Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 46 112
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
  • София
изгледах филма  Hug мили дружки !
аз лично малко се натъжих за Мустафа ,даже и сълза пророних отново Cry - не успя да си види детенцето ( не,че той това искаше ,но ми стана някак не знам защо мъчно )
вероятно за тези чувства ми допринесе и честата поява на татко Ф. в серията ( понеже много прилича на покойният ми дядо които много обичах ) и ми се насъбра
добре , че бе Мукадеска , да ми разведри обстановката
п.б.н според мен е имало и това си е точно на другия ден - определям поведението им като свенливи  
фантазийка  Hug
стихотворението на малчева ми хареса ,мен лично не ме интересува кой е автора ,важно е , че малчева го публикува тук и докосна струна в душата ми .
sincerita не разбрах ти на кого си сърдита ,та вече не пишеш в темата или нямаш време ?много ми хареса цялата стихосбирката  - ще си я запазя в" отметки " ако позволиш - по принцип поезията ми е слабост - не романите  Wink.....за това речника ми е беден и не мога да вниквам добре в определени постове  bowuu
лека нощ  sleepuu
желая много здраве на всички от сърце и душица ! newsm18 newsm18 newsm18

# 301
Здравейте момичета! Ще споделя с вас мнението си за поведението на К. и Ф. след п.б.н. Въпреки страха и притесненията от това какво ще се случи, как ще се случи и двамата чакаха и искаха близост в тази нощ. Не бяха готови. Всеки от тях беше неуверен и смутен по свой начин . Изиграха го брилянтно. Но все си мисля, че не обърнахме внимание на една подсказка в която Керим пита: "Притеснена ли си? Искаш ли да остана?" Ето къде, според мен е разковничето на
конфузното им поведение сутринта. Не допускате ли, че е възможно след като са се любили, все пак да е спал сам на дивана? Това би обяснило, защо на сутринта той беше  и ядосан и  притеснен, а тя  гузна и притеснена. Това би ги отдалечило. Всъщност докато не говорят за проблемите си. Само предположение. Иначе играха невероятно. Мислех си  за това кои други актьори, биха се справили така добре с тези две роли. За женската роля ми е по-лесно. Актрисата която изпълняваше ролята на Ламя в Мелодията на сърцето, би се справила според мен. Беше добра. Ролята на Керим не виждам кой би могъл да я изиграе така брилянтно не само в турското но и в световното кино. При последните сцени във 74 епизод каква палитра от чувства пресъздаде само с погледа си какви нюанси имаше в гласа му. Сетих се за Колин Фърт. Не съвсем. Патрик Суейзи играе добре мъжкари любовници. Отново не. Том Ханкс, Кевин Коснър. Не и не. Уникална игра!!! Уникален талант!!!

# 302
  • Пловдив

Добро утро в началото на новата седмица. Керим и Фатмагюл - вече истинско семейство. Днес сме с надеждата за трейлър. Каквото и да предполагаме - истината в четвъртък.
Скрит текст:

# 303
ДОБРО УТРО,ПРИЯТЕЛИ...ПОЖЕЛАВАМ КРАСИВ И УСМИХНАТ ДЕН,ЗДРАВЕ,КЪСМЕТ И ЛЮБОВ ♥ ♥ ♥

# 304
Добро утро!
sincerita,виж какво ще ти кажа-явно не си прочела аз как съм написала стихотворението СИ! И то е писано през 1998г.
Дала съм го на  учителката  ни в литературната група  и така и си остана! Нито зная какво се е случило по-нататък ,нито ме интересува! Ти си вярваш на себе си,аз вярвам на това което АЗ  съм написала!!
 Никога не бих се излагала да приписвам нещо чуждо като свое!
 Не съм такава! Винаги съм стояла зад думите си!
А това:
Цитат на: sincerita в Пон., 14 Май 2012, 01:10

Ами, каквито са й ''репортажите'', такова е и поведението й- лично мнение.

Какво трябва да значи това? Някоя от вас познава ли ме? Говорила ли е с мен на 4 очи?
Как съдите някой,без дори да го познавате?
Казах ви и преди-зад един ник и фалшива самоличност може да се скрие всеки!
Моето поведение си е мое,вашето си е ваше!Само един може да ни съди какви сме,а не някой от тук присъстващите!
Лек ден! И много ви здраве!  Naughty
П.П. Нито смятам да се защитавам,нито да обвинявам. Явно все аз съм ви на езика,и все ви дразня! Не мога да ви помогна! Тази тема е за всички! Peace

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 08:48 от mal4eva1984

# 305
  • София
Здрвейте! Grinning
Това, на което силно се надявах е превод и разбирам,че го имам. Hug
Много благодаря, Meriam Pandarova-Kocaomer, Моргана и Александраbouquet  bouquet  bouquet

Хубав ден на всички  Grinning Hug!

# 306
# 307
  • Враца
Добро утро на всички момичета и момче!
Пожелавам ви една успешна седмица изпълнена с много хубави емоции!

След изчитането на всички ваши мнения, анализи и особено след поста на Морски бриз за преплитането на тяхната религия с изкупването на вината и тясната връзка религия - истинско семейство, мога да кажа, че вече съм спокойна за финала на филма. Убедена съм, че до края ще видим много красиви моменти от отношенията между Керим и Фатмагюл, въпреки, че ще ни държат изправени на нокти дотогава. А за "големия"финал - наистина ще ни покажат нещо наистина красиво и неочаквано (оособено след неочаквания край на тази серия - успяха р рамките на няколко минути само да ни оставят без дъх и целия форум за миг замлъкна и замря от изненада). Така, че чакам с нетърпение неочаквания финал на филма. Тези две сценаристки наистина могат да изненадват.

# 308
mal4eva1984 Не си длъжна да се обясняваш разбира се. Аз съм учител и знам как се случват нещата след това - работите на децата, особено добрите, остават в училище и от там те много лесно могат да попаднат в ръцете на др деца и .т.н и т.н. На мен пък ми е чудно защо всеки ден някой трябва да се прави на шут тук в темата - да наставлява, да изследва, да проверява кой какво прави и да си позволява да отправя някакви тъпи иронични забележки. Айде секи да си гледа  него си и да не избива комплекси тук - за същото само преди няколко страници призоваха и други момичета от темата. 

Аз ще гледам преведен филма довечера, с половинката - и той се запали по филма и заедно го гледаме. Предупреди ме изрично да не си го пускам без него.  Joy
За екипа, който толкова бързо прави преводите  newsm51 - ако не приемате цветята - приемете сърцето.

# 309
Добро утро в понеделник - дано имаме трейлър днес  Rolling Eyes
Благодаря за превода на Meriam Pandarova-Kocaomer, Моргана и Александра
Отново доста коментари сте изписали  ooooh! , но успях всичко да прочета. Вчера бях изпаднала в лека депресия и имах достатъчно време да ви изчета, затова и не писах.
Относно Мерием абла - ами да, тя основно се грижеше за Фг, благодарение на Мерием, ФГ успя да добие увереност и самочувствие, да се изправи по-бързо на крака и да повярва в себе си. Сигурна съм, че даже и през ум не й е минавало, че ФГ и К. могат да останат в една стая в Бодрум, все пак досега едва се целуваха, не показваха емоции и изведнъж да вземе да не остави ключа, щото трябвало да са заедно. Тц, добре си постъпи, даже докато гледаше косата й заподозря, че нещо се е случило, но не попита, ФГ й се обясни. Относно разговора с Керим - не мисля, че изобщо е подходящо някой нещо да го пита или пък да му обяснява, камо ли Мерием. Никой не знае чувствата му, по-точно страховете му, единствено ФГ може да го разбере, както и Керим може да разбере ФГ, защото двамата знаят най-добре болката и страховете си, защото двамата изживяха ужасаът "онази нощ". Пък и това е прекалено интимно и си е разговор само за съпруг и съпруга.
Снощи сънувах Мукадес  Laughing
Скрит текст:
Обаче сънят ми беше: в къщата на Кадир, ФГ и Керим са там, всички са се събрали и мълчат, защото Мука е казала на ФГ за смъртта на Мустафа. Кадир обяснява цялата ситуация в деня на сватбата. ФГ мълчи и Мука казва: "Мустафа не можа да преодолее, че ти ще си съпруга на Керим", ФГ казва: "Аз съм му съпруга от 2 години" , а Мука: "Той знаеше, че не си му истинска съпруга, затова се надяваше, че ще го чакаш, колко пъти ти писа в писмата, че ще си негова, да го чакаш и че си единственото, което го крепи". ФГ: "Че той е писал 3 писма - първото изхвърлих,второто Керим го прочете, а третото беше отговор на твоето писмо". В този момент - затишие, Кадир и Мерием се споглеждат, Керим се ядосва, но и той мълчи. ФГ казва: "Ако не му беше писала писмо и да му обасняваш за сватбата, Керим нямаше да е в опасност и Мустафа щеше още да е жив". Мука: "Пак аз съм ви виновна". Мерием се намесва: " ФГ ти колко писма получи от Мустафа? А ти Мукадес от къде знаеш какво пише в писмата и колко писма си прочела?" И се събудих  Sad  
Скрит текст:

Относно подсказката, ако не се чувства комфортно ФГ, според мен се отнася за следващата вечер, а не за п.б.н. Ако я е питал това и още повече, ако се е изнесъл от стаята ще е много гадно и изобщо не вярвам да е станало така. Според мен, след п.б.н. К. ще се чувства гузно, че е причинил това на ФГ и затова ще я попита дали да отиде в другата стая, а тя ще му каже, че иска той да остане  Grinning
Много неща исках да напиша, ама и мойта глава стана "карашик"  Laughing

# 310
Добро утро!

Моето мнение е,че абсолютно всички не приемаха Керим и Фатмагюл като женени до деня в който беше сватбата.Затова и Мерием спа с нея в една стая в Бодрум,затова и Мукадес постоянно ги подкачеше за интимностите.Просто възпитанието им е друго и поради тази причина постоянно бдяха над Фатмагюл.За тях тя беше девственица и тяхната задача беше да я опазят до първата брачна нощ..

# 311
mapua,правилно си ме разбрала!  bouquet
Сега очаквам да излезе ,че и "репортажите" ми,които явно много дразнят някой от тук присъстващите, съм ги копирала от някъде и вече ще ходя да си посипвам главата с пепел! Или за по-лесно ще купя на някой очила с голям диоптър,за да прочетат аз как пиша и как са го написали другите!  Peace
Аз лично не живея заради форума! И този форум не е моя живот!
Have a nice day!   bouquet

# 312
Големи благодарности на неуморният екип
Meriam Pandarova-Kocaomer, Моргана и Александра

С превод серията е изяснена и точно такава каквато трябва  да бъде. Имало е П. Б. Н., но те си знаят какво се е случило.
Този оригинален замисъл на случващото се след сватбата никой от нас не ми могъл да измисли. Сценаристките са си Сценаристки.
Щом сега това толкова много ни изненада, не ми се мисли за Големия, Дълъг и Неочакван финал.

# 313
  • Стара Загора
Добро утро!Благодаря на екипа Meriam Pandarova-Kocaomer, Моргана и Александра за превода!
След като изгледах епизода за 3-ти път,заставам зад впечатленията и мислите си от първото гледане-на сутринта след п.б.н.погледите са срамежливи,смутени,сконфузени,както когато стояха в дневната,прибирайки се от сватбата и не знаеха какво да си кажат.Мисля си,че Керим не е ядосан,по-скоро изнервен,че не говорят за случилото се през нощта.Както след първата целувка Фг се чудеше къде да гледа и какво да направи от срам,така и сега мълчи и не смее да каже нещо,а той се нерви ,че не си говорят,макар че си обещаха да споделят всичко.
Друго,което си мисля,че не могат в тази тъй чакана нощ от двамата ,сценаристките  да ги разочароват,вижда ми се мн.тъжно и дано това с разочарованието в подсказката да  се окаже поредното"совите не са това,което са".Но ще видим в четвъртък,надявам се ни дадат логично обяснение за последната сцена от 74 еп.!
И последно да споделя едни думи,които ми направиха мн.силно впечатление /речта на г-н Кадир/:" Те чакаха твърде мн.за да могат с право да преживеят този момент,Мн.се бориха.Тяхната любов е свещена ,мн.ценна,свързани са с мн.дълбока връзка.Любовта им е мн.различна,мн.лична и мн.голяма.Тяхната любов промени животи,пример е промяната в моя живот,промени и техния живот.Аз съм голям късметлия,че се запознах с тези двама влюбени,че се срещнах с тяхната  любов..........Може би нито една двойка не се познава,както вие се познавате.Вие винаги бяхте един до друг в хубави и лоши дни............Бъдете много щастливи!!!"
 А Керим казва на Фг:"Ще видиш,че мечтите ни ще се сбъднат,ще изживеем много неща!"
За сетен път се убеждавам след тия думи,че финала ще е хубав и щастлив,защото те го заслужават!
Желая ви приятен ден и успешна седмица!

# 314
Добро утро дами.Уважавам мнението ви по всякакъв начин да защитавате Аблата,но и аз стоя на моите съждения по въпроса.Снощи изгледах за 2-ри път серията,този път с превод (да не забравя да благодаря на дамите извършили това благородно дело) и затвърдих мнението си,че тя премина под знака на голямото "ОЧАКВАНЕ"!Последните минути (в новата къща)ми напомниха една история написана от един от патриарсите на българската литература.Имах усещането,че сценаристките са изплагиатствали част от този разказ и са го трансформирали в съвременен вариант.Позволявам си,да ви предложа част от него.Предварително заявявам,че не съм аз автора,за да не бъда обвинен в плагиатство.Сигурен съм,че всички вие сте го чели и историята на Силвана и Рамаданчо е докоснала и вашите сърца,чрез думите и изказа на Хайтов в "Дервишово семе"!!!
"Ама коя? Каква? – нито баба да ми каже, нито аз имах кураж да питам. Коя? Каква? – вечерта се чак разбра. Припял ни беше ходжата, притупал ни беше тъпанът
и дойде време да останем сами в одаята с моята невеста. Преди да влезем в стаята, дядо ме повика настрана и рече:
- Ще правиш, ще струваш, кръв да има утре сабахлем! Ако си – вика – станал мъж – карай мъжки! Ако не можеш – с нокти или пръсти, но да има кръв, инак
цялото село ще се смее! – Бутна ме в одаята и заключи.
Седял съм една половинка от саатчето като вдървен, без да смея нито да гъкна, нито булото u да сваля, докато най-сетне тя самата смъкна покривалото и се
показа. Мислех, че ми е докарал стар бубайко некое женище, а видех момиче като пеперудка, бяло като мляко, със замиглени очета, ей такива! Вторачил съм се
в нея като диво, а пък то ма гледа, гледа, а че прихна да се смее:
- Срам ли те е? – вика.
- Срам ме е!
- Защо се срамуваш? Я гледай колчави потури имаш! И какъв пояс! Искаш ли да поиграеме на пумпал? – И докато да кажа искам или не искам, хвана ме за пояса и
взе да ме тегли, да ме развива и повива като пумпал. Така сме се хубаво заиграли, че не усетихме кога пропяха първите петли. Тогава ми дойде на ума за
кръвта и ме налегнаха бърчините: “Ей сега ще се хубаво разсъмне и ще надойдат ония да питат за кръв. Ами сетне?” Забеляза тя какво ми е и ме попита за
какво мисля. Казах u:
- За кръв!
- Аз – вика – ще ти намеря! – Наду се момичето, та лицето u стана мораво и току бликна от носа u кръв. Няма да приказвам тая кръв къде и как сме я
размазвали – всичко мина, замина и заживяхме със Силвина като жена с мъж. Тя беше момиче, ала и жена си бе. В женското още от дете жената си я има.
Дали е под миглите, или под ноктите, ала си я има, докато с мъжете не е същото. Един мъж, дето си няма брада за да прежули една женска буза – не е
никакъв мъж! Макар че кога сърцето ще се размисли за жена, то не пита ни главата, ни брадата, както се случи и с мене. Докато се развивахме със Силвина и
повивахме, докато сме се смяли и играли, то, сърцето, се навивало, навивало и когато изведнъж го дръпнаха да се развие, отскубнаха ми го заедно с корена."

Приликите с историята и героите на сериала са случайни!?! Hug Thinking

Общи условия

Активация на акаунт