"Системата минус 60"- тема №33

• 42 271
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
И от мен добър ден!

sisitons, зеленият фасул много се различава по състав от зрелия и поне в разделното хранене се възприема като зеленчук , а не като вариво.Мисля , че леко сварен и полят с чесън, копър и кисело мляко е идеален за системна вечеря.

juspar, крем супата я правя така : задушавам в лъжица олио и малко вода  нарязани на едро 1 голяма тиквичка, 1 голям картоф, 1 глава стар лук и два моркова. Като се карамелизират леко, доливам вода  - да се покрият продуктите и варя под капак около 20 минути. Важно е картофът да омекне/Пасирам всичко, посолявам  и слагам отново на котлона, ако е прекалено гъсто добавям още малко вода. Кипвам и изключвам. Към вече свалената от огъня супа прибавям копър и ч.л. масло. Може да се сложи и сметана , но избягвам тези мазнотии в горещините. Към същата супа за децата и мъжо приготвям крутони./ Запечам малки кубчета пълнозърнест хляб,които  поливам със зехтин , и овкусявам с подправки преди да сложа във фурната. Стават много хрупкави и вкусни/.

sofy Аз вечер- ям преди да взема дребчо от ДГ./ около 16.30 - 17ч./- Обикновено работя от вкъщи и няма проблем да си приготвя нещо системно. Когато ми се налага  Все пак да отида до работата, ям на път към градина- обикновено плодове и мляко , но  се е случвало и пилешка пържола , маскирана в салфетка като сандвич.Никак не обичам да ям в движение. Като цяло намирам за неестетично и нездравословно да се яде на улицата , но правя този компромис в името на поставената цел.
 Менюто днес е следното:
 З. малка филийка с кашкавал, кафе , 1 обикновена бисквитка
 О. леща
 В. кайсии с кисело мляко.
 Мисля, че става ясно, аз също няма да се откажа от сезонните плодове. Миналото лято , като бях на системата, си ядях от тях  и пак свалях.

# 376
Цитат на: cvetna77

Днес менюто ми е доизяждащо  Laughing
З- малко пълнозърнести спагети и малко мюсли с кисело мляко (остатъци от децата), няколко фъстъка останали и 1 забравена бисквита мираж  Mr. Green
О- елда, която ми остана от вчера  Laughing, салата от доматки и краставица с босилек и риган,последните черешки ще дообера от дървото
В- тиквички с кисело мляко, копър и чесън.....хммм Heart Eyes

Как ги правиш тези тиквички?Защото предполагам не са пържени.

# 377
  • София
Ей ме пак. Благодаря за окуражителните думи и за съветите момичета  Hug
Да ви кажа какъв бъркоч си забърках за обяд, ще паднете  Simple Smile Всъщност то е някакъв вид салата ама.. :
1 домат, 1 чушка, настъргани моркови, цвекло, зеле (салата от вчера от магазина), и понеже нямам в офиса никакви подправки, като оцет и сол и затова сложих един полуразвален грейпфрут (не е хубаво да се ядат изостанали плодове и зеленчуци, ама  Confused) да придаде малко възкисел вкус, а и забравих малко извара прибавих. Та това ми е обяда. Гледам, че ми е свършила водата, та ще се изстрелям след малко до магазина да си взема.
Усмихнат ден от мен  Hug

# 378
orhideq, когато нямам много време ги нареждам в тава посолявам ги с морска сол (само такава ползваме в къщи) слагам малко водичка и ги пека на силно загрята фурна. А ако ми се занимава както са осолени ги пека на барбекюто.По втория вариант стават по вкусни, защото от дървените въглища добиват един аромат....хмммм  eat
Софи, браво на тебе за изобретателноста  Simple Smile Вкусна комбинация ли се получи? Между другото
ти колко кг. си и колко искаш да станеш? Предполагам си писала, но аз съм изпуснала  Thinking
Днес малко ме мързеше да се качвам на колелото, но нали писах че карам редовно и се метнах отгоре му като вълк върху агне  Laughing Щом съм писала ще си устоявам думите  Mr. Green

# 379
  • пак на Рив Гош
Здравейте девойки!

Sisitons, благодаря ти за информацията за детелината. И представа си нямах, че се пие на чай Simple Smile

Cvetna, и аз правя така тиквичките (само дето вода не им слагам  Laughing), наистина стават много вкусни  Peace

Да ви кажа как ви завиждам за топлото време. Тук още вали и е 17 градуса  ooooh!. Дано до седмица-две да се оправи, че идва време за лятна ваканция...
Утре сутрин ще се кача на кантар, да видя какви съм ги свършила тези дни.
Менюто вчера:
З - филия с масло и мармалад от дюли, потрокалов сок, кафе с мляко
О - омлет с чушки и домати на фурна, фреш от портокал и малини, обезмаслено кисело мляко
В - таратор, салата от краставици и обезмаслено кисело мляко (понеже в таратора нямаше достатъчно  Mr. Green)

Днес:
З -като вчера, плюс 2 овесени бисквити
О - печена наденица, задушен зелен фасул, обезмаслено кисело мляко, прясно сирене с малини (95 ккал според табелката в стола  Laughing)
В - печено пиле

МЦ наближава и гладът за сладко се увеличава  ooooh!. Обещала съм си утре ако имам минус, да си хапна шоколад на закуска  Mr. Green

# 380
  • България
Здравейте,момичета!

sofy как са дечицата,оправиха ли се?А за седмицата,дали ще е системна не се заричай още от сега,а мисли само за днешния ден,така няма да ти се струва че си подложена на ограничения.А и кой може да знае какво ще стане утре.С малки крачки,но в правилната посока newsm10
Камчи,благодаря за рецептата,ще пробвам да си направя,че вкъщи пърженото е забранено,а за тиквички  на фурна нямам толкова време.
sisitons,благодаря че ми обърна внимание за хляба,а ако е от този без брашно как стои въпроса,(ако някой може да каже)
Shishimoncho,хубаво си го казала-за никъде не бързаме,ще ги свалим както сме ги качили  Wink
Kally May [/b,какво тренираш?,аз преди правех Тае Бо удома,но сега не съм тренирала отдавна и ще започна с нещо по-леко.А колко пъти в седм. правиш тренировка?
valya3 Системата спазвам горе-долу от 20 май,но на 22 щерката направи 5год. и уважих целия рожден ден,затова  смятам от 25 май -3кг.Но знам че в началото е нормално да свалиш кило-две ударно.И аз си поставих по-реална цел-60кг,сега съм 70кг. Embarassed
cvetna77,как изпиваш толкова много вода?Аз пия около литър..
Леле,една страница изписах,а още не съм си написала менюто...Вечерям с диня,но се чувствам подута и май няма да е към вечерните менюта.А то днес беше:
З-парче салам,парченце сирене,кафе с мляко
О-Таратор,филийка (без брашно) със сирене...
Днес съм с плюс,дано утре да е по-добре положението.Лека нощ!!

# 381
Здравейте, момичета и добро утро ! Аз явно съм най-ранобудна. Днес отново имам минус и вчера и днес по 200, 300 гр, но това си е много и съм много доволна. Аз все пак се меря всеки ден,ако не го правя така се отпускам ( като последния път и метнах 3 кг над линийката) , че съм привърженик на всекидневното мерене. Освен това като се премеря и като видя минус целия ден ми е щастлив Party.
juspar , смятам че хляба без брашно е просто от зърна и не всички са разрешени за обяд, за повечето пише , че се позволяват веднъж седмично, така че по-добре недей да рискуваш, хапни повече на закуска хляб. Другото, което ми прави впечатление в менютата ти е , че са много оскъдни и е нормално първо да сваляш и после при най -малкото увеличение на количеството да имаш плюс. Можеш да погледнеш менюта на момичета свалили много килограми , за да се убедиш, че те са нормални по количества и това е здравословно. Иначе човек се отчайва и не може все да гладува, поне при мене е така. Тук имаше момичета, които свалиха ударно с малки порции и сега се връщат , защото са качили килограмите. Съвета ми е съвсем добронамерен,не съм спец, просто съм го забелязала по себе си Hug
Камчи, благодаря за мнението, но не рискувах , знам ли , а и днес ще си го ям на обяд тъкмо няма да готвя.
За днес менюто май ще е :
З-сандвич с кашкавал, варено яйце, доматче, кафе
О-зелен фасул, салата шопска
В-май ще е кисело мляко със сухари, нещо най-добре се чувствам с такава вечеря и най ме сасища, но знам, че не трябва да е практика
Лек ден от мен Hug

# 382
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile
днес гледам Сиси ме изпреварила  Hug
cvetna, говорили сме за кг-те ми да. Имам малко да свалям, ама много трудно става, колкото по-малко има за сваляне, толкова по-трудно. Преди това с монодиетата свалих 5 кг, досега със системата -3, с колебания нагоре надолу  Crossing Arms. Сега съм 56, искам да стана 52кг. Миналата седмица бях стигнала 55.2 и после омазах нещата  Embarassed, защото явно си викам малко остана и айде пак отначало.
juspar, благодаря, че попита за децата  Hug Добре са вече, малчо го заведох на градина днес, каката ще си остане тази седмица вкъщи с дядо си, че и дадоха й бележка за цялата седмица да не ходи на градина, че било вирусно. Между другото твойта щерка е на същата възраст като моята Simple Smile Да ти е жива и здрава.
За водата и аз с триста зора изпивам литър, литър и малко. Не мога толкоз вода да изпия, става ми много тежко след това. То и само докато съм на работа мога да си позволя да пия по толкова, че и да ходя до тоалетната, иначе събота и неделя като съм навън с децата, не мога през половин час да търся тоалетна Simple Smile И нали последно казаха, че многото вода не помага за по-бързо слабеене, просто е добре за организма да се изпива поне литър и половина на ден, особено сега в жегите.
сисито, аз все се каня да си направя един истински пълнозърнест хляб от елда, овесени ядки и булгур, ама все не стигам дотам. предполагам, че ще стане като подметка, ама ще пробвам някой ден.
Менюто ми за днес:
з. просо със сирене + чаша айран, сега пия капучино без захар
о. салата със сирене
в. моля идеи, ама предвид, че пак ще се седи навън, сигурно набързо мляко с кайсии, или домат
Хубав ден от мен  Hug

# 383
За водата е хубаво да се пие по 30 мл на килограм телесна маса, това си е като един минимум. Ако си 50 кг , трябва 1.5 л, ако си 100 -3 литра  Mr. Green

# 384
Аз с водата нямам никакъв проблем. Винаги съм пиела по много- 2- 2.5 литра на ден.Проблемът идва после с постоянното тичане до тоалетна.

Днес:

З. половин геврек, кафе
О. леща
В зелена салата с парченце кашкавал

# 385
  • София
Аз с водата нямам никакъв проблем. Винаги съм пиела по много- 2- 2.5 литра на ден.Проблемът идва после с постоянното тичане до тоалетна.

Днес:

З. половин геврек, кафе
О. леща
В зелена салата с парченце кашкавал

Камчи, пиши моля утре какъв ти е минуса след днешния толква оскъден откъм ядене ден Simple Smile Аз сигурно до сутринта ще съм умряла от глад след такова хранене и при положение, ако салатата е изядена в 18ч. Отивам да си направя чай, че обяда още малко ще почака.

# 386
  • София
Здравейте, момичета  Hug !
Днес, като средата на седмицата, реших да се премеря и за 3 абсолютно системни дни съм с 400гр надолу  Flutter .
Менюто за днес ще е:
З: сандвич със салам и кашкавал, 3 в 1
О: Таратор и 2 яйца варени
В: Или месо на скара или таратор (зависи какво ми се прияде.)

juspar, ходя два пъти в седмицата на конна езда.
Споделяла съм преди, че нищо не е в състояние да ме накара да отида на фитнес или да правя някакви упражнения вкъщи - това ми е безкрайно досадно и скучно. За мен спортът трябва ми да носи удоволствие, за да съм постоянна. Пък и е доказано, че една тренировка по езда се равнява на две тренировки във фитнеса. Особено сега лятото в жегите що пот лее  Crazy , а усещането и удоволствието са несравними.

И нали последно казаха, че многото вода не помага за по-бързо слабеене, просто е добре за организма да се изпива поне литър и половина на ден, особено сега в жегите.

Многото вода може и да не помага за по-бързо слабеене, но е от изключителна важност, за да се изхвърлят токсините при един отслабващ организъм. А в жегите си е повече от задължително, за да не се дехидратира тялото. Все пак идеята е да отслабваме здравословно, а водата е основен компонент от това.

# 387
Кали Мей ме е изпреварила за водата.Много е важна за де се изхвърлят токсините от организма а не само заради отслабването.Аз съм с ниско кръвно 90/60 (което е странно за многото ми килограми  Rolling Eyes) и ако пия по малко кръвното ми пада още  Sad Зимата си пия по 2 л. а лятото по 3л. Самото ми тяло усеща в жегите, че има нужда от повече.Не се насилвам...съвсем нормално ми идват.Пък и съм почи 100 кг. и ако сметна по формулата по горе написана от Бенджолина си идват таман 3 л.  Mr. Green
Но стига приказки и да си напиша менюто:
З- 4 пълнозърнести палачинки с маджун, 1 ч.л. сусамов тахан с мед
О- купичка леща, 1 домат, малко череши и малко черници
В- кисело мляко с тиквички , чесън и копър
Как я карате в тия жеги  ooooh!
Роца, чакаме те утре да се похвалиш, че си яла шоколад тогава  Mr. Green И да ти кажа леко ти завиднах за хладното временце  Laughing Угодия няма.Искам лято после ми е жега искам прохлада.....а бе женски ми ти истории  Rolling Eyes

# 388
Цитат:
Камчи, пиши моля утре какъв ти е минуса след днешния толква оскъден откъм ядене ден Simple Smile Аз сигурно до сутринта ще съм умряла от глад след такова хранене и при положение, ако салатата е изядена в 18ч. Отивам да си направя чай, че обяда още малко ще почака.
[/quote]

Софи,  нямам апетит нещо тези дни. Всяко лято имам такъв период. Сутринта насила изядох геврека, на обяд отново не бях гладна , но хапнах , за да съм системна. Надявам се да не огладнея точно вечерта и да оплескам нещата.
Ще пиша за минуса. До сега от 1 06.съм минус 1.5 кг.Имала съм нарушения , както и дни с много оскъдна като обем храна.

# 389
Здравейте момичета,

По въпроса за водата още нещо-много пъти ми се е струвало, че съм гладна...пия вода и ме засища Simple Smile...особено вечер много ми помага.
Сега в горещината не е никакъв проблем-пия 1,5-2 съвсем спокойно.
juspar и ти като мен...10-на кг...ще ги свалим, ще видиш  Peace
Днес:
з-една пълнозърнеста филийка с месен пастет, 2-3 бисквитки, едно редче шоколад с пуканки, кафе;
о-две пълнени чушки с кайма и ориз, салата, ягоди;
в-череши и кисело мляко.
Лек ден от мен!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт