
з- геврек
о- свинско със зеле( месото беше много малко)
в- макар и късно 20часа, предпочетох да вечерям, а не да гладувам- домати и краставици със сиренце
 Hug

# 353
Добро утро Hug. Въпреки, че снощи ядох пържола в 10 часа вечерта имам раздвижване на кантара надолу Grinning. За днес, ще си напиша менюто да не кръшкам от него Joy :
З-сандвич с кашкавал.7 маслини. парче сладкиш, айрян
О-пържолка и ориз със зеленчузи
В-ориз със зелнчуци или шопска салата, зависи какво ми се прияде
Лек и системен ден ви пожелавам момичета Hug

# 354
Здравейте момичета. Аз съм в МЦ и ще пропусна мерки и теглилки утре, но като свърши ще се отчета. Дано да има минус вече, че до почивката ми остават 2 седмици  Embarassed

Системствам, но колко сладкиши изяждам тези 5 дни от месеца е нереално просто... То ще се чуе другата седмица какво се е случило.

Успех на всички

# 355
  • пак на Рив Гош
Здравейте девойки!

Sisitons, за какво е чаят от детелина?
Cvetna77, ако знаеш как ти завиждам за овощната градина Simple Smile. Така ми се иска да имам череша на двора (понеже страшно обичам череши).
Shishimoncho, и аз съм като теб със сладкишите. Преди МЦ ме гони ужасен глад за сладко.

За една седмица съм с 1,7 кг по-лека. В края на месеца правя 1 година (почти) на Системата, та ако ме хване музата, може дори да се снимам и да направя колаж "преди" и "сега".

Днешното меню:
З - хляб чабата с крем-сирене, сок от портокал и манго, кафе с мляко
О - мусака с тиквички (вместо картофи), обезмаслено кисело мляко, нектарини (и аз си позволявам сезонни плодове, въпреки че тук имаме цитруси от Тунис и Мароко целогодишно  Peace)
В - по всяка вероятност кисело мляко и плод (имам 2-3 изостанали портокала в хладилника, трябва да ги приключа).

Хубава неделя!

# 356
  • България
Здравейте момичета,
Малко обидно ми стана,че изопачавате думите ми,пиша точно каквото искам да кажа,няма да влизам в безмислени дискусии и да обяснявам какво искам да кажа..

1-во за сезонните плодове!Не се лишавайте от тях,но на закуска!
Една буква не съм написала против сезонните,български,домашни плодове.Нито за тези внос,купени,подарени или от двора на комшията...А за втора точка-тук куца дисциплината-няма да утешавам никой за кръшкането и се надявам и вие да не правите компромис с мен...Мъжа ми ме пита,какво ми пука как се хранят другите,та чак се нервирам...ами това че виждам себе си след 3-4 месеца,как изпускам контрола и тогава тук ще търся опрощение че е човешко и така лесно ще си "простя",а точно тогава ми кажете-"Излагаш се,не можа ли да изчакаш закуската!"Минала съм през това да стигна почти до финала,а ето че за 5 год.за втори път се боря със  същите кг. и се надявам този път да ми е последния. Много дълго изказване,така че слагам точка...

Менюто вчера:
З-Кафе с мляко, пълнозърнеста филийка с шунка
О- телешко със зеле
В-месо на скара.

Днес:
З-Палачинка със ягодово сладко,кафе с мляко
О-(без него-късна закуска,към 15 ч.-диня)
В-сирене на МВ фурна,айран,сухарче
Имам и малък минус но ще отчитамна цял кг.

Много минуси добро настроение!!
smile3503

# 357
Juspar миличка, аз съм съгласна с теб и "укора" ти да влизаме в правия ред ме накара да се усмихна. Не се ядосвай на отговорите на момичетата, всеки гледа да се защити - нормална човешка реакция. Но си напълно права, тук много хора прегрешават - Аз съм сигурно една от топ 3  Embarassed и имаме нужда от повече напътствия в правилната насока, за което искрено ти благодаря  Hug

А относно прегрешенията, хора сме и е нормално, стига да не става навик! Да се радваме на живота и да се подкрепяме, но да не забравяме, че сме се хванали на хорото с цел - да стопим гадните килограми, които са ни в повече  Heart Eyes

Успех на всички нас

# 358
Роца , чаят от детелина го пия след операцията за премахване на хормонални проблеми, прочетох много хубави неща в тази статия, излиза , че тази билка прави чудеса, малко съм скептично настроена, но ще видим. Ето повече информация, ако и някой от другите момичета се интересува http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2009/11/25/chervena-detelina … imakterium.442794
или ето тук
http://www.pharmacy-bg.com/herbs/chervena-detelina.html

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 17:06 от sisitons

# 359
Да повдигна темата с менюто ми днес:

З. Препечена филия с масло, кафе
О. Крем супа от тиквички
В. Таратор или мляко с плод

Общи условия

Активация на акаунт