Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 46 166
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро на всички бг мами.Момичета замислялили сте се какво щв правим когато филма свърщи на 21 юни. Незнам но аз съм пристрастена към филма на Н-та степен. Може би след като свърши със дни ще се разхождам из Истанбул между адресите на къщите и Кухнята.И ще гледам целия филм за пореден път

# 61
Добро утро момичета
Марианка мерси за новата тема  Hug Hug . Момичета не мога  да ви смогна на темпото на писане аз докато прочета 1-2 странички вие сте изписали поне по още една.

# 62
репортаж 1(Мислите на Керим след п.б.н.)
Само за ценители!!!
Скрит текст:
"Ето,държа  я в прегръдките си...
тя е толкова нежна ...като кукла от порцелан...
всяка нейна дума е като балсам за мен,всеки поглед е милувка...
всяко нейно докосване ме изгаря...
не смея да я докосна,да не я нараня...
да я целувам,толкова много ми коства да спра...
не искам да я нараня...
искам да отметна кичур от косата й,но не смея,за да не разваля магията...
Нима тя спа в моите ръце?Нима беше толкова близо до мен?.Нима всичко вече е цяло?... Аллах,благодаря ти...
Тя е моят спътник в живота...
Моята награда...
Моята сродна душа...
всеки неин дъх по кожата ме гори като огън...
всяка целувка вкарва в мен лава,тя тече и цял ме изгаря...
 не мога да стоя дълго до нея...
защото няма да мога да спра...
ето,повдигам главата й,а тя спи като бебе...
моето нежно цвете...
нежна и толкова красива...
Обичам я!Не мога без нея...
не мога да мисля за друго...само тя...само с нея...завинаги с нея!"
Бризче,благодаря за информацията! Много ми хареса! А и вплитането  на Корана в сюжета на филма-наистина е много добро!
Леле,ако знаете какво ми пусна Дейлито,преди да ми зареди клипа на Дива(които е много хубав-БРАВО!),ще паднете от смях...
Скрит текст:
Новата реклама на лубриканти Дурекс!
[/b]

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 10:59 от mal4eva1984

# 63
*¨*morski_briz*¨*-много ти благодаря за Тълкуванията на Корана,беше ми много интересно!!!

# 64
Добро утро в новата тема и благодаря за нея!

Ден и половина не съм влизала в темата и сте изписали цяла такава  #Crazy. Предната не можах да я изчета, може би по-късно.

Морски бриз, благодаря за тълкованието на Корана   bouquet

# 65
  • Пловдив

Да си честитим денят на майката. Майките заслужават това всеки ден. И да пожелаем до края на сериала ни, сценаристките да ни зарадват - Фатмагюл да стане майка.

# 66
  • Стара Загора
Добро утро!
di...va, поздравления за клипа, много ми хареса, а италианската музика ми е голяма слабост.
Искам да споделя нещо за сутринта след сватбата на нашите сладури. Тази сцена и за мен беше голяма изненада, наистина очаквах да ни покажат повече близост, дори не непременно чисто физическа. Признавам, че поведението на двамата беше странно за мен, но категорично смятам, че причината за това поведение не е новината за смъртта на Мустафа. Моето мнение е, че това не е новина, която биха им съобщили по телефона /дори и Мукадес не би го направила по този начин/, а реакцията след тази вест не може да се изчерпи с няколко срамежливо-смутени погледа. Мустафа беше важна част от живота на двамата и за мен е нормално новината за смъртта му да предизвика по-сериозни емоции. Знаем колко драматично реагира Фатмагюл при получаването на двете писма и при телефонното обаждане. Затова не очаквам да приеме толкова спокойно новината за смъртта на човека, когото е обичала и който е щял да стане нейн съпруг. Вярно е, че през последните две години Мустафа направи всичко възможно, за да заличи хубавите им общи спомени, дори и с последния си "жест", като поръча убийството на Керим. Но въпреки това смятам, че тази новина ще я натъжи много заради общото им минало и заради погубения му заради изнасилването живот /за което разбира се сам си е виновен/. Мисля си, че в такъв момент човек не мисли толкова за причиненото му зло, а някак несъзнателно си спомня доброто. Ще ми бъде интересно как ще реагират и двамата на новината, а и каква ще е реакцията на Керим на поведението на Фатмагюл.

# 67
Честит Ден на Майката и от мен!
Мариана-от твоята клавиатура-в сценария на филма!  Peace Peace Peace

# 68
Скрит текст:

дано да се е получило,предполагам всеки един от нас е отправял такава молитва

# 69
Скрит текст:

дано да се е получило,предполагам всеки един от нас е отправял такава молитва
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
е няма такъв смях,честно!

# 70

В предната тема някой пита за тълкуванията на Корана и връзката с филмчето и ето ви го Бризчето с Корана

Бризче, аз бях. Още не съм го чела, но много, много ти благодаря. Ще го прочета и ако искам още нещо да науча се надявам да ми отговориш. Още веднъж благодаря.

# 71
Аз пък да си кажа за децата - мисля, че им е рано още. Те имат нужда да свикнат един с друг, със секса и близостта помежду си и чак тогава да им се родят деца. Едно дете сплотява, но и донякъде разделя съпрузите, защото е център на вниманието им. Концентрирани са върху неговите нужди и емоцията се прехвърля върху него. А Ф и К имат нужда от близост и свикване един с друг. Лично според мен.
Аз и моят мъж бяхме 5 години гаджета преди да се оженим, заживяхме заедно след сватбата и дълго време имахме нужда от напасване помежду си, когато се появи детето ние бяхме готови за него, познавахме се достатъчно и можехме да се отдадем изцяло на детето.

# 72
Аз пък да си кажа за децата - мисля, че им е рано още. Те имат нужда да свикнат един с друг, със секса и близостта помежду си и чак тогава да им се родят деца. Едно дете сплотява, но и донякъде разделя съпрузите, защото е център на вниманието им. Концентрирани са върху неговите нужди и емоцията се прехвърля върху него. А Ф и К имат нужда от близост и свикване един с друг. Лично според мен.
Аз и моят мъж бяхме 5 години гаджета преди да се оженим, заживяхме заедно след сватбата и дълго време имахме нужда от напасване помежду си, когато се появи детето ние бяхме готови за него, познавахме се достатъчно и можехме да се отдадем изцяло на детето.

Това е така,но в техния случай.При всеки е различно-в моя случай-познавахме се с моя мъж от 2 месеца,когато си легнахме да се гушкаме,но...аз взех ,че хванах от раз.След още 2 месеца направихме сватбата и тази година ще празнуваме сребърната си сватба.Не казвам,че живота ни е бил цветя и рози,но децата и проблемите около тях,трудностите в живота ,като че ли още повече ни сплотяваха и мога да кажа,че се обичаме дори още повече.
Много мои приятелки с дълги връзки преди брака се разведоха още на 3-4 месец след подписването.Така,че много е важно да откриеш сродната си душа.

# 73

Споделям твоето мнение. Hug Hug Hug

# 74
  • Варна
Да ни е честит Денят на майката! Да са ни живи и здрави децата-много да ни радват. А и ние да сме живи и здрави за да се гордеем с тях!

Ето и обещаното за младото семейство- в духа на традициите и религията.
Скрит текст:
                           Предварително искам да цитирам по памет нещо от Корана, което се намира на една и съща страница, защото ей сега някой ще каже- това са глупости- ами нали пак в духа на традицията жената и мъжа не се познават и се виждат за пръв път в деня на сватбата. Още тук ще го изясня това.
                Нямам пред себе си Корана, затова ще се опитам да перифразирам- дано бъда точна. Корана казва:
         „Познавай Твоята жена! Обичай я, цени я, грижи се за нея! Нека тя е звездата на челото ти през деня и слънцето в съня ти през ноща, тогава плодът на Вашата любов ще е обгърнат със Божествената светлина. Ще е богат –духовно/красив,умен, добър, праведен-мое виждане/ и материално.“
И малко по-надолу:
           „Грижи се за жената, що е под твоя опека. Осигури и подкрепата си, богатството си, силата си и тя ще ти върне дължимото- ще имаш от нея наследник за всичко що е твое!“
Та ето го според мен двойственият станадарт, според моето виждане, заради който съм разпитвала по този въпрос. Ето как ми го изтълкуваха.
                          Основната цел на семейството е продължаването на рода. И в този смисъл Аллах/а и не само той/ повеляват създаването на семейството. Жената влиза при мъжа и те стават семейство пред Бога и пред хората, но за да станат едно единно цяло е нужна и любов. Любовта според Корана идва след като двамата заживеят заедно и след като постигнат освен физическо, и духовно единение- тогава тя става „Твоята“ жена. Духовното единение е по-висшестоящо от физическото. С други думи мъжът и жената могат да имат своите интимни моменти, могат дори да имат деца, но те не са едно единно цяло и не са озарени от светлината на Всевишния- те само изпълняват задължението си. /И тук една препратка към живота на татко Фахретин. Той обича жена си, грижи се за нея, дори имат син, но нямат духовно единение. Тя продължава да обича друг. Резултата- разпаднато семейство и страдащи- на една страна Керим, на друга –баща му/ Ето я втората част, която цитирах- грижата за жената е дала и резултата- има го наследника, но я няма другата част, когато наследника е плод на любовта. За да стане такъв е необходимо духовно обединение.
              Та- нашите гълъбчета! В духа на Корана, те живеят под един покрив, но нямат физическа близост преди истинският брак, който едва в последната серия видяхме. И не само това- те вървят към духовно единение, но нали то е възможно само след брака, според Корана и то от самите тях-без чужда намеса. Тогава напълно в този дух- през първата брачна нощ, те ще направят това, което е по-важно- ще сложат началото на духовното единение. /Може би трябва да обясня за това духовно единение- какво се има пред вид- всяка болка не единия да е болка за другия, всяка радост да е радост и за двамата. Тук това още го няма. Фатмагюл не знае какво таи в себе си Керим. Предчувства мислите му, но не е посветена в тях. Не усеща кое го спира, не усеща бариерите, които той сам си поставя. Същото е и с Керим- и той все още не усеща какво точно мисли и изпитва любимата. Раздиращите съмнения са още по-голяма пречка за вникването в нейните мисли и чувства/
             В тази нощ, те споделиха страховете си, но направиха само първата крачка- първият изпит както го нарекоха сценаристките. Значи могат да пристъпят и към физическа близост. Нея пък я изисква традицията. Така че и според мен е имало такава. Друг е въпроса за удовлетвореността. Тя, според Корана ще настъпи едва когато се постигне духовното единение. А за да се постигне то, трябва да се изяснят всички недоизказани притеснения и болки. В този смисъл предстои и разплитането на възела с писмата, защото това е една от несподелените болки на Керим. Предстои и изясняването на чувствата на Фатмагюл към Мустафа. Тук пък Фатмагюл трябва по категоричен начин да покаже, че не любовта, а съжалението е онова, което изпитва. И тук помислите и на двамата трябва да бъдат чисти./Ще пропусна другите неясноти между двамата, които ги тревожат, за да не натоварвам излишно поста си/ Но когато изчистят душите си от всичко негативно, когато между тях вече няма тайни, те ще постигнат и желаното физическо единение с удовлетвореност.
         И аз вярвам, че сценаристките няма да ни го спестят.

Общи условия

Активация на акаунт